בית פורומים עצור כאן חושבים

הלוייתנים המתאבדים וחב"ד.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-19/2/2006 13:44 לינק ישיר 

בעל בעמיו

<"גם עם תחזיתו של אדמו"ר מוהרש"ב נתבדתה, הרי האדמו"ר זצ"ל חש את עצמו מחויב משום מה לכל הגה שיצא מפיהם וחבל">

היכן ראית אצל האדמו"ר ביקורת על המדינה או על הציונות

<"הרב זויין יכול לשמש כדוגמא לחסיד ביקורתי">

היכן ראית את הביקורת שלו?

אין ספק שהוא לא הסכים עם ההתנגדות לציונות של חב"ד, אך השאלה היא האם הסתפק בלא להסכים, או הוא גם ביקר.

ד"ר יצחק אלפסי במאמרו "החסידות והציונות המדינית", (ספר היובל להגאון רי"ד סולובייצ'יק, עמוד תש"ה, מספר, שכאשר פורסם הספר "אור לישרים", "נסע, הרב שלמה אהרונסון  חסיד חב"די, שכיהן כרב בקיוב, ולאחר מכן היה הרב הראשי של תל אביב, אל הרש"ב כדי לשכנעו שיחזור בו מעמדתו.

על ביקורו של הרב אהרונסון מסופר גם בהערה לאגרת קכב, באג"ק הרש"ב, שהן "הטענות של הרב אהרונסון והתשובות שענה לו דבר על אופנו, שהואיל כ"ק אדמו"ר לכתבם בעצם כי"ק".

אלפסי  מספר על בקורת חריפה יותר מרב חב"די אחר:

"התגובה החב"דית באה מפי רבי יהודה לייב דון יחיה, (שנולד בדריסה בי"ד אלול תרכ"ט, ונפטר בתל אביב בו' מרחשוון תש"ב), חסיד חב"די ורב בקהילות חב"דיות, ועם זאת ציוני נלהב,... בחוברת "הציונות מנודת השקפת הדת", (וילנא תר"ס.תרס"ב), מאת הרב י. ד. י.  כותב "ב"צ וילנר": "מדוע לא זכר האדמו"ר הנ"ל, כי גם על החסידים הוציאו בתחילה דיבות מגונות...".

האם בקורתו של הרב זוין היתה כשלהם?

צחוק הגורל:

כאשר פורסם ה"אור לישרים" שבו מכתבו של האדמו"ר הרש"ב, פורסם נגד ספר זה  ספר ששמו כשם ספרו של וולפא: "בין אור לחושך", (אלפסי שם, עמוד תש"ד),  כאשר האור הוא הציונות, ואילו החושך הם מתנגדי הציונות.

רובקה

<"שמעתי מרב חשוב בחב"ד... איני יודע אם להאמין לו">

תאמין לו!!!

רק השבת אמר לי חבר, שהוא  מנהל בי"ס חב"די,  שהיה ידוע  לי עד אותו רגע  כ"שפוי":

"אני מאמין באמונה שלמה שהרבי הוא המשיח".

וכששאלתי אותו:

והרי הרבי נפטר?!

הוא השיב לי:

אני מדבר "רגש" ואתה מדבר "שכל"!

כאשר מחנך  מתוכנת לחשוב כמו Zombie, מהו הפלא שילדים מסתובבים עם כיפות ודגלי יחי.

לסיום שאלה למשיחיסטים האנטי ציונים:

האין העובדה שלא עברו  יותר מחמישים שנה, מאז הקמת המדינה, והמשיח הגיע, ההוכחה הטובה ביותר שהקמת המדינה היתה אתחלתא דגאולה?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/2/2006 13:52 לינק ישיר 

לבן ונישט,
מכיון שאין הספר תחת ידי, האם תוכלו להאיר את עיניי בתשובה לשאלתי: כיצד הרבי שיתף פעולה ולא מחה על המשיחיזם שהשתולל בעודו בחיים חיותו?
או שמא באמת גם הוא טעה בעצמו, וזה לגיטימי בעיניי.
תודה, מיכי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/2/2006 14:00 לינק ישיר 

מעודי ועד היום הזה לא שמעתי מחאות נמרצות וחריפות מאלו ששמעתי מפיו הקדוש בקשר לנושא המשיחי.
קצת מהם תקרא באשכול שו"ת בעניני חב"ד.
וכל מה שהמשיחסטים בונים הוא על הפסיביות של הרבי לנושא, ב10 החדשים האחרונים. וטוענים, שזאת היא משנה אחרונה שמבטלת את כל המחאות הקודמות.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/2/2006 14:19 לינק ישיר 

נישטאיך

אני לא יודע עד כמה הרב זויין בקר בפומבי,אבל בימי העצמאות הוא היה הולך לתפלל במוסד הרב קוק שאמרו שם הלל עם ברכה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/2/2006 22:41 לינק ישיר 

נישטיך,

התפללתי בבי"כ חב"ד במשך שנה וחצי. כל הזמן הזה הייתי עד להתפלפלויות האלו שהצגת
בתחילת האשכול. כמי שמסתכל מהצד, נראה לי ששיטה זו היא חלק מההווי החב"די מקדמת דנא. השתתפתי בסעודה שלישית בכמה וכמה שבתות ומצאתי פלפולים במאמרי הרבי זצ"ל - ועוד בנושאים תיאולוגיים (סלח לי על הבוטות אך הגישה הבסיסית שלי היא רמב"מית). לפעמים נדמה לי שבחב"ד מתאמנים ב double think בסנגנון אורווליאני מובהק, ואין לחסידים בעיה להאמין במשהו מופרך כאשר זה בא ממקור סמכותי. לשווא ניסיתי להתפלסף עם כמה תמימים (תרתי משמע); כל משפט מתחיל ב "הרבי אומר...".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/2/2006 23:08 לינק ישיר 

http://www.a7.org/news.php3?id=140113

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/2/2006 02:08 לינק ישיר 

אנסאזי
<"נדמה לי שבחב"ד מתאמנים ב double think ">
ואני גיליתי שבחב"ד מתאמנים לא רק ב- double think אלא  גם  ב-double talk

מיכי

אתה שואל   על אפשרות "טעות", בעוד אני מעולם לא הבנתי את ה"סיפור", לא רק בסופו, אלא לכל אורך הדרך , אם הייתי מבינו,  הייתי עונה לך על שאלתך, ועד אז שאלתך היא עוד שאלה.

לא הבנתי איך לפתע הפכה האמונה ב"תיכף ומיד", לאחד מיסודות האמונה היהודית, אם לא היתה עד אז, לא אצל הרבי ולא בעולם היהודי.

לא הבנתי מדוע מלחמת המפרץ הראשונה היתה הוכחה לאתחלתא דגאולה.

לא הבנתי איך יתכן משיח ללא מלך, וללא מדינה.

לא הבנתי איך מלך ישראל, יושב בניו יורק ולא בארץ ישראל.

לא הבנתי איך יתכן מלך ללא עם.

לא הבנתי איך רבי עקיבא אפילו חשב, שבר כוכבא הוא המלך המשיח, כאשר בר כוכבא לא היה  אדמו"ר חב"די.

לא הבנתי עוד הרבה דברים.

תוקן על ידי - נישטאיך - 20/02/2006 2:16:24

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/2/2006 03:21 לינק ישיר 

נישטאיך, ניכר בך שהפעם, לשם שינוי, אין אתה כותב עוד אחד מאותם רשימות ארוכות המביעות את רוחב ועומק ידיעותיך האינטלקטואליות בתחומים שונים. הפעם, רואים, שאתה זועק מנהמת ליבך את מה שנראה לך כרצח התנועה שבה התחנכת ושצועדת לאט אך בקומה זקופה ובביטחון - לאבדון. כאנתרפולוג חובב אתה אפילו מבחין בקווי דמיון בין התנהגות זאת לזו המאפיינת את הלוויתנים המתאבדים השוחים שוב ושוב אל החוף, בגלל שהסאונר שלהם התחרפן.
ואתה מנמק את טיעוניך, המוצקים להפליא, בסברות והוכחות והגיון בריא וישר. אתה והלבן. ולא עוד אלא שאתה גם זוכה לחיזוקים מכל הידידים, האוהבים והתומכים של חב"ד המסתובבים ברחבי הפורום. ידידים הכואבים את מצבה, עד שנזקקים לחיישנים של לוויתן בריא או משקפי שמש של שען חרש כדי להבחין בריר הנוזל מהשפתיים. אם כי פה ושם, תודה, ניתן לשמוע את החיכוך לאיד של  הידיים,  כפי שניתן להתרשם מהתגובות שזכה הנושא הנדוש והלעוס הזה  באשכול. אז באמת, כל הכבוד. תמשיך בדרך הזאת ואין ספק כי חב"ד, זו המקורית, כלומר זאת שאותה הכרת בילדותך ונערותך, לא חב"ד שעולה מכתבי הרבי הרש"ב, תדע להעריך את מאמציך והקרבתך, שלך ושל הלבן, על השרות שאתם עושים למענה. ובמילים אחרות, מה היא הייתה עושה בלעדיכם?
מצד שני, אתה מודה שיש דברים שאתה פשוט לא מבין. יתכן מאוד, שחוסר הבנה היא זו שמובילה אותך למסקנותיך ואם כן, יתכן, שמסקנותיך על בסיס מכלול הנתונים שהצגת, מעוותות.
יתכן, למשל, שהחסידים שאותם אתה מאשים בהליכה עיוורת, עם הראש בקיר, בכל זאת, בניגוד אפילו למה שטוען הלבן, שמעו והפנימו דברים מפורשים שאמר הרבי, ולדידם זה די והותר. כי בניגוד למה שאתה טוען, ומבקר בכך את אותו מנהל חינוכי, החסידות דווקא תובעת, לצד החובה לנסות ולהבין ולחקור ולרדת לשרשם של דברים ולראות את ההגיון שבהם - אתה בוודאי זוכר זאת מהשנים שלמדת בישיבה - את הצורך בביטול מוחלט, בציות, בקבלת עול. אתה יכול ללעוג ולכנות את אותו מנהל בכינוי  זמבי, אבל לא אתה הוא המכתיב את דפוסי ההתנהגות והחשיבה שנדרשים מחסיד, ובניגוד למה שאתה טוען, ההרגש החסידי, לפעמים הרבה יותר מההגיון הצרוף, הוא הוא שהבטיח את קיומה.
אולי יש טעם להוסיף שבעיני רבים וטובים גם אתה זמבי, בגלל העובדה שאתה מניח תפילין, שומר שבת ומציית ציות עיוור לחוקים מיושנים שאבד עליהם הכלח. אני יודע שאין מקום להשוות, אני יודע. זה הם, הרואים בך זמבי, שאינם  יודעים. ויש להם טענות די טובות, לפעמים.
כך שאני לא מבטל את טיעוניך. גם אני מודע לסתירות הפנימיות, לחילוקי הדעות, לגישות השונות. אבל שלא כמוך ושלא כמו אחרים, רבים וטובים אגב, אני לא חושב שהם רוצחים את חב"ד. אני חושב שחב"ד תמשיך ותשגשג ותפרח, למרות המשיחיסטים או בגללם, זה נותר פתוח ומשתנה בהתאם להשקפה הלגיטימית של כל אחד, עד כי יתגלה המלך המשיח. ואם יורשה לי אף אוסיף: מלכנו משיחנו.
מיותר לציין שאין בדברים האלו כדי להצדיק אלימות, חילול ה', וכל מה שבמבחן התוצאה גורם להרחקת יהודים מדרך התורה והחסידות. אבל הדברים נכונים לגבי כל הצדדים בויכוח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/2/2006 06:14 לינק ישיר 

'הלבן' בתגובתו ["מועט המחזיק את המרובה"]: "וכל מה שהמשיחסטים בונים הוא על הפסיביות של הרבי לנושא, ב10 החדשים האחרונים. וטוענים, שזאת היא משנה אחרונה שמבטלת את כל המחאות הקודמות".

ואני הקטן אומר לאו דווקא...

המשחיסטים אינם בונים את משנתם ותורתם "על הפסיביות של הרבי לנושא, ב 10 החדשים האחרונים", כי אם על ה"אקטיביות" של הרבי הן בעשרות משיחותיו המוגהות (בייחוד מהשנים האחרונות לחיותו בעלמא הדין) והן מתשובותיו [שהתפרסמו שוב לאחרונה בקובץ "מלכותו ברצון קיבלו עליהם" – מוסף "בית משיח" לרגל יו"ד-י"א שבט ה'תשס"ו] והוראותיו.

הקביעה כי "הפאסיביות של הרבי" היא מקור השראה לשיטת המשיחיסטים, מעבר להיותה דמגוגיה זולה, שמה ללעג וקלס את אומרה. שכן, "המפורסמות אינן צריכים ראיה" ושיטת המשיחיסטים כתובה בספר, פרושה על פני עשרות ומאות מאמרים [חלקם מבוססים חלקם הזויים] שהצד השווה שבהן הוא ה"אקטיביות של הרבי" ולא "הפאסיביות".

תוקן על ידי - חד_וחלק - 20/02/2006 6:14:13

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/2/2006 07:52 לינק ישיר 

כדי לא להתבוסס בדמה של חב"ד, ומעוד סיבות אחרות, לא סברתי שנכון להגיב. אבל אני מודה לכוכבי, המפציע בפורומנו לעתים רחוקות מדי, על משפט פנינה. אני רושם אותו לעצמי בין הגדרות החסידות, ואשמח אם יביא גם מקור בכתובים להגדרה נפלאה זו - שאין לי ספק שהיא ממצה את המחשבה החסידית: החסידות דווקא תובעת, לצד החובה לנסות ולהבין ולחקור ולרדת לשרשם של דברים ולראות את ההגיון שבהם - אתה בוודאי זוכר זאת מהשנים שלמדת בישיבה - את הצורך בביטול מוחלט, בציות, בקבלת עול. . אני מניח שזו דרך בעבודת השם. יתכן שזו באמת ההגדרה של החסידות, כוונתי ל"חסידות" במובן המודרני שלה. אבל לא זו הדרך שאני מכיר, לא מהגמרא, ולא מגישת הראשונים, ולא רק הרמב"ם וריה"ל אלא גם מחובת הלבבות ועוד ספרי יסוד. האמנם "ציות מעל לכל"? שומר פיו ולשונו שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/2/2006 07:56 לינק ישיר 

מיימוני

הגמרא אומרת והלכת בדרכיו וכי אפשר להדבק בדרכיו אלא הידבק בתלמידי חכמים.

הידבקות משמעותה התבטלות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/2/2006 07:59 לינק ישיר 

דורש אמת לא זכיתי להבין דבריך. א. אני מסכים לציטוט שלך. ואני סבור כי נכון הוא שצריך להידבק בתלמידי חכמים. ב. אבל מהיכן מצאנו כי הידבקות זו היא ביטול הדעת וציות מוחלט? ג. להפך! צריך לעיין בדבריהם, להקשות ולתרץ, מתוך כבוד אליהם ולדבריהם, אך גם מתוך בירור האמת. והרי כל הגמרא אינה אלא קושיות ותירוצים, ולא רק קבלה אלא להפך, דחיה של דבריהם במקום שברור לנו שהם טועים. ולפי גישה זו שמאופיינת במה שכתב כוכבי, לא מצאנו ידינו ורגלינו בבית המדרש. שומר פיו ולשונו שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/2/2006 13:05 לינק ישיר 

כוכבי *:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

<"ואין ספק כי חב"ד, זו המקורית, כלומר זאת שאותה הכרת בילדותך ונערותך, לא חב"ד שעולה מכתבי הרבי הרש"ב">

ידידי, לא הכרתי "חב"ד מקורית", מפני שאיני חושב שאי פעם היה דבר שכזה, אלא היתה "חב"ד" של אדמו"ר הזקן, היתה חב"ד של הרש"ב, והיתה חב"ד של הריי"צ, ולו הרי זו כהרי זו, ואילו  אני לא הכרתי לא  את חב"ד כפי שהיא עולה מכתבי האדמו"ר הזקן, לא  את חב"ד כפי שהיא עולה מכתבי הרבי הרש"ב, מלבד כמה "שאריות" מימי ליובאוויטש, ואף לא את חב"ד של האדמו"ר הרי"צ, אני גדלתי בחב"ד אחרת.

אין ספק אצלי, שאם האדמו"ר הרש"ב או האדמו"ר הזקן היו נכנסים היום לבית כנסת חב"די, הם לא היו מזהים את מתפלליו  כאנשים "שלהם".

אף שחונכתי לחשוב שכאילו כל אדמו''רי חב"ד היו חוליה אחת, וכך היתה דרכם, הרי אני מעולם לא הייתי מסוגל לקבל השקפה זו, התייחסתי אליה  כאל יחוסו של ראשית מסדר ה"בונים החופשיים" לימי שלמה המלך  ובנין בית המקדש.

איני יודע מה  היו השינויים בין האדמו"רים  שהיו ברוסיה, אך אין ספק שהיה שינוי מן הקצה אל הקצה בין דרכו של הרבי זצ"ל מאז נטל את שרביט ההנהגה ודרכם של האדמו"ר הזקן או הרש"ב.

מהסיבה הפשוטה:

הזמנים הם אחרים, חסידיהם  הם אחרים, ובעיותיהן  הן אחרות, ולכן מי ששולף עתה את ה"פרוטוקולים" של אור לישרים  מימי האדמו"ר הרש"ב, ופותח במלחמה נגד הציונות ומדינת ישראל אינו אלא אידיוט.

תקופת הרש"ב לא תחזור, והמאבק על  הציוניות  כבר הוכרע:

מדינת ישראל קמה!

אף שמדינת ישראל היתה גם בימי האדמו"ר, לא  ראינו או שמענו אותו תוקף את הרעיון הציוני או את מדינת ישראל, ולא מפני שהסכים עמם, אלא מפני שמלחמה אתם לא היתה מניבה כל תוצאות, מלבד הפרעה לעבודת חייו.

השאלה לפני האדמו"ר היתה: מה עליו לעשות עכשיו, כשהמדינה כבר הוקמה?

האם לנסות ולחסל את  מדינת ישראל כדי שדברי האדמו"ר הרש"ב יתקיימו, או להתפלל לאסון, כדי  שאזהרותיו כשלחם נגד הנסיגות יקיויימו, או להתארגן מחדש ולחשוב על כיוון, המוביל לאיזשהו מקום, ולא לשום מקום, ואף שהוא "נלחם"  נגד  הנסיגה מסיני ומימית, הוא לא המשיך במלחמתו אחרי הנסיגות מהסיבה הפשוטה:

היה ברור לו  שהקרב הוכרע.

האם חשבת איך היתה חב"ד נראית היום, אילו היו מאמצים לפני חמישים שנה את שיטת הרש"ב?

והנה חמישים שנה לאחר מכן, צצים כל מיני דפוקים, ומציעים לחזור לימי הרש"ב ולמלחמה נגד הציונים.

וכי מה התחדש מאז אותם הימים, בהם היה הרבי חי?

האם לא היו נסיגות?

הכל היה כפי שהוא עכשיו, חוץ מדבר אחד:

אז היה רבי, שממנו הם פחדו, ואילו היום כשהם משתוללים, ושואלים אותם:

מה היה הרבי אומר לכם אילו היה בחיים?

הם עונים:

מה פירוש "אילו היה בחיים", הוא בחיים, והוא אפילו אינו רומז שהוא מתנגד לנו!

האם תוכל להסביר לי, איך ניתוק מגוש קטיף, שנכבש ע"י הממשלה הציונית, והיה מיושב ע"י ציונים "קנאים", גורם להם לצאת למלחמה נגד הציונות?

אם זה לא טמטום איני יודע טמטום מהו.

אני  מודה שישנם דברים שאני פשוט לא מבין, ושאותם לא אבין עד שהם יוסברו לי, ולא אסתפק בתשובה: ולהבין איך אתה מבין, אתה כן מבין?!
אם החסידים שאותם אני מאשים בהליכה עיוורת, שמעו והפנימו דברים מפורשים שאמר הרבי, ולדידם זה די והותר, יבושם להם, אך אין זה אומר שהם יכולים להזיק לאחרים.

סיפורי ה"רגש החסידי", אולי טובים בשביל "פארבריינגען", אך לא יותר מזה.

אני אמשיך להאמין  שאנשים מסוגו של וולפא רוצחים את חב"ד, ע"י שהם הופכים אותה לקבוצת שולים.

אם גם אתה טוען שכל מה שבמבחן התוצאה גורם להרחקת יהודים מדרך התורה והחסידות, מה אתה חושב תהיה תוצאת המלחמה בציונות?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/2/2006 13:18 לינק ישיר 

מיימוני

מהי ההגדרה של דיבוק?

דיבוק ההגדרה להידבק כלומר להיצמד לדרכיו, והאיך אפשר להידבק בדרכיו אם לא מקבלים את דרכיו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/2/2006 15:10 לינק ישיר 

דורש אמת אכן! ההידבקות היא הידבקות בדרכיו (ולא בו עצמו, שזה אי אפשר, וראה איך נהיית "עצכחניק" ולא חסיד ומקובל...). וכמובן ללכת בדרכיו פירושו לקבל. אך כדי להידבק בו צריך גם לדעת מה הן דרכיו. ובשביל זה צריך ללמוד וללמוד זה אומר לחשוב, לבדוק, להיות רציונלי כלומר להשתמש בכלים שניתנו לנו. ראה כיצד אנו מסכימים! והסליחה עם נישטאיך על גניבת אשכולו... שומר פיו ולשונו שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > הלוייתנים המתאבדים וחב"ד.
מנהל לחץ כאן לשחרור האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 ... 9 10 11 לדף הבא סך הכל 11 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.