| נשלח ב-9/2/2006 17:58 |
|
| |
קבלה - השבעת מלאכים וחלומות -
בעקבות פטירתו של המקובל הצדיק הרב כדורי , קראתי שהוא היה משביע מלאכים.
שאלות:
1. מה הפשט? כלומר מה פירוש ?
2. מי יכול להשביע מלאכים ?
3. האם יש מלאכים עם שמות מסויימים שניתן להשביע?
4. האם רואים אותם ?
5. האם הם כמו ה' (להבדיל) בלי דמות הגוף ?
6. האם יש מלאכי חבלה שמשביעים אותם?
7. האם ניתן להשביע מזיקים ?
8. האם יש כל מיני מזיקים או שמות שלהם ?
9. האם ניתן לבקש מהם משהו?
10. האם הם באים בחיזיון / תפילה / שינה ?
וזה קשור גם לנושא החלומות - כלומר האם חלומות רעים ומפחדים קשורים לנושא זה?
והכוונה היא שאם בחלום מרגישים כאילו שיש דמות בחדר, או מישהו שנמצא לידך האם אתה יכול לבקש ממנו משהוא?
**איפה כל הנושא הזה כתוב ?
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2006 18:44 |
|
| |
הייתי מציע לתקן את הכותרת " קבלה והשבעת מלאכים - חלומות"
מה ש'וו' יכולה לעשות...
תוקן על ידי - נאךאמלנישט - 09/02/2006 18:47:50
|
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2006 18:52 |
|
| |
נאך,
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2006 18:57 |
|
| |
במחשבה שניה , ובתיקון קטן, אני הייתי מציעה "קבלה והשבעת מלאכים - חלומות ואו הזיות "
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2006 18:58 |
|
| |
לענ"ד נשכחה כאן שאלה אחת חשובה ומהותית מאין כמוה, כאשר מדובר במלאכים - כמה מהם יכולים לרקוד על חוד מחט?
(תשובה נפלאה לשאלה זו, שהטרידה דורות של חכמים, אפשר למצוא בספר הנפלא מכל פלא, שכל ההודעה הזו אינה אלא תירוץ זול כדי להמליץ עליו - Good Omens מאת: Neil Gaiman & Terry Pratchet).
תוקן על ידי - אמשלום - 09/02/2006 18:59:30
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2006 19:03 |
|
| |
אמשלום,
אפשר לקבל תקציר תמציתי של הספר? כל עוד מדובר במלאכים אנו עומדות במסגרת נושא האשכול 
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2006 19:11 |
|
| |
ריב,
ראשית, התברר לי זה עתה שיש לספר גם תרגום לעברית, והוא נקרא - "בשורות טובות".
שנית, לשאלתך - לשמחתי הרבה טרם סיימתי אותו (אני דוחה את הקץ...), ובכ"ז אומר, כי הוא מספר על השבוע האחרון בחיי העולם, העומד על סף סופו בשל מלחמת אחרית הימים המבצבצת ובאה, בין כוחות השחור לכוחות האור (שלא תמיד ברור מה ההבדלים ביניהם, בעצם). ספר מצחיק, חכם, מרגש, מותח ומטורף כדבעי. על העטיפה נכתב (ובצדק) - The Apocalypse has never been funnier.
מומלץ בחום! (היכרות עם כתבי הקודש הנוצריים והיהודיים בהחלט מועילה)
תוקן על ידי - אמשלום - 09/02/2006 19:10:34
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2006 19:55 |
|
| |
תודה רבה
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2006 23:26 |
|
| |
dazin:
למרות שפורום זה נקרא בשם עצור כאן חושבים, ישנם משתתפים שלא ממש חושבים אלא מכריעים על פי תחושות הבטן, ומקיימים בעצמם, כריסי כרעי. אני הייתי מציע לך לא להתייחס לתשובות מעין אלו.
אני אשתדל להתייחס לשאלות שלך כפי הדרוש.
1. השבעת המלאכים הכוונה שכאילו מכריחים מלאך לעשות דבר מסוים. לכאורה זה תלוי במחלוקת הרמב"ם והרמב"ן אם למלאכים יש בחירה, כי אם אין להם בחירה מה יועיל להשביע אותם.
2. בודאי צריך להיות חכם קדוש ונקי וגם בקי בחכמת הנסתר בכדי להשביע המלאך.
3. הירושלמי בראש השנה אומר ששמות המלאכים עלו מבבל. דהיינו מקודם לא קראו למלאכים בכלל בשמם כדמבואר בירושלמי שם, ורק לאחרי שעלו מבבל קראו להם בשם מיכאל וגבריאל. וכן מבואר ברש"י במסכת תענית ששמות המלאכים בבליים הם. ואדרבה בתורה כתיב למה זה תשאל לשמי והוא פלאי. ומבואר דבעצם אין שם למלאכים וצ"ל דבבבל קראו למלאכים שמות לפי פעולתם, ומנהג זה עלה מבבל.
4. מבואר בתנ"ך שיש כאלו שראו מלאכים. מיהו דעת הרמב"ם במו"נ שכל זה היה בחלום ולמעשה אי אפשר לראות מלאך.
5. ברור הוא שהמלאך אינו דומה להקב"ה בכלל, שלכל מלאך תכונות מסויימות לפי פעולתם וכמו שכתבנו למעלה, ובזה הם נבדלים זה מזה א"נ כמו שפירשו הראשונים שכיון שאין המלאכים נבדלים בגוף הרי הם נבדלים במעלה. משא"כ הקב"ה בעצמו אי אפשר לייחס לו תכונות כלל.
6. דומני שבכתבי המקובלים נמצאים גם השבעות למלאכי חבלה.
7. כנ"ל. ובבבלי מצינו ליוסף שידא וכן לבניהו בן יהוידע שהשביע אשמדאי מלך השדים.
8. יש שדים משדים שונים. ומובאים הרבה בחז"ל ובמדרשים כל מיני תיאורים של שדים.
9. עיין תשובה מספר 7.
10. לדברי הרמב"ם המלאכים מופיעים רק בחלום.
11. חלומות רעים יכולים להגיע מכל מיני גורמים. עיין בפתרון חלומות לר' שלמה אלעמי ובעוד ספרים רבים שנכתבו בעניין זה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-10/2/2006 01:09 |
|
| |
.
אני רוצה ללמוד להשביע חלומות.
ככתוב, פותח את ידך ומשביע.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/2/2006 03:23 |
|
| |
בהמשך לדברי ידידנו צ'וטנג, רציתי אף אני לענות בנושא חשוב זה, ולמעשה דבריי כצ'וטנג, אבל שמא יתחדש דבר על ידי ויהא זה שכרי.
אעתיק את השאלות, ועל ידן התשובות:
1. מה הפשט? כלומר מה פירוש ? תשובה: זה רק בכאילו, זה לא על באמת.
2. מי יכול להשביע מלאכים ? תשובה: לא יודע, אבל "חשבתי" ונראה לי שצריך להיות בקי בקבלה.
3. האם יש מלאכים עם שמות מסויימים שניתן להשביע? תשובה: לא יודע. אבל בירושלמי מבואר שבעצם השמות זה רק בכאילו, ולא על באמת.
4. האם רואים אותם ? תשובה: בתנ"ך כתוב שאפשר לראות, והרמב"ם אומר שאי אפשר.
5. האם הם כמו ה' (להבדיל) בלי דמות הגוף ? תשובה: בטח שלא, כי למלאך יש תכונות ולהשם לא. אתה בטח מבין לבד שלמי שיש תכונות הוא נראה אחרת, כן?
6. האם יש מלאכי חבלה שמשביעים אותם? תשובה: כן, כך נדמה לצ'וטנג שכתוב, אז מסתמא יש.
7. האם ניתן להשביע מזיקים ? תשובה: ברור, מבואר כך, וגם הרב כדורי עשה זאת.
8. האם יש כל מיני מזיקים או שמות שלהם ? תשובה: ברור, יש בספר של הרב פתייה.
9. האם ניתן לבקש מהם משהו? תשובה: תשאל את תלמידי הרב כדורי. (בעיקר תתחיל לחשוב)
10. האם הם באים בחיזיון / תפילה / שינה ? תשובה: הרמב"ם אומר שרק בחלום, אבל כאמור תשובה 4 שזה לא כמו התנ"ך.
אתה לבטח שם לב שלא עניתי לך מכריסי, כי אם מכרס אחרים, וכך יש לנהוג. ודלא כאלו שחושבים שהם חושבים ועונים לך מכרסם ממש, ופעמים שראו זאת על כרס חברם ואומרים שהוא מכרסם, וכי חושבים הם שאנו לא חושבים שהם אינם חושבים? אי לכך, כלך לך מדרך זו, ומתשובותיי אלו יהיה לך הדרך להבין כל התורה כולה. ובאמת שרוב הדברים כתובים על ספרי הרב פתייה, אבל בדיעבד אפשר גם לקרוא בתנ"ך, למרות שחולק על הרמב"ם לפעמים.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-10/2/2006 06:08 |
|
| |
ישבו שנים בעגלה שאל האחד ישנם מלאכים? ענה השני: אנו נוסעים להגיע ליעדינו, הבעל עגלה נוסע בשביל המשכורת, והסוסים נוסעים בשביל החציר. וכי משום שהסוס הוא סוס המלאך אינו מלאך?
|
|
|
|
| נשלח ב-10/2/2006 09:49 |
|
| |
מלאך הוא גם שליח - "וישלח מלאכים לפניו"..
אותי מעניין אם אדם שאינו טהור ובקי בחוכמת הקבלה יכול ללמוד את הנושא הזה
ולו ע"מ לבצע איזה ניסוי קטן...
|
|
|
|
| נשלח ב-10/2/2006 12:15 |
|
| |
בורג_קטן:
כשאחד מגיע לפורום זה ושואל על נושא מסויים, הוא לא שואל לדעתי ולא לדעת אחד מהכותבים. הוא שואל מה היא דעת היהדות על נושא זה. הסיבה שהוא מגיע לפורום זה, כי הוא מתרשם שיש פה אנשים שחושבים ברצינות על היהדות ועונים תשובות מנומקות. אם אתה טוען שהיהדות לא מאמינה במלאכים, אדרבה תבוא ותוכיח. אבל אף אחד לא שואל אותך לדיעה האישית שלך.
dazin:
בעלי קבלה מזהירים שוב ושוב, שהשבעת מלאכים זה דבר מסוכן ביותר אפילו למקובלים גדולים וכ"ש ועאכו"כ לאנשים שאינם קדושים וטהורים. וראה בספר sanity and sanctity סיפור מעניין על שני אנשים בעלי תשובה שהשביעו את המלאכים לקרב ביאת המשיח, ונטרפה עליהם דעתם, ורק זכו לרפואה שלימה כשעשו תיקונים ארוכים אצל קברות הצדיקים.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/2/2006 12:40 |
|
| |
בורג וכולם,
שאלה פשוטה לי אליכם, מה יעבור בראשיכם בעוד שעות ספורות כשתשירו עם בני ביתכם:
"ברכוני לשלום מלאכי השלום"
ומה עושה לכם לומר:
"מימיני מיכאל, ומשמאלי גבריאל, ומלפני אוריאל, ומאחורי רפאל"
|
|
|
|
| נשלח ב-10/2/2006 13:55 |
|
| |
דאזין היקר
ברוך הבא אל הפורום!
שאלת שאלה חשובה, שעבורה ועבור שכמותה נוסד הפורום הזה.
אשתדל לענות לך תשובה רצינית.
ראשית, הבהרה. מה שהציג צ'וטנג הוא תשובה מלאה לפי התפיסה המוצגת היום בתור היהדות
"האורתודוכסית". תפיסה דומה אפשר היה למצוא גם אצל הרב כדורי ובני חוגו. כפי שיתבאר מייד, זו
תפיסה אקלקטית (=נוטלת מפה ומשם) שמבוססת על היסטוריה ארוכה של מנהגים מאגיים שרובם
ככולם לא יהודיים, אך הם חדרו ליהדות בהדרגה עד שהשתרשו בה ואין מי שיעז לצאת נגדם בגלוי.
שאלת כמה שאלות שמנתחות יפה את מעשה "השבעת מלאכים" ובדקת אם זה שייך גם ב"מזיקים".
איני עונה ישירות על השאלות, אך מתוך תשובתי תמצא תשובה – אם כי אולי לא התשובה שלה
היית מקווה – לכל מה ששאלת.
איני יודע למה התכוון הרב כדורי במעשיו. אך אני מכיר את ההיסטוריה.
יש בידינו שני ספרים עתיקי יומין, כגון "חרבא דמשה" ו"ספר הרזים" שבהם מובאות השבעות
למלאכים. ספרים אלו הם נסיון ליהד אמונות אליליות. לפי אמונות אלו, יש כוחות כמו אלילים, שדים,
ג'ינים וכיו"ב שנושאים בתפקידי שררה ועוצמה בעולם – שהוא כמובן עשיר ומכיל הרבה יותר מאשר
העולם שבו אנו חיים. העולם שבו האמינו בעלי השיטות האלו נראה הרבה יותר כמו אחד העולמות
של ספרות המדע הבדיוני והפנטסיה.
ההשבעה הזו היא פשוט מאגיה. כמו כל מאגיה, היא עומדת על ידיעה. צריך לדעת את
המעשים, את הזמנים, את האמירות הנכונות ואת צורת הביטוי שלהן וכיו"ב. מי שמחזיק בידיו את כל
הסממנים המתאימים, יכול להפעיל את המנגנונים, בין של מלאכים, בין של שדים, לפי רצונו, ולהשיג
מטרות שונות.
למשל, השבעת שר החכמה כדי שיבוא וילמד חכמה או תורה.
מלאך לעושר.
מלאך להשגת אהבת אשה (כן, גם כאלו השבעות רווחו בספרים מסוג זה במשך הדורות).
הדעות הללו עברו, כאמור, תהליך של התאמה למסגרת יהודית כלשהי. למשל, פותחה תיאוריה כי
משה רבנו זכה למה שזכה בגלל שידע להשביע את שר החכמה או התורה שיבוא וילמדנו.
כיצד בדיוק התנהלה חדירת האמונות המאגיות לעם ישראל הוא נושא לא ברור, ורק חלקים ממנו
ניתנים לזיהוי על ידי טקסטים כתובים, או אפילו על ידי חפצים מאגיים שנותרו לפליטה עד היום.
בתקופת עלית הקבלה, החל מן המאה ה12 ואילך, שולבו אמונות אלו בקבלות השונות שצמחו
בגלויות שונות. לבסוף, הן נקלטו לתוך האימפריה הקבלית שצמחה בקבלת צפת ואחריה.
מה שהרב כדורי עשה, אם כן, יש לו מסורת ארוכה מאד. אבל מסורת יהודית? אתמהה.
מתוך דברי אתה יכול להבין שאין כאן באמת יצורים כאלו, מלאכים או שדים או מזיקים, שאותם
אפשר להשביע. אפשר לבצע פעולות מאגיות, וזה איסור תורה חמור ביותר, אבל הפעולות האלו לא
יולידו מאומה – פרט להשפעות פסיכולוגיות על המבצע ועל מי שמסביבו, בכוח אמונתם, כי לאמונה
יש השפעה פסיכוסומטית על הגוף ועל החוויות שלנו.
זו דעתי, כפי שהיא מבוססת על התורה שלמדתי, ועל ההיסטוריה של המאגיה היהודית כפי שהיא
מתועדת לפנינו. יש בה ביקורת קשה מאד על אנשים שעסקו במאגיה, גם באיצטלה של קדושה, אך
אין מנוס ממסקנה כואבת זו. האמת לפעמים כואבת, אך ההכרה בה היא תהליך בריא ומצוה מן
התורה.
שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו
 |
|
|
|
|
|