בית פורומים עצור כאן חושבים

הלוייתנים המתאבדים וחב"ד.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-22/2/2006 02:19 לינק ישיר 

הלבן

זאת בדיוק הנקודה.

כולם הבינו למה ולמי הכוונה...

אבל בא נשאל את זה בצורה כזאת.
האם הוא לא אמר שנשיא הדור הוא המשיח?
האם הוא לא אמר שמשיח נמצא כאן איתנו למטה מעשרה ממש.
האם הוא לא אמר תפרסמו "ענוים הגיע זמן גאולתכם"
האם הוא לא אמר תפרסמו "כשומע מפי נביא"

מה זאת ההיתממות הזאת, מה אנחנו לא זוכרים איך כל חב"ד היתה בטראנס הזה.

אל תדחיקו את זה, תתמודדו עם זה.

יתכן שהרבי טעה/דמייין/פינטז, יתכן שהוא לא היה כביכול "עצמות ומהות" "ממוצע המחבר" וכאלו קשקושים למכביר.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-22/2/2006 02:44 לינק ישיר 

'הלבן',

במענה לשאלתו של 'ניטשייך' [בשרשור "שו"ת בנושאים הקשורים לחב"ד [להלבן]": "מי קדם למי? הביצה או התרנגול? המשיחסטים או הלא משיחיסטים?", אתה ממהר לענות: "
הביצה קדמה, שציפו שהרבי יהיה המשיח. כשהיו מזכירים זאת במחיצת הרבי, באיזו צורה שתהי', היה מתרעם זוועתית, וצועק וצווח ואומר שפעם נוספת יעזוב באמצע ההתוועדות. אבל חסידים ציפו. וההלם של ג' תמוז עשה את שלו" [ההדגשים שלי ואינם במקור].

והנה בשרשור הנוכחי, התפרסמה תמונה בה נראית אישה [הגברת ח. שתחי' כ.] מגישה לרבי תוף מקושט [מעשה ידיה?] ועליו הכיתוב "יחי אדוננו מורנו ורבנו המלך המשיח לעולם ועד", והרבי מקבל בחיוך מידיה את התוף.

למרות שבעת חלוקת הדולרים ל'שליחות מצווה', היה הרבי [כהגדרתך בשרשור "שו"ת בנושאים הקשורים לחב"ד [להלבן]": "עירני ודרוך לכל אחד מאלפי האנשים העוברים לפניו, מבלי שתיראה על פניו שום תנועה של עייפות", כשהגישה האישה לרבי את התוף הפרובוקטיבי הזה, הרבי לא התרעם זוועתית, לא צעק ולא צווח, גם לא אמר שבפעם הבאה הוא יעזוב באמצע... אלא קיבל בחיוך רב את מתנתה הפרובוקטיבית של אותה אישה.

הלא פלא הוא...

להזכירך: בהזדמנות אחרת בעת מעמד חלוקת הדולרים ל'שליחות מצווה', שבה רצה הרבי להעביר מסר חד וברור אודות דעתו ושיטתו בנושא מסוים [אז, בדבר המנהג הרווח בין חסידי חב"ד שלא לישון בסוכה], הוא עשה זאת באותו מעמד,בקול רעש גדול אדיר וחזק.

ואנן, מה נעני אבתריה...

תוקן על ידי - חד_וחלק - 22/02/2006 3:10:50

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2006 04:26 לינק ישיר 

G770 ,

אין צורך לחזור על הודעתך הארוכה  מעמוד 4 (הנה הפניתי  לעמוד הרלוונטי) אם יש לך מה לחדש  עשה זאת, אך אל תחזור על עצמך בצירוף התמונות שוב ושוב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2006 04:52 לינק ישיר 

חד_וחלק

<"והרבי מקבל בחיוך מידיה את התוף">

כי זה מצחיק, ולא יפה לצחוק על מסכנים !
_____
עלה בדעתי,  שמאחורי התעמולה המשיחית עומדת "חפרפרת" ליטאית.

הייתכן?

תוקן על ידי - נישטאיך - 22/02/2006 4:54:41

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2006 07:11 לינק ישיר 

'ניטשייך',

אחד מעמודי התווך מתביעותיו של הרבי [ביד החסידים] ב'משפט הספרים' היה, שאצל 'רבי' אין מקום לעשיה, אמירה או כתיבה של דבר אחד כשהאמת מורה על דבר אחר [והדבר ידוע ומפורסם]. ולכן, אין לומר שחיוכו ומאור פניו של הרבי [כפי שנראה בתמונה שצורפה ועוד יותר: כפי הנראה והנשמע בקלטת הווידאו מאותו מעמד], בעת שקיבל מידיה של אותה אישה את התוף, נעשה מתוך רחמים כלפי אותה אישה.

והדברים קל וחומר...

ומה אם בעת התוועדות, קבל אלפי איש, לא היסס הרבי לומר: "שלו ישנה הדבר פעם נוספת, הוא יצא באמצע ההתוועדות מבית הכנסת", על אחת כמה וכמה במפגש פרטי מצומצם יותר, אם לא הייתה דעתו של הרבי נוחה מזה, היה הרבי אמור להעיר על כך...

יתרה מזו: במקרה של הגשת התוף לידי הרבי, לא הייתה זו רק 'הסכמה שבשתיקה', אלא הרבי אף עודד את אותה אישה ובאותו מעמד העריף עליה, הרבי, ברכות עד בלי די.

כדי למנוע תגובה מעיין זו שהגבת, ציינתי בסוף דברי [על כל פנים ברמז ליודעי ח"ן] את סיפור המקרה שהיה בנוגע למנהג חסידי חב"ד שלא ישנים בסוכה וד"ל.

תוקן על ידי - חד_וחלק - 22/02/2006 7:13:45

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2006 07:13 לינק ישיר 

בוגי

אין כאן שום מעגל קסמים , המשל בא להבהיר יתכנות של הבדלי גילוי בין המקומות אפילו שהמקור אחד.

כלומר זה שיש בורא אחד לא מחייב שיראה בכל מקום בצורה זהה , וכל ההבדלים שנראים לנו בעולם הם מחמת עוצמת גילוי הבורא , ואת זה המשל בא להסביר.

אבל ברור שהיות והבורא אחד אי אפשר להפריד בין האור למאור , רק שהמאור אינו מושג לנו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2006 09:18 לינק ישיר 

אשר, אני לא יודע אם חוקת הפורום ומידת הסובלנות שלה מאפשרת כינויים מסוג המסקנות שלך כלפי הרבי, אבל גם אם כן, הרי שהדבר מעיד על הפורום כמו עליך. זאת - התגובה של זבובים טורדנים מסוגך -  הייתה הסיבה העיקרית שבגללה הודיתי לנישטאיך על פתיחת האשכול בפלטפורמה הזאת.
צריך מידה גדושה של יהירות מהולה בטיפשות וגסות רוח, כדי לכנות נשיא בישראל בכינויים שאתה מעז, מבלי שירעדו אצבעותיך מעל מקשי המקלדת. אבל עוד חזון למועד. מי יתן שתסיים את חייך בשלום, אתה ובני משפחתך. הנה לך עצת חינם. אם חלילה יקרה משו, רוץ להשתטח על הציון. במקומך הייתי עושה זאת עוד קודם.
ולגופו של עניין, אני מסכים איתך. אלא שבניגוד לאחרים, מלאי כוונות טובות, לעניות דעתי הרבי אינו זקוק לעורכי דין ויחצנים שיסבירו אותו, אם כי ברור שהיומרה הזו, לדברר אותו, נובע ממקום נעלה: הרצון לצייר את הרבי באור חיובי כפי שנדמה להם שהוא ראוי לו.
 אני בהחלט מודע לעמדת הנחיתות שבה הדברים נראים נכון לעכשיו מבעד לפרספקטיבה המוגבלת של אנשים מגושמים מהסוג שלנו.  גם בלעדיך ברור לי שעלי להתמודד ב"אומץ" עם הפער שבין המציאות כמו שהיא משתקפת בעינינו, לבין מה ששמעו האזניים מהרבי. ולמרות שבעיני השאלות הם שאלות. ותשובות לא תמיד - אני מודה - יש באמתחתנו. למרות כל זה ואעפ"כ - ובזה לעניות דעתי נבחנת מידת הנאמנות וההתקשרות של חסיד - לרוב החסידים ברור, שכל מילה מדבריו הקדושים יתקיימו. נקודה!
אני מלא הערכה לחסיד שנקודת המוצא שלו היא גישה שופעת ביטחון ברבי ואמונה בו, אמונה שכל השאלות חסרי המענה לא מערערים ולא סודקים אותה, מאשר מישהו עם הבעה נפחדת שכל הזמן מתפתל וחש בצורך לעגל פינות וזוויות ולפעמים, כשדוחקים אותו לקיר, הוא ממש מתכחש לדברים מפורשים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2006 09:41 לינק ישיר 

כוכבי, שכחת לייעץ לאשר מה עליו לעשות במקרה שיראה חתול שחור. המתחיל במצווה וגו'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2006 09:47 לינק ישיר 

להנהלת הפורם

אני ממליץ לתת את תפקיד מבקר הפורום ליבוסי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2006 10:05 לינק ישיר 

חברייא והלבן,

מה לעשות, ודבריו של כוכבי נראים לי יותר חבדיים אוטנטיים מאשר דבריכם.
(אין כוונתי לאזהרות איומים וכו' אלא לאופן הבנת דברי הרבי זצ"ל),

ואף אם דבריכם נכונים והוא אכן מחה וכו', האיך לא לקח בחשבון את קטני הדעת המתלהבים והמתלהמים שודאי יתלו בוקי סרוקי בדבריו כפי שאכן קרה.

לא היו צריכים אז להיות נביא הדור בשביל להבין שכל מה שקרה אכן עלול לקרות, שהרי חכם עדיף מנביא .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2006 10:08 לינק ישיר 

כוכבי

הוכחת לי איך אדם שכללית כותב כחכם ועניני ברגע שעובד עבודה זרה יתיר לעצמו להיות אכזר קדוש בשמה ולפגוע בצורה מושחתת (גם אם רק בדיבור) בזולת. למה ל...... יהיה אשר חייב להאמין שהרבי שלך עם כל גדלויותיו וכו' לא יכול להיות שטעה? רק אברהם, משה ודוד יכלו לטעות?

על המרצע הזה שיצא מהשק ונעמד זקוף בהודעתך, מתריעים כל אלה שאומרים שחב"ד מלאה שנאת השונה כאשר נגמרו הסיכויים שיהפכו אותו ל'משלנו' או למישהו שיכולים להשתמש בו לתעמולת חב"ד. אני לא אומר שאני מסכים לגמרי לזה, אבל הנה הוכחת שיש דברים בגו ובהוצאת המרצע נגרם לכם רק נזק (כמו שכאשר הפלישתים מוקיעים פיגוע טרור, הם מדגישים שזה יזיק לענין הבלזטינאי ולא ח"ו שהם מוקיעים רצחנות). גם אם לא יקרה לך כלום וכך אני מקוה, כרע על ברכיך ובקש סליחתו של אשר אם גבר אתה.

תוקן על ידי - בוגיעלון - 22/02/2006 10:17:24

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2006 11:18 לינק ישיר 

איזה קללות ואיזה השמצות! חשבתי שאני בחדרי חרדים. הפורום שלכם הרי ידוע כמצנזר את כל מה שלא עולה לרום עולם המחשבה, לא?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2006 11:27 לינק ישיר 

י_כוכבי:

יש לי כמה שאלות. אני מקוה שתתייחס להם.

האם הרבי אמר על עצמו או על מישהו אחר שהוא המשיח?

האם הרבי אמר שזה דור אחרון לגלות דור ראשון לגאולה? אם אכן הרבי אמר את זה, כמה זמן זה דור?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2006 11:28 לינק ישיר 

טיפוס

אתה מכיר את העיתון לאנשים חושבים שאצל העיתון הנ"ל רק המסכימים עם דיעותיהם  הם מתקריא " חושבים" אבל אלו שאינם מסכימים עם דיעותיהם לא מתקריא חושבים אלא מתקריא  "בלי תרבות" . ועל כן אפשר לכתוב עליהם הכל.

ואידך זיל גמור. תוקן על ידי - דורש_אמת - 22/02/2006 11:27:20

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2006 11:40 לינק ישיר 

טיפוס,

אתה צודק שהדברים בהחלט ראויים לצינזור אבל חושבני ש"למען ישמעו וייראו" להיכן הדיונים האלה מובילים וידעו להרפות מהם ובפרט שהם לעוסים לעייפה, נשאיר את הכתוב כאן ובאשכול הבהרה גם אכניס בקשה להרפות מפתיחת אשכולות חדשים על חב"ד ומדיון בנושא אם הרבי דימה, קיוה, חשב, רק רצה שיחשבו למענו או למען החסידים או למען למען הקב"ה, סירב בתוקף, שלא בתוקף או רק למחצה, שליש ורביע וכו' להיות המשיח.

תוקן על ידי - ווטו1 - 22/02/2006 12:28:13

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > הלוייתנים המתאבדים וחב"ד.
מנהל לחץ כאן לשחרור האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 9 10 11 לדף הבא סך הכל 11 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.