בית פורומים עצור כאן חושבים

נטיה לזוגיות חד-מינית במסגרות חד-מיניות (כישיבות)

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-19/2/2006 19:19 לינק ישיר 

מיימוני,

אתה יכול למחות כרצונך. יש רבים כאן המוחים מול עמדתך כי אברהם נכשל בניסיון הא-להי בעקידת יצחק, וכי יעקב היה אב שנכשל בחינוך בניו.
אם אבותינו ואימותינו היו בני אדם שהתמודדו עם חסרונות וליקויים, ק"ו רבותינו.
והכל לענ"ד.

שלויימלע,

אתה שואל ברצינות?
אשמח אם תסביר למה כוונתך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/2/2006 19:37 לינק ישיר 

שאלתי באמת ובתמים, בהנחה שהנתונים הללו נכונים. שהרי הם מתיימרים להיות אמפירים, כלומר מתייחסים לטבע האנושי.
אינני מבין בסטטיסטיקה, אולם נראה סביר שבכל קבוצה נתונה יהיה אחוז כזה או אחר של בעלי נטייה טבעית. זוהי כל שאלתי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/2/2006 19:38 לינק ישיר 

התכוונתי לשאלתך - "מה המשמעות של זה ביחס אלינו?"

אולי לא הבנתי אותה נכונה.

תוקן על ידי - אמשלום - 19/02/2006 19:41:37

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/2/2006 19:49 לינק ישיר 

אמשלום:

אני לא מסכים ליסודות שעליה מתבסס הכאב של הפרופיסור. אני לא חושב שאפשר להוכיח שום דבר מהעולם המערבי ההדוניסטי לציבור דתי במהותו. אני לא מסכים שעצם זה שציבור מחונך במוסדות סגורים גורם לתופעות כל שהם מעבר למה שהיה נגרם אם היו מחונכים במוסדות פתוחים. אפשר להציע גם אפשרות הפוכה, שדוקא בגלל שהם מחונכים במוסדות סגורים בו הלחץ המיני הוא נמוך ביותר, אז תופעות ההומסקסואליות הם נמוכים מכלל האוכלוסיא. כל עוד שאין הוכחות מפורטות אי אפשר להכריע לכאן או לכאן. ובטח אי אפשר להכריע מסרט הוליוודי המבוסס על מוחו המעוות של איזה שהוא במאי או סופר. מהנסיון שלי אני יודע שבמשך 15 שנים שהייתי בישיבות, הסתובבתי בין אלפי בחורים חלקם הכרתי פחות טוב וחלקם יותר טוב, לא הכרתי אחד שעשה בוודאות מעשים כאלו.

שלויימלע:

עדיין אין שום הוכחה אם הומוסקסואליות הוא נטיה מלידה או בחירה. המספר של 3% שאתה מזכיר מתייחס לאחוז האנשים שחיים כהומוסקסואלים בעולם המערבי של ימינו. כמובן, שלמספר הזה, אין שום השלכה על חיי התנאים והאמוראים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/2/2006 19:57 לינק ישיר 

שוטנג,

מענין שאתה מאשים את פרופסור על השימוש בסרט הוליוודי (כמשקף תופעה חברתית) בעוד שמתגובתך האחרונה נראה  שאתה חיי בסרט של פליני.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/2/2006 20:17 לינק ישיר 

אמשלום חוששני שלא הבנתי היטב את טענתך. אני רואה הבדל בין ההתמודדות שלי עם סיפורי המקרא, שבפשטות מציגים את הנתונים שאני מוצא בהם, לפי קריאה זהירה שמטרתה לעמוד על מה שכיניתי "הפשט ההיסטורי". לעומת זאת, אין מאומה בתחום הנתונים הטכסטואליים שיש בידי שמצביע כי היה אחוז כזה בין חכמינו. ומכלל השערה לא יצאנו. ולפי מה שאני מכיר את מה שהתורה מלמדת אותנו, אדם שהיה מגלה בעצמו נטיות מהסוג שבו עוסק האשכול היה עמל על עצמו להשתנות. כך שיתכן שהיו בין חכמים כאלו שהיתה להם נטיה מולדת כזו, אך הם עבדו עליה. בלי זה, קשה לי לשער שהיו זוכים למעלה של חכמים. יתכן לטעון שהיו ביניהם סוטים, פרוצים, משוגעים, רוצחים, בוגדים, ועוד בעלי עבירות. שהרי יש אחוז כזה באוכלוסיה. אך אני סבור שזה יהיה ביטול זמן - ואף טעות בשיקול הדעת - להתייחס לאפשרות כזו כל עוד אין נתונים שממחישים אותה. להבדיל, המקרא עצמו מעיד על הכשלונות של האבות, כמו העובדה שעשו לא צמח והפך לאברהם שני, או לאבי אומה כשרה. ודווקא מתוך הכשלונות ניכרת גדולתם של האבות. אפשר לדון גם בנושא זה, אך סבורני שמוטב לשמור אותו לאשכולות שבהם הוא נידון. שומר פיו ולשונו שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/2/2006 20:33 לינק ישיר 

מיימוני,

בסיפורי חז"ל אפשר למצוא רמזים הומו-אירוטיים רבים, רק צריך לפקוח את העינים והלב. מצד שני, אפשר גם לא לראות ולכן גם לא להתייחס (וזו זכותם המלאה של הבוחרים בכך). בדיוק כפי שהעיד על עצמו צ'אוט לעיל - העובדה שהוא לא ראה ולא שמע, מעידה בעיקר על עיניו, אזניו ותשומת ליבו, וקצת פחות על המציאות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/2/2006 21:13 לינק ישיר 

אמשלום כל מה שאני יכול להציע הוא שתפתחי אשכול, אם עדיין אין כזה, ונדון בו. נדמה לי שיש פרופסור לתלמוד, בויארין שמו, שכתב עבודה יפה מאד על שיטות לימוד והיום זה בדיוק תחום ההתמחות שלו. אולי נבחן זאת באשכול אחר, כדי לא לגזול את הנושא של הרי פוטר? שומר פיו ולשונו שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/2/2006 22:09 לינק ישיר 

אמשלום:

התנשאות ויהירות הם המילים הראשונות שחשבתי עליהן כשקראתי את ההודעה שלך.

את מתיימרת להגיד לי שאני לא מכיר את המציאות שבתוך עולם הישיבות, בזמן שאת רוב חיי העברתי בישיבות, ואת לא בילית שם אפילו יום אחד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/2/2006 22:25 לינק ישיר 

צ'אוט,

מה עם נאך.. גם הוא לא בילה אפילו יום אחד בישיבות, והוא מתיימר ואומר שאתה חי בסרט ש פליני?

חוצמזה, שאחרי שלוש שנים בפורום הזה, זו לא בעיה לנחש\לשער\לדעת\ איך נראים הישיבות מבפנים, או איך מרגישים אלה שנפלו קורבן לשיטה קלוקלת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/2/2006 22:41 לינק ישיר 

riv:

אני לא יודע מי זה פליני, מעבר לפליני הצעיר ופליני המבוגר ברומי הקלאסית, ועד כמה שידוע לי הם לא היו במאים. איך שלא יהיה, נאךאמאלנישט לא פירט את הביקורת שלו, ועל כן אין לי מה לענות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/2/2006 23:00 לינק ישיר 

צ'אוט,

פדריקו פליני היה במאי קולנוע שקרא תיגר על הסרטים השטחיים ההוליבודים, ויצר סרטים איכותיים, יש אומרים משעממים וכבדים,והוא נחשב לאחד הבימאים הגדולים במאה ועשרים-
ולענינינו, דומני שדברי הביקורת של נאך  שאמנם מסתכמים רק בחמש מילים אומרים הכל, ואינן צריכים פירוט.
במילים אחרות : אדם שחי בסרט מנותק מהמציאות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/2/2006 23:02 לינק ישיר 

פרדיקו פליני, מתוך ויקפדיה.

שוטנג,

אין מה לענות לך ,"לא ראינו אינה ראיה" אך היא  תמיהה רבתי.

ובהמשך לדברי ריב: (מתוך האתר שם)

"גיבורו הוא במאי קולנוע שאינו מצליח להתקדם בבימוי סרטו החדש, והוא מוצא עצמו מתוסכל ונשאב לתוך דימיונותיו, דחפיו, רצונותיו וכל עולם התת מודע שלו, שמקבל ביטוי ויזואלי בסרט."
תוקן על ידי - נאךאמלנישט - 19/02/2006 23:02:10

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/2/2006 23:04 לינק ישיר 

נאךאמאלנישט:

האם אתה יכול לפרט יותר בבקשה. איזה ישיבות למדת (חרדיות או דתיות), ומה היה הנסיון שלך?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/2/2006 23:15 לינק ישיר 

מיימוני

מכותלי דבריך ניכר שאתה מאמין שחכמינו היו אברכים מכולל חזון איש. כל מה שנחשב אצל אלה לסממן של גדלות היה בחכמינו ובודאי שמה שנחשב אצלם למתועב היה מתועב גם אצל חכמינו.

יש בדבריך הנחה שאדם שיש לו משיכה לבני מינו , הוא אדם שלוקה במשהו שגם אם יהיה תלמיד חכם ובעל מידות וצדיק , הרי הוא סתם סוטה שבודאי אינו ראוי שנלמוד תורה מפיו. אבל מנין לך זאת?

אתה לא עושה שום הבחנה בין רמות שונות של מחשבה ומעשה. ברור שמשכב זכור הוא איסור חמור בתורה ואף אחד אינו טוען שהיו בין חכמינו שנכשלו בכך (כמובן גם זה יתכן , אבל זה לא לעניין דבר על כך בלי נתונים , כדבריך). אבל לא כל נטיה באה לידי מימוש מלא , אפילו גבר ואישה שאוהבים האחד את השני לא תמיד מממשים את אהבתם. וגם בזה יש הבחנות דקות מן הדקות בין חיבה ובין אהבה ולא תמיד האדם עצמו יודע מה אופי משיכתו אל חבירו. ואם גוף המעשה הוא איסור גמור , מאן יימר שבאופנים מעודנים יותר , קיים אותו איסור. ובכל מקרה למה חרצת אומר שמי שיש לו נטיה כזאת , עצם הנטיה (לא המעשה) היא משהו רע , ואתה עוד מניח בביטחה שאפשר לעבוד על זה ולעקור אותה . מי גילה לך רז זה?

גם לגבי גוף נושא האשכול הזה , מן ההכרח לערוך את ההבחנות הנ"ל , ככל שמדובר בתופעות של משיכה בין אנשים , בהחלט אפשר לראות את זה וזה נפוץ מאד. אני אפילו לא בטוח שזה רע . לגבי גופו של מעשה , אף אחד אינו יודע מה אנשים עושים בחדרי חדרים .

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > נטיה לזוגיות חד-מינית במסגרות חד-מיניות (כישיבות)
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 ... 13 14 15 לדף הבא סך הכל 15 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.