בית פורומים עצור כאן חושבים

מסיפורי הצדיקים: עקדה עד הסוף

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-1/5/2011 12:17 לינק ישיר 

אנשי הסוד הם המסוכנים ביותר כי הם לא ממש צריכים להוכיח כלום.

הרי זה סוד כמוס וסודות לא מגלים בקריאה  פשוטה של טקסט.

על כל אחד שאולי ניצל (אבל ברור שאת הצלקת ישא לכל ימי חייו דבר שיתבטא לדור דורות.)יש מאה שבבניקים שההורים לא מבינים איפה הם טעו בחינוך.

תוקן על ידי צענערענע ב- 01/05/2011 12:24:35

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2011 12:25 לינק ישיר 

צענערענע כתב:
על כל אחד שאולי ניצל (אבל ברור שאת הצלקת ישא לכל ימי חייו דבר שיתבטא לדור דורות.)יש מאה שבבניקים שההורים לא מבינים איפה הם טעו בחינוך.

הטעות בחינוך היא פשוטה מאד.
הם (או שליחיהם במוסדות החינוך) גרמו לזלזול של הנערים במוסרי התורה וממילא ההתמוטטות צפויה לבוא.
עיתונים, פורומים, ליצנים ורכלנים הם מחריבי הבית ע"י כרסום איטי והדרגתי ביסודותיו.
יהודי אחד שנזעק על גורל בנו המסכן מזעזע את המערכת הקרירה והאדישה ומצילו לחיים טובים. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2011 12:31 לינק ישיר 

כמו שכתב ירוחם יהודי עם רעיון מעוות שמוצא לו חסידים כמוהו,לבשתינו כאן בפורום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2011 12:40 לינק ישיר 

שותפ
בכל זאת כדאי ללמוד היסטוריה מכמה זוויות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2011 12:41 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2011 12:42 לינק ישיר 

צענע
ראי בתשובת בעב למיימוני ב 11:40

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2011 13:02 לינק ישיר 

מה פשר ההשוואה?

קודם מישהו השווה בין אב שרצח את ילדיו לעקדת יצחק ועכשו גזרות שמד מימי הבינים לבן שיצא בגיל ההתבגרות לתרבות רעה.

איך תתיחס היום לאבא שרוצח את בנו השבבניק?

כאן האבא לא רצח את בנו ב"ה (כנראה שהוא פחד ממאסר עולם,מה שלא היה בימי הביניים כי שם האב הרג גם את עצמו) אבל הרעיון מעוות ואכזרי ומי שלא מכיר בכך אין לי אלא לרחם על צאצאיו.

תוקן על ידי צענערענע ב- 01/05/2011 13:09:51

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2011 13:08 לינק ישיר 

צענע
החוט המקשר הוא האם יש ערך לחי עבירה של יהודי. לא מדובר על הריגתו בפועל, אבל על מחשבה שלפעמים טוב לו לאדם שלא נוצר משנוצר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2011 13:12 לינק ישיר 

אבל אנחנו מדברים על הזמן שהוא כבר נוצר ולכן הערתך לא במקומה.

יש דרכים עדינות יותר לקרב ילד אבל זה לא מתאים לאב שמאבד את רגשות אבהותו.

ואם ניזכר בעבר-הרי  היו אבות שלא הססו להקריב את בנם למולך.

כך שאין חדש תחת השמש.

תוקן על ידי צענערענע ב- 01/05/2011 13:16:48

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2011 15:21 לינק ישיר 

אף אני גיליתי במאוחר מה שלינקק אליו בעל בעמיו. אבל אני סבור שמוטב להעתיק זאת לכאן. לינקים עבידי דמימחקי (=לינקים נשברים ומפנים למקום לא קיים).

אבא, את האמת, אתה מתחרט שנולדתי? • מכתב מבן שנטש אל אביו
אהרון פרידמן, אברך שחצה את הקווים, כתב בערב החג מכתב קורע-לב לאביו • "ליכדת את המשפחה, והסברת להם בלהט, כיצד רצונו של האל הוא לא להותיר זכר מדמותי, מקיומי, מהווייתי" • ואני, שנולדתי, יחד עם חג הפסח, שואל אותך רק שאלה אחת: "היית מעדיף שאשאר בבית החולים?"
אהרן פרידמן 12:13 01/05/2011
עיבוד תמונה: בחדרי חרדים  

הדפס שלח לחברסלולר
61

שלום אבא, 

לא דברנו כמעט שנתיים. נכון, אתה לא היחיד איתו לא דיברתי. גם לא עם שאר אחי, וגם לא עם אימא. שתי שיחות טלפון בשנה, אינן נחשבות. למרות זאת, אתה ראוי להתייחסות מיוחדת, כי בניגוד לכל המוזכרים שלבי נשרף מגעגועים אליהם, אליך לא התגעגעתי. לא הרגשתי רצון לשוחח איתך. אולי אפילו שמחתי על הנתק, במקום מסוים. 

שנתיים לא דברנו, אבל מזה עשור לא תקשרנו. זה דפוק כל-כך. 

מתי קרה הרגע בו כל התקשורת בינינו הפכה לוויכוחים אינסופיים? כל אינטראקציה בינינו הייתה באותו הדפוס - אתה חרד מהמילה הבאה שאני עומד להוציא מהפה, ואני במתכוון, אפילו באכזריות של ילד, אומר את הדברים שפגעו בך כל-כך, אדם מאמין ותמים שכמותך. כל פגישה הפכה לוויכוח, כל שיחה הפכה למריבה. לא שמתי לב איך במהלך השנים איבדתי את היקר לי מכל, אבדתי אותך, את אבא. 

אתה רק אדם, ועם השנים התעייפת. כמה אפשר. בכית לאלוקיך שיציל אותי, שיגרש את הדיבוק שנכנס בי. לא הצלחת להבין היכן טעית, איך מילד טהור עיניים הפכתי לשורש פורה ראש ולענה, אומר דברים שלא יעלו על הדעת, תצלנה אוזניים. ראית זאת כניסיון הקשה ביותר אותו העמיד בפניך אלוקים. 

כן, סופם של ניסיונות ידוע מראש. זה נצרב לנו בגנים. כשהגיע היום בו חתכתי את הקווים, ניעורה בך רוח חדשה. ליכדת את המשפחה, והסברת להם בלהט, דברים היוצאים מהלב, כיצד רצונו של האל הוא לא להותיר זכר מדמותי, מקיומי, מהווייתי. אין לי ספק שיגון והתלהבות של קדושה שימשו בך בערבוביה. לא כל יום אומר אלוקים לאדם לעקוד את בנו על המזבח. 

אשריך שנבחרת, שכרך הרבה מאוד. 

אין לי ארבע קושיות. רק אחת

אתה דובר אידיש מופלאה, ועברית קלוקלת. זר לא יבין. רוח אלוקים מפעמת בך, והקשר שלך עם בורא העולם הוא קשר עז, קשר של דם. 

הפסח מתקרב. עוד יומיים ליל הסדר. הוזמנתי לחגוג בקרב בני אדם חביבים, טובים וחילונים. אתה יודע היטב שסירבתי להצעה, לעג לרש. אתה לימדתי אותי הרבה יותר מזה. אני יודע מהו ליל הסדר ואין לי כל עניין בתחליף. 

הו, יש עוד דבר אחד קטן. אני נולדתי בבין השמשות של חג הפסח בבית החולים 'איכילוב' בתל-אביב. לידתי הייתה יחד עם לידת החג, והרב הסביר כי שורש נשמתי גבוה מעל גבוה. 

דברנו על המאורע לא פעם. 

אתה, אב נרגש, אלוקים אדירים, היית בן עשרים וארבע כשנולדתי, בנך השלישי. סיפרת לי איך הילכת רגלית את הדרך מבית החולים 'איכילוב' לבית חמיך, סבי, בבני-ברק. מכל החלונות נשמעו זמרות חד גדיא, ורוח קדושה היתה על פני העיר. 

אני יודע שזה משונה, אבל אין לי ארבע קושיות. 

יש לי רק אחת - אם היית יודע, היית משאיר אותי בבית החולים?

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2011 15:25 לינק ישיר 

שותף סוד

יש שתי דרכים שחלוקות ביניהן ביסוד כיצד להגיע אל הזולת וליבו.

הדרך שלי היא להסביר מה שיותר ולמצוא מכנה משותף.

הדרך שלך מהי? לזעזע? להודיע לשני שהוא קטן, עלוב, טיפש, ילדותי? אני בטוח שלא. פעמים רבות ניסית להסביר. אבל הודעותיך האחרונות שראיתי (ואולי יש אחרות) הן כמי שמודיע מבחוץ או מלמעלה: אבוד, חבל.

לא אבוד ולא חבל. מי שמגיע לכאן זה על מנת לדבר, לשתף, להסביר.

זו הדרך לקרב. זו הדרך שאני מכיר. (ואני מוכן לשמוע על אחרות).

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2011 15:30 לינק ישיר 

קודם כל יש להתחיל בלהבין אותו. אם מתחילים כבר להסתכל עליו כסוג ב' וכמוזר בגלל איך שהוא מתנהג אז זה
כבר אבוד (לא לשכוח שגם בעיניו אתה המוזר)

כמו הבדיחה הידועה על יענקל'ה שבא לרב ואמר לו: "רבה מוישל'ה השתגע. בעיני ראיתיו רוקד עם שיקסע ואוכל חזיר". ענה לו הרב "אם הוא היה אוכל שיקסע ורוקד עם חזיר אז הוא היה משוגע"...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2011 16:19 לינק ישיר 

חחח מה זה הזבל הזה?
חוזר בשאלה שכותב כמו אישה מוכה?
נכתב מנקודת מבט של חרדי אמונוצנטרי.

מזכיר את הסיפור על ילד התפנוקים שהתבקש לכתוב סיפור על משפחה ענייה, וכך כתב:
היה הייתה משפחה ענייה.
כולם היו עניים.
האבא היה עני.
האמא הייתה ענייה.
הגנן היה עני.
הנהג היה עני.
הבריכה הייתה בקושי חצי אולימפית.
את המכונית הם לא החליפו מזה ארבעה חודשים.
לא היה להם כסף לקנות לבן שלהם מכונית משלו, והוא נאלץ לנסוע במכוניות של ההורים או לקחת מוניות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2011 16:25 לינק ישיר 

ועוד עם המניירות של יעקב פרידמן

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2011 18:11 לינק ישיר 

החרדיות הצמיחה פה אנשים אטומים ולכן במקום הקושיה הילדותית שהקשה הבן בסוף מכתבו הנוגע ללב הוא היה צריך לשאול את אביו אם בחזהו פועם לב או מכונה חושבת.

הנה סיפור מרגש על תגובתו רגשית של ר' משה פיינשטיין להתנהגותה החפשיה של ניצולת שואה חילונית:
"החילונית יותר קדושה ממני"

http://www.bhol-forums.co.il/topic.asp?cat_id=4&topic_id=2618381&forum_id=771
"רב משה שם את אצבעו על שפתי להרגיע אותו, ואמר בשקט שני משפטים ביידיש, שאזכור כל ימי חלדי, "יש לה מספרים על זרועותיה "

וכאן מדובר לא באדם זר אלא בילד שלך .על אב ואם כאלה יש לשאול:" התשכח אשה עולה מרחם בן בטנה?"

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מסיפורי הצדיקים: עקדה עד הסוף
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 6 7 8 לדף הבא סך הכל 8 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.