בית פורומים עצור כאן חושבים

גלישה על חשבון השכן, זה נהנה וזה לא חסר

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-15/2/2006 12:55 לינק ישיר 

1.  מותר, כן מותר, לקרוא את העיתון הנמצא ליד דלת ביתו של חברי
או בולט מתיבתו הגדולה
בתנאי שאמנע מלגעת בחפץ - בעיתון - שאינו שלי.

2.  אפילו אם העיתון שייך להקדש, בהנאת הקריאה אין איסור מעילה , דלא גרע מהנאה מהסתכלות על יופיו האומנותי של בית המקדש, והוא ק"ו מהנאת צלו של ביהמ"ק שמותרת לכתחילה, כמו קול ומראה וריח.

3. לגבי הנאת צילו של הבית, מותר גם להגיע באופן אקטיבי למקום הצל כדי להנות ממנו.

4. בנוסף,  כדאי לעיין גם בהודעתי הקודמת הדנה בדיני שכנים  והרחקת נזיקין הקשורים לענייננו.

ר"מ

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/2/2006 14:48 לינק ישיר 

אשאל שאלה טעונה, אפילו שאני מזמין בזה קיתונות של רותחים, נו.. תירגול ל'לא תגורו'

איך העיתון שייך לחבירי כשהוא מונח בתיבת הדואר?

כסף אינו קונה, 
חצרו אינה משתמרת,  מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/2/2006 15:25 לינק ישיר 

. מדוע לא יהיה דין תיבת הדואר שלו כדין חצרו? הרי היא אינה משותפת לאחרים, ומבחינת הגודל - הרי שיש בגודלה חשיבות, עובדה שמשתמשים בה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/2/2006 15:29 לינק ישיר 

חצרו של אדם קונה לו, שלא מדעתו; ואם נפלה בה מציאה, הרי היא של בעל החצר.  במה דברים אמורים, בחצר המשתמרת.  אבל בשדה וגינה וכיוצא בהן--אם היה עומד בצד שדהו ואמר זכתה לי שדי, זכה בה; ואם אינו עומד שם, או שהיה עומד ולא אמר זכתה לי שדי--כל הקודם זכה מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/2/2006 15:30 לינק ישיר 

ראשית, למה לא משתמרת? שנית, דינא דמלכותא. מיכי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/2/2006 15:33 לינק ישיר 

מאיר,

מה הועלת? אם העיתון לא של השכן, הרי הוא של ההוצאה לאור של העיתון. בכל אופן, הוא אינו של הקורא-הטרמפיסט.

נוהל שכן זה כאן!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/2/2006 15:33 לינק ישיר 

מיכי

לא משתמרת עובדה שאפשר להוציא את העיתון בלי לפרוץ את התיבה

מה קשור דינא דמלכותא איזה דין של איזה מלכות

ושאלה, אתה לומד חושן משפט? בשביל מה ?

מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/2/2006 15:36 לינק ישיר 

השכן

הוא אינו של ההוצאה לאור שכן הם מבחינתם הפקירו אותו,
 יש גמרא (אחפש) על גוי שמוכר לישראל שיש ביניהם חילוק בצורת הקנין שהחפץ יצא מיד הגוי וליד ישראל לא בא  מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/2/2006 15:39 לינק ישיר 

מאיר,

1. הפקירו? מאיפה זה הגיע? אני שילמתי להם כסף, והם שלחו אלי, בדואר או ע"י שליח. איך הפקירו? ואם הפקירו - מותר לכל אחד לקחת לעצמו. לא רק לקרוא ולהחזיר. לא ככה?

2. מה הקשר לגוי?

נוהל שכן זה כאן!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/2/2006 15:55 לינק ישיר 

טז  לפיכך ישראל שלקח שדה מן הגוי, ונתן הדמים, וקודם שיחזיק בה בא ישראל אחר והחזיק בה כדרך שמחזיקין בנכסי הגר--זכה האחרון, ונותן לראשון את הדמים:  מפני שהגוי מעת שלקח הדמים, סילק רשותו, וישראל לא קנה, עד שיגיע השטר לידו; ונמצאו נכסים אלו כנכסי מדבר--כל המחזיק בהן, זכה.

יז  [טו] במה דברים אמורים, במקום שאין בו משפט ידוע למלך; אבל אם דין אותו המלך ומשפטו שלא יזכה בקרקע אלא למי שכותב שטר, או הנותן דמים, וכיוצא בדברים אלו--עושין כפי משפט המלך:  שכל דיני המלך בממון, על פיהן דנין

השכן

הגוי הובא כאן כדי להמחיש שלא מוכרחה להיות חפיפה בין המוכר לקונה וה"ה לענינינו מפני שההו"ל מעת שלקח הדמים סילק רשותו והמנוי לא קנה עד שיגיע העיתון לידו
שאלתך אם כן יטול וילך, יתכן שכך אלא שצריך ליתן את הדמים כמובא בהלכה טז

מיכי 

אפשר שהלכה יז תומכת בטיעונך ועמך הסליחה על נחפזותי 

מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/2/2006 16:13 לינק ישיר 

מאיר

לא הכרתי הלכה זו קודם, ואיני מבין אותה כלל. אשמח להסבר.

כאן ממש שייכת הערת גו"ג לגבי מוסר - עני מהפך בחררה וכד'.

ועדיין, האם זו ההלכה לגבי העיתון? זו השאלה.

נוהל שכן זה כאן!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/2/2006 16:14 לינק ישיר 

נדמה לי שאתם מתעסקים יותר בצדהחובה המשפטית דינית ולא במה שנכון לעשות בחינת "רוח חכמים נוחה הימנו".
בתורה ובהלכה יש שתי רמות של התנהגות: רמה אחת היא רמה שתעמוד במבחן בית הדין (לו יובא הנוהג כך לתת דין וחשבון משפטי לפניו) ורמה של ההתהגות הראויה, התנהגות שתתמוך ותשמור את השלום בין אדם לחבירו, התנהגות שיש בה את הבחינה "ועשית הטוב והישר".

נראה לי שהיצמדות רק למבחן החובה העמידה בפני בית דין זו היצמדות לסוג של התנהגות שלא תורמת לחיי חברה תקינים והרמוניים.
ידוע שכופים על מידת סדום ועוד כהנה גילויי דעת הנוגעים לעניינים מסוג זה.
ומעבר לכל הנ"ל, אני חושב שגם ההלכה מקנה לאדם את הזכות הבלעדית על רכושו מצד אדם זר שאסור לו (לזר) לפלוש או לגעת בו, ומצד שני מחייבת (יותר מדוייק: 'מנחה לכך) את בעל הרכוש לא להיות כזה 'רע' שימנע הנאה מרכושו גם אם אין לו הפסד או קושי, אם מבקשים ממנו ליהנות מרכושו כאשר יש מצב של 'זה נהנה וזה אינו חסר'.
וראו דיני מצרנות בחושן משפט שיש בהם מעט דמיון לכך.
וכנגד יש להביא בחשבון תחושות של רכושנות שיש לאדם על רכושו כאשר אינו נוטתן רשות לזר לגעת בו.  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/2/2006 17:02 לינק ישיר 

שמניך

יש צדק בדבריך ועל זה הבאתי את משל המונית בעמ' 3
שאלת העיתון כאן היתה אכן מההיבט המשפטי

לגופו של עיתון דומני שיש לדמותו לדריסת הרגל דלא קפדי אינשי
אמנם אם הרבה כאן חושבים אחרת הא קמן דקפדי והדרנא בי מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/2/2006 17:14 לינק ישיר 

מאיר,
אם לחצרו של אדם יש גדר, אלא מה - הגדר היא בגובה מטר וחצי, כך שאדם גבוה מסוגל להושיט ידו מעל הגדר ולמשוך את הכביסה מעל החבל, האם משום כך אין זה נחשב לחצר המשתמרת?  וכי זכותו של אדם על מה ששילם בעדו פוחתת רק משום שיש אפשרות לקחת אותו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/2/2006 17:17 לינק ישיר 

גו"ג

אין היתר לגנוב מחצר שאינה משתמרת אלא שלקנות חפץ בקנין חצר צריך חצר המשתמרת ואם אינה משתמרת לא יקנה החפץ מדין 'חצרו של אדם קונה לו' מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > גלישה על חשבון השכן, זה נהנה וזה לא חסר
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 7 לדף הבא סך הכל 7 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.