| נשלח ב-16/2/2006 22:38 |
|
| |
הנחות בארנונה - חריגה מסמכות
היום דיברתי עם העו"ד שלי,
בין השאר השיחה נסבה על מ"מ אלעד וסיפרתי לו שכאן מבקשים חתימה על הו"ק וסילוק חובות ישנים כדי לקבל הנחה בארנונה לשנה השוטפת.
הוא היה המום,
אין ולא קיים בחוק שום התניה או רשות להתנות הנחה בשום דבר, יש חובה לאזרח להציג את המסמכים הנדרשים להנחת דעתו של הפקיד על גובה הכנסותיו וזו על פי פקודת הרשויות.
חובות ישנים? שיגבו אותם מה הקשר להנחה? זה על פי חוק.
אז אם בא לכם תחתמו ואם לא תגידו לפקיד הנחמד שאין לכם סמכות לדרוש הו"ק
ואת החובות נשלם..או שלא.

|
|
|
|
| נשלח ב-16/2/2006 22:44 |
|
| |
אמנם אינני מזכאי ההנחות אבל יישר כוח גדול!
חובה לפרסם בכל מקום, ממש מצווה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-16/2/2006 23:11 |
|
| |
בבקשה
אם מישהו יודע עד מתי אפשר לקבל הנחה על חוב משנת 2005
תודה רבה מראש,
|
|
|
|
| נשלח ב-16/2/2006 23:41 |
|
| |
אולי זה לא כתוב בחוק אבל יש בזה הגיון , אם אתה בא ומבקש יחס מעודף לפחות תהיה בסדר תתן הוראת קבע שלא יצטרכו לרדוף אחרי הכסף .
|
|
|
|
| נשלח ב-16/2/2006 23:58 |
|
| |
תראה, תשמע..
אחרי ששמעתי שהם שינו במחלקת הגבייה את היחס לחיוב (ועל כך יש לפרגן), הפסקתי להיות כל כך אנטי ארנונה. ושוב, אינני מהזכאים לצערי/שמחתי. בכל מקרה אין זה אומר שמותר להם לנהוג שלא על פי חוק אם להסתמך על דבריו של אפולינריס שנכתבו בהגיון.
אי אפשר להימלט ממשל היהודי שהתלונן על צפיפיות והרב אמר לו להכניס לביתו את חיות החצר וכו'.
צריך גם להבין, או לכל הפחות להתחשב בכך, שהרוב המוחלט של החייבים היה שש להיפטר מהחוב ומן הסתם המצב הפיננסי שלהם מלחיץ. מעטים הם הקמצנים מדעת בנושאי החובות.
על רמאים אינני מדבר כמובן. על אלה אין בליבי חמלה ואסור להתחשב בהם.
למה להתברבר בעצם?
מותר להם - שיעשו כך. אסור להם - לא ניתן להם.
פשוט.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2006 13:58 |
|
| |
אפו,
ואני דיברתי עם עו"ד ידיד והוא טוען קצת אחרת -
לגבי חובות ישנים, הוא אומר שהיתה בעבר חקיקה שהתירה לרשויות המקומיות לדרוש סילוק חובות ישנים כתנאי לקבלת הנחה והחקיקה הזאת בוטלה לפני כשנתיים, כך שכעת אכן המצב הוא שאסור להם להתנות את ההנחה בסילוק חובות משנים קודמות, ולא בגלל שהסמכות הזו לא ניתנה להם אלא משום שהיא נלקחה...!
לגבי הו"ק, דוקא ישנה הוראה מפורשת בחוק ההסדרים שלפיה המועצה יכולה לא לתת הנחה אלא אם יתרת חוב הארנונה שנותרה לאחר ההנחה בגין אותה שנה (רק ארנונה, ורק לאותה שנה) שולמה או ניתנה הו"ק לתשלומה. לכן הדרישה של המועצה לקבלת הו"ק היא לגיטימית, מלבד אם מבקש ההנחה שילם את יתרת הארנונה עד סוף השנה שבשלה הוא מבקש את ההנחה. כמובן שניתן לדרוש שלא יעשה שימוש בהו"ק לחיובים אחרים (מים, ביוב, שמירה) וקל וחומר לחיובים לא חוקיים (שפ"פ וכו' - דו"ח מבקר המדינה האחרון ביקר בחריפות את התופעה הזו, ועולם כמנהגו נוהג).
לגבי המסמכים, אין כזה דבר "להנחת דעתו של הפקיד". הפקידים אינם נבחרי ציבור ואין להם שום סמכויות. לפי החוק עצמאי צריך להביא שומת מס, שכיר צריך להביא 3 תלושי משכורת וכו', ומלבד זה מליאת המועצה (לא הפקיד, לא מנהל מחלקת גביה, לא הגזבר, ואפילו לא ראש המועצה) רשאית להחליט איזה מסמכים נוספים יידרשו.
בקיצור, על ההו"ק דוקא כן צריך לחתום (אם כי ידידי העו"ד מסופק אם יש להם סמכות לדרוש מהתושבים שילכו לבנק להחתים את ההו"ק), אבל כל יתר הדרישות - סילוק חובות קודמים, ויתור על סודיות, וכל האישורים השונים והמשונים - הם לא חוקיות בעליל.
הבעיה עם זה היא שאף אחד ממקבלי ההנחות לא יילך לבית משפט נגד המועצה על שהם דורשים את הדרישות האלו, וכך המועצה יכולה להשתולל כאוות נפשה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2006 15:28 |
|
| |
חצי טון דרישת שלום חמה לעו"ד הידיד 
|
|
|
|
| נשלח ב-19/2/2006 21:25 |
|
| |
לסיכום הדיון המלומד:
================================================ סעיף 20 לתקנות הסדרים במשק המדינה (הנחה מארנונה), תשנ"ג-1993, שלפיהן ניתנות רוב ההנחות ולא לפי פקודת העיריות (גם הנחות אחרות בארנונה שמופיעות בחוקים אחרים אינן נובעות מפקודת העיריות):
"20. לא תינתן הנחה לפי תקנות אלה אלא אם כן שולמה יתרת הארנונה הכללית שהוטלה על הנכס בתשלום אחד מראש, בהוראת קבע או לפי הסדר תשלומים אחר להנחת דעתה של הרשות המקומית."
לגבי סילוק חובות קודמים בתחילת שנת 2005 תוקן סעיף 20 כך שתקום חובה גם על הסדר חובות עבר. לאחר מספר חודשים בוטל התיקון והנוסח הקודם (זה שהבאתי) חזר. על כן דרישת הרשות המקומית אינה תואמת את התקנות. יחד עם זאת, במקרה שכזה צריך להיות חכם ולא צודק ולהגיע להסדר עם הרשות המקומית (במיוחד אם הגיעה לך הנחה בשנים קודמות ולא הגשת בקשה או שנדרשת לשלם את מלוא הארנונה כי לא שילמת את היתרה אחרי ההנחה (וזה חוקי), כי כיום הרשות המקומית אינה צריכה, ויש שיגידו שאינה רשאית, לתת הנחה רטרואקטיבית). זיכרו שפיגור בארנונה נושא הצמדה מלאה למדד + ריבית מטורפת של 0.75% לחודש.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/2/2006 02:36 |
|
| |
אלעדי_ותיק, מאיפה בדיוק אתה מכיר אותו?!
אפו, א. לא היית צריך את כל הציטוט הזה כדי להגיד שהעו"ד שלי יודע היטב על מה הוא מדבר... ב. ה"ריבית המטורפת" הזו (9.3% לשנה + הצמדה) נמוכה מריבית האוברדראפט המקובלת בבנקים, ובודאי שהיא נמוכה מריבית החריגה, ובפרט שבניגוד לבנקים ההצמדה במועצה היא גם שלילית (כשהמדד יורד החוב פוחת!).
|
|
|
|
| נשלח ב-22/2/2006 20:02 |
|
| |
חצי טון ואלעדי ותיק
אני מוחה 
הפורום הוא מקום ציבורי , אנא שתפו גם אותנו או שתפנו לתיבה האישית.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2006 00:15 |
|
| |
על מה המאומה, בתור אלעדי ותיק, אני מכיר כמה אנשים פה בעיר ובסך הכל ביקשתי למסור ד"ש לידיד.
חצי טון ידידי, פנית אלי באישי ואני מתנצל שלא עניתי. יש אנשים שעונים ישר כמו פלס ויש כאילו שהולכים סחור וסחור.
מכיוון שאני מסוג האנשים הראשון לא יכולתי לענות לך על שאלתך ובמידה ונפגעת אני מתנצל, לא זאת הייתה הכוונה.
|
|
|
|
|