בית פורומים עצור כאן חושבים

זנות וסחר בנשים על פי ההלכה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-14/2/2006 16:46 לינק ישיר 

מרובקה,

אכן לא הבנתי כי לכך כוונתך, ואיתך הסליחה. אני ל איודעת אם אתה צודק בזה, אבל דבריך נשמעים הגיוניים במידה.
נתונים אפשר למצוא בלינקים שהביא נאך בהתחלה, ובלינק שהבאתי אנ בהודעה בדף הראשון.

מואדיב,

הבעיה עם גילדות, כפי שאתה כבר יודע (), היא שיש להן קודי התנהגות ברורים ומחייבים. לא נראה לי שזה ילך במדינת ישראל...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2006 16:50 לינק ישיר 

ימי,

בדף הראשון כתבתי למיכי -
אתה טוען שאי קיומו של דיון בנושא אינו מתיר אותו. גם בזה, אתה בודאי צודק, מבחינת הכוונה, אבל לא בהכרח מבחינת התוצאה. יש רבים, שאם אין עליהם איסור כתוב הם מתייחסים אל הדבר כמותר (גם אם קיימות הנחיות ערכיות ומוסריות). יש רבים, שעבורם קל להתעלם מהנחיות ערכיות, אך קשה (ובלתי אפשרי) להתעלם מציוויים הלכתיים.

ובדף הקודם כתבתי לך כך -
אני אגיד לך מה עוד צריך להיות כתוב (ואולי זה כתוב ואיני מכירה, ולכן ביקשתי שיעלו את הדברים לכאן) -
שהליכה לזונה (שעבודתה היא תוצאה של כפיה ואלימות) היא פגיעה חמורה בזולת וב"ואהבת לרעך כמוך";  ששימוש בשירותיה של שפחת מין כמוה כאונס; שתשלום עבור יחסי מין אינו "שחרור יצרים" רע אך הכרחי, אלא עבירה הלכתית ומוסרית חמורה, ועוד כהנה וכהנה.

אז לא, לא ממש ענית לי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2006 17:02 לינק ישיר 

אמשלום לשאלתי העיקרית לא ענית.

האם תהיי מוכנה להצטרף לחרם צרכנים?

והאם תהיי מוכנה לנסות לצרף את מכרייך לחרם שכזה?

ולדיון הצדדי, קראתי חלק מן הלינקים ולא מצאתי שם נתון שמשווה בין המגזרים השונים באוכלוסייה.
בלניק הזה ישנו מספר עצום של כתבות שעברתי רק על  חלקן הקטן. אם את יודעת על לינק ממוקד יותר אשמח אם תוכלי להפנות אותי אליו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2006 17:03 לינק ישיר 

. רגע, לא הבנתי מישהו מארגן חרם צרכנים על בתי בושת???

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2006 17:08 לינק ישיר 

ימי.                                                                                                         אםשלום שאלה: אם מותר לפ התורה ללכת לזונה?                                      איך בדיוק אתה הית מסביר  את התנהגותו של יהודה? קדשה זו לא זונה?      כתבתי את זה אמנם בהומור. אבל אילצת אותי לענות לך ברצינות.                  הזנות  קיימת מקדמא דנן. לא לחינם היא נקראת המקצעה העתיק בעולם. והיא תמשיך להיות קימת עד בא  משיח צדקנו. ואולי גם אחר כך.                           אםשלום.בלי לגרוע מאשמתם של הסרסורים הנאלחים שבאדם. הבנות     רובן ככולם ידעו בדיוק למה הן נדרשות.הופעתן בכלי התקשורת  היא  משחק לעורר רחמים.             קבלן הבנין. התעשין. החקלאי. ואחרים המנצלים עובדים זרים על ידי הלנתם בתנאיי בעלי חיים. אי תשלום משכורותיהם ועשיקתם. לא טובים בעיני. מהסרסורים   הערסים. מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2006 17:10 לינק ישיר 

אמשלום

אולי לפני שנבדוק האם כתוב, תבהירי ממי את מצפה (אני מתכוון בכנות)

מתורה שבכתב? מהתלמוד? מהרמב"ם? או אולי מפוסקי דורנו (איזה מהם)?  

ירוחם

קדשה היא המופקרת לזנות מה שתמר לא היתה , והיות שזה לא קשור אין טעם לעשות הומור ממה שהוא בכל אופן הספר הקדוש ביותר להרבה יהודים ובכלל

תוקן על ידי - ymy33655 - 14/02/2006 17:10:23 תוקן על ידי - ymy33655 - 14/02/2006 17:12:29

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2006 17:14 לינק ישיר 

אמשלום,

אם יורשה לי להשחיל משפט...ידועים דברי חז"ל במסכת יומא סז, ב : "דברים שאלמלי לא נכתבו ראויים היו לכותבם". כלומר, שיתכן שיש דברים שלא נמצא אותם כתובים מפורשות, מכיון אלה דברים המובנים מאליהם ב"מפורסמות" שהם נחשבים ל"רע" - ואדם מצווה לסור מרע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2006 17:16 לינק ישיר 

מרובקה,

איני קוראת עיתונים (רק באינטרנט), אבל אני חושבת שזה רעיון מצוין.
ובאותו עניין -  פרסום שירותי זנות בעיתונות הכתובה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2006 17:17 לינק ישיר 

אמשלום,

אני לא מחוייב ל'מסורת היהודית לדורותיה'. אני מחוייב להלכה כפי שהיא מתפרשת ע"י הציבור שרואה עצמו מחוייב לה, בימינו אלו.

אני משוכנע שלו הייתי מחציף פני בפני כל רבותי (ויש לי כמה כאלו) ושואל אותם מה דעת ההלכה על הזנות, חלקם היה מתעלף מעצם השאלה וחלק אחר רק מזדעזע.

גם ברמת הציבור, הרי בתוך עמי אני יושב ואני רואה שרוב הציבור הדתי לגווניו עדיין נרתע מקיום יחסי מין מלאים עם בני/ות זוג קבועים ונאהבים שלא במסגרת נישואין, והרתיעה מיחסי מין על בסיס מזדמן כלשהו רק גדלה. החינוך הדתי שמגביל את המיניות למסגרת הנישואין (מה שגורר כנגדו ביקורת מחוגים ליברליים) מייצר בכך סלידה גדולה יותר מיחסי מין 'נטו' ללא כל קשר רגשי שהוא.

אני מכיר את אגדות ה'רוב הלקוחות הם חרדים' או הטענה שהוראת התלמוד על מי שתקף עליו יצרו היא נורמטיבית. לגבי האגדה - כל עוד היא אינה מוכחת, אני נוטה להתייחס אליה כאגדת הסדין המחורר. לגבי המימרא התלמודית - לא זכור לי ששמעתי רב שלא מסביר אותה כרע במיעוטו, שהוא עדיין רע (אם אתה כבר עושה עבירה, לפחות תעשה אותה בסתר).

בשורה התחתונה - כפי שטענתי בעבר מספר פעמים, אי אפשר לבחון את ההלכה רק בקונטקסט טקסטואלי. ההלכה היא תורת חיים והיא מיושמת על ציבור חי ופוק חזי מאי עמא דבר.

כפי שהוזכר פה, הרבנים לא יכולים/צריכים להילחם בתופעה כי לרבנים אין סמכות של משטרה, וברמה ההצהרתית ההשפעה שלהם מוגבלת לציבור שלהם - שלי ברור שהוא לא רואה בזנות תופעה נורמטיבית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2006 17:19 לינק ישיר 

ימי,

אני מצפה מפוסקי דורנו שיתמודדו עם הבעיה הזו. אני בטוחה שגם פוסקים בדורות קודמים עמדו מול הבעיה (אולי לא בסדרי גודל כאלה), ואני מבקשת לדעת כיצד התמודדו איתה.

ריב,

בעולם אידיאלי את בודאי צודקת. לצערי, אנחנו לא חיים בעולם אידיאלי, ויש דברים שאם לא ייאמרו בקול גדול, יתייחסו אליהם כאילו אינם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2006 17:43 לינק ישיר 

ימי.                                                                                                          האם גם את התורה אתה רוצה לצנזר.  זה לא נח לך מה שכתוב בה.                                           

בראשית פרק לח

טו) וַיִּרְאֶהָ יְהוּדָה וַיַּחְשְׁבֶהָ לְזוֹנָה כִּי כִסְּתָה פָּנֶיהָ:                    ----------------------------------

(טז) וַיֵּט אֵלֶיהָ אֶל הַדֶּרֶךְ וַיֹּאמֶר הָבָה נָּא אָבוֹא אֵלַיִךְ כִּי לֹא יָדַע כִּי כַלָּתוֹ הִוא וַתֹּאמֶר מַה תִּתֶּן לִּי כִּי תָבוֹא אֵלָי:

(יז) וַיֹּאמֶר אָנֹכִי אֲשַׁלַּח גְּדִי עִזִּים מִן הַצֹּאן וַתֹּאמֶר אִם תִּתֵּן עֵרָבוֹן עַד שָׁלְחֶךָ:

את החתם סופר כבר צינזרתם . זה אפשר.הספר  לא נמצאה בכל  בית. אבל  עם התורה זה לא ילך.            מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2006 17:47 לינק ישיר 

אמשלום,

במחשבה שניה, הרי ידוע ומפורסם בפרשת "בלק" שהתורה מייחסת לבלעם הקוסם  את עצת הרשע שיעץ לבלק, להכשיל את ישראל בזימה ובעריות באמצעות הפקרת בנות מואב, והוא אף הצליח בעצתו זו - שהרי העם החל לזנות אל בנות מואב, ונצמד לבעל פעור - ומעשה הזנות וההפקרות נסתיימו רק עם 'התערבותו' של פנחס  וחרון אף ה': עשרים וארבע אלף חללים -

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2006 17:47 לינק ישיר 

מואדיב

אני ממשיך עם הרעיון שלך ואני קורא גם לחרם על סמאל, מהיום לא מדברים איתו בשום צורה, עושים קישטא ליצר הרע.

ועכשיו ברצינות:

אתה תהיה מוכן להצטרף לחרם צרכנים על העיתונים התומכים בעבדות?
האם תהיה מוכן לנסות לשכנע את חבריך להצטרף לכך?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2006 17:59 לינק ישיר 

ירוחם,

מה אתה בא לחדש לנו? שתמר מלמדת אותנו שכדאי להיות זונות כדי להרוויח ערבון?
או שיהודה היה נואף ידוע שחיפש זונות? או שהסיפור בכללותו בא לעודד תופעת הזנות - שהיות ויש לנו במסורת אל תיטוש תורת אביך ואימך - עלינו לנהוג כמותם?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2006 18:04 לינק ישיר 

אמשלום: תסתכלי בשו"תים באינטרנט - השאלות הנפוצות שם הן האם מותר לגבר ליגוע (!) באישה שאינה
אשתו. וכל הרבנים אומרים במפורש שאסור. זה "קו החזית" שהרבנים נמצאים בו. אני לא מבין מדוע את
רוצה שהרבנים ייסגו ויילחמו בחזית הרבה יותר "עורפית".

(קעלעמר) תוקן על ידי - מנהלי_משנה - 14/02/2006 18:25:05

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > זנות וסחר בנשים על פי ההלכה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 ... 12 13 14 לדף הבא סך הכל 14 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.