בית פורומים עצור כאן חושבים

זנות וסחר בנשים על פי ההלכה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-14/2/2006 15:52 לינק ישיר 

למה אתם מצפים מהתורה?

שתגיד שאסור להשתמש בשירותים אלה במדינת ישראל בשנת 2006 ???

שאסור לפגוע בזולת כתוב בתורה!

שאסור לבת ישראל לעסוק בכך אפילו בהסכמה מלאה כתוב בתורה!

שאסור לבעול נוכרית אף אם זה לא בדרך זנות כנראה שגם כתוב ובודאי מובן!

מה עוד צריך להיות כתוב ???

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2006 15:56 לינק ישיר 

ימי,

האם מותר ללכת לזונה (ונניח שהיא יהודיה כשרה שטובלת לנידתה)?

אני אגיד לך מה עוד צריך להיות כתוב (ואולי זה כתוב ואיני מכירה, ולכן ביקשתי שיעלו את הדברים לכאן) -
שהליכה לזונה (שעבודתה היא תוצאה של כפיה ואלימות) היא פגיעה חמורה בזולת וב"ואהבת לרעך כמוך";  ששימוש בשירותיה של שפחת מין כמוה כאונס; שתשלום עבור יחסי מין אינו "שחרור יצרים" רע אך הכרחי, אלא עבירה הלכתית ומוסרית חמורה, ועוד כהנה וכהנה.
  תוקן על ידי - אמשלום - 14/02/2006 16:01:30

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2006 16:02 לינק ישיר 

אםשלום.   את לא מקבלת את המושג "מנהג אבותנו בידנו"                            על  הסיפור של  יהודה ותמר לא למדת???? מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2006 16:05 לינק ישיר 

בנוגע ל-"התרת הזנות בחוק" שהוזכרה כאן - הזנות מותרת בישראל על פי חוק.  אסורים שידול לזנות וסרסרות, כלומר - החוק אוסר על כל אדם פרט לזונה עצמה להרויח מהמעשה, ואוסר על פרסום או כל צורה אחרת של קריאה ללקוחות.  לפיכך, אלה הקוראים ל-"מיסוד הזנות" (ולא התרתה, שהרי, כאמור, היא מותרת) דואגים, בעצם, לרווחיהם של הסרסורים ולפרנסה הגונה, מכובדת וחוקית להם, ולא לזונות עצמן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2006 16:11 לינק ישיר 

אמשלום,

(יח) לֹא תִהְיֶה קְדֵשָׁה מִבְּנוֹת יִשְׂרָאֵל וְלֹא יִהְיֶה קָדֵשׁ מִבְּנֵי יִשְׂרָאֵל:

(דברים פרק כג)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2006 16:14 לינק ישיר 

אמשלום:

אני לא טוען לקוספירציה. אני טוען שהגישה שמפגינה הממשלה החילונית טמונה בהוואי הציוני.

מה שטענת עלי שדברי גזעניים, לא הבנתי בכלל. אני אכן מתכוין על המאות אלפי גוים שעלו מבריה"מ לשעבר. אני לא שונא גוים, אני טוען שאי אפשר להביא גוים למדינת ישראל ולצפות לבנות חברה יציבה. אני השתמשתי בעלייה המאסיבית כדוגמא שלא בניית המדינה חשובה בעיני הממשל אלא דכוי העם היהודי והפיכתו לעם ככל העמים.

אני לא רואה קשר בין היחס שלי לעליית הגוים והיחס שלי לסחר בנשים. אם זה לא ברור אז אגיד בפירוש שאני מתנגד לשתי התופעות.

ולבסוף אעיר, שהמשפט האחרון שלך, "והיחס שלי אליו הוא אך סימפטום ליחס שלי לעצמי" הוא משולל כל יסוד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2006 16:15 לינק ישיר 

אמשלום

את צודקת לחלוטין בשני הדברים שאמרת.

א. לאו עכברא גנב אלא פרצה גנב. וכל עוד יהיו קונים יהיו מוכרים. זה נכון לגבי זנות ונכון לגבי סמים.

ב. ולכן הדרך היחידה לפתור את הבעיה היא על ידי חינוך + חינוך + חינוך + חינוך וכו' (חבל שאין לי כאן סימן לחזקת n כאשר n שואף לאין סוף...)

אולם אני חושב שלהסתפק רק בחינוך זו קצת התחמקות מהמאבק.

אי אפשר לפתור אלא בחנוך אבל ניתן לצמצם על ידי מעצרים ועונשים אלו או אחרים.

ובגלל שמדובר בעסק כלכלי מכניס במיוחד צריך להאבק בו במישור שלו, זאת אומרת במישור הכלכלי, ולגדוע את חלק מאמצעי הפירסום של הענף. ברור שזה לא יחסל את הענף אבל זה יפגע בו.

בנוסף לפעולה של חרם צרכנים יש גם אפקט של השפעה על דעת הקהל ולכן יש לזה גם אלמנט חינוכי.
אם בני עשירים בצפון תל אביב יקלטו מסר שדבר כזה הוא מקביל לרצח וגניבה, הם לא יזמינו כל מיני נשים כאלו למסיבות שלהם. או לפחות יזמינו פחות.

אמנם לדעתי לא יתכן חינוך עמוק ואמיתי בלא מלכות שמים ושמירת מצוות כללית, אבל השפעה חינוכית חלקית תהיה לדבר הזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2006 16:18 לינק ישיר 

גו"ג,

אתה צודק, כמובן.
למרות המחלוקת העמוקה שלי עם הקוראים למיסוד הזנות, אני חושבת שהם לא דואגים רק לרווחיהם של הסרסורים והסוחרים, אלא גם לתנאי עבודה הולמים לזונות עצמן (הקרויים "תנאים סוציאליים"). אני לא מסכימה לכך, ואיני חושבת שמיסוד הזנות יפתור את הבעיה, אלא יחריף אותה, כי הוא לא נאבק במקור המחלה אלא בסימפטומים שלה, וכבר הרחבתי בכך לעיל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2006 16:21 לינק ישיר 

מרובקה,

אני מסכימה איתך בעניין הפרסום.

לגבי דבריך - אם בני עשירים בצפון תל אביב יקלטו מסר שדבר כזה הוא מקביל לרצח וגניבה, הם לא יזמינו כל מיני נשים כאלו למסיבות שלהם. או לפחות יזמינו פחות -
אחוז בני העשירים מצפון תל אביב המשתמשים בשירותיהן של זונות אינו גבוה יותר מאחוז הדתיים והחרדים העושים זאת. הנתונים ידועים, וטמינת הראש בחול לא תעזור כאן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2006 16:28 לינק ישיר 

אמשלום

ללכת לזונה בהסכמת שני הצדדים זה אסור במפורש על הזונה ועל אביה שאיפשר זאת וממילא גם על ההולך.

אם היא היתה בתולה והוא פיתה אותה יש על זה גם קנס.

מהי פגיעה בזולת ? כל מה שאינו נעשה בהסכמתו המודעת, 

בתורה לא כתוב שאסור לנסוע במהירות של 175 קמ"ש בלי להסתכל על הכביש, בתורה כתוב שאסור לרצוח.

יחסי מין בתשלום או בהסכמה מלאה שלא בדרך זנות ממוסדת מותרים. 

לעומת זאת יחוד עם פנויה נאסר שמא יאנסנה.

ולא, התורה אינה שוללת עבדות אלא התעללות בעבד בק"ו מהתעללות בבעל חיים.

ירוחם 

מה בכל האשכול הזכיר לך את הסיפור ביהודה ותמר, נערה היושבת מרצונה החפשי על הדרך ומנהלת משא ומתן קשוח על תנאי התרצותה ?        

על איזה חוק או נורמה עבר יהודה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2006 16:33 לינק ישיר 

אמשלום,
אני בהחלט מאמין להם שמבחינתם האישית הם סבורים שהמיסוד ישפר את מצבן של הזונות עצמן, אבל בפועל רק תמימים יאמינו שזה מה שיקרה; לעומת זאת, הרווח לסרסורים הוא מיידי וברור, וזו תהיה התוצאה הסופית היחידה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2006 16:35 לינק ישיר 

ימי,

האם קראת דברי לעיל?

העובדה שיהודה לא עבר על כל נורמה חברתית כאשר הלך לזונה, הי אבדיוק הנקודה שאני מנסה להעלות כאן בדיון (ולדעתי לכך כיוון גם ירוחם).
אני חושבת שיש הבדל גדול בין הסיפור שם לדיון שלנו כאן, בעיקר בגלל שתמר בחרה להתחפש לזונה, ולא זו היתה דרכה באמת. כל נוכחותה ותפקודה בסיפור מעידים על בחירה מרצון, ועל חירות הדעת והמעשה, וזה כמובן סותר מכל וכל את דרכי הזונות בכלל ואת קרבנות הסחר בפרט.

גו"ג,

אין בינינו מחלוקת בעניין זה.

תוקן על ידי - אמשלום - 14/02/2006 16:34:28

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2006 16:37 לינק ישיר 

אמשלום

קודם כל דברי לא הובנו.

בני טובים שמתייחסים לדבר כזה כסוג לגיטמי של מסיבה עם החברה לפני גיוס מעין קומזיץ של שנות האלפים ימנעו מכך אם התודעה הציבורית תהיה שדבר כזה הוא מעשה לא מוסרי ממדרגה ראשונה.
מה שאין כן אדם שיצרו נוקפו עד שאין הוא שולט עליו אלא הוא שולט בו. קשה לי להאמין שדתי שכבר לא מסוגל להתגבר על לאו שיש בו כרת ירתע בגלל שהחברה חושבת שיש בדבר זה מעשה שפל.
ולכן דברי לא היו בגנותם של בני הטובים אלא להפך או לפחות ניטראלים.

בכל מקרה סתם כדיון צדדי, אכן לא ידעתי שאחוז הדתים במקומות הללו זהה לאחוזם באוכלוסיה. ואשמח לדעת מהיכן המיידע לך.

ולגופו של עניין:
האם את תהיי מוכנה להצטרך לחרם כזה ולנסות לצרף את מכריך?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2006 16:40 לינק ישיר 

. אני מציע לקחת את ההצעה למיסוד הזנות צעד אחד קדימה (1) : מדוע רק את הזנות כדאי למסד? מה עם מיסוד הכייסות? מה, לכייסים לא מגיעים תנאים סוציאליים ושכר מינימום? ומה עם הגנבים (2)? לדעתי, ההצעה למיסוד הזנות, הצעה המתעלמת מהמועלים, הינה הצעה מפלה. יש לדאוג לכולם, ויפה שעה אחת קודם (3). (1) כל מי שעושה הקשרים עכשווים ודין סמיכות בין אזכור המלה "זנות" לבין שמה של מפלגה חדשה, עושה זאת על אחריותו האישית בלבד. (2) המחבר מודה לאמא שלום שעשתה הכרה בינו לבין מו"ר פראצ'ט, ושיטת מיסוד גילדות העבריינים של אנח' מורפורק. (3) למען האמת, לוקחי השוחד כבר דאגו לעצמם לתנאים ולמיסוד - ראה תולדות כנסת ישראל ביום הולדתה, ע"ע חקירות חברי הכנסת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2006 16:44 לינק ישיר 

אמשלום

קראתי כמה פעמים לפני שעניתי ועוד כמה אחרי, על מה לא קבלת תשובה ?

איפה כתוב שאסור לתפוס מישהו ברחוב ולהכות אותו עד זוב דם ?

למה לא כתוב שאסור להטריד טלפונית ? 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > זנות וסחר בנשים על פי ההלכה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 ... 12 13 14 לדף הבא סך הכל 14 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.