בית פורומים עצור כאן חושבים

הגדרת מין היילוד

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-13/2/2006 22:32 לינק ישיר 
הגדרת מין היילוד

בדיוק היום יצא לי להתוודע פעמיים ל"אינטרסקסואלים". לא, אין המדובר כאן בסטייה מינית חדשה, אלא לתופעה בה נולדים תינוקות שאיבר מינם אין בו כדי ללמד על מינם. לפי מה שהיה כתוב בידיעות, המדובר הוא בשבעה ילדים הנולדים בארץ מידיי שנה וכנראה בעוד מאות/אלפים ברחבי הגלובוס.

כולנו מכירים מהגמרא את ה"טומטום" וה"אנדרוגינוס". משתי התופעות הביולוגיות הנ"ל עולה כי הדרך שהיתה לחז"ל לקבוע את מינו של אדם מסויים היא דרך איבר המין שלו, ולכן כאשר יש לו 2 איברי מין, או כאשר אין לנו דרך לדעת את איבר מינו, זה מעורר ספיקות.

אולם, היום ברדיו דיבר איזה פרופ' וקבע 4 מדדים לבדיקת מינו של אדם. אני סיווגתי אותם ל-2 ביולוגיות, ו-2 נפשיות. הבילוגיות הן איבר המין כמובן, והכרומוזומים. הנפשיות הן ה"זהות המינית" וה"משיכה למין האחר" אם אני זוכר נכון. בעוד שעל השתיים האחרונות ניתן לפסוח, ה2 הראשונות הן חזקות יותר.

אין לי יותר מידיי מושג מה זה כרומוזומים, חוץ מזה שאני יודע שזה קשור לגנים/ד.נ.א או משהו כזה ואצל הגברים זה XX ואצל הנשים זה XY או משהו כזה. בכל מקרה, ברור שהביולוגיה בתקופת חז"ל לא היתה מודעת לזה, ולכן אפשר להבין למה חז"ל התייחסו רק לאיבר המין כגורם הקובע. מצד שני, ישנה עוד דרך ביולוגית שהיתה ידועה בוודאי בזמן חז"ל לקיעת מין היילוד - המערכת הפנימית של היילוד: רחם, שחלות וכו'.

לדוגמה, היום בגל"צ התראיין אב לילדה בת שנתיים שסיפר שבנוסף לכרומוזמים הנקביים שיש לביתו, בבדיקת אולטרה-סאונד שערכו לה מצאו שיש לה מערכת פנימית כשל אישה, רחם, שחלות ועוד. ולכן כל מה שהם עשו זה לכרות את איבר המין הזכרי של ביתם ובזה תם הסיפור. היינו, אם הילדה הזאת היתה נולדת בתקופת חז"ל היא היתה מוגדרת כזכר כאשר בימינו אנו היא מוגדרת כנקבה כי זכריותה אינו אלא בדבר "שולי" ובודד - איבר המין - שאצל חז"ל היווה המדד העיקרי והיחיד.

עכשיו, את המערכת הפנימית של אישה הכירו גם חז"ל, ולכאורה גם בזמנם היתה דרך לבדוק את זה דרך בדיקה פולשנית (ולא דרך אולטרה-סאונד והדומה) בגיל מתקדם יותר. האם העובדה שחז"ל דילגו על הבדיקה הזאת היא בגלל שבגיל צעיר אין דרך לבדוק את זה? או מה?

בשורה התחתונה: האם כיום שיש לנו יותר ידע ויותר כלים לבדיקת מין היילוד, מה צריך להכריע אצלינו בקביעת המין היילוד. ומה נעשה כאשר נולד לנו יילוד עם איבר מין זכרי, כרומוזמים זכריים, אך עם רחם ושחלות.

שלא לדבר על השאלות האתיות שמולידה העובדה שהורים לפעמים "מחליטים" עבור ילדם אם יהיה בן או בת.

תוקן על ידי - רבשקה - 13/02/2006 23:14:47

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2006 15:33 לינק ישיר 

<עכשיו, את המערכת הפנימית של אישה הכירו גם חז"ל, ולכאורה גם בזמנם היתה דרך לבדוק את זה דרך בדיקה פולשנית (ולא דרך אולטרה-סאונד והדומה) בגיל מתקדם יותר. האם העובדה שחז"ל דילגו על הבדיקה הזאת היא בגלל שבגיל צעיר אין דרך לבדוק את זה? או מה?>

אם אתה מניח שחז"ל הכירו, מאיפה אתה לוקח שהם דילגו על זה ?
כתוב באיזה מקום איך בודקים מהו אנדרוגינוס?

נראה שכל עירוב פיזי בין זכר לנקבה (באברי ההולדה=חיצוניים או פנימיים) מוגדר כאנדרוגינוס, בין רב למעט [כלומר אין הבדל מה הרוב ומה 'רק אחד קטן'  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2006 15:39 לינק ישיר 

חוץ מזה שאני יודע שזה קשור לגנים/ד.נ.א או משהו כזה ואצל הגברים זה XX ואצל הנשים זה XY או משהו כזה.

בדיוק להיפך - כרומוזמי הזכר הם XY ואלה של הנקבה הם XX.
סתם, להשכלה כללית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2006 16:21 לינק ישיר 

אמשלום:

אחת התיאוריות שמנסות להסביר למה גברים יותר אינטליגנטיים (ויותר טפשיים) מנשים הוא משום שאינטליגנציה קשורה לכרומוזום X. כיון שנשים יש להם שתי כרומוזומי X אז האינטליגנציה היא ממוצע של השנים. אבל הגבר שיש לו רק כרומוזום X אחד, אז יותר שכיח תנודות לכל כיוון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2006 16:26 לינק ישיר 

צ'אוט,

מעודי לא שמעתי על כך, אז תודה על החידוש.
אבל למה בעצם אתה מפנה זאת אלי? מנסה לרמוז לי משהו?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > הגדרת מין היילוד
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext