בית פורומים קונצרטים של חזנות

שבת שירה עם חיים אליעזר בביה"כ הגדול בירושלים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-12/2/2006 23:15 לינק ישיר 
שבת שירה עם חיים אליעזר בביה"כ הגדול בירושלים

שקלתי רבות אם לדווח על שבת זאת כי מניסיוני כל פעם שהשם הרשטיק מופיע  יש ניקים קבועים שמתרגזים,ויש לי הרושם כי כולם שיכים לאותו אדם.אך מכיון שאני יוצאת לחו"ל לחודש {ויש מי שנושם לרווחה} וכנראה לא תשמעו ממני כל התקופה החלטתי להעתיק מהפורום השני את הדיווח שלי. מעניין שבפורום השני הופיעו עוד דיווחים לעומת הפורום שלנו.

כל הכבוד לנפתלי שפירגן לחיים אליעזר ואף ביקש ממנו שיתן את המיטב וישיר בקולו המלא ולא "בריבית" של הקול כפי שהוא נוהג

ולאלי יפה ישר כח גדול שהבין עם איזה חזן יש לו עסק וחיזק את המקהלה עם זמרים ממוצא רוסי המקהלה נשמעה נפלא ממש כתזמורת ואלי ניצח ביד רמה.

ערב שבת
"לכו נרננה" יצירה של אלי יפה

"ישמחו השמים" משה קוסביצקי ואח"כ אילתורים נפלאיםבכל קטע.

"מזמור לדוד" המקהלה שרה עד כמעט הסוף ח.א. סיים "ה עוז" וגרם לרבים להזיל דמעה.

"לכה דודי" פשלה קטנה כאשר הקהל והמקהלה שרים בקצב שונה.

"צדיק כתמר" ביצוע מדהים של המקהלה ואלי יפה ממש אומן בתנועות ידיו.בבית כנסת דממה  ואז בקונטרסט עצום הרשטיק נכנס"מקולות מים רבים"ובי"כ כאילו נעור מהדממה,הרגשנו ממש את המים ואת אוירת הים {צדיק כתמר יצירה של לבנדובסקי}.

"מגן אבות" קטע לא ידוע אבל נפלא בוצע בהרמוניה עם המקהלה וקולו של הרשטיק נשמע כקול פעמונים.קולו ממש מילא את האולם כאילו היו שם רמקולים.[מי שיודע של מי היצירה מוזמן לכתוב]

"רצה במנוחתינו" לכבוד יום הזכרון לחזן לייבלה גלאנץ ח.א. אילתר בסטייל גלאנץ וסיים "וטהר לבינו"שינה כיוון ועמד כבעל תפילה המתחנן לפני קונו.

"יגדל" במנגינה העממית  החזן נשמע כזמר והמקהלה עונה.

המשך הערב במלון רמדה שם חגג החזן אריה בראון 50 שנות נשואין עם זמירה אשתו,וח.א. שר לכבודם "אשת חיל"
ובהזדמנות זאת מזל טוב לחזן בראון ורעיתו שיזכו לשנים רבות וטובות תוך בריאות ונחת.
עונג שבת אמיתי.

שחרית

בתחילת התפילה הבנתי שח.א. הולך לתת "הכל" הוא התחיל במהלך חמישי .
ב"ישתבח" קול מתוק מדבש דומה ליוסלה, הוא שיחק בקולו נסק לגבהים וירד.
"אין ערוך" של בני הרשקוביץ עם המקהלה וסיום "לתחית המתים"עם"קופשטימע" חבל"ז

"כולם אהובים" של מודזיץ שזור בחזנות.

"את שם" אילתור נפלא

"לקל ברוך"יוסלה רוזנבלט כפי שרק הוא יודע עם המתיקות שלו, ובסיום הקטע"יוצר המאורות" המנורות זזו מהעוצמה.

"רם ונישא"יצירה שליוסלה רוזנבלט בעיבוד מיוחד לח.א.ע"י רימונד גולדשטיין.החזן התחיל בקול אדיר ביחד עם המקהלה "גדול ונורא" עליה פנטסטית והמקהלה  בשילוב נפלא. המעניין בקטע זה היה המעבר של החזן והמקהלה מפורטה לדומיניאנדו ופיאנו וחזור מפיאנו לפורטה. שילוב נפלא בין אלי יפה להרשטיק.

קדושה
התחיל עם מנגינת"טל" של יוסלה  "ואז בקול"בסילסול הידוע של יוסלה עם נשימה ארוכה של חיים אליעזר [שבעבר טענו שלא יכול להיות שנשמתו כל כך ארוכה וכנראה בדיסק שלו יש הדבקה, כל המפקפקים קיבלו את ההוכחה]

"ממקומך" אילתור או משהו שהומצא במקום,"תתגדל" דואט של ח.א. עם אלי יפה, החלק הזה שמעתי כבר מנפתלי והדמיון ביניהם מדהים. הסיום כמו אופרה.

"אנעים זמירות"ילד עם קול זמיר קטן וניפלא

בקריאת התורה אלי יפה שר"יעמוד" ומעלה את החזן הראשי לצה"ל בעבר מר אריה בראון והמקהלה שרה "ברוך הבא"

מוסף
"ובנחה יאמר" של לבנדובסקי נשמע כאופרה, ביצוע מדהים של החזן עם המקהלה.

"כבודו מלא עולם" מקהלה עם ח.א. צל"ש לשניהם.

"שמע ישראל" אילתור במנגינה של השיר"ערב של שושנים" הקהל מחייך ומצטרף בשירה חרישית עד "והוא ישמיענו" שנדמה לי כי בקטע זה גם החזן הזיל דמעות. וסיום נפלא של "להיות לכם לאלוקים"

כאן אלי יפה רומז כי הזמן אוזל ומורה לו לותר על "לדור ודור" חבל!
במקום זה הוא נתן סיום "הקל הקדוש" שנשמע ממש כמו קוסביצקי

מכאן ואילך החזן "טס" עד הסוף, אך יכולת להבין כל מילה   כמו אצל החזן משה קראוס שהיה
מומחה למשחק מילים במהירות או בימינו ליפא שמלצער .

"שים שלום" לייבלה גלאנץ ובקטע"וטוב בעיניך" סיום קוסביציקאי.

בתפילה נכח כאמור החזן אריה בראון שאמר כי לא שמע מימיו קול פעמונים כזה.
 החזן ג'פרי נדל שאמר שמאז שנת1988 ששמע את פברוטי במטרופולין אופרה,לא שמע קול כזה עם עוצמה וגמישות.
החזן מיכאל נאור שהתפלל אחרי לייב גלאנץ ב"תפארת צבי" אמר לח.א. כי הוא לייב גלאנץ של דורינו
ריימינד גולדשטיין ציין כי חוויה לראות אותו ולא רק לשמוע ואילו דני אנדריקסון שיבח את הטכניקה ואת יופו הקול.

תודה לנפתלי שאיפשר שבת זאת,ולחיים אליעזר אגיד כשם הדיסק של ליפא שמלצער "בלי עין הרע".

22:2 נשלח ב 12/2/2006 ענתאור

תוקן על ידי - ענתאור - 12/02/2006 23:24:36

תוקן על ידי - ענתאור - 12/02/2006 23:29:22

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/2/2006 13:06 לינק ישיר 

בס"ד

מי שלא היה שם פשוט לא יודע על מה מדובר.

היה גדול יותר מענק.

(האם גם אני הצלחתי להרגיז מישהו?)

ולענתאור -

נסיעה טובה, אבל אנא לא יותר מחודש, את תחסרי בפורום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/2/2006 13:37 לינק ישיר 

לענתאור כמה הערות -

1. "מגן אבות" - יצירה של חיים אליעזר הרשטיק וזה שמעתי ממנו כבר מספר פעמים, מתפלא שכהרשטיקיוניסט לא ידעת זאת.

2. שכחת את הביצוע האדיר של "המעביר בניו" בלחנו של דוד קוסביצקי.

אני מוכרח לציין שהיו קטעים בתפילה שהייתי בטוח שחיים אליעזר פשוט לא עובר אותם, אבל הופתעתי מכל הכיוונים, זה היה "בחיים" ולא רק "בדיסק", לא אולפן ולא מיקרופונים, לא קונצרטים ולא שום כלום, פשוט ליד עמוד התפילה, כמו פעם, אדיר, חזק, מעבר לכל הציפיות.

אני חוזר ואומר כמו שכתבתי מקודם.

מי שלא היה, הפסיד!

אגב: אני עוד זוכר שמלך החזנים משה קוסביצקי נשק לו בראשו בילדותו ואם כזה היה אז מי אנו שנגיד אחרת.

(אני כבר מתקשר לליפא שיצרח "בלי עין הרע").

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > קונצרטים של חזנות > שבת שירה עם חיים אליעזר בביה"כ הגדול בירושלים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext