|
|
| נשלח ב-20/2/2006 14:51 |
|
| |
ד"ר הלפרין, אם כך, אנחנו מסכימים. ההבדלים נובעים מהסביבות הערכיות והתרבותיות השונות, ואין ללמוד על שיעור בעלי הנטיות הללו מסביבה אחת לחברתה. בדיון שלמעלה היו שהניחו את ההיפך.
מיכי
|
|
|
|
| נשלח ב-20/2/2006 15:21 |
|
| |
מקרים שאני מכיר ברמה האישית.
גם אני למדתי שנים לא מעטות בישיבות אך אני כן נתקלתי במקרים כאלו, לא רבים אמנם אך היו.
מקרה אחד היה תלמיד שלמד שנה מתחתי שכפה עצמו על תלמיד אחר. כיום הוא נשוי.
מקרה נוסף היה של בחור שסבל מבעיות נוספות (וכן בעיני הומוסקסואליות הינה בעיה). הוא ביקש ממני שאני אשפיל אותו, בנוסף לאקט המיני. (גם מזוכיזם) באותו רגע הייתי בהלם ולא ידעתי איך להגיב, אחרי הכל הייתי נער בן 16. מאותו רגע נתקתי קשר עימו, ונסיתי להפנות אותו לטיפול פסיכולוגי כלשהו, אך לא יצא מזה בסוף כלום. פגשתי אתו לאחר כמה שנים והוא אמר לי שהבעיה הזו התעוררה אצלו שוב, והרבנים בישיבה עזרו לו למצוא טיפול כלשהו שהיה משולב עם עזיבת הישבה לזמן מה ומעבר לעבודה פיזית חקלאית.
שנה שעברה ראיתי אותו נשוי מסתובב עם אשתו.
לא נגשתי לדבר איתו ואין לי מוסג מה קורה איתו כיום.
יתכן ואולי משום מה נדבקים כל מיני סיפורים, כיון שגם בנושאים אחרים אני נחשף לסיפורים שאנישם בדרך כלל לא נחשפים אליהם. כגון נשים מוכות, סיפורי אונס וכיוב' אך גם יתכן שלא.
לדעתי התופעה קיימת אך באחוזים נמוכים הרבה יותר ממה שטועינים המחקרים..
חשוב להדגיש ששני הסיפורים הינם בגיל הנערות, אך אצל אחד מהם ידוע לי שהבעיה התעוררה מעבר לגיל הנערות
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-20/2/2006 15:30 |
|
| |
מיכי קראתי דברייך לעיל בתחילת האשכול לאמשלום (אכן הם נשמטו מעיני בתחילה), לגבי היחס בין תפישות להנחות מדעיות וגם אני הקטן מסכים להם, וראה פלא אנו מסכימים, ובכן עוד לא אבדה תקוותנו 
|
|
|
|
| נשלח ב-20/2/2006 16:40 |
|
| |
תודה ד"ר הלפרין על התובנות הנקודתיות וכן לשאר משכיליי. שוב תודה לד"ר אברהם על ההפניות. למזלי נוצר לי קשר עם מי שמומחה לנושא בארץ ישראל. הוא דירג את סוגי הישיבות וזה יכול מאד להוות שיקול במקרים שמתייעצים הורים היכן לשלוח את הבנים שלהם כאשר שייך שישלחו אותם למקומות שונים.
בישיבות הסדר התופעה נדירה וכנראה נדירה עוד יותר מאשר בחברה הכללית. בישיבות תיכון בני עקיבא איפה שקורה שראש הישיבה אומר לבחורים רשמית שמותר להם לאונן פעם בחודש, גם שם התופעה נדירה. בישיבות ליטאיות עם מוטיבצית לימוד גבוה (הוא נתן לי שמות כדוגמאות אבל איני חושב שמן הראוי להביא אותם), התופעה היא לפי גובה המוטיבציה והיא משתנה ממזערית לשכיחה יותר. בישיבות ליטאיות "חלשות" יותר או קטנות עד כדי משפחתיות סביב ראש הישיבה או קטנות עד כדי משפחתיות סביב ראש הישיבה, התופעה שכיחה קצת יותר אבל גם לא משמעותית ביחס לסגירות בהם הם נמצאים. בישיבות חסידיות גם אם הן "חזקות" (עם דרישת לימוד חזקה או עם "אוירה ליטאית") התופעה שכיחה דיה. בישיבות חסידיות "לא רציניות" (בדרך כלל של חסידויות קטנות שלא הלימוד עיקר אלא עיבוי החצר של האדמור הוא העיקר) התופעה שכיחה ביותר עד שכמעט אין ענין להסתיר את התופעה וכמעט כל אחד יודע מי "חבר" של מי.
כמובן שאברר הלאה, אבל די נראה לי שהדירוג משקף את המצב לאשורו גם לפי ידע שהיה לי על הקורה פה בארה"ב.
תוקן על ידי - רב_הריפוטר - 20/02/2006 16:51:26
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-20/2/2006 16:44 |
|
| |
הריפוטר, אני מאמין לך אך מקווה שאתה טועה.
אמר לי יום אחד רב (!!!) שעדיף תנועת נוער מעורבת, לפחות אם קורה משהו זה כדרך הטבע (סליחה על הגדרתי את משכב זכור כתופעה שלא כדרך הטבע).
|
|
|
|
| נשלח ב-20/2/2006 17:08 |
|
| |
רב הארי_פוטר
ראש ישיבה תיכונית שאומר שמותר לאונן פעם בחודש?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!
אתה מוכן לתאר את התופעה הזו יותר בהרחבה.
אפשר לשדרג זאת הלאה, מותר לחלל שבת פעם בחצי שנה, לאכול שרימפס פעם בשנה... וכו'...
תוקן על ידי - מרובקה - 20/02/2006 17:06:36
|
|
|
|
| נשלח ב-20/2/2006 17:11 |
|
| |
מרובקה, לא מזעזע בעיניך יותר "ישיבות" בהם יש "זוגות" קבועים וידועים? אתמהה.
רב הריפוטר, קראתי את דבריך והזדעזעתי עד מאוד. מקוה שיש בהם הגזמה גדולה, אבל מסופק מאוד בכך.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/2/2006 17:26 |
|
| |
איש ציפור
אם הדבר היה נעשה בהכשר ראש הישיבה הדבהר בהחלט היה מזעזע אותי הרבה יותר.
גם בלי ש"ראש ישיבה" זה או אחר יאמר שמותר לאונן פעם בחודש אני יודע שחלק גדול מהנערים עושים זאת, והרבה יתר מפעם בחודש, אבל בלי הכשר!!!!!!
אני הבנתי שה"זוגות" זה משהו שרץ בין החברה, והרבנים לא מתאמצים לגלות. ואז זה בעיני משהו שונה לגמרי.
ידועים דברי העקידת יצחק על איסור קל שנעשה בהכשר לעומת איסור חמור שנעשה בלי הכשר.
כדברי אותו ראש ישיבה היו גם דברי חכמי ונציה שאסרו לרקוד עם הנשואות והתירו עם הבתולות. ולענ"ד הדברים גרמו יותר נזק מתועלת.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/2/2006 17:40 |
|
| |
לא נראה לי שמדובר ב"הכשר", אלא במין אמירה שזה טבעי, וש"כולם כך" ולכן זה לא כ"כ נורא וכד'. לדעתי זה אמנם טעות חינוכית ממדריגה ראשונה, וגם שיטה חינוכית לא מאוד נפוצה בישיבות התיכוניות למיטב ידיעתי. קצת קשה לתת "דירוגים" בין שתי תופעות פסולות, אבל לדידי ברור שהשניה דהיינו "זוגיות חד מינית" שמקבלת הכשר שבשתיקה, חמורה וקשה הרבה יותר, מכעין "הכשר" לאוננות.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/2/2006 17:48 |
|
| |
רב_הריפוטר:
מי הוא הראש ישיבה שאומר "רשמית" שמותר לאונן פעם פחודש?
כתבת, בישיבות חסידיות גם אם הן "חזקות" ... התופעה שכיחה דיה. האם אתה יכול לתת מספר ל"שכיחה דיה". 5% מהישיבה או 10% או 30%? כתבת, בישיבות חסידיות "לא רציניות" ... התופעה שכיחה ביותר. האם זה אומר ש 10% מהישיבה או 50% או אפילו 90% יש להם זוגיות חד מינית?
אתה מניח מקום לאנשים לטעות בדבריך אנא פרט.
עדיין לא ענית איזה הכשרה יש לך לטפל בנושאים אלו? האם יש לך הכשרה אקדמאית כל שהוא?
|
|
|
|
| נשלח ב-20/2/2006 18:00 |
|
| |
מרובקה
המקור מוסמך עם פרטים. מדובר בראש ישיבה שהוא משכמו ולמעלה אבל תבין שלא אוכל לכתוב את שמו כי הוא עדיין לא חסין (כמו הרב החסין שבמקרה של בחור ישיבה ובת סמינר שקיימו יחסים והיא הגיעה לשלבי הריון מתקדמים, התיר הרב המפורסם הפלה. אני חושב שקראתי את זה לפני הרבה זמן כאן בפורום שלכם. כיון שאיני זוכר בדיוק ואולי זה היה בתיבה האישית או באתר אחר אז גם את שמו של זה לא אפרסם אלא אם מישהו יביא לינק).
אישציפור
העיר לי מישהו גם על ישיבה ליטאית בינונית ששם דיברו על הנושא בצורה פתוחה. שם דמות ראש הישיבה היא כראש משפחה/חסידות.
"לא ראיתי אינה ראיה" בפרט כאשר מדובר בנושא שתלוי בסביבה ואני מבין שגדלת בין הדל"ים.
שוטנג
האדם אמין לי גם בגלל שלא נקב באחוזים ואם אינני טועה חז"ל לימדו באיזה מקום של"רובא דליתא קמן" יש בו עוד יותר אמינות. (פרטים מזהים חבל לבקש ממני.)
תוקן על ידי - רב_הריפוטר - 20/02/2006 18:01:57
|
|
|
|
|
| נשלח ב-20/2/2006 18:05 |
|
| |
רב_האריפוטר.
חשבתי שאין לי צורך להבהיר שאין כוונתי לשמו של אותו "ראש ישיבה", לאו ברכילות עסקינן הכא, כוונתי לסיטואציה ולהקשר בהם נאמרו הדברים.
בשיחה אחד על אחד, בשיעור בכיתה לכולם, בבית המדרש, בשיחה שלפני תקיעות, במצואי יום כיפור, לפני היציאה לחופש, עם קבוצת נערים שנתפשו בקלקלתם.
בקיצור יתכנו הקשרים רבים שונים ומשונים שכל אחד מהם יאיר את הדברים המאוד מאוד תמוהים הללו באור אחר.
עוד דבר צ'וטנג צודק לחלוטין. בלי אחוזים אין כל משמעות לדברים הללו, הם ממש חסרי תוכן. אם מעט זה מיליונית והרבה זה 50 מיליוניות, זה משהו אחד אך אם מעט זה חצי אחוז והרבה זה 8 אחוזים זה משהו אחר לגמרי. כמובן אין הכוונה לאחוזים מדויקים עד 10 מקומות אחרי הנקודה מספיקה הערכה גם אם היא תהיה לא מדויקת דייה.
תוקן על ידי - מרובקה - 20/02/2006 18:06:59
תוקן על ידי - מרובקה - 20/02/2006 18:12:03
|
|
|
|
| נשלח ב-20/2/2006 18:19 |
|
| |
רב הריפוטר, כתבת : העיר לי מישהו גם על ישיבה ליטאית בינונית ששם דיברו על הנושא בצורה פתוחה. שם דמות ראש הישיבה היא כראש משפחה/חסידות.
"לא ראיתי אינה ראיה" בפרט כאשר מדובר בנושא שתלוי בסביבה ואני מבין שגדלת בין הדל"ים.
ולא הבנתי הרבה למה כוונתך ואפרט : * "הנושא" - איזה נושא? (חד מיניות או אוננות) * "לא ראיתי אינה ראיה" בפרט כאשר מדובר בנושא שתלוי בסביבה ואני מבין שגדלת בין הדל"ים.- לא הבנתי כלל למה בדברי המשפט הזה מתייחס, ומה הוא בא לומר. אשמח להבהרה בתודה מראש.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/2/2006 18:26 |
|
| |
אני חייב לקצר.
מרובקה, לפי מה שהבנתי בצורה פתוחה בבית המדרש.
לכל אדם יש קליטה של שכיח מאד, שכיח, נדיר וכו' ולפי זה הוא מנווט את החיים שלו גם בלי מספרים. אתה לא תיכנס למקום שקרה שנודע לך שלא חזרו משם חיים גם בלי שדיווחו לך במספרים בכלל. (כמובן שזה מאד תלוי באמינות המקור של הידע שלך)
אישציפור, דיברתי על חד-מיניות כי הבנתי שלזה התיחסת ולכן כתבתי שמי שבא מסביבה שהתופעה שם כמעט ואיננה יופתע לשמוע שבסביבה דומה אבל אחרת זה שכיח.
תוקן על ידי - רב_הריפוטר - 20/02/2006 18:26:04
|
|
|
|
| נשלח ב-20/2/2006 18:36 |
|
| |
.
את הסיפור הבא כבר הבאתי כאן בפורום, ועל כן אבקש את סליחת הותיקים ובעלי הזכרון – אלא ששייך
הוא לכאן מאד מאד.
לפני כמה שנים כיהנה כראש ממשלת צרפת אחת בשם אדית קרסון. הלשונות הרעות בפריס – ויש שם לא
מעט כאלו – טענו כי הנשיא מיטראן מינה אותה בשל קשרים מיוחדים שהיו ביניהם. כך או כך, טאקט –
כנראה – לא היה בין תכונותיה הבולטות.
לאחר ביקור בבירות הממלכה הבריטית השכנה, צוטטה ראש הממשלה קרסון באומרה כי רוב גברי בריטניה
נמשכים אל בני מינם. ההסבר כיצד הגיעה למסקנה זו, ניתן בצמוד למסקנה עצמה: "בצרפת, כשאני
הולכת ברחוב, הגברים מביטים אלי. באנגליה, הם לא סובבו את הראש" – כך, פחות או יותר.
עתוני אנגליה לא התמהמהו להגיב, עתון עתון ותגובתו. אחד מהם זכור לי, כמי שהגיב בתמיהה בריטית
אופיינית:
"תמהני באיזו דרך אספה הגב' קרסון את המידע שלה על הרגליהם המיניים של גברי בריטניה"
==============
וכעת, כשאני קורא את ממצאי מחקרו של רב הריפוטר, ואת המידע המפורט – עד כדי תדירות ואחוזים –
אודות שכיחות התופעה במאות מוסדות חינוך בארץ, עולה בי אותה תמיהה של העורך הבריטי:
"תמהני באיזו דרך אסף הרב המכובד שצוטט, את המידע שלו על הרגלי ההסתוללות של תלמידי הישיבות
בא"י" .
וד"ל, ואכמ"ל, ובלצ"ג.
 |
|
|
|
|
|