בית פורומים עצור כאן חושבים

הלוייתנים המתאבדים וחב"ד.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-21/2/2006 08:41 לינק ישיר 

דורש אמת,
כיצד אתה מברך על כוס מים
ברוך אתה
או
ברוך אני?

וודאי תשמח לשמוע שהפניתי את השאלה הזו גם לווטו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2006 08:48 לינק ישיר 

בנושא של הרבי האם אמר על עצמו שהוא מלך המשיח?

היה לי בזה דיון עם חסיד חב"ד משיחיסט , ואמרתי לו שמהשיחה אין כל ראיה היות וידוע שהרבי אמר על חמיו שהוא חי ועל כן אין שום הוכחה שהרבי אמר על עצמו , ואני מצפה עד היום לתשובה של ממש ועוד לא קיבלתי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2006 08:50 לינק ישיר 

בעלב

אתה נכנס באמצע ויכו שיש לי עם מיימוני.

אני כבר הסברתי למיימוני באישי את כל הענין הזה .

אי אפשר להסביר את כל תורת הקבלה באיזה אשכולון , יש לשבת ללמוד להבין את כל המושגים .

רק בקצרה אין כזה מושג "אני".

האם הינך יכול להגדיר את עצמך מי אתה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2006 10:12 לינק ישיר 

דורש אמת,
הפסוק שהבאת לא מורה שה' הוא הכל אלא שה' הוא א-להי הכל.
       איך שלא יהיה הרי גם האריז"ל מדבר על "פינוי מהאלוקות. (לכאורה ?!)
            כך שאו שדבריך לא מוסברים כראוי, או שסתם לא ברור אם יש להם משמעות ואם כן מה היא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2006 10:15 לינק ישיר 

איש צפור

בפסוק כתוב אין עוד , אין עוד מלבדו , לא כתוב דווקא על אלוקים.

על ענין המקום פנוי של האר"י כבר הסבירה החסידות שהכונה פנוי מגילוי אבל לא פנוי מעצמותו ואכהמ"ל.

מענין לשמוע מה חושבים דעת הכופרים איך יתכן מקום פנוי מאלוקים???

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2006 10:18 לינק ישיר 

דורש אמת, המציאות מכחישה שאין דבר כזה "אני".
היה פה אשכול על הקבלה ותורת היחסות.
באשכול ההוא, ישות כלשהי שמכונה "דורש_אמת" שיקרה לכל הפורום. עכשיו. האם אתה טוען שכל המציאות שיקרה לכל המציאות? או שחלילה הקב"ה שיקר לעצמו? אם כן, מדוע לא ידעה כל המציאות מראש שהיא משקרת ומדוע רק חלק מהמציאות גינה את השקר? מסתבר שיש חלק מגנה וחלק מגונה (הלא הוא "דורש_אמת"). על כורחך תודה, שיש חילוק במציאות בין "אני" של דורש_אמת המשקר לבין "אני" של מי ששיקרו לו. תוקן על ידי - יבוסי - 21/02/2006 10:19:49

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2006 10:31 לינק ישיר 

יבוסי

א .לא ענית על השאלה האמיתית מי הוא ה"אני"? ומהו?

ב. לא שיקרתי לאף אחד בתורת היחסות , אני נשאר בדעתי שהאר"י מדבר על תורת היחסות , רק כמובן קשה להוכיח לאנשים "תורה" שהם אינם מאמינים בה או שאינם מנסים להבין אותה  , בדיוק כמו שקשה להוכיח לחילוני שהיה מתן תורה .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2006 10:44 לינק ישיר 

דורש אמת חביב,

על השקר הברור שלך באותו אשכול אין עוררין, למעט בעל הדבר עצמו, אלא שממנו אין ראיה כי כבר שיקר. כמובן שהדבר לא קשור למציאות תורת היחסות בקבלה, עובדה שאף בר דעת לא מכחיש. איינשטיין עצמו נתן שלמי תודה לאריז"ל במבוא לספר "יחסות - גלגולה של תורה". שיקרת בכך שהצהרת שתקבל את דעת הפיזיקאים שיבחנו את טענותיך ואחר כך עשית הצהרתך פלסתר.

לגבי "השאלה האמיתית": יש הבדל בין הגדרת ה"אני" לבין הטענה שהוא קיים. כשאתה טוען שה"אני" לא קיים, חובתך להראות שאין במציאות המשותפת לך ולבני השיח שלך, עצם או תופעה שמתאימים באופן עקבי למושג "אני". זה עתה הדגמתי לך שיש חלק כזה, משום שהחלק הזה שיקר שוב כשאמר "לא שיקרתי". זה מספיק כדי להגדיר את החלק הזה. הנה דוגמא פשוטה:  אני לא יודע מה המספר שצריך להוסיף ל 7 כדי להגיע ל 77, אבל מבחינתי אין הדבר מכחיש את מציאותו של מספר כזה. עבורי הוא מוגדר כהפרש בין 77 לבין 7 ואני יכול להוכיח שהוא קיים בתוך המספרים הטבעיים, מתוך ההגדרה של 7 ושל 77 כמספרים טבעיים. אתה, שלמדת את חכמת האריתמעטיקה מתוך ליקוטי מוהר"ן, תדע בוודאי לעדן את ההגדרה ולומר שמדובר ב 71. עולה שיש לנו הגדרות שונות ל 71, אבל אין לנו מחלוקת על עצם קיומו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2006 10:51 לינק ישיר 

יבוסי,

71 ???????????????

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2006 10:56 לינק ישיר 

יבוסי

אתה לא הגדרת את ה"אני" .

הגדרת פעולה מסויימת  אבל לא ישות מסויימת , לכל ישות חייבת להיות הגדרה , וכל זמן שאינך יכול להגדיר את הישות אלא את פעולותיה הרי אי אפשר לקרוא לזה ישות.

אני הסכמתי לקבל את דעת הפיזיקאים בהנחה שהם מבינים קבלה , ובזה הטעו אותי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2006 11:01 לינק ישיר 

נדב, לא ידעתי שיש בפורום משתמשים יפניים. לטובתך ולטובת שאר בני כת המקויה העוצרים וחושבים: joke joke

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2006 11:03 לינק ישיר 

יבוסי

בזלזולך לא תתקדם לשום מקום , אולי ל"אני" המדומה שלך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2006 11:05 לינק ישיר 

דורש אמת, במחשבה שניה אני חושב שאתה צודק. אני ניסיתי להגדיר מתי אני אומר "אני" והגעתי למסקנה שאני לא יודע. אמנם אני בטוח שגם אם אני לא יודע מתי נכון להגיד "אני", יש אנשים שהשימוש שלהם במושג "אני" יותר מדויק ממה שאני עושה, אבל אני מסכים שכל עוד אני לא מוצא את האנשים האלה, אני לא יכול לומר בבטחון שאני יודע מה זה "אני". אני מתנצל על שבזבזתי את זמנך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2006 11:12 לינק ישיר 

דורש אמת, אחרי שקיבלתי את דעתך, אשמח לקבל עוד הבהרה קטנה. במשפט "האני המדומה שלך", למה התכוונת במילה "שלך"?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2006 11:13 לינק ישיר 

יבוסי

בתורה אין ביטוי ל"אני" אלא הקב"ה אמר אנכי.

אברהם אמר אנכי עפר ואפר , כלומר אין משמעות ל"אנכי" שלי
משה ואהרן אמרו ונחנו מה.

כך שלא מוצאים בתורה ישות שנקראת אני חוץ מהאלוקים.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > הלוייתנים המתאבדים וחב"ד.
מנהל לחץ כאן לשחרור האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 ... 9 10 11 לדף הבא סך הכל 11 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.