|
|
| נשלח ב-7/12/2010 17:58 |
|
| |
| הבנשק כתב: |  |
(אגב, משה רבינו בעצמו שינה את השם של הושע)
גיחצי, גם הקב"ה שינה את השם לאברהם, שרה ויעקב... |
|
נו ו...? מה הפואנטה שלך?
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2010 18:01 |
|
| |
שאין הוכחה לאי קדושת השם מן העובדה שנביא או הקב"ה משנה אותו בשלב מסוים.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2010 21:05 |
|
| |
לאחר שעשיתי קצת היכרות עם הפורום ועם הדמויות הנכבדות (החברים והחברות [שהן לעתים חברים]) הפעילות כאן עלה בדעתי השאלה הבאה:
הסגולה הנידונה כאן טובה לכך שלא ישכח אדם את שמו ליום הדין, וכפי שהסבירו כאן השם הוא המהות. אבל מה יקרה אם אדם ישכח את מינו ליום הדין, ואם מדובר באשה הרי שמלאכי החבלה הרשעים עלולים להעניש אותה גם על מצוות עשה שהזמן גרמא שהיא פטורה!
האם יש למישהו סגולה שלא ישכח אדם את מינו ליום הדין?
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2010 21:41 |
|
| |
בחיי הלא וירטואלים אני רגיל להגיד לאנשים שמדברים לא לעניין- בקול שקט אני לוחש לאוזנו- אתה חייב ללכת לרופא מין! הוא נדהם ושואל -למה למה מה קרה? שיגלה לך ,איזה מין מטומטם אתה.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2010 21:46 |
|
| |
ירוחם,
הרבה תמהים ושואלים על הברכה שלא עשני אשה, שבעידן המודרני ברכה זו איבדה הרבה מטעמה, וכאן בעצכ"ח נאמרו דברים רבים ושונים כיצד לפרש ברכה זו לענין אחר.
אף אנו על פי דרכנו נוכל לומר שעל הזכר לכוון בברכה זו שלא ישכח את מינו ליום הדין.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2010 21:59 |
|
| |
מתוך סעיף 6 מפה [קו תחתון שלי]: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3570957,00.html"
6. לא לקרוא שם של בנים לבנות ולא של בנות לבנים. אין לקרוא לבן בשם של בת ולא לבת בשם של בן. ודבר זה ראוי להקפיד עליו שהוא עלול לגרום צער לילדים בעת שיגדלו, שחבריהם עלולים להציק להם בשל כך. גם הילד עצמו עלול להתבלבל ובימינו שיש כאלה שלא יודעים אם הם בנים או בנות, ראוי להקפיד בדבר זה ביותר שהילדים לא יתבלבלו בדבר זה כלל. " יעני: אם רק לדנה אינטרנשנל היו קוראים "ירון" -- הכל היה בסדר :-)
|
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2010 22:05 |
|
| |
רדף ידידי,
מכיוון שהאיש שכתב את הדברים לא מאושפז הכרח הוא לפרשו כך: שיש בימינו כאלה שמות שלא יודעים אם הם בנים או בנות.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2010 22:07 |
|
| |
נראה לי שהוא טוען משהו מעניין יותר: שההתרופפות של הזהות המינית בימינו קשורה לשמות יוניסקס
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2010 22:08 |
|
| |
כך או כך, הרעיון של לאשפז אותו יכול להיות לא רע...
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2010 22:09 |
|
| |
ירוחם זאת הפעם הרגת אותי. אתה לא יודע מאיפה הגיע הביטוי הזה??
הוא הגיע משוביניסט...
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2010 22:24 |
|
| |
| אליעזרט כתב: |  | לאחר שעשיתי קצת היכרות עם הפורום ועם הדמויות הנכבדות (החברים והחברות [שהן לעתים חברים]) הפעילות כאן עלה בדעתי השאלה הבאה:
הסגולה הנידונה כאן טובה לכך שלא ישכח אדם את שמו ליום הדין, וכפי שהסבירו כאן השם הוא המהות. אבל מה יקרה אם אדם ישכח את מינו ליום הדין, ואם מדובר באשה הרי שמלאכי החבלה הרשעים עלולים להעניש אותה גם על מצוות עשה שהזמן גרמא שהיא פטורה!
האם יש למישהו סגולה שלא ישכח אדם את מינו ליום הדין?
|
|
אה, זה פשוט.
אם ישאלו "מה המין שלְךָ?" אני אענה "גבר"
ואם ישאלו אותי "מה המין שלָךְ?" אענה "אשה"
(ואחזיק אצבעות שאני לא איזה טומטום או אנדרוגינוס)
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2010 22:27 |
|
| |
יונתן,
להלן הטופס שממלאים בבית דין של מעלה - על פי קיצור השל"ה ואחרים
השם:
המין:
ועתה כיצד תזכור?
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2010 22:40 |
|
| |
שכחת להוסיף השם לפני ניתוחים פלסטיים:
ועכשיו ברצינות אפשר לחזור לנושא השמות .
על השאלה של רבים וטובים כיצד יש שם זהה לשני אנשים או שם שמבטא מעלה שאינה קיימת אצל נושאיה מיישב בעל התניא בליקוטי תורה פרשת בהר ש[מכיוון שאנו מניחים שיש רוח הקודש להורים בעת נתינת השם, השם אכן מסמל את השורש הנשמתי של נושאו אולם]החילוק הוא עד כמה השורש מאיר בבעל השם . ומביא דוגמא מב' שמות הויה שכתובים באותן אותיות ייתכן והוא משמות שאינן נמחקים אם נכתב לשמה וייתכן שאינו קדוש כלל אם נכתב שלא בכוונה המעכבת בספרי תורה כידוע.
ומכיון שאין הדברים ברורים מאליהם אנסה לתת משל .
לפני הבחירות האחרונות התנבא בבא מסויים בצפון כמה מנדטים יהיו לליכוד וכמה לקדימה . כמובן מההקשר שמספר המנדטים שהבטיח הבבא לא התממש והבבא לא טעה. הבבא הרי לא מנחש או מברך הוא רואה את הדברים בשורשם ... לא שייכת טעות... אלא מאי? . הבבא ראה את השורש... אבל לא ידע להבחין שורש של מה . הוא פשוט ראה את השורש של המידגם....
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2010 23:24 |
|
| |
ואתה הבנת את זה?
|
|
|
|