בית פורומים עצור כאן חושבים

הלוייתנים המתאבדים וחב"ד.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-17/2/2006 14:37 לינק ישיר 

כוונת ההשוואה בין חב"ד לברסלב היא רק בזה, ששתיהן יש להן שיטה מיוחדת. משא"כ שאר החסידויות, שבעומק הדברים קשה להגדיר מהי שיטתם בדרך החסידות.

אמנם עליך מיימוני, שגילית לנו כאן סוד גדול, קשה לי להבין איזה פרט מברסלב קיבלת בלי ביקורת? ההקדשה של רבי נחמן? הנסיעה לאומן? (אין שם ח"י רוטל וכיו"ב?). ומה תעשה כשיתברר לך שרבי נחמן האמין בקבלה?

נ.ב.
שאלה זו לא כתבתי כדי להתבדח. אני פשוט רוצה להבין איך פועלת גישתו של מבקר - מאמין!?

ובשולי הגליון:
האם זה בעקבות פראזניק? (קודמך?) תוקן על ידי - הלבן - 17/02/2006 14:40:32

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/2/2006 14:42 לינק ישיר 

ריב
דברייך קילורין לעיניים
אמנם תושב"ע לא היתה אמורה להיכתב לענ"ד בעיקר כדי לשוות לתושב"כ מעמד של אמת.
כמו כן אציע רעיון נועז:
תושב"כ איננה מערכת משפט מעשית (מימוני סלח לי שאינני מקבל פרשנות היסטוריוציסטית נוקשה וממילא אינני רואה את תושב"כ כהלכות שנהגו אי פעם לכשלעצמם ואחר כך הופקעו מפשוטן) ולכן ניתנת להיכתב, אך תושב"ע היא מערכת משפט נורמטיבית מעשית (וכאן אני חלוק עם ר' מיכי באופ עמוק) ולכן לא היתה ראויה להיכתב, כתיבתה היא שהפכה חלק ניכר ממנה למעמד של תושב"כ (כפי שאני מפרש אותו) וממילא מאלצת לפתח עמדות אפולוגטיות מסוגם של מיכי היוצרות בינה לבין המציאות דיכטומיה עמוקה, קרובה בעיני תושב"ע לפי מעמדה למעמד של שו"ת, ולא למעמד של קודכס, אלא שהכתב גרם שגם לשו"ת מעניקים ערך של קודכס. אך לפי דרכי אין ליהדות לפי מהותה כלל קודכס = במובן של ספר, ומעשהו של הרמב"ם הוא בבחינת 'עת לעשות לה' הפרו תורתך כלשונו שלו עצמו,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/2/2006 14:44 לינק ישיר 

הלבן וכולם אני רואה שלא הבנתי את דברי כמתעסק, ולכן אני מתנצל. קוצר הקורא. ובענין ברסלביותי - כתבתי על זה כמה פעמים. איני חסיד במובן הרשמי. לא בלבוש, לא בהנהגות. אבל קיבלתי מר' נחמן דברים רבים, ואני רואה בו הוגה דעות חשוב ביותר, פסיכולוג גדול (וגם סופר ואמן אבל לא זה העיקר). חלק מעבודת השם שלי קיבלתי ממנו. לא להתייאש. לחפש את הנקודה הטובה. לדון לכף זכות כדי לסייע להתעלות, ועוד דברים שיארך הזמן למנותם. אמנם, אני לומד ממנו, כמו בכל תחום, מתוך התבוננות, זהירות וגם ביקורתיות. אני נוטל מה שאני חושב לטוב. אך כיון שקיבלתי ממנו כה הרבה ודברים כה יסודיים עבורי, לכן אני רואה בו מורה דרך לעבודת השם. אשר לניסוח של "אני חסיד ברסלב" יש בו משום הגזמה, כפי שכבר ציין בוגי, כדרכו החדה. שומר פיו ולשונו שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/2/2006 16:50 לינק ישיר 

מיימוני,

אני חושב שאפשר לזהות אצלך נגיעות ברסלביות.

חוצמזה, אתה יכול להצטרף לברסל"ב -

ב' - ברסלב

ר' - רמב"ם

סל' - (הגרי"ד) סלאביצ'יק [בשגיעט קטיו כלע]

ב' - ביחד

ובא לציון גואל.

שבת שלום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/2/2006 17:00 לינק ישיר 

אם אפשר לחזור לנושא האשכול

נישטאיך היקר
אתה כותב שרבני חב"ד אשמים שאינם קמים ואומרים טעינו
תרשה לי לשאול אותך  לא ע"מ לקנטר

האם אתה מוכן גם להגיד שהרבי טעה שהוא לא המשיח

תראה באשכול אחר הדף הלבן שליט"א כל נסיון לייחס להרבי את המשיחיזם גם שאר חב"ד ה"שפויה" תולים טקסטים בעייתיים  בחוסר הבנה שלנו וכו' וכו' 

רוב האנשים הלא חבדי"ם שזוכרים את תקופת משיח "החמה" זוכרים פרופגנדה אדירה של כל מיני מבצעי משיח, כינוסים ,הופעות ,תפילות וכו' והכל כדי שיכנס בלב ההמון האמונה באדמו"ר המשיח 

לי נדמה שחלק גדול מהכח של ה"מטורפים" (כפי שכינית) נובע גם מחוסר האמינות שנודף מהתשובות המגומגמות של השפויים שנשאלים--
 אבל הרבי בפארברענגין גם אמר כך 
ובשיחה זו הוא אמר כך וכך 

אנני מבין וזאת שאילתי אליך מדוע לא עונים גם הרבי טעה 
גם רבי עקיבא טעה וכו' 
אני לא חושב שזה מוריד קמצוץ מגדולתו אם השפויים יודו שגם הרבי נסחף (כמובן לש"ש)     
שוב  כ"ז שלא ע"מ לקנטר  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/2/2006 17:57 לינק ישיר 

וואלאז'ין
אציע לך לקרוא את הספר חשבונו של עולם, ולחזור לאשכול זה אח"כ.
ואם זה לא יספיק לך, אכתוב לך עוד מקורות לעיון.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/2/2006 07:43 לינק ישיר 

כפתיחה עלי להתנצל על אשר ציינתי לקישור מתוך Wikipedia המתארת את האדם ששמו שלום דב וולפא.
גם אמו לא היתה מכירה אותו לפי תיאורו שם.הוא אכן נולד בשנת תש"ח, והוא אכן נכדו של הרב עזריאל זליג סלונים, שהוא אבי אמו,  מנכדי האדמ"ר בעל התניא.מי שכתב את ההודעה גם "שכח" לציין, שמצד אביו הוא מנכדי הגר"א מווילנא. ואין לי אלא לשאול: האם שלום בער וולפא זה, הוא נקמתו של הגר"א בחב"ד?ההודעה ידעה לספר שבצעירותו למד בישיבות ליטאיות, וכי היה תלמידו של הרב הרב שלמה זלמן אוירבך, אלא וא לא למד בכל ישיבה ליטאית, אלא א"כ הישיבה התיכונית  "הישוב החדש" שבה למד, היא ישיבה ליטאית, מפני שהרב שך לימד שם, עד שהצטווה ע"י החזון איש לעזוב את המקום.
הוא מתנגד קיצוני למסירת שטחים, שכלל אינו יודע שכדי להגן על השטחים צריך חיילים, מפני שהוא לא שירת בצה"ל אפילו יום אחד.
אין ספק שהוא היה בחור מבריק, אך הוא  מעולם לא היה  מחשובי רבני חב"ד בישראל,  אם כי אין ספק שהוא בין הבולטים שבין ה"רבנים" המשיחסטיים.

<"יש שמביאים מקורות בהם מלך המשיח יקום לתחיה">
גם ישנם המביאים מקורות שהמשיח כבר לא יגיע, מפני ש"אכלו אותו": "אין משיח לישראל שכבר אכלוהו בימי חזקיה". (סנהדרין דף צח עמוד ב).אין  לי כל בעיה עם מי שטוען שהמלך המשיח יקום לתחיה, (מן המתים הוא), שהרי כל התופעה המשיחית היא תופעה ניסית, אלא שאז יש לנו מליוני "מועמדים" מתים.גם אין  לי כל בעיה  עם מי שטוען שהמלך המשיח יהיה "חי", אלא שאז אם אנו משתמשים הרמב"ם לקנה מידה על דמותו של המשיח, עלינו לבודוק תחילה אם התנאים המאשרים את בואו קיימים,  ורק אח"כ לבחון את המועמד.אך יש לי בעיה עם מי שמתחיל עם "דמות" שאותה הוא מעריץ, ורק אח"כ מתאים לה את הטקסטים המזהים, שאינו שונה ממי שיורה חץ, ורק אח"כ מצייר את המטרה מסביב למקום הפגיעה, או מי שבועט כדור ואח"כ מזיז  את השער למקום שבו נחת הכדור.

<"בקשר לתפיסת ציונות בעיני חב"ד, זה לא סוד, חב"ד הם נגד הרעיון הציוני, ואני חושב שרבים מאנשים חכמים נגד הציונות ג"כ, כל אחד והסיבות שלו, רק שבארץ ישנה שטיפת מח בנושא">
אם שמת לדברי, גם אני טענתי שחב"ד היתה  נגד הציונות, אלא שלהתנגדות זו ישנן  אלפי צורות, אין ספק שההתגדות של הרבי הרש"ב  היתה שונה מזו של הרבי זצ"ל, ובעוד שהרבי הרש"ב ניסה למנוע את הקמת מדינת ישראל, הרי הרבי ניסה למנוע את הריסתה ע"י הנסיגות, (א"כ הוא לא השתמש בביטי ה"מדינה", אלא תושביה), וכמו"כ, הרבי לא "לחם" נגד הרעיון הציוני, אלא רק נגד החלטות שונות של ההנהגה המדינית.
________
יבוסי
<"בקשר למסירת גוש קטיף, הרבי היה נגד מסירת שטחים, והביא הלכה מהלכות שבת">
אכן, הרבי היה נגד מסירת שטחים, והמשיחיסטים  שאצלהם כל מה שנאמר או כמעט נאמר ע"י אדמו"ר חבד"י, הוא בתוקף עד שהוא יאמר שדעתו השתנתה, אף אם התנאים השתנו, הרי מכיוון שהאדמו"רים אינם אומרים שהם שינו את דעתםן, למרות ש"הם חיים", דעתם ממשיכה להיות כפי שהיתה.

על סימן שכ"ט והרבנים התוכים של חב"ד, כתבתי באשכולי: מה שווה החתימה שלהם? ''חתימות עדר'' רבניות.
http://hydepark.hevre.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=1541568

וקחהו משם.

ולכן, אם הרבי הרש"ב נלחם נגד הציונות, יש להמשיך במלחמה, אך אין להתחשב בדברי הרש"ב שטען שאסור להרבות בתחנונים לביאת המשיח, או לדבריו שהמדינה לעולם לא תקום, וכן אין ללמוד מדרכו של הרבי שלא תקף את הציונות או את המדינה.
<"לעניות דעתי המשל הביולוגי שלך לא הולם את הנמשל. מה שאתה מתאר אינו התאבדות אלא אבולוציה. האורגניזם החב"די אינו מפסיק להתקיים, אלא משנה את טבעו. מבחינה הישרדותית, דומה שהוא דווקא עושה חיל בגלגול החדש">
הגדרת אבולוציה במלון אבן שושן:
"התפתחות איטת והדרגתית".
לא לטוב ולא לרע.
חומר פיסי אינו יכול להפסיק להתקיים, ואף כשהוא מתפרק,  הוא ממשיך להתקיים בצורה זו או אחרת, אלא שכאשר הוא מפסיק  להתקיים בצורתו הידועה והמקובלת, אנו קוראים לתופעה זו "הפסיק להתקיים".
יחודה של חב"ד היתה מעורבות ציבורית ללא פוליטיקה, אך  היא התנתקה מהציבור החרדי שמתייחס  אליה כאל קבוצה מטורפת, והיא  בדרך להתנתקות מהציבור החרד"לי, והציבור החילוני, ע"י הפירסומים  האנטי ציוניים.
אם זו לא התאבדות, איני יודע התאבדות מהי.
למען האמת, איני חושב שסטמאר  רוצים ביחסים טובים עם חב"ד, מפני שאף אחד לא מכבד "שטינקרים".
______

מיימוני
<"אני מסכים שיש מקום לערער על כמה מהדימויים שלו, אך ייראה לי שיש להבין אותם כקישוט ספרותי ולאו דווקא כקביעה בעלת תוכן''>
התכוונתי בדיוק למה שכתבתי, וראה הודעתי ליבוסי לעיל.
מי שחי מן הציבור אינו יכול לזלזל בו, אלא א"כ הוא מתאבד הנוקט במדיניות של "תמות נפשי עם פלישתים".
<"אחת הדרכים שהצעתי להם בשעתו, בדיון בח"ח, היתה לכתוב ספר במקביל לספרים שיוצאים להפיץ את המשיחיזם, וכמדומה שנתקבלה עצתי">
רעיון פשוט, אלא שגם הבעיה היא פשוטה:  המטורפים השתלטו על עמדות מפתח, ועמדות מפתח פירושן משרות, ומשרות פירושן פרנסה.
________

כמתעסק

<"יש שמועה שכששאלו את אחד ה'גדולים' הליטאיים האם הגר"א היה מתנגד גם היום לחסידות הוא אמר שאולי לא חוץ מלברסלב ולחב"ד (וזה היה כשעוד הרבי היה בחיים">

כנראה שכוונתך להרב אלישיב ולמה שנאמר  בספר "שו"ת ישיב משה" (טורצקי) עמוד קכט:

"שאלה:  שאלתי איך צריכים להתייחס למה שהחרים הגר"א חבורה מסויימת?

תשובה:  השיב לי מרן שליט"א שלא נאסר להתחתן בהם, ועוד שיש אומרים שלא החרים הגר"א אלא שתי כתות מהם. כל הקפדת  הגר"א  היתה  שאיש לא ישעבד עצמו ולא יכוף עצמו לדרכיהם, וזה לא נוגע לבת  המתחתנת לאחד מהם שלא איכפת לנו שהיא תתפלל נוסח ספרד".
יש לי  להוסיף שאמינותו של הנאמר בספר "די מפוקפק"?
______

בוגי

<"זה רק אם הספר לא מוחרם!">

היה אחד מגדולי המשיחיסטים  שכתב ספר שתוכנו "טעיתי מפני שהוטעיתי", בימים הסמוכים לפטירת הרבי,  והוא (המחבר) הוחרם,  לא ע"י המשיחיסטים, אלא ע"י הפלג המרכזי.

וולוזין

<"אתה כותב שרבני חב"ד אשמים שאינם קמים ואומרים טעינו, תרשה לי לשאול אותך  לא ע"מ לקנטר, האם אתה מוכן גם להגיד שהרבי טעה שהוא לא המשיח">

אתה יוצא מנקודת הנחה שהרבי אמר שהוא המשיח,  ולכן אתה שואל אם אני מוכן להגיד שהרבי טעה שהוא המשיח, אך אני שמעולם לא חשבתי שהרבי אמר שהוא המשיח, איני יכול לומר שהוא טעה  כשהוא חשב שהוא המלך המשיח.

אך זאת אומר:

מעולם לא הבנתי מה היה שם! ואיך המצב ששרר באותה העת, אפילו רמז על ביאתו הקרובה של המשיח, ובפרט אם נקבל את דברי הרמב"ם שבסוף הלכות מלכים.

<"רוב האנשים הלא חבדי"ם שזוכרים את תקופת משיח "החמה" זוכרים פרופגנדה אדירה של כל מיני מבצעי משיח, כינוסים, הופעות, תפילות וכו' והכל כדי שיכנס בלב ההמון האמונה באדמו"ר המשיח">

איני חושב שהתעמולה בראשיתה היתה כדי להכניס  בלב ההמון את האמונה באדמו"ר המשיח, לי נראה יותר, שהיה זה כדי להחדיר בקרב הציבור את עצם האמונה בביאת המשיח  הקרובה, יהיה המשיח אשר יהיה, מפני שאיש לא האמין שהוא אכן מגיע בקרוב,  איש לא רצה שהוא יגיע.

ואז כשהיה מי שהחליט שהרבי הוא ה"חזקת משיח" שעליו כתב הרמב"ם, הוא החתים את הרבנים ה"פוזלים" של חב"ד על פסק דין המאשר זאת.

אני מסוגל להבין שרבים מהם  לא היו מסוגלים לעמוד בלחץ שהופעל עליהם.

ומי הוא האיש  שיחלוק עליהם?

תוקן על ידי - נישטאיך - 19/02/2006 8:31:06

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/2/2006 08:33 לינק ישיר 

מי זה שאמר את הבדיחה על הר"א אבד?
הרי אנשי הלכה יודעים שבעומק הענין גישתו של הראב"ד גברה על זו של הרמב"ם. התנגדותו של הראב"ד הפכה את משנה תורה מספר פסק אולטימטיבי לספר למדנות וכך הוא נתפס היום בעם ישראל.

נישטאיך,
גם עם תחזיתו של אדמו"ר מוהרש"ב נתבדתה, הרי האדמו"ר זצ"ל חש את עצמו מחויב משום מה לכל הגה שיצא מפיהם וחבל. הרב זויין יכול לשמש כדוגמא לחסיד ביקורתי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/2/2006 08:36 לינק ישיר 

שמעתי מרב חשוב בחב"ד, שלא מזוה עם המשיחיסטים שכל המחלוקת היא חיצונית לא פנימית.
כולם מסכימים שהרבי הוא המשיח, והוא לא מת כמו יעקב אבינו וכמו שרבי שב לביתו והוציא את אשתו ידי חובת קידוש, סימן שעדיין היה מחויב במצוות, כך גם הרבי. ובעצם הם משנים את ההגדרה של המונח חי, מההגדרה בה משתמשים רוב האנשים.
וכל המחלוקת היא כלפי חוץ איך להסביר זאת לגורמים שאינם חב"ד האם להפיץ זאת באיתגליא (משיחיסטים) או באיתכסיא (שפוים).

איני יודע אם להאמין לו, אבל בכל מקרה זה מצביע שכנראה יש עוד אנשים כמותו בחב"ד, ואני חושש שפרופ' דיוד ברגר, צודק ואנחנו עוד נשלם מחיר כבד על ההבלגה על התנהגות חב"ד.

בתפילה לישועה ולביאת משיח אמת בקרוב בימינו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/2/2006 08:49 לינק ישיר 

מרובקה,
איך שאורוול היה גאה בהגדרות האלו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/2/2006 08:55 לינק ישיר 

בעל בעמיו.

לא הבנתי אם דבריך נאמרו כנגד מה שאמרתי או כנגד מה שצטטתי.

רוב הודעתי הייתה ציטוט של רב מחב"ד אם תרצה אשלח לך הודעה עם שמו. הוא לא נמנה על מה שמכונה המשיחיסטים.

הטענה היחידה שהיא שלי ולא ציטוט, היא שחוסר המעש בנושא יגבה יום אחד עם ריבית דריבית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/2/2006 09:05 לינק ישיר 

נישט,
ככל שאנ יזוכר ההמולה המשיחית היתה בעיצומה כשהרבי עוד היה מאד מאד חי (לכל הדעות). אז אם הוא לא היה שותף לעניין זה, כיצד הוא איפשר לו להתרחש? בעבר היו כבר אשכולות על כך, ואולי לינקי יסייע לנו כאן.
מיכי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/2/2006 09:47 לינק ישיר 

חושבני שרוב הבעיה מתחילה באמונה האבסולוטית בצדיק האמת, ראש בני ישראל, שכל דבריו אמת וצדק ושהוא לא רק "סגנו של הקב"ה" אלא גם "עצמות בגוף" כמאמר המשורר. במקרים כאלה צמאים לכל מילה של הרבי כאמת מוחלטת, מוחלטת הרבה יותר מאשר התורה וחז"ל, מכיון שהוא הפרשן הבלעדי והמוסמך. ממילא אין עניין "עצמי" ללמוד לבד את המקורות כשלעצמם, אלא יש לנסות להבין "איך הרבי למד אותם". וכמובן, הרבי לא יכול לטעות, אלא זה אנו שטעינו. אז זה שהוא "מת" כלל לא משנה, ואם דייקנו בדבריו שהוא המשיח, הרי שהוא המשיח גם עכשיו. ואם משיח חייב להיות חי, אז הוא גם חי. והכול נובע מהתפלפלות עד אין קץ בדבריו של הרבי עצמו ותו לא. במובן זה, בצדק מוגדרת חסידות מעין זו (אגב, בדומה ל"צדיק האמת" של ברסלב), ככת לכל דבר, שקשורה איכשהו ליהדות מכיון שיש להן מקורות משותפים (כמו להבדיל לנצרות, שגם לה יש הברית הישנה). דיון עם חסיד חב"ד בעניינים הללו אינו רק מייגע, אלא הוא גם בלתי אפשרי. משום שהוא מושך לדיון בדבריו של הרבי עצמו, וזה מה שקובע את החץ במקום, וכל מה שנשאר הוא לצייר את העיגולים מסביב. האמת היא שיש לכך גם מקבילה חזקה בעולם הליטאי, עם פולחן ה"גדוילים", שאפילו יאמרו לך וגו', המנטרל כל יכולת בדיקה עצמית של המקורות. עם זאת, אין ספק שחב"ד עקפו אותם עשרות מונים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/2/2006 12:23 לינק ישיר 

מיימוני

<בתור חסיד ברסלב, אני מוחה על הדברים. >

בתור חסיד ברסלב עצם דיעותיך נוגדות את תורת ברסלב , אלא אם אתה לוקח מתורת ברסלב מה שנוח לך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/2/2006 12:30 לינק ישיר 

אחזור שוב על דברי.
וכלפי מה הדברים אמורים: כלפי הצעתו של מיימוני להו"ל ספר שיבאר את הדברים לאמיתתם.
על כך כתבתי שלפני כמה שנים נערך ונדפס הספר "חשבונו של עולם", לספר את העובדות כמו שהן, ב15 השנים האחרונות שלפני ג' תמוז תשנ"ד.
הספר ניתן להשיג בהוצאת הספרים של חב"ד קה"ת. ונדפסה ביותר מהוצאה אחת.
אלא שהמשיחסטים הפעילו נגדו גל של השמצות וחרמות, שלא להכניסו לבית.
ויש עוד ספרים וחוברות בנושא הזה, אלא שהספר הנזכר הוא יסודי להבין את השתלשלות הדברים.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > הלוייתנים המתאבדים וחב"ד.
מנהל לחץ כאן לשחרור האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 9 10 11 לדף הבא סך הכל 11 דפים.

bholext