אני הקטן חזרתי לפני מספר שעות מהפגנת 'אולמרט רע ליהודים – תוקם ועדת חקירה'.
אז מה הי' לנו שם?
ראיתי שם הרבה אחדות בציבור הדת"ל (למרות מעט צעקות 'בוז' למפד"ל) נראה שאולמרט ואירועי עמונה הם היחידים שיכולים ליצור את האיחוד בין המפד"ל והאיחוד הלאומי.
האמת שהרגשתי הכללית הייתה כבכנס בחירות של האיחוד הלאומי (כשמשום מה אורלב ויהלום תקועים על הבמה) בה בשעה שאני בסה"כ באתי למחות על האלימות הנוראה באירועי עמונה. מכל מקום הרגשתי השתפרה ללא היכר כשנציג מפלגתי ניסים זאב התייצב גם הוא על הבמה.
אחרי שבמשך שעה כמעט החרישו את אזנינו במנגינות חסידיות ומארשים, בחמשה לשמונה (לחדשות אלא מה?) התחילו סוף סוף הנאומים.
ננאמו שם המון נאומים, לא יודע כנראה שלציבור הדת"ל יש המון המון סבלנות.
מי דיבר?
אז ככה: אורי אריאל, בני אילון אני לא כ"כ זוכר מה הם אמרו (חוץ מהעובדה שהם קראו להקמת וועדת חקירה ולאחדות), ולכן נעבור הלאה.
בנוסף דיברה ברגש רב צעירה על אלימות השוטרים כלפיה, זה היה ממש מפחיד, היא לא חשבה שכך ינהגו כלפי בנות. היא בסך הכל ישבה עם חברותיה ושרה, מעולם – כך אמרה- לא נגע בה גבר זר לפני אירועי עמונה.
יותר מאוחר דיבר צעיר על אלימות השוטרים כלפיו וכלפי חבריו. הם התכוונו לצאת מהבית ללא מאבק בעת שיקבלו הוראה מהשוטרים, הם לא היכו אף אחד ואפילו לא קיללו. מפצחי הגולגלות חדרו לבית והיכו בהם ללא רחם. אחרי שנפצע מנעו ממנו להתפנות ואף השליכוהו מן החלון. בחוץ חיכו לו עוד יסמניקי"ם שהפליאו בו את מכותיהם כשהוא כבר פצוע וזב דם, כשביקש להתפנות אמר לו היסמני"ק: 'כולכם תמותו פה'.
אחריהם דיבר הרב אליקים לבנון- חודש שבט- אמר הרב לבנון- הוא חודש של נטיעה ובנייה אך יש כאלה שרוצים לעשות בו עקירה וחורבן. הרב לבנון הקריא את מכתבו של הגאון הרב אברהם אלקנה כהנא שפירא שליט"א ושל וועד רבני ארץ ישראל.
איצ'ה מאיר- שהקריא את פרק מ"ג מתהילים ('שפטני אלוקים וריבה ריבי'), ועשה מי שבירך ארוך כמו שרוך (שנראה שחובר לצורך העניין) לפצועי עמונה- ונאמר אמן.
הרב אבי גיסר- שדיבר על הנוער הנפלא שלנו מול הנוער שלהם. הם מקנאים בנוער שלנו- זעק.
פנחס ולרשטיין – לכל הרוחות שמישהו יסביר לפנחס שאולמרט זה עם ציר"ה מתחת למ"ם ולא עם פת"ח כפי שהוא מתעקש לומר פעם אחר פעם, גם הוא קרא לאחדות במחנה הדת"ל. ואורלב אפילו מחא כף לקריאתו זו.
נציג המפד"ל שנאם היה ניסן סלומיאנסקי. ניסן, בחור טוב, קרא להקים שתי וועדות חקירה. תחילה קרא להקמת וועדת חקירה לאירועי עמונה, אח"כ הסיק שכוחינו באחדותינו וקרא לשבת עוד הערב ולהסכים על איחוד בין המפד"ל לאה"ל. ולבסוף הכריז שאם האיחוד המצופה לא יצא לפועל יש להקים וועדת חקירה פנימית שתבחן את הסיבות לכשלונו.
עוד נראו מהמפד"ל זבולון אורלב (ששאל בחביבות כל ילד וילדה מעמונה בירידתם מהבמה: 'איך קוראים לך'?) ושאול יהלום (שספק אם נראה אותו בעתיד הקרוב על במה כלשהיא).
אהרן רזאל - שלאחר קריאת 'כי לא יטוש ד' עמונה' שר לנו את 'אם ד' לא יבנה בית שוא עמלו בוניו בו'.
חוצמזה הוקדש השיר 'עלה קטן' של פריד שהושמע ברמקולים, לפצועי עמונה ולכל הנאבקים על אר"י.
אפי איתם - סורי אפי, אין לי מושג מה אמרת בדיוק, הייתי בדרך לאוטובוס מאוכזב שלא נתנו לנציג מפלגתי (ניסים זאב-ש"ס) לדבר. אבל זה בסדר, תמונותיך כיכבו בכל הסירטונים שהוקרנו.
ניסים זאב- שהביא את ברכת מרן שליט"א וסיעת ש"ס להפגנה ר' ניסים ידידינו תיבל את דבריו בפסוקים רבים כמו: 'סוס רוכבו רמה בים' 'הרצים רוכבי הרכש' ועוד כהנה, 'אבי (אריק שרון) ייסר אתכם בשוטים ואני (אולמרט רע ליהודים) אייסר אתכם בעקרבים'.
הרב חנן פורת (ח"כ לשעבר, ועורך 'מעט מן האור') - הנואם הכריזמטי ביותר שהיה אמור לפתוח את העצרת לדעתי. גם בגלל שהוא הכי כריזמטי כנ"ל, גם בגלל שהוא הכי אמין וכשהוא נרגש הוא באמת נרגש וכשהוא מזיל דמעה הוא באמת מזיל דמעה וגם מפני שהוא לא איש פוליטי. אבל כנראה דווקא מהסיבה האחרונה חנן פורת היה כמעט אחרון הנואמים הוא הרי לא ח"כ של שום מפלגה.
חנן פורת סיפר על פגישתו עם יחיעם בן רחל (הפצוע הקשה) ועל כך שהבחור היה בסכנת חיים ובחסדי שמים איננו מלוים אותו עתה בדרכו האחרונה. עוד סיפר שיום לפני אירועי עמונה ביקר אצל הרועץ המשפטי מני מזוז והזהירו מפני הבאות. היועץ התקשר בנוכחתו לממלא מקום ראה"מ, אך זה האחרון התעקש. אני מזהיר אותך אולמרט- קרא חנן פורת – אתה אחראי לשפיכות הדמים שכמעט אירעה, ואתה תהי' אחראי לשפיכות הדמים בעתיד אם תמשיך בדרך הזו.
בצעד מבריק מסר לו ניסים זאב מש"ס את מכתבו של זקן המקובלים הרב כדורי זצ"ל מחודש תשרי. בסיום דבריו הקריא חנן פורת את פנייתו של הרב לנשיא בוש בה הוא מבקש בכתב ידו מהנשיא ירום הודו לחון את פולארד שהרי מה ד' שואל מעמו כי אם עשה משפט וכו'. אלוקים יברך את אמריקה – חתם הרב כדורי זצ"ל את מכתבו.
יתכן שאלו שהריעו למכתבו של הרב כדורי בנושא פולארד, יריעו גם למכתב התמיכה בש"ס שיפורסם בקרוב.
מוטי יוגב(?) – שנשא את נאום 'מתגעגעים לרבין', רבין לדבריו הורה בזמנו להכות בידיים וברגליים אך לא בראש. 'כאשתה מכה אינך יודע היכן זה ייגמר, כשאתה דורך עם סוסים על מפגינים אינך יודע היכן זה ייגמר'- רבין הבין את זה, אולמרט כנראה שלא.