בית פורומים ישיבת הגולשים התמימים חבד

מה היית רוצה שיהיה במערכת החינוך?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-16/2/2006 11:46 לינק ישיר 

שלום

אזרחי - למוד של יהודים וערבים באותה הכיתה יכול לגרום לקשרים בלתי רצויים, שהיהדות מתנגדת לה בכל תוקף (התבוללות).

הייתי משנה מספר דברים:

א. מעלה את השכר של המורים באופן משמעותי,

ב. מעלה את תנאי הקבלה למורים, משנה את הגישה של המורה לתלמיד.

ג. נותן דגש לחינוך ואמונה.

ד. והמוטו של מערכת החינוך - הנסיון חשוב ולא התוצאה! בניגוד למה שקורה היום שהתוצאה חשובה יותר  
   מהניסיון.

לצערי , יש צורך בשינויים כל כך רבים...  במערכת החינוך ישנם גורמים לא רשמיים שגם כן משפיעים על חינוך התלמידים כמו למשל המדיה (טלויזיה, רדיו, אינטרנט, עיתון, פרסומות).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/2/2006 11:54 לינק ישיר 

שלום שלמה.
החשש שלך הוא שמפגש אינטנסיבי בין יהודים לערבים יוביל להיתבוללות...
השאלה היא האם אתה יהודי כי זה הדבר היחיד שאתה מכיר- ויש חשש שאם תכיר משהו אחד תלך אחריו- ואז מוטל ספק באמונתך, לא?
או שאתה יהודי כי כך חינכו אותך וזו האמונה האמיתית שלך- כי אם זה כך... אני לא מבינה מה החשש שלך...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/2/2006 13:05 לינק ישיר 

שלמה,

1)לגבי ההתבוללות - צודק!!

2)לגבי זה שהתוצאה חשובה מהניסיון- באמת אחת הבעיות היא שההורים מרגישים שהם צריכים לספק תוצרת לבית הספר, במקום שזה יהיה ההיפך..

3)מה היית משנה במדיה?

לירון,

גם אני אשמח מאד לשמוע את תשובתו של שלמה.

אך הנה תשובתי: דרך היהדות היא להכיר לבניה ולבנותיה את היהדות ולהתמקד בכל הקשור לכך מבלי לאבד אנרגיות במחוזות אחרים. היכרות עם דתות שונות גוזלת את המיקוד בתכלית האישית, ויוצרת ערבוב רעיונות שפוגע במקוריות ובהחלטיות של היהדות. דווקא משום שאין ספק בכך שלא חסר כלום ושכל המשאבים ראויים להתמקד בעיקר, ישנה נטיה טבעית שלא להתערבב.

החשש הגדול יותר קיים אצל קטני הדעת שטרם טעמו כי טוב ה' וטרם עיצבו את אישיותם [אם כי אינו פוסח על גדולי הדעת שעשויים למצוא עניין ברזי הצדדים האחרים].

גם, אנשים הם אנשים ובחורה ערביה מבית הספר עלולה להיות נחמדה מאד וטובה למראה, כך שיצר לב האדם עשוי בטבעו להתעלם ממנגנונים אחרים שמדליקים נורה אדומה, ופשוט "ללכת על זה" - וזה התבוללות.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/2/2006 13:30 לינק ישיר 

מקובל עלי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/2/2006 15:57 לינק ישיר 

שלמה, המצב הנורא של היום, שהמדינה הולכת ומתפרקת, שבעצם אנחנו מפרקים אותה במו ידינו והיא הולכת להתחסל מן הסתם בתוך כמה שנים - לטעמי כולו תוצאת החינוך המטורף הנהוג כאן. יש כאן מדינה בתוך מדינה בתוך מדינה. מדינת הדתיים נפרדת - לא מעניין אותה יותר מדי מישראל, יש לה העולם שלה, החוקים שלה, הנוהגים שלה, האינטרסים שלה. מדינת הערבים נפרדת - שונאת את ישראל, ישראל קיימת רק כדי כדי למצוץ אותה, לחלוב אותה ולהזיק לה. ומדינת ישראל החילונית, לכאורה שולטת אבל בעצם לא, שבערכים המבולבלים שלה עומדת ומפרקת את עצמה בעצמה. אם החלטנו שערבים צריכים להישאר כאן כאזרחים שווים למרות שנאתם התהומית - אז לעשות הכל להציל את הדור הבא. אז עד הסוף - צבא, חינוך, נאמנות. אם דתיים חושבים שהם חלק ממדינת ישראל ורוצים בקיומה וחרדים לה - אז עד הסוף. צבא, חינוך, נאמנות. כמו שזה היום, בתוך דור-שניים אין מדינה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/2/2006 01:31 לינק ישיר 

שלום לירון

קראתי את תגובתך, וכנות זה מה שאת הולכת לקבל...

1. ממילותייך אני מבין שאת לא שואלת אלא טוענת!!
2. מאחורי המילים שלך אני מבין שאת מנגחת ולא מתעניינת...

אז, אנא, אם יש לך שאלה לשאול בבקשה, אבל לא בצורה הזאת.

יכול להיות שזאת לא הייתה כוונתך אבל זה מה שמשתמע ממה שרשמת

לילה טוב תוקן על ידי - שלמה1000 - 17/02/2006 1:32:01

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/2/2006 10:50 לינק ישיר 

מגי את כל כך צודקת שמתחשק לי לבכות.
כל הריחוק שקיים בין כל המגזרים רק מקדם בברכה,את חוסר הידיעה לגבי השני.
יהודי שגדל עם ערבים,וערבי שגדל עם יהודים ,כמעט ולא יהיו בעלי דיעות קדומות.

הדוגמא הכי טובה שקיימת זו העלייה הרוסית.
בהתחלה הם הגיעו,דיברו שפה שונה,הרגישו מנוכרים.
ועם הזמן שהדור הבא כבר דיבר את השפה כמו כולם,עקב זה שלמד בבית ספר רגיל כמו כולם.
רגשות הניכור כבר נעלמו.והדור הבא של העלייה הרוסיות,בין אם יהודי,בין אם לא,רואה בעצמו
כבר ישראלי לכל דבר.

אני אישית בתור דתייה,למדתי בביה"ס חילוני.
ויצאתי די בסדר.לפחות לפי ההורים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/2/2006 12:41 לינק ישיר 

שלמה , אני מבינה שהכעסתי אותך ואני רוצה להסביר.
נכון, לא ניסחתי את דברי נכון- לא הייתי צריכה לנסחם כשאלה (זו לא הייתה המהות שלהם) אלא כביקורת.
מדבריך כפי שהם מנוסחים, עולים לדעתי טעמים גזעניים, שמוזר לי שאתה מצדיק אותם דווקא בשל היהדות. מכיוון שמההבנה הצנועה ביותר שלי ביהדות, לא נראה לי שעולה  ריח גזעני ביהדות-  כל שכן ביהדות שחוותה שואה.

אולם, לאחר שעמית הסביר לי את החשש שגבר יהודי יתאהב באישה ערביה ובשלה ימיר דתו- אני מבינה ומקבלת את ההסבר.
אף על פי שאני לא מסכימה איתו....

מצטערת על חוסר ההבנה.

לסיכום........ כנראה זה דווקא כן דבר טוב שניכסתי לעצמי את כל התשעה קבין של הכתיבה רק לעצמי... (אם אני הייתי צריכה להחליט בטח הייתי מורידה הרבה יותר קבין מהשמיים...) כך אני עומדת על כל נקודה ואין סיכוי שמישהו יפספס את כוונתי.. הא...

שבת שלום:-)
לירון

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/2/2006 14:42 לינק ישיר 

מגי,
לא ראיתי מה את ממליצה לחילונים..

ולא הבנתי את הקשר בין נאמנות למדינה לקיטוב? גם בארה"ב זה לא עובד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/2/2006 02:47 לינק ישיר 

שלום

לירון,
איך נתפרשו מדברי גזענות?
ולמה את מתכוונת כשאת משתמשת במילה גזענות?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/2/2006 10:13 לינק ישיר 

לירון,

כתבת : "לאחר שעמית הסביר לי את החשש שגבר יהודי יתאהב באישה ערביה ובשלה ימיר דתו- אני מבינה ומקבלת את ההסבר."

זה לא מה שאמרתי.

מבחינת היהדות הרי כל הטקסים של המרת דת אינם תופסים..

הבעיה מתחילה כשיש לו ממנה ילדים. במקרה זה הילדים האלו אינם יהודים.

הבעיה היותר גדולה היא כשליהודיה נולדים ילדים מגוי.

הם יהודים, אבל יתכן שמעגל החיים שלהם, עקב אביהם הביולוגי, יהיה סביב דת אחרת [או על כל פנים מנותקים מהיהדות, שאיננה מתאימה לאביהם] והנשמות שלהם על כל פנים יחיו כל חייהם כתינוקות שנישבו. כמו טרזן, [אבל בלי להיות כזה מפורסם ואהוד אלא] סתם שם בתוך מציאות שאיננה מתאימה להם.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/2/2006 12:33 לינק ישיר 

שלמה, פשוט חרה לי לקרא משפט כזה:
אזרחי - למוד של יהודים וערבים באותה הכיתה יכול לגרום לקשרים בלתי רצויים, שהיהדות מתנגדת לה בכל תוקף (התבוללות).

אולם, קבל את היתנצלותי הכנה, לאחר שעמית הסביר לי (פעמיים....) את הרציונל של העניין, אני מקבלת את תשובתכם ומבינה אתכם.
ואני חוזרת בי- דברייך אינם גזעניים.

יחד עם זאת, לדעתי, במדינה כמו שלנו אשר רוויה כ"כ בסיכסוכים, לדעתי, כן צריך לפעול לקרוב לבבות בין כל הפלחים באוכלוסיה.
כלומר למשל לבנות גן המורכב מילדים למשפחות חרדיות,מסורתיות,חילוניות,להורים ערבים,יהודים,אשכנזים,מזרחים,ימנים שמאלניםוכו'.
כך, אולי בעוד 40 שנה כאשר הם יהוו את ההנהגה- הם ינהיגו את המדינה לא מתוך סטיגמות והשקפות עולם שהיתוו להם הוריהם עפ"י דעתם אלא, ינהיגו את המדינה מתוך ידיעה של מיהו האדם שעומד מולך- האדם האמיתי- לא הטייפ קאסט.
זה נראה לי הרבה יותר חכם מהמצב שלנו כיום.

ברור לי שזה מעלה את בעיית הדת, מכיוון שלא כל אחד ימיר את דתו למען האהבה (יתגייר למשל)
לא יודעת... לזה אין לי פיתרון...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2006 14:39 לינק ישיר 

בוטל,

בארה"ב זה כן עובד. שמה לא שוללים מהכושים והפורטוריקנים את הזכות לשרת את מדינתם ולהגן עליה, או את הזכות לשלם מיסים, כמו שעושים בארץ לערבים...

מה אני ממליצה לחילוניים? חינוך יהודי והיסטורי כזה שייתן להם גאווה וערכים והבנת החשיבות של השתייכותם לעם כה עתיק, חכם ומיוחד. במקום החינוך המבולבל והמתנכר ליהדות שהם מקבלים היום ביסודי ובאקדמיה, שגורם להם להרגיש מנותקים, מפוחדים, מאויימים ומלאי רגשות אשמה על היותם ישראלים ויהודים, בלי שום דבר פנימי ושום הבנה של מה הם עושים דווקא פה, במקום בו פסעו וחיו דוד ובת-שבע, שלמה ונתן הנביא...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/2/2006 16:11 לינק ישיר 

אני לא חושב שחינוך יכול לסייע בממש לילד שבא מבית בעייתי, ומבחינתי מדובר ברוב הבתים בישראל כיום. לא משנה כמה המורה מחייכת, כמה הולכים ללונה פארק, וכמה משקיעים בחינוך יהודי, אם הילד חוזר לבית שהמחסה שלו יותר מזכיר מלחמת עולם אז הוא לא ילמד, אא"כ יכו אותו מאוד חזק. אני רואה את הנוער ברחוב, וכולם מאשימים את מערכת החינוך, לדעתי מערכת החינוך מחזיקה כ 10% בלבד בשרשרת של הזנחות, החל מההורים, הטלויזיה ועוד.... לא רוצה שום מערכת חינוך שתשנה את הילדים. רוצה לקחת את ההורים לחינוך מחודש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/2/2006 09:57 לינק ישיר 

גיא, ברוך הבא לישיבת הגולשים!!!!! ביתנו הוא ביתך!!!! אתה עומד על נקודה חשובה ביותר. השאלה היא מה אתה חושב שניתן לעשות עם הורים צעירים בשלב זה של חייהם?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > דת ואמונה > ישיבת הגולשים התמימים חבד > מה היית רוצה שיהיה במערכת החינוך?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.