|
|
| נשלח ב-8/2/2006 15:45 |
|
| |
שחרית,
כמה טוב לראות, שאפילו ביום האחד בו נותקתי בעל כרחי מהאינטרנט, מישהי/ו עומד/ת על המשמר/ת! תודה.
[איני זוכרת כמה פעמים הערתי כאן בפורום על ה"אנחנו" המשונה שיש המשתמשים בו כאן - כמה מעט "אנחנו" יש בעצכ"ח, וכמה רבים הם השוכחים זאת]
|
|
|
|
| נשלח ב-8/2/2006 15:55 |
|
| |
לינקי, יש כאן משהו עמוק שאני לא מבין, או שמא רק אסוציאציה רופפת (זה מה שאני רואה שם)?
מיכי
|
|
|
|
| נשלח ב-8/2/2006 16:10 |
|
| |
אמשלום, 1. מה עם אינטרנט/ת? נגמרו לך הסלשים? 2. מיימוני כבר הסביר בטוטו"ד את התבטאותו, ואת עוד ממשיכה עם הביטויים ההגמוניים של 'משמרות הצניעות' הפמיניסטית/רפורמית שלכם/ן/ם/ן...?
מיכי
|
|
|
|
| נשלח ב-8/2/2006 16:14 |
|
| |
דרום חוקר אכן הבהרת את השיטה. חבר מספר לחבר. את דברי הפרופסור( הרב, הרבי, הדיין הצדיק הל"וניק המקובל - מחוק את המיותר.) הפרופסור אגב גם אין לו מקורות לדבריו אלא על השערות או שיחות כתבי עת מחקרים המבוססים על משאלת לב או הבנה שכך היה צריך להיות. הגיגים שלא עברו, ולא היו צריכים כנראה גם לעבור ביקורת. פרופסור א. גרוסמן כתב אגב מספר ספרים ומאמרים ועסק במחקר מעמיק {זאת אני יודע מידע אישי} על התקופה הנדונה. באם הוא יאשר את דברי חברך אתנצל. זה נכון כי חכמי אשכנז לא קבלו את הרמב"ם וזאת כי הוא לא הזכיר והתעלם מפסקי התוספןת. אבל כל זה אין לו כלום עם מנהגי הקהילה.{ אין אני מתיחס לתופעות שוליות של חכמים לא מוכרים ).
מודה ועוזב
|
|
|
|
| נשלח ב-8/2/2006 16:14 |
|
| |
לא, ממש לא, אתם\ן לא הולכים\ות להפוך את האשכול הזה לויכוח על רפורמים\ פמיניזם\ת ושאר ירקות\ים. זה אשכול על מנהגים שגם ממנו יש כבר רבים.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/2/2006 16:27 |
|
| |
.
דומני שביכולתילהסביר את תגובתן של שחרית ואמא שלום. הסכיתו, חדדו עיניכם, סיפור מהשטעטל הגיע:
====================
מעשה שהיה, ור' שמעלקע הרוכל הגיע לעיירתנו בערב שבת של חול המועד.
לא התמהמה ר' שמעלקע, ניגש לבית הכנסת, ביודעו שלאחר התפילה, ידאגו לו הגבאים למקום לינה
ולמארח שימלא את כרסו ההומיה. הפקיד את צרור חפציו באחד מהשטיבלאך שסביב לבית הכנסת, ונכנס
להתפלל.
והנה, לקראת סוף התפילה, בוקה ומבולקה. אלו תובעים להגיד שיר למעלות, ואלו תובעים לומר קדיש.
לא זמן רב עבר, ויד איש בזקן רעהו, נאצות עד לדור חמישי, וקירות בית הכנסת כמעט וחישבו להשבר
מעוצמת המריבה.
לאחר התפילה, כשניגש ר' שמעלקע אל הגבאי, שאלו בהאי לישנא:
"מה ענין הויכוח, הרי אינכם קהילה זה מקרוב נוסדה, עליכם לנהוג כמנהג המקום! "
ענה לו הגבאי בנחת: "זה מנהג המקום! "
====================
אז לחדשים, התוהים אודות המנהג לומר "אנחנו" ואז לתקוף, לדון, לתמוך ולהסתייג, אל לכם לדאוג.
זה מנהג המקום!
|
|
|
|
| נשלח ב-8/2/2006 16:30 |
|
| |
מואדיב,
גם אתה זה אני? 
|
|
|
|
| נשלח ב-8/2/2006 16:38 |
|
| |
.
אם שחרית זה את, ואת זה אני, אזי לפי עקרון הטרנזיטיביות, גם שחרית זה אני.
הבעיה, שאני חושש ששחרית לא מסכימה להיות אני, כך ששרשרת השוויונות נקרעת כאן, אני לא שחרית,
ומכאן נובע שאת לא אני.
"אומרים כי אני, אינננני אני/ ואז אני נבהל.
כי אני / איננננני אני/
אז מי אני בכלל"
(קונילמל, שם. )
|
|
|
|
| נשלח ב-8/2/2006 16:39 |
|
| |
מותר להוסיף על דברי המואדיב,או שדבריו אינם צריכים חיזוק?
רציתי להפנות את תשומת הלב למנהג הנוהג בבתי כנסת אשכנזים בשבת שאחרי הפסח, לאחר ברכת החודש. נוהגים שהחזן מתחיל לומר "אב הרחמים". ברגע זה חלק מהמתפללים דופק על הסטנדר בטענה שבניסן אין לומר אב הרחמים. חלק אחר צועק בכל רם שבימי הספירה יש לומר אב הרחמים גם כשמברכים החודש. השאר נוהגים להסתכל ולהנות. התפללתי ביותר מבית כנסת אחד בחיי, והמנהג הזה מקובל בכולם.
נוהל שכן
זה כאן!
|
|
|
|
|
| נשלח ב-8/2/2006 16:41 |
|
| |
.
השכן, התפללנו באותו בית כנסת?
|
|
|
|
| נשלח ב-8/2/2006 16:44 |
|
| |
אמשלום,
דווקא יש למנהג זה יסוד קבלי חשוב מאד , שהרי ידוע שבא מצד נוקבא שהיא בבחינת מקבלת (כאן צריך לבא, כידוע ליודעי חן\ינה).
בכל אופן, מישהו, מהקוראים הפסיביים של עצכ"ח, שלח לי לאישי חומר על המנהג הזה -זריקת מגבות- שבחיים לא שמעתי עליו, שאני מקווה שיחזיר את הדיון למסלולו.
תוקן על ידי - קעלעמר - 08/02/2006 16:43:47
|
|
|
|
| נשלח ב-8/2/2006 16:46 |
|
| |
מואדיב,
רגע לפני שיחזור הדיון למסלולו, ושניה לפני שיתחילו לזרוק עלי מגבות - אם אתה והשכן אותו אדם, ברי לכל שאינך אני, כי אחרת היו קוראים לו השכנ/ה. ודוק וד"ל ואכמ"ל (אח! כמה התגעגעתי לצירוף הזה!)
תוקן על ידי - אמשלום - 08/02/2006 16:46:22
|
|
|
|
| נשלח ב-8/2/2006 16:55 |
|
| |
וד"ל/ת ואכמ"ל/ת
ודוק/י
מיכי
רק להזכיר, מיימוני כאן לא התנצל (על תוכן דבריו. אלא אולי על הפגיעה שלא היתה/לא היתה צריכה להיות). הוא הסביר שלמתקפה של הקג"ב עליו לא היה כל שחר. כמו בדרך כלל.
תוקן על ידי - mdabraham - 08/02/2006 16:55:22
תוקן על ידי - mdabraham - 08/02/2006 16:56:44
|
|
|
|
| נשלח ב-8/2/2006 17:01 |
|
| |
מיכי,
אני נתתי למיימוני קרדיט, לשיטתו שראוי לדון כל אדם בחיוב, והנה באת אתה ו"גנבת" לו אותו....
|
|
|
|
|