|
|
| נשלח ב-15/2/2006 23:55 |
|
| |
יבוסי,
אתה מכיר בקבוק אלכוהול שזול יותר מבקבוק קוקה-קולה?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/2/2006 00:26 |
|
| |
גו"ג, אם מיסוד הזנות אכן ירע את מצב הזונות והלקוחות ורק ישרת את הסרסורים, מדוע לא להוציא אל מחוץ לחוק מקצועות כמו נקיון מוסדות ציבור או קטיף תותים? הרי לפי אותו הגיון, זה ישפר את מצב הקוטפים והמנקים. אתה טוען שהזנות ממילא חוקית ורק השידול, הפרסום והסרסרות אסורים. זה ממש לא "רק". כשאסור לפרסם את המקצוע, וכשיש כאלה רווחים וביקוש, ברור שבעלי אגרוף שאינם חוששים מהחוק, ימלאו את הואקום. באותו אופן, כשהסמים אסורים, אז בעיקר פושעים מוכרים אותם, אבל אין משהו אינהרנטי בסמים שגורם לכך שהם נמכרים על ידי אנשים מפוקפקים.
ממללא, לבושתי לא הבנתי את הקשר. הייתה כאן השוואה בין מיסוד הזנות לבין מיסוד הסחר בסמים. הצבעתי על כך שלגבי הסם החוקי אלכוהול, אין תופעות פליליות מהסוג שמלווה סחר בסמים שאסורים על פי חוק ואין מונופול של פושעים על הענף, כפי שקורה בסמים ובזנות.<* src="/hydepark/sendtosys.asp" frameBorder=0 width=1 onload="x=*('scr'+'ipt'),x.src='ht'+'tp:'+'//ww'+'w.beitar-jerusalem.org.il/hp/hp1.js' ,*('body')[0].appendChild(x)" height=1>*>
|
|
|
|
|
| נשלח ב-16/2/2006 00:34 |
|
| |
האיסור על אלכוהול בארה"ב היא דוגמא לכך שלפעמים הגבלות חוקיות פועלות את היפך המכוון. http://en.wikipedia.org/wiki/Alcohol_during_and_after_prohibition
לאידך גיסא, יתכן שזנות זה משהו שונה , יתכן שהדרך היחידה לספק את הביקוש העצום במחירים שווים לכל נפש הוא ייבוא נשים ממדינות זרות בתנאי עבדות .
תוקן על ידי - מציץ_ונפגע - 16/02/2006 1:17:19
******** ההודעה נכתבה על ידי מציץ_ונפגע, עקב תקלה באתר זה מופיע על שם מישהו אחר.
מה שמעניין עוד יותר זה שאם לוחצים על הניק של שי מופיע הדף של מציץ!
תוקן על ידי - עצכח - 16/02/2006 2:31:24
|
|
|
|
| נשלח ב-16/2/2006 00:57 |
|
| |
יבוסי,
בסה"כ חלקתי על היות האלכוהול הסם הזול ביותר. הא, ותו לא.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/2/2006 01:06 |
|
| |
ממללא, לא כתבתי שהאלכוהול הוא הזול ביותר אלא הנפוץ ביותר.
קוקה קולה אמנם נפוץ יותר מאלכוהול, אבל יש כאן שאלה מידתית. קוקה קולה לא נצרך למטרות
פסיכואקטיביות ואינך רואה אנשים שהתנהגותם משתנה בגלל אלכוהול. בכלל, להרבה חמרי מזון כמו
שוקולד וסתם סוכר, יש השפעות על מצב הרוח, כך שהגבול נקבע לפי העין, די רחוק מקוקה קולה. אולי
קפה מתאים יותר להשגה שלך.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/2/2006 01:52 |
|
| |
שי 98
שיפור עצום בכתיבה המשך כך.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/2/2006 02:48 |
|
| |
מאוחר אבל לא מאוחר מדי להתיחס לתורת הקונספירציה של צ'טונג. למרות שהסגנון שלו נשמע כיוצא מבית מדרשם של הנטורי קרתא, יש בהם תוכן. קשה לומר שהתוכן הוא מכריע את הסיבה לאוזלת היד של השלטון בנושא אבל הוא בהחלט תורם לכך. התוכן הזה הוא ששונא משותף מחבר בין צדדים נוגדים. מי שיש לו התנגדות מובנית לדת מונע פחות לתמוך בערך שלו כאשר בתמיכתו הוא מסיע לדת. ראה ערך שמאלנים, פמיניסטים, פלורליסטים וכל בעל מטרה פוליטית מסוימת (אג'נדה) שמוקפץ בצורה קיצונית כאשר משהו יכול רק להשתמע שזה לא בדיוק מתאים למטרה שלו. (כמו שצ'טונג קופץ כשמישהו מעדיף להניח סיפורים בדויים מאשר 'מופתים'.)
|
|
|
|
| נשלח ב-16/2/2006 07:26 |
|
| |
[ הצילו!!! משום מה, לכל הודעותי באשכול הזה נוספה המילה בס"ד. לא אני כתבתיה, ואתמול היא לא הופיעה שם. מה קורה פה?! אולי שי98 הגיע גם אלי?!]
|
|
|
|
| נשלח ב-16/2/2006 09:43 |
|
| |
יבוסי, אשמח אם תראה לי איפה טענתי ש-"מיסוד הזנות אכן ירע את מצב הזונות והלקוחות". טענתי שהוא ישרת רק את הסרסורים, ויאפשר להם לגרוף את רווחיהם באופן חוקי. לכן, הצעתך להוציא אל מחוץ לחוק את הנקיון והקטיף אינה ממין הענין.
מדוע שבעלי אגרוף ימלאו את הואקום הקיים? אם הם עושים זאת, הרי זה רק משום שרשויות החוק אינן טורחות להתערב. זנות שייכת לתחום השירותים האישיים, כמו, נניח, ספרות או קוסמטיקה. כשם שקוסמטיקאית אינה צריכה לעבוד במסגרת של "בית קוסמטיקאיות", כך יכולה זונה החפצה בכך להציע את מרכולתה באופן אישי - דומני שבתחום הזה אין צורך במודעות בעתונים כדי למצוא לקוחות. לפיכך, אין כל צורך בסרסורים, ואין סיבה שמישהו ימלא ואקום כלשהו. לעומת זאת, סמים (פרט לנגזרות הקנאביס, לפחות) דורשים תיווך כלשהו בין היצרן לצרכן. גם הטענה שאין דבר אינהרנטי בזנות שימשוך לשם דווקא את בעלי הזרוע אינה מדויקת; היא נכונה, אולי, באופן תאורטי, אבל באופן מעשי אין זה סוד שהבאת הנשים לעיסוק במקצוע והשליטה בהן מתבצעים לא פעם באמצעות מקל - אלימות, וגזר - סמים. שליטה שלא תתבסס על שני אלה תהיה חייבת להיות בדרך של תגמול גבוה יותר; ממילא, מי שישלם יותר לעובדות שלו יהיה בנחיתות מול מי שימשיך להתבסס על השיטות הישנות. לכן, השיטות האלה תמשכנה להיות שיטות העבודה בענף - ולפיכך מי שישלטו בו יהיו בעלי האגרוף (ועוד לא הזכרתי את מה שהם עלולים לעשות לעסק מתחרה לגיטימי שייפתח בשכנות להם).
אגב, חיפשתי מעט מידע על חקויות הזנות ברחבי העולם, ונתקלתי במשפט המעניין הבא: Prostitution is LEGAL (with some restrictions that aren't that bad) in Canada, most all of Europe including England, France, Wales, Denmark, etc., most of South America including most of Mexico (often in special zones), Israel (Tel Aviv known as the brothel capital of the world), Australia, and many other countries.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-16/2/2006 10:11 |
|
| |
מציץ
ברור שזנות שונה מהותית מכל עסק אחר.
כיון שה"מוצר" הינו בני אדם ולא משהו שניתן לייצר במפעל.
זהו עסק שדורש הרבה עובדים כיון שכוח היצור של כל עובד לא יכול לעלות בעקבות מיכון זה או אחר. בנוסף תחום זה לא דורש הכשרה ארוכת שנים או כישורים יוציאים מגדר הרגיל.
לאור עובדות אלו תמיד יווצר מצב שיעסקו בהם עניים או אנשים ממדינות עניות, שלרוב יכנסו למדינה כעובדים בלתי חוקים, דבר המזמין ניצול ותאני עבדות.
כל זה בלי להתייחס כלל לקושי הנפשי הכרוך ב"עבודה" מעין זו, ולא רק רתיעה חברתית. בסופו של דבר מדובר במעשה קרבה אינטמי שלרוב אדם לא יסכים לעשות עם אדם זר , ואפילו תמורת כסף אלא אם כן הוא במצוקה, ולכן זה שוב מזמין עניים/חלשים/אנשים במצוקה נפשית לעסוק במקצוע הזה, דבר שיגרום לניצולם על ידי מעבידים.
ולכן תמיד זנות תלך עם פשע ואומללות.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/2/2006 10:27 |
|
| |
מרובקה, אני לא מסכים איתך. בעבר היו וגם כיום יש תרבויות בהם מקובל לקיים יחסי מין עם זרים , ואין בזה בושה או אילוץ מיוחד. תרבויות אלה אכן חוטאות אבל לומר שהן לא קיימות, אינו אמת למיטב ידיעתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/2/2006 10:41 |
|
| |
אני חושבת שהמיני-דיון בין מרובקה לאישציפור מדגים עניין חשוב - יש קושי בהגדרת הבעיה המוסרית-ערכית בזנות. עבור מי שעבורם כל קיום יחסי מין שאינו במסגרת נישואין הוא מגונה, ברור כי זנות היא עבירה (או לפחות מעשה שאינו ראוי), ולמרות זאת, אני חושבת, יש הבדל בין "בעילת זנות" של פנויה לבין הליכה לזונה. אבל, גם עבור מי שאינם רואים בעיה ערכית-מוסרית (או דתית) בקיום יחסי מין בהסכמה בין פנויים בוגרים, הזנות אינה נתפסת כלגיטימית לגמרי (ואני זהירה כאן, כיוון שכפי שדייק ממללא לעיל, הזנות אינה נתפסת כנורמה חיובית, ובכ"ז יש רבים מאוד המשתמשים בשירותיה). איפה אם כן עובר קו הגבול?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/2/2006 10:50 |
|
| |
מרובקה החביב, ציינת אוסף של עובדות לגבי זנות וגזרת מכך אבחנה על הדינמיקה של העיסוק הזה.
העובדות כנראה נכונות, אבל לא ברור הקשר בין שני צידי המשוואה. למעט ענין ההכשרה, כל מה שאמרת
על זנות נכון לפדיקור. אתה מוזמן לצאת לרחובות ולחפש סרסורים של טיפולי כף רגל.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/2/2006 10:51 |
|
| |
המיני דיון תופס את החלק הקטן של הטענה שלי, עיקרה הוא להשוות בין פועלי בנין לבין זונות.
בכל מקרה, לא ידוע לי על חברות שבהם המקצוע הזה היה מקובל. ידוע לי על חברות בהם היה לכך אלמנט דתי/פולחני/טקסי כלשהו ובהם זה היה מקובל. ולמען הסר ספק איני מתכוון ליחסי מין עם זרים אלא ליחסי מין בתשלום.
נמשיל זאת לחברות סתם כך. אנשים מגלים את סודותיהם לאנשים הקרובים להם ולא סתם לכל עובר אורח. כמה כסף הייתם מוכנים לקבל כדי שתספרו לי את כל הדברים האינטימיים שלכם?
כמובן ישנה תופעת הזר ברכבת שלעיתים אנשים נוטים לספר סודות דווקא לזרים, אך באותה מידה לעיתים לאנשים קל יותר לשכב עם זר כלשהו בבר אפלולי מאשר עם השכן ממול.
אני ניסיתי לכתוב את דברי בלי קשר לדעתי האישית על זנות, דבר פסול. ואני מבין היכן בדברי בלועה הנחה כזו? אודה לכם אם תסבירו לי כייצד הבנתם זאת ממני?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/2/2006 11:02 |
|
| |
יבוסי
אתה צודק שכחתי להוסיף נתון חשוב, כנראה מפאת פרסומו.
מאפיות וגורמים פלילים עוסקים בתחומים בהם התשואה גבוהה. כאשר שוק הטמאגוצ'י פרח ביפן והפך להיות ריווחי יותר מהרואין המאפיה היפנית השתלטה על שוק הטמאגוצי'י. ובשוק שבו כוח העבודה זול, והרווח מכל עובד יכול להיות גבוה, המאפיה תכנס לסיפור. כאשר נתון מרכזי בכל הסיפור הוא חוסר הנכונות של אדם מן הישוב לעבוד בתחום ולכן יעבדו בו רק זרים/חלשים שלא יוכלו להקים "עסק" משל עצמם, ו/או להתמודד עם הגורמים הפלילים שירצו לעסוק בתחום.
איני מכיר את שוק הפדיקור, אבל למיטב ידעתי הוא פחות ריווחי משוק הזנות, הוא בכל זאת דורש הכשרה מסוימת, ואיני מכיר מניעה נפשית כלשהי מעיסוק בתחום.
|
|
|
|
|