בית פורומים עצור כאן חושבים

זנות וסחר בנשים על פי ההלכה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-14/2/2006 11:32 לינק ישיר 

. ששששש מצו"נ! אתה מפריע לרוקמי הקונספירציות לעבוד!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2006 12:14 לינק ישיר 

מציץ_ונפגע:

אתה מחפש עובדות שמלמדות על מגמת ממשלת ישראל לעקור את הדת?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2006 12:25 לינק ישיר 

גם אני הק" מבקש עובדות.  כלומר על ישיבת  רשות מבצעת. העוסקת באיך  להרחיק את עם ישראל . מאבינו שבשמים.                                                   אני אבל יכול להעיד מידע אישי. הידועה לרוב  משתתפי הפורום. כי דברי רבנים מסוימים. וכן כתבות בעיקר ביתד ואחרים. מרחיקים הרבה מאד יהודים.           מאביהם שבשמים. ודי לחכימה......

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2006 12:34 לינק ישיר 

1.  איך אמר פעם רג"ס: <הכל סוציולוגיע! >

חכמי הפורום רובם צעירים יחסית לכן הסיבה להידרדרות המוסרית איננה נהירה להם.

2. בעבר הלא רחוק, בשנות החמישים והשישים, ניסו המפלגות הדתיות להלחם בעיוותים מוסריים של ציבורים מסויימים במדינה.
במלחמת התרבות שהתחוללה אז, כל דרישה של הדתיים, גם צודקת מוסרית, נדחתה.

3. דוגמאות:

א] המאבק נגד ניתוחי מתים בלא הסכמת הנפטר ומשפחתו, נבלם בשעתו (עד עליית בגין לשלטון) כי הדרישה נחשבה אז כדרישה של הדתיים.
יגאל אלון בכבודו ובעצמו הסביר את הצבעתו נגד ההצעות בדיוק בנימוק הזה, למרות הודאתו שהדתיים צודקים כאן מבחינה מוסרית.

ב] המאבק נגד המתירנות המינית הכופה והניצול המיני בצה"ל.

ג] המאבק נגד הזנות בישראל.

ועוד כהנה וכהנה.

4. השינויים בתחום התרחשו כשהמפלגות הדתיות נחלשו והפסיקו להלחם עבור הערכים הללו.

אז לפתע אירגוני נשים שהתחזקו החלו להלחם נגד הניצול המיני בצה"ל, בהצלחה לא מבוטלת;
נגד הזנות בישראל, עד כה ללא שום הצלחה.

נגד ניתוחי מתים בכפיה ובהונאה - תחקיר ידיעות אחרונות, למשל, בהצלחה חלקית בלבד.

5. ניתן לסכם ולומר, שלא רק שאין פער בין דרישות ההלכה והמפלגות הדתיות בנושאים מוסריים, לבין הערכים האתיים האוניברסליים כדוגמאות הללו, אלא שזכות הראשונים במאבק המוסרי שמורה להם.

וכשם שקבלו שכר על הדרישה בעבר, היום מקבלים שכר על הפרישה של הממסד הדתי מהמאבקים הללו. פרישה שמאפשרת לקבוצות לוחמים ליברליות לפעול בהצלחה מבלי שיאשימום באשמה הנוראית של כפיה דתית.

ר"מ

תוקן על ידי - רמ_במזל - 14/02/2006 12:33:32

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2006 12:36 לינק ישיר 

רמב"ם,
מילה בסלע.
אני מקווה שיהיו עוד תחומים כאלה (ניתוחי מתים, קברים, הפלות וכדו'). ולא שכל הדרישות תמד צודקות, אבל החלט ישנה נטייה לשלול אותן רק בגלל שמקורן הוא דתי.  מיכי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2006 12:38 לינק ישיר 

צאוטנג

אני אסתפק לא בהוכחה , אלא אפילו בבדל של הסבר שיהפוך את האפשרות שאי שם יושב פקיד, שר או פוליטיקאי שבידו לצמצם את תופעת הסחר בנשים והוא אינו עושה זאת רק בגלל שהוא חושש שדבר זה יביא להתקרבות בין ישראל לאביהם שבשמים, לטיפה יותר סביר.

אבל למה ניתן לצפות ממי שמוכן להאמין שעצמות החיד"א הסתדרו מאליהם?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2006 12:55 לינק ישיר 

. chouteng: בעוונותי, בעברי נכחתי בלא מעט ישיבות ממשלה וישיבות של ועדות הכנסת. הרמה מדרדרת עם השנים, וככלל, ניתן לומר עליהם את שאומרים על אנשים שאוהבים לאכול נקניקיות (1). טפשות - ראיתי לא מעט. רשעות - גם כן. קונספירציות מהסוג שאתה מתאר - מעודי לא חזיתי. (1) אנשים שאוהבים לאכול נקניקיות ומכבדים את החוק, עדיף שלא יצפו במו עיניהם בדרך הייצור שלהם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2006 12:57 לינק ישיר 

מרובקה: רעיון יפה, אבל מה אעשה ואני לא קונה עיתונים? (כיוצא בזה אני אומר על "התו החברתי" של במעגלי צדק: רעיון יפה, אבל מה אעשה ואני ממילא לא אוכל במסעדות/בתי קפה, ואת החתונה שלי עשיתי בלי אולם?...). בכל מקרה, הדברים שלך לגבי העיתונים המפרסמים מודעות זנות, בנוסף לדבריהם של ח"כים מסויימים משינוי וממרצ על כך שיש להתיר את הזנות הממוסדת, מעוררים שאלה לגבי המשפט שהופיע בהודעת הפתיחה: "אבל אני מרגיש שיש כאן פער בין המוסר לבין הלכה". לדעתי במקרה זה ההיפך הוא הנכון.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/2/2006 13:15 לינק ישיר 

אראל

לאדם בודד אין כל השפעה בחרם צרכנים, (כשם שלנקודה בודדת אים השפעה באינטגרציה...)

חרם צרכנים קיים רק כאשר קבוצה עושה זאת. ולכן לא משנה מה אתה עושה אלא האם תצליח לארגן קבוצה.

אם אתה רוצה לגלגל את הרעיון הזה הלאה, אפשר לנסות לארגן חרם צרכנים על העיתונים, כולם כולל כולם גם אלו של רשת שוקן ולא רק נמרודי ומוזס!!!! החל מערב פסח חג היציאה לחרות, ולנסות להפיץ זאת כל יכולתינו בכל הדרכים שיש בידיינו.
כתיבה על כך בכל פורם אינטרנט אפשרי, ופניה לכל מיני גופים שיצטרפו לחתימה על הקריאה לחרם.

אמשלום
האם את יכולה לצרף גוף כלשהו לסיפור?

האם מישהו יכול לצרף גוף כלשהו לסיפור?

אני אנסה לצרף את מעגלי צדק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2006 13:28 לינק ישיר 

לכל המשיגים:

דברי הרמ_במזל תומכים בדברי אבל אפרט יותר באורך.

איני חושב שיש הנחיה מפורשת מהממשלה לפעול כנגד כל יוזמה דתית. אני אומר שהרעיון הציוני בכללו, והההוואי החילוני הארץ ישראלי הוא מניח בתור דבר מוסכם שכל דבר דתי יש להרחיקו.

אביא עוד דוגמא.

אם אתה נכנס למשרד רגיל בימות הקיץ, לבוש הנשים, או יותר נכון, אי-לבוש הנשים מזעזע. כמעט בכל משרד בחו"ל ללא יוצא מן הכלל, הנשים מתלבשות בצניעות, ופה בארץ בפריצות. למה זה? הסיבה לדעתי ככה. החילונים מזהים צניעות עם דתיות. כיון שההוואי הישראלי הוא מנוגד לכל דבר דתי אז הם מתלבשים בפריצות. ברור שאין הנחיה משום מקום להתלבש בפריצות. ברור הוא שאשה שתגיע לבושה בצניעות לא תאבד מקום עבודתה. אני טוען שהתת מודע של החברה הישראלית מנוגדת לכל בטוי דתי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2006 13:29 לינק ישיר 

מואדיב,
טענתו של שוטנג ברורה מאליה, כל המדינה היא נגד רצון השם וכל מטרות ראשי השלטון היא לעקור דת מישראל, עיין ערך התימנים של שנות החמשים. ואי תקשי לך התקציבים לישיבות, זו זכות קיומה של הקליפה, אלא שיש להקשות על אלו שלוקחים מהם כסף הלא קיי"ל ביבוש קצירה תשברנה, ושמא יש לחלק בין עכו"ם לישראל, אלא שהא גופא קשיא הלא קיי"ל שמין ישראל פקר טפי. ונראה שזכותם של הציונים היא רכבת ההצלה של קסאטנר שבזכותה קמה הקהילה החרדית המעבירה תרומות רבות לארה"ק. (ובהזדמנות זו במקום להלחם באויבי ישראל מבחוץ שולחת יד איש בזקן אחיו).

עוד לא החלטתי אם אני מסכים לעיל ונראה שלא נכתב אלא להגדיל תורה ולהאדיר וד"ל.

תוקן על ידי - בעלבעמיו - 14/02/2006 13:38:36

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2006 14:19 לינק ישיר 

chouteng: לגבי הלבוש - נראה לי שזה פשוט בגלל מזג האויר. בישראל חם יותר מאשר ברוב אירופה. אבל אם תשווה את הלבוש בישראל ללבוש המקובל בשבטים מסויימים באפריקה, תראה שבנות ישראל דווקא מאד צנועות יחסית.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/2/2006 14:32 לינק ישיר 

אראלסגל:

ניו יורק בקיץ חמה יותר מישראל ועדיין יש לבוש הולם במשרדים.

ומה שכתבת שבנות ישראל יותר צנועות מהזולו והמאורי מרנין הלב ומשמח את הנפש עד להתפשטות הגשמיות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2006 14:38 לינק ישיר 

הראל,

צדקת.

אך כדאי להוסיף שאם תשוה למקובל בשמורת הבבונים בקרוגר פארק (למשל), תראה שבנות השבטים המסויימים הללו דווקא מאד צנועות יחסית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2006 15:19 לינק ישיר 

צ'אוטנג,

הטענות שאתה מעלה כנגד מדינת ישראל, דורשות דיון, ואיני חושבת שזה המקום לערכו.
לגבי הסחר בנשים - לענ"ד אין בסיס לטענות הקונספירציה שלך.
לעומת זאת, בדבריך שלך זיהיתי (ייתכן שבטעות, ואנא תקן אותי אם כך הוא) בסיס נרחב של גזענות ושנאת זרים, שלצערי הרב מתקשרת היטב (אם זו המילה הנכונה כאן) לבעיית הסחר בנשים ואי הטיפול בה -
אתה טוען שממשלת ישראל מביאה לכאן לא יהודים כדי להקטין את מספר היהודים בארץ, ויותר מרמז אחד בדבריך מלמד על כך שאתה מכוון אותם לעליה המאסיבית מברה"מ לשעבר (אתה מוזמן לעיין במעט מטענות הקשת המזרחית וארגונים דומים, הטוענים בדיוק את ההיפך, וד"ל). העליה הזו אינה נושא האשכול, אך אלפי הנשים שהובאו משם וממקומות אחרים בכוח הזרוע, או ברמאות (או בשניהם) בהחלט כן. דוקא אלה החושבים כמוך כלפי אותן נשים זרות, הם אלה הנמנעים מלטפל במצוקתן, ונכשלים להבין שזו מצוקת החברה והתרבות הישראלית. מי שחי כאן - גם אם לא בחר בכך, גם אם הובל לכאן בשלשלאות (פיזיות או מטאפוריות), גם אם אינו יהודי - נתון לאחריותי כאזרחית המדינה הזו, והיחס שלי אליו הוא אך סימפטום ליחס שלי לעצמי.

מרובקה,

רבים מאלה שמבקשים להתיר בחוק את הזנות, מכוונים למענן של הזונות. הם מבקשים לארגן ולמסד את הזנות, כדי למנוע עוול גדול של עבדות, ולדעתם גם לצמצם את הזנות. אני בשום אופן לא מסכימה עם הדרך הזו, והמחלוקת שלי איתה היא עקרונית ביותר, אולם אל לך להאשימם ברצון לעודד זנות, כי לא זו כוונתם כלל ועיקר.
לגבי המודעות בעיתונים - אתה צודק מאוד, אבל ראה הערתי להלן, בעניין הרווח הכלכלי.

הערה כללית -
מאד קל (אם כי, לא בלתי חשוב ובלתי נחוץ) להאשים את המדינה ואת מוסדותיה באי טיפול בתופעה. אבל המדינה אינה האשמה העיקרית. גם סוחרי העבדים אינם האשמים העיקריים, אם כי גם בהם יש לטפל באופן הרבה יותר יעיל ממה שנעשה עד כה. אתם סוחרים לא היו עוסקים בסחר בנשים, ולא היו מביאים לכאן את כל הנשים האומללות האלה, לולא היה לכך ביקוש. מבחינתם, זהו עסק כלכלי, ולו לא היו מרוויחים ממנו, הם היו מוצאים לעצמם פרנסה אחרת. עיקר הטיפול, לענ"ד, צריך להיות חינוכי וערכי - בלקוחות הקיימים ובאלו הפוטנציאליים. לאלה כאן שהביעו רצון לעשות משהו בנידון, יש אם כן כר רחב לפעולה - חינוך, חינוך ועוד חינוך. הלקוחות הקיימים והפוטנציאלים של הזנות הם גברים מכל שכבות האוכלוסיה, מכל העדות ומכל גווני היהדות, כך שיש מספיק עבודה לכולנו.
[ועדיין לא הביאו לכאן ולו מקור יהודי אחד בנושא]

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > זנות וסחר בנשים על פי ההלכה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 12 13 14 לדף הבא סך הכל 14 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.