| נשלח ב-15/2/2006 18:08 |
|
| |
תפילות שנכתבו לקראת תהליך ההתנתקות
חוקר התפילה יעקב פטוחובסקי אמר פעם שהסידור הוא יומן החיים של עם ישראל. אליו נאספו האסונות,
החרדות והשמחות של ישראל לאורך הדורות.
עד היום הסידור הוא בבחינת נאד הדמעות, אלא שמתקופה מסוימת ואילך, נסגר הסידור [המסורתי] ולא
נוספו בו עוד תפילות חדשות.
תפילות חדשות ממשיכות להיווצר. דומה שהן ימשיכו להיווצר כל עוד תהא נפש יהודי/יה הומייה בעולמנו.
בין התפילות והתחינות שנוצרות יש למנות כאלה שמיוסדות על אירועי מעגל השנה והיממה ועל אלה
המיוסדות על מה שמכונה מעגל החיים. אחרות נכתבות אודות אירועי המקום והשעה (מה שמכונה
occasional prayers).
אני מבקשת את עזרתכם באיתור תפילות שנכתבו לקראת תהליך ההתנתקות ובעקבותיו
(לצורך מאמר שאני כותבת).
אני מתעניינת בתפילות על ההתנתקות מכל סוגה ליטורגית ומכל כיוון פוליטי!
בהמשך, אביא כמה נוסחי תפילה שמצאתי ואשמח לשמוע את דעתכם.
אשמח אם תוסיפו תפילות שראיתם
אשמח אם תחוו את דעתכם על התפילות,
אודה אם תדונו על הנוסח שלהן
על התיאולוגיה שלהן
על האיכויות הספרותיות שלהן
על התפישות האמוניות שלהן
דיון על פוליטיקה הוא ראוי ואפשרי, אבל לא באשכול הזה....
|
|
|
|
| נשלח ב-15/2/2006 18:27 |
|
| |
טקסט מס' 1
אתה גלגלת אותנו לכאן עכשיו
בכל מיני דרכים
כך לפחות הבנתי עד עכשיו
ואני מוכנה לעבוד אם רק
תראה לי איך
מה העבודה שלי עכשיו?
אני בהמתנה
מנסה באמת להקשיב
נכתב בשירת הים, גוש קטיף, תשס"ה
מתוך: ציר כיסופים: תפילות על ארץ ישראל, בעריכת לוינגר עדו, ניר אלחנן ורזיאל דבורה, קיץ תשס"ה
|
|
|
|
| נשלח ב-15/2/2006 18:28 |
|
| |
טקסט מס' 2
תפילה לחייל בעת ההתנתקות – הרב שלמה אבינר
ריבונו של עולם, הצילני מיד אחי אשר פקד עלי להכות את אחי אם על בנים.
ריבונו של עולם, אתה גלגלת אותי לכאן ועכשיו, הראני את הדרך לעובדך, כי מאיפה אקח את השמחה של
ארץ ישראל, את השלווה של אהבת ישראל? חזקני נא, חזקני נא, שאהיה אדם ולא רובוט, שלא אעשה מעשה
טירוף, שלא אהיה שותף לשלטון של שוחד ותועבה, של שחיתות ופשע.
ריבונו של עולם, אני מפחד מעצמי, אני מחפש שקט בתוך עין הסערה, האר אלי פניך כי פנה היום, כי
נטו צללי ערב.
יה ריבון עלם ועלמיא, אנת הוא מלכא מלך מלכיא, יהי רצון מלפניך, שתפתח לבי לאהבת כל אדם
מישראל, הצילני משנאת אחים, גאלני ממלחמת אחים.
ד' אלהי, אל תקריב אותי על מזבח הרוע, נקני משטיפת המוח שיצעקו לעברי נאצי ויודנרט, כי טמא
אני מרגיש, בוש מעצמי. אוי לי אם אפגוש חבר טוב, אוי לי מול ילד צורח בטירוף, מול ילדה
מתייפחת בבכי, מול עיניה הדומעות של אמא, מול מבט חודר של אבא! אוי אחי, אחי, עדיף לי שתרביץ
לי, תפצע אותי, תכה אותי. עדיף לי למות, להיקבר תחת החול. אם אני לא איש, לא ראוי להיקרא איש,
עדיף שיטמנו אותי בחול.
אלהים שלי, האדמה רועדת תחתי, אל נא תשבור את לבי, עזרני להיות איש כשר, לא לוותר על ארץ
ישראל, ולא לוותר על עם ישראל.
ריבונו של עולם, חוס ורחם עלי, כי נשמתי קרועה, עזרני להישאר אנושי, כי אחיי נטשו את האחווה,
ורוצים להכות אחים.
ד' אלקים, המלמד ידי לקרב ואצבעותי למלחמה – אבל נגד אויבי עמי ולא נגד עמי. עזרני לא לפגוע
באחי, כמו שהשוטרים היהודים במצרים שהוכו בשביל אחיהם. עזרני שהמפקדים שלי יבינו אותי. עזרני
שבתוך המדים שלי, נשמתי לא תהפוך לנשמה של מחבל אלא תישאר נשמה של יהודי.
כמה חזק עלי כאבי, נורא הוא. אם אגרש אח, הוא ייפצע, אך במשך הזמן הצלקת תירפא, אבל אני לא
אשתקם לעולם, אהיה נכה נפשית כל ימי חיי, אכול רגשות אשם אין-סופיים. מראות של פנים מיוסרות,
תמונות של ילדים צועקים, ילוו אותי בשינה ובהקיץ.
ריבונו של עולם, בצרה גדולה אני, שפלתי עד עפר, אני חש פושע, הדם אוזל ממני, אני מתפקע מגודל
העוול. איך אוכל לפרוץ דלת! אם אגרש יהודי, לא אסלח לעצמי לעולם, יהיה לי חור בלבי, אאבד את
נשמתי.
אלי, שמור את נשמתי טהורה בקרבי, שמור מיד כלב יחידתי, אלי הטוב הצילה נפשי! כי עברו על נפשי
המים הזידונים.
ד' למדני רחמים על אחי, למדני לרחם עליו, הצילני מכל שנאה ומכל אלימות.
ד' צבאות הצילני מן הטירוף הלאומי. שלא ארים יד! שלא אכה שום יהודי! שלא אתאכזר לשום יהודי!
שלא אכה חלילה יהודי באזיקים! שלא אפברק דו"ח על מעצר שקרי כדי לחפות על מעשי, שאתגבר על יצרי
הרע. ואם יקללוני, למקללי נפשי תידום ונפשי כעפר לכל תהיה. פתח לבי ברחמיך, וכל הממשלה הרעה
הזאת, מהרה הפר עצתה.
ד' הצילני מיד אחי המצווה עלי לגרש את אחי, כי זה אחי וזה אחי, זה אהובי וזה אהובי, ואני נתון
בתווך, הושט לי יד.
וידעו כל הגויים, כי אתה שוכן בתוך עמך, ואהבתך שרויה בנו לעולם ועד ולעולמי עולמים.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/2/2006 18:30 |
|
| |
טקסט מס' 3
שירים שנכתבו בחול - מאת אליעז כהן
ברוגז דמים תזכור
ברוגז עקדה תזכור
ומי גדולה ממי:
טלי וארבע בנותיה או
חנה ושבעת בניה?
אל אלהי האמהות
*
אל אלהי אמהות ואבות
ברוגז רגלים תזכור
רגלי פרחי כהנים נקטמו
כקוצים כסוחים
אצבעות לא עוד יטביעו ריחן
בחולות היפים
*
טובים לי חולות קטיף
מאלפי כסף וזהב
גם לשונות רבנן ותלמידיהון
זכו ללחך כאן העפר
*
ושוב אני ילד חולות מחפש עקבות
כאן פעם - גרר
אברהם ויצחק, ורק אין יראת אלהים במקום הזה
והרגוני
*
ראיתי הים מקונן בשירת הים
פִסה שלמה של הכחל-כחל הזה נקרעת
מעיני
בחומת הבטון
בובת ילדה נסחפת לחוף. כל משבריך וגליך
וכמו אז, בַשירה
השם ימלוך לעולם ועד
*
לכתוב על החוף כתובת חול גדולה:
"ארץ ישראל שייכת לעם ישראל"
לקשט בצדפים ובקונכיות
לצפות מהצד
איך שהגל מקציף וגדול
מאיים למחות את הכל
מתוך: ציר כיסופים: תפילות על ארץ ישראל, בעריכת לוינגר עדו, ניר אלחנן ורזיאל דבורה, קיץ תשס"ה
|
|
|
|
| נשלח ב-15/2/2006 18:59 |
|
| |
טקסט מס' 2 <אל תקריב אותי על מזבח הרוע> <אל נא תשבור את לבי>
היכן מצינו תפילה כזאת התולה את הכשלון ,אם יקרה ח"ו ,כלפי מעלה
לענ"ד היה יותר ראוי אל אפול כקרבן על מזבח הרוע אל נא ישבר ליבי
מאיר
|
|
|
|
| נשלח ב-15/2/2006 19:42 |
|
| |
ימי,
...ואל תביאנו לא לידי חטא ולא לידי עברה ועוון ולא לידי ניסיון ולא לידי ביזיון ואל תשלט בנו יצר הרע והרחיקנו מאדם רע ומחבר רע...
|
|
|
|
| נשלח ב-15/2/2006 19:45 |
|
| |
טקסט מס' 4
תפילה למען שלום בית
אבינו שבשמים, צור ישראל וגואלו,
מלך שהשלום שלו,
ברך את בניך, אוהבי עמם וארצם,
מהם אומרים עת לנטוע, מהם עת לעקור,
מהם אומרים עת לבנות, מהם עת לסתור
ומרבים מחלוקת לשם שמים
אלוקי הרוחות לכל בשר,
אנא, ישר את לבם לאהוב זה את זה ולשמוע זה את דברי זה באהבה,
למען ישכילו להבין שאחת דבר אלהים שתים זו שמענו
ולמען לא יפגעו זה בזה חס ושלום, ולא יפגעו במשרתי העם בכוחות הבטחון, בין פגיעה בגוף ובממון,
בין פגיעה ברוח.
ואתה השרה בלב קציני העם ומשרתיו מידת החסד, הרחמים והשלום ותמנע כל תקלה על ידם.
יהי רצון מלפניך ה' שנהיה כולנו אוהבי שמך, מכבדים את הבריות ומצפים לישועה.
עת זעקה היא לנו, ומצרותינו תושיענו,
שלח מהרה מבשר לקרב רחוקים ולהסיר שנאה מלבבנו, למען ישכון עמך לבטח בארצו.
שים שלום טובה וברכה עלינו, על כל ישראל עמך ועל העולם אשר יצרת בחסדך, למען יתקיים במהרה
בימינו הכתוב "ביום ההוא יהיה ה' אחד ושמו אחד", ונאמר: אמן
תפילה זו חוברה ע"י מרדכי גילה, חבר קיבוץ לביא בי"ז תמוז תשס"ה ופורסמה באתר של נתיבות שלום.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-15/2/2006 19:51 |
|
| |
אמשלום
מאיר
|
|
|
|
| נשלח ב-16/2/2006 10:06 |
|
| |
מבוסס על "אלה אזכרה"- פיוט ליוה"כ על עשרת הרוגי מלכות. נכתב ביום י"ב במרחשון שנת "כי תבאו אל הארץ".
גַּם אֵלֶּה אֶזְכְּרָה
אֵלֶּה אֶזְכְּרָה וְאַפִּיל תְּחִנּוֹת וּבַקָּשׁוֹת, כִּי נִבְגַּדְנוּ מִבַּיִת וּפְצָעוּנוּ אֲנוּשׁוֹת,
וַיָבִיאוּ עָלֵינוּ גְּזֵרוֹת קָשׁוֹת, בְּחֻרְבָּן כ"ה קְהִלּוֹת קְדוֹשׁוֹת.
בְּשֶׁבֶת הָאֲרִי עַל כִּסֵּא מֶמְשַׁלְתּוֹֹ, הֵבִין כִּי קָרַב לְהִלָּכֵד בִּשְׁחִיתוּתוֹ,
זָמַם בְּהִתְיַשְּׁבוּת לְהָמִיר מִשְׁפָּטוֹ, וּבְחֵבֶל אֶרֶץ לִתְפֹּר חֲלִיפָתוֹ.
גַּשׁ לִפְסִיקַת חֲבֵרָיו בַּמֶּרְכָּז, פָּנָה בִּשְׁאֵלָתוֹ וּבַקָּשָׁתוֹ בְּמִכְרָז,
וַיֹאמְרוּ בְּרַב מֵחֲצִי הַמַּלְכוּת- לֹא תֵעָשׂ, אַךְ הֵפֵר הַבְטָחָתוֹ וּבִדְבָרָם מָאַס.
דָּפַק בְּדַלְתֵּי שָׂרִים וַאֲדוֹנִים, וְעָמַד וּמִלֵּא אוּלַמּוֹ שַׁלְמוֹנִים,
עַל ה' וְעַל מְשִׁיחוֹ נוֹסְדוּ רוֹזְנִים, לְרַוְחָתוֹ וּלְרַוְחַת שְׁנֵי הַבָּנִים.
הָמָה עַם קָדוֹשׁ עַל זֹאת הַמְּזִמָּה, זָעַק וּמָחָה מְחָאָה אֲיֻמָּה,
לַעֲמֹד וּלְהִקָּהֵל כִּבְצוּרָה הַחוֹמָה, בִּתְפִלָּה לָאֵל וּתְחִנּוֹת לָאֻמָּה.
וּבִקְרֹב יְמֵי בֵּין הַמְּצָרִים, נִתְּנָה הַפְּקֻדָּה לִסְגוֹר הַשְּׁעָרִים,
סְגוּרָה נִיסָנִית נְצוּרָה נְצָרִים, וּבְכִסּוּפִים נִמְלָא הָעָם בִּזְקֵנִים וּנְעָרִים.
זָלְגָה כָּל עַיִן וְכָל לֵב דָּאַב, נִזְדַּעַזְעָה הָאָרֶץ מֵאֵימַת הַקְּרָב,
לֵב תְּמִימִים בְּקִרְבָּם נִצְרַב, כִּי הֵחֵל הַחֻרְבָּן בְּמוֹצָאֵי תִּשְׁעָה בְּאַב.
חִישׁ זָחַל חֵיל אָיֹם בְּדַרְגוֹת וּסְמָלִים, וַיַעֲמֹד מִנֶּגֶד לְעַם גְּאוּלִים,
בִּנְחִישׁוּת בְּלִי הֶרֶף לְהַחְרִיב פּוֹעֲלִים, אֵת גַּן-אוֹר גָּדִיד וּנְוֵה-דְּקָלִים.
טְמֵאֵי רוּחַ בְּנֵי אָזְנַיִם עֲרֵלוֹת, חִפְּשׂוּ וּמָצְאוּ עוֹד שְׁתֵּי קְהִלּוֹת,
לֹא שָׁעוּ לִתְחִנּוֹת וְלֹא לְמִלּוֹת, מִהֲרוּ אֱלֵי-סִינַי וְדוּגִית לְהַגְלוֹת.
יַמָּה פָּנוּ לַהֲרֹס הַקַּיָּם, תֵּל-קָטִיפַא עָקְרוּ אַךְ בַּזֹּאת לֹא דַּיָּם,
לֹא נָחוּ לְרֶגַע לֹא עָצְרוּ מִיְּגִיעָם, וְהָרְסוּ גַּם כְּפָר-יָם וְשִׁירַת-הַיָּם.
כִּנְּסוּ עַצְמָם לְמַלְאֹת מְזִמָּה, וּבִקְּשׁוּ עוֹד נַחֲלוֹת לָשִׂים לְחָרְמָה,
פָּגְעוּ בִּבְדֹלַח עִם עַצְמוֹנָה וְכַרְמָהּ, וַהֲפָכוּם בְּרִשְׁעוּת לְצִיָּה וּשְׁמָמָה.
לֹא חַס אִישׁ וְלִשְּׂלָו אֵין פּוֹדֶה, רָפִיחַ-יָם הָיָה לִמְנֻדֶּה,
נְקֹם אֵל בַּאֲשֶׁר בָּהֶם הָיָה רוֹדֵה, כִּי כִּלּוּ פְּאַת-שָׂדֶה.
מַר כְּאֵבֵנוּ כָּפוּל וּמְכֻפָּל, בְּהִקָּטֵף קָטִיף מְשׁוֹשֵׁנוּ נִטַּל,
נֶהֱרַס כֹּל בָּנוּי נֶעֱקַר כֹּל נִשְׁתַּל, עֵת גֹּרְשׁוּ נֵצֶר-חַזָּנִי וְגַנַּי-טַל.
נִתְבַּצְּרוּ עַל הַגַּג בְּאוֹתוֹ הַיּוֹם, וְעָמְדוּ בִּתְפִלָּה לַשּׁוֹכֵן בַּמָּרוֹם,
רַחֵם-נָא וּלְחַיִּים חֲתֹם, אַךְ כְּבָר נִגְזַר עַל כְּפָר-דָּרוֹם.
סָרֵב- פָּנוּ בִּתְחִנָּה וּבַקָּשָׁה, אַךְ הִמְשִׁיכוּ זֵדִים בַּמַּעֲשֶׂה הַמְּרֻשָּׁע,
ה' לְמַעַנְךָ וְלֹא לְמַעֲנֵנוּ הוֹשַׁע, אַךְ מוֹרַג עַד יְסוֹדָהּ נֶחְרְשָׁה.
עַזָּה וְחַבְלָהּ נֶעֶזְבוּ בְּיַד צַר, בְּאוֹתוֹ יוֹם מַר וְנִמְהָר,
לְכוּ וְנַכְחִידֵם מִגּוֹי אָמַר, וְדָם יִשְׂרָאֵל בְּיָדָם הֻתַּר.
פָּנוּ הַשׁוֹמְרוֹנַה לְבִצּוּעַ זְּמַמִים, גֹּרְשׁוּ מִבַּיִת גַּנִּים גַּם כַּדִּים,
קַבֵּל תְּפִלּוֹתֵינוּ וְהַמְתֵּק הַדִּינִים, שְׁמַע שַׁוְעָתֵנוּ ה' אֱלֹקִים.
צָרוּ חֵילָם בְּיוֹם אָרוּר, הָיָה הַר-שׁוֹמְרוֹן בְּמַחְרִיבָיו עָטוּר,
עַל זֹאת בָּכִינוּ בְּלֵב שָׁבוּר, אָבְדָה חֹמֶשׁ נָפְלָה גַּם שַׂאנוּר.
קָרְבוּ לְקִבְרֵי שְׁמוֹנָה וְאַרְבָּעִים קָרְבָּנוֹת, חַלְלֵי חֲלָלִים חִלְּלוּ חֲלוּלֵי הֶחָזוֹת,
עַצְמוֹתֵיהֶם מִמְּנוּחַת עוֹלָמִים לְהַגְלוֹת, שָׁלְחוּ יָדָם בְּעוֹלוֹת תְּמִימוֹת.
רְשָׁעִים בְּמִקְדְשוֹת מְעַט מִהֲרוּ לִפְגֹּעַ, אַרְבָּעִים בָּתֵּי כְּנֵסִיּוֹת חָשׁוּ לִגְדֹּעַ,
אֱלֹקִים אַל נָא תְּמָאֵן לִשְׁמֹעַ, אַל תָּחוּס וּמַהֵר חוֹבָם לִפְרֹעַ.
שְׁנֵים עָשָׂר אַלְפֵי בֵּית יִשְׂרָאֵל, גֹּרְשׁוּ מִנַּחֲלָתְךָ וּבֵיתָם זַר נוֹחֵל,
מָלֵא בְּרַחֲמִים אֵל אֲשֶׁר הִבְטַחְתָּ לְרָחֵל, הָשֵׁב בָּנִים לִגְבוּלָם וּבָא לְצִיּוֹן גּוֹאֵל.
תְּפִלָּה נִשָּׂא אֵלֶיךָ ה' הָאָדוֹן, כִּי לָעֲגוּ אוֹיְבֵינוּ לָנוּ וְלִשְׁכֵנֵינוּ הוּשַׂמְנוּ מָדוֹן,
בְּחַר לַנּוּ אֶת נַחֲלָתֵנוּ אֵת גְּאוֹן, אִמְרֵי פִּינוּ לְפָנֶיךָ יִהְיוּ נָא לְרָצוֹן.
עַל אֵלֶּה אֲנִי בּוֹכִיָּה עֵינִי עֵינִי יֹרְדָה מַּיִם כִּי רָחַק מִמֶּנִּי מְנַחֵם מֵשִׁיב נַפְשִׁי הָיוּ בָנַי שׁוֹמֵמִים כִּי גָבַר אוֹיֵב:
http://www.kipa.co.il/bikorim/show_art.asp?id=18169
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-16/2/2006 10:38 |
|
| |
רמב"ם יד החזקה - הלכות תשובה ה,ד
אילו האל היה גוזר על האדם להיות צדיק או רשע **או אילו היה שם דבר שמושך את האדם בעיקר
תולדתו לדרך מן הדרכים או למדע מן המדעות או לדעה מן הדעות או למעשה מן המעשים כמו שבודים
מלבם הטפשים הוברי שמים** היאך היה מצוה לנו על ידי הנביאים עשה כך ואל תעשה כך הטיבו דרכיכם
ואל תלכו אחרי רשעכם והוא מתחלת ברייתו כבר נגזר עליו או תולדתו תמשוך אותו לדבר שאי אפשר
לזוז ממנו ומה מקום היה לכל התורה כולה ובאי זה דין ואיזה משפט נפרע מן הרשע או משלם שכר
לצדיק השופט כל הארץ לא יעשה משפט ואל תתמה ותאמר היאך יהיה האדם עושה כל מה שיחפוץ ויהיו
מעשיו מסורים לו וכי יעשה בעולם דבר שלא ברשות קונו ולא חפצו והכתוב אומר כל אשר חפץ ה' עשה
בשמים ובארץ דע שהכל כחפצו יעשה ואף על פי שמעשינו מסורין לנו כיצד כשם שהיוצר חפץ להיות האש
והרוח עולים למעלה והמים והארץ יורדים למטה והגלגל סובב בעיגול וכן שאר בריות העולם להיות
כמנהגן שחפץ בו ככה חפץ להיות האדם רשותו בידו וכל מעשיו מסורין לו ולא יהיה לו לא כופה ולא
מושך אלא הוא מעצמו ובדעתו שנתן לו האל עושה כל שהאדם יכול לעשות לפיכך דנין אותו לפי מעשין
אם עשה טובה מטיבין לו ואם עשה רעה מריעין לו הוא שהנביא אומר מידכם היתה זאת לכם גם המה בחרו
בדרכיהם ובענין זה אמר שלמה שמח בחור בילדותך ודע כי על כל אלה יביאך האלהים במשפט כלומר דע
שיש בידך כח לעשות ועתיד אתה ליתן את הדין:
איך ניתן ליישב זאת?
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-16/2/2006 13:17 |
|
| |
הקינה האחרונה שהביאה אמשלום, מרגשת, ממצה, אמנות הפיוט
מאיר
|
|
|
|
| נשלח ב-21/2/2006 00:01 |
|
| |
הי שחרית,
באתר צורה יש כמה יצירות שאמנם לא הגדרו בסיווג "תפילה" אבל אחת (לפחות) ודאי מתאימה: קינה על גוש קטיף / שם בדוי
ארצי בידי זרים כבובה שליטיה היתה נפשם נבובה ויד ה' בארצי הויה על אלה אני בוכיה
לא אשתוק. אשאל תמיד על מה עקרתם אנשים צדיקים מהאדמה האם מת טוב לבכם, נשמתכם נרדמה על אלה עיני יורדה דמעה
זרים חרצו לשונם ככלבים ועל ירושלים הטילו יהבים ובני עמי מאמינים לכזבים ונפרדו נעימים ונאהבים
ביזו תלמידי חכמים ותורה ואת כל אוהביה ההולכים לאורה וכל מנעמיה היו לזרא ויצא מן בת ציון כל הדרה
ביום התשיעי נשרף בית הבחירה ולמחרתו הוחל בביצוע בביצוע גזירה על חבל קטיף הנודע לתפארה ונוסף על יגון עניה סוערה
באו בני קטיף אל עיר האלהים ותאמר ציון מי ומי ההולכים ושם טף ונשים צעירים וזקנים וברחובות ירושלים עצבו הילדים
באו אל מקום השראת השכינה ונדמה שעדין עשֶן משכנה אל גולי גוש קטיף נפשו יצאה וכל ישראל יבכו את השריפה http://www.tzura.co.il/tshsd/yeziraprint.asp?id=24137
ליצירות נוספות בנושא: http://www.tzura.co.il/tshsd/shirsub.asp?sug=c
|
|
|
|
| נשלח ב-21/2/2006 00:26 |
|
| |
תפילה שחיבר הרב שמואל אליהו: "אבינו אב הרחמן, בטל ברחמיך גזירת עקירת הישובים, שלא יעקרו ישובי ישראל ממקומותיהם ולא יימסרו להריסה או בידי שונאיהם. קיים בנו נבואת הנביא עמוס: 'ונטעתים על אדמתם ולא ינטשו עוד מעל אדמתם אשר נתתי להם אמר ה' אלוקיך'. אב הרחמן תן בליבנו לאהוב ולכבד זה את זה וזכנו כולנו לעבדך בלבב שלם. אמן כן יהי רצון".
|
|
|
|
| נשלח ב-21/2/2006 00:31 |
|
| |
תפילה שחיבר הרב מרדכי אליהו: מודים אנחנו לך ה' אלוקינו ואלוקי אבותינו על כל הטוב שגמלת לנו, ובמיוחד בשנים האחרונות בעת שרשעי האומות מנסים לרפות את רוחנו ולהחליש את אחיזתנו בארץ הקודש ולא מצליחים. ובעת שירו אלפי טילי מוות על גוש קטיף, ואתה ברחמיך המרובים עוזר ומושיע ומגן עלינו בניסים גלויים. והנה עתה מאיימים עלינו ומבהלים אותנו ומנסים לנתק את אותנו מהארץ שנשבעת לאבותינו. שנברח וניתן בידיהם בתים מלאים כל טוב אשר לא בנו. כרמים וזיתים אשר לא נטעו. והכל כדי שיוכלו להשלים מחשבתם הרעה לגרשינו מארצנו. אל תתן ה' מאווי רשע. אל תתן נחלתך לחרפה ביד זדים ארורים. אל תנקה את אלה שנושאים את שמך לשווא בעת ששופכים דמים, המבקשים לנגוע ב"בבת עינך" ולרצוח כל מי שבשם ישראל יכונה. אנא ה'. התמלא ברחמים עלינו ועל כל תושבי ארץ הקודש. הבט משמים וראה את לומדי תורתך בקדושה ובטהרה, בישיבות, במכינות ובתלמודי התורה. חוס ורחם עליהם ועל בתי מקדש מעט אלה שלא יהפכו חלילה למסגדים ובתי תיפלה. זכור לכל המתיישבים את מסירות נפשם לקיים מה שכתבת תורתך הקדושה "וִירִשְׁתֶּם אֹתָהּ וִישַׁבְתֶּם בָּהּ". זכור נא את כל בניך האהובים שנרצחו נשרפו ונפצעו בגלל שמך הגדול הקדוש שנקרא עליהם. זכור נא את הילדים והילדות הטהורים שלא טעמו טעם חטא שנהרגו, נפצעו ונפגעו מיד שונאי שמך. רחם עלינו. חזק את ליבנו ואמץ את רוחנו. תן בליבנו אמונה ובטחון שלא נירא ולא נפחד מהם כלל. שנדע כולנו כי "אין עוד מלבדך", ואתה הוא אבינו, אב הרחמים הנושא אותנו כאשר ישא איש את בנו באהבה רבה, אהבת עולם. אנא ה', אבינו אב הרחמן. הודע שיש לך אהובים בעולמך. חוס ורחם על תושבי גוש קטיף ועל כל בית ישראל. שלא יגרשו אותם מעל אדמתם כמו שהבטחת לנו בידי הנביא עמוס: "וּנְטַעְתִּים עַל אַדְמָתָם וְלֹא יִנָּתְשׁוּ עוֹד מֵעַל אַדְמָתָם אֲשֶׁר נָתַתִּי לָהֶם אָמַר ה' אֱלֹהֶיךָ". קיים בנו את תפילת עבדיך: "ה' הֵפִיר עֲצַת גּוֹיִם. הֵנִיא מַחְשְׁבוֹת עַמִּים: רַבּוֹת מַחֲשָׁבוֹת בְּלֶב אִישׁ. וַעֲצַת ה' הִיא תָקוּם: עֲצַת ה' לְעוֹלָם תַּעֲמֹד. מַחְשְׁבוֹת לִבּוֹ לְדֹר וָדֹר: כִּי הוּא אָמַר וַיֶּהִי. הוּא צִוָּה וַיַּעֲמֹד: כִּי בָחַר ה' בְּצִיּוֹן. אִוָּה לְמוֹשָׁב לוֹ: כִּי יַעֲקֹב בָּחַר לוֹ יָהּ. יִשְׂרָאֵל לִסְגֻלָתוֹ: לֹא יִטֹּשׁ ה' עַמּוֹ. וְנַחֲלָתוֹ לֹא יַעֲזֹב". עשה למען שמך, עשה למען ימינך, עשה למען תורתך, עשה למען קדושתך, למען יחלצון ידידך, הושיעה ימינך וענני, יהיו לרצון אמרי פי והגיון ליבי לפניך ה' צורי וגואלי.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-21/2/2006 00:39 |
|
| |
תְּפִלָּה לִשְלוֹם הַהִתְיַשְּבוּת (שחוברה בעקבות תכנית ההתנתקות): אָבִינוּ שֶבַּשָּמַיִם צוּר יִשְרָאֵל וְגוֹאֲלוֹ! בָּרֵךְ אֶת בָּנֶיךָ אֲהוּבֶיךָ הַיּוֹשְבִים בְּכָל מֶרְחֲבֵי אֶרֶץ קָדְשֶךָ וּמְחוֹנְנִים אֶת עֲפָרָהּ, מִנֶּגֶב וְעַד גּוֹלָן וּמִיַּרְדֵּן וְעַד יָם וּבָהֶם בָּנֶיךָ הַיְּקָרִים הַנֶּאֶחָזִים בִּמְסִירוּת וּבְהַתְמָדָה – בְּחֶבְלֵי יְהוּדָה, שוֹמְרוֹן וְחֶבֶל עַזָּה.
אָבִינוּ מַלְכֵּנוּ, הַשָּב שְבוּת עַמּוֹ וּמֵשִיב בָּנִים לִגְבוּלָם! אָנָּא חַזֵּק אֶת רוּחָם וְאַמֵּץ אֶת לִבָּם, לַעֲמֹד אֵיתָן נֹכַח אוֹיְבֵינוּ הַקָּמִים עָלֵינוּ לְבַקֵּש אֶת נַפְשֵנוּ. וְאַף כָּל הַחוֹשְבִים עֲלֵיהֶם רָעָה לַעֲקֹר בָּנִים מִגְּבוּלָם מְהֵרָה הָפֵר עֲצָתָם וְקַלְקֵל מַחְשַבְתָּם לְמַעַן יֵחָלְצוּן יְדִידֶיךָ וְיֵשְבוּ לָבֶטַח בְּאַרְצָם.
רִבּוֹנוֹ שֶל עוֹלָם, הוֹדַע שֶיֵּש לְךָ אֲהוּבִים בְּעוֹלָמֶךָ! וְקַיֵּם בָּנוּ אֶת הַדָּבָר שֶהִבְטַחְתָּנוּ עַל יְדֵי עָמוֹס נְבִיאֶךָ: 'וּנְטַעְתִּים עַל אַדְמָתָם וְלֹא יִנָּתְשוּ עוֹד מֵעַל אַדְמָתָם' מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם. *-- תוכן העלון *
|
|
|
|
|