|
|
| נשלח ב-21/2/2006 12:24 |
|
| |
יבוסי
בפסוקים שהבאת משה מתייחס כ"אני" לצורך היחס ולא להגדרה לעצמו כעצמו.
כשמשה התייחס לעצמו הוא אמר ונחנו מה.
תוקן על ידי - דורש_אמת - 21/02/2006 12:23:09
|
|
|
|
|
| נשלח ב-21/2/2006 12:26 |
|
| |
דורש אמת,
הועלו כאן בערך עשר הפרכות שונות לטענתך. אתה פשוט התעלמת מהן ועברת מטענה לטענה.
אין מנוס מלחזור לשיטה של אשכול היחסות. נבחר יחד טענה אחת ונמצה אותה. אתה תתחייב לקבל את תוצאת המיצוי הזה. כשיתברר שטעית, תפר את ההבטחה שלך ותודיע שאתה ממשיך להחזיק בדעתך הקודמת והמופרכת.
אני מציע לבחון את השאלה, אם הישות שקרויה "משה" יכולה או שאינה יכולה להתייחס לעצמה באופן שאף ישות אחרת אינה יכולה לעשות. אם יש אופן כזה, הרי שזהו "אני" של משה. אם אין אופן כזה, הרי שכל אחד ואחד מאיתנו הוא משה ויכול להיזכר בילדות במצרים ובמשחקי שש בש ליליים עם יתרו.
מוסכם? אפשר להתחיל? אני מבקש רק שהפעם, תכתוב בסוף ההתחייבות שלך את המלים "כל מה שכתבתי לעיל הוא שקר ואין לי כוונה לעמוד בדיבורי". זה יקל על קריאת הדיון.
תוקן על ידי - יבוסי - 21/02/2006 12:26:37
|
|
|
|
| נשלח ב-21/2/2006 12:29 |
|
| |
יבוסי
קודם כל תגדיר אתה מיהו ה"אני", לאחר שתמצא הגדרה מיהו ה"אני" נוכל לדון בענין.
כל מה שאתה מתאר את משה אתה מתאר את פעולותיו ולא את "עצם" משה , כשתדע להגדיר מהו "עצם" משה או כל אחד אחר נמשיך בדיון.
הרי כמו שאתה מבין שאי אפשר לומר על מחשב פלוני שעשה פעולה מסויימת , אלא תולים את הקולר במתכנת , אפילו שכל מחשב לכאורה מבצע את פעולתו , ואנו יכולים לתאר כל מחשב מה הוא עשה משעת יצורו , ובכל זאת אנו לא נייחס את הפעולות לכח המחשב אלא לתכניתן שנתן את ההוראות.
תוקן על ידי - דורש_אמת - 21/02/2006 12:29:58
|
|
|
|
| נשלח ב-21/2/2006 12:34 |
|
| |
דורש אמת, 1. האם אין לאדם "שום" עצמות כלל או שרק ביחס לבורא עצמותו בטילה? אם התשובה ל1 חיובית, מה מקום יש למצוות שכר ועונש ובחירה של האדם?
אם התשובה ל1. שלילית מה היחס הנכון בין עצמות האדם שהיא לא בעלת תוקף מוחלט, לבין הבורא שעצמותו מוחלטת ?
|
|
|
|
| נשלח ב-21/2/2006 12:41 |
|
| |
איש ציפור
התשובה ל 1 חיובית. נגעת בשאלה כבידה.
ועל שאלה זאת אומרת החסידות, שהאמונה היא למעלה מהשכל , והכוונה שישנם דברים שהשכל לא יכול להשיג האיך הדברים נעשים , אלא יש לנו חובה להאמין שכך הם נעשים , בחירה שכר ועונש.
רק הבורא מסוגל לעשות דבר והיפכו , אנו כבני אנוש מוגבלים בהשגה של דבר והיפוכו.
ישנם הסברים על הענין של שכר ועונש אבל ההסברים אלו מוגבלים בהשגת השכל הם יותר מבארים את הענין לאחר האמונה , אבל הבסיס של בחירה ושכר ועונש חייב להיות רק עם אמונה.
תוקן על ידי - דורש_אמת - 21/02/2006 12:40:13
|
|
|
|
| נשלח ב-21/2/2006 12:50 |
|
| |
אמא לביאה ספרה פעם לבניה שהם הגיבורים ביותר שיש בעולם , לימים הלכו גורי הלביאה וראו תמונה איך ששמשון הגיבור הורג אריה , באו אל הלביאה בטענה איך אמרת שאנו הגיבורי , הנה תמונת שמשון שהורג אריה, ענתה להם הלביאה בגלל גבורתו של האריה , לכן תמונה כמו ששמשון מנצח את האריה היא מהוה אטרקציה.
כך יבוסי אני יכול לומר עליך מדבריך ניכר כי הינך פוחד מדעותי , ואני מקבל זאת כמחמאה.

|
|
|
|
| נשלח ב-21/2/2006 13:39 |
|
| |
דורש, האם באדם יש משהו ממקור ה"עצמות" , האם הוא ברוא בצלם א-להים לשיטתך? האם יש לו אוטונומיה מסוימת על עצמו? (עצמו במובן שבני אדם מתכוונים אליו כמובן :-) )
|
|
|
|
| נשלח ב-21/2/2006 13:46 |
|
| |
איש ציפור
האדם נברא בצלם אלוקים .
צלם אלוקים זה לא עצמותו אלא גילוי אורו , כלומר את עצמות האלוקים אנו לא יכולים להשיג .
כמובן שבכל גילוי אור יש גם את העצמות אבל היא לא נתנת להשגה.
לכל אדם יש את היחודיות שלו לפי התרכובת של הגילויים (הספירות) וכ"כ תלוי מאיזה יחס ספירות הוא נוצר.
כמו שהחומר ניתן לזיהוי לפי מורכבות היסודות כך האדם נבחן ביחודיותו במורכבות הספירות.
ומכאן הלשון "מעשה מרכבה" .
כמובן שלא ניתן להסביר בפורום כזה או אחר נושא שלוקח שנים להבין את המשמעות.
לדוגמא כשהשמש מאירה דרך חלון , צבע האור יהיה תלוי בצבע הזגוגית , אפילו שהאור של השמש הוא זהה.
תוקן על ידי - דורש_אמת - 21/02/2006 13:46:51
|
|
|
|
| נשלח ב-21/2/2006 13:58 |
|
| |
טוב, אבל מה אם השאלה שניה?
נ.ב. אני מכיר את הנושא לא מעט. (אם כי גם לא מאוד הרבה)
|
|
|
|
| נשלח ב-21/2/2006 14:02 |
|
| |
עניתי על השאלה השניה. היחידויות של האדם נמדדת לפי הרכבתו.
בעיון נוסף ראיתי שלא לזה התכוונת.
התשובה לכך יש הבדל בין יהודי לגוי , ליהודי יש איזושהיא אוטונמיה על עצמו , ולגוי לא ואכהמ"ל.
תוקן על ידי - דורש_אמת - 21/02/2006 14:03:24
|
|
|
|
| נשלח ב-21/2/2006 14:17 |
|
| |
כלומר רוצח גוי לא אחראי על מה שהוא עשה? וגם להבדיל חסיד אומות העולם?
אני תמה עליך. דומני שאתה לא מבין מספיק את היחס בין הנגלה והנסתר בתורה. (דומני שאפשר להעיר את זה באופן כללי על החסידות)
|
|
|
|
| נשלח ב-21/2/2006 14:21 |
|
| |
כנראה לא הובנתי כל אדם אחראי למעשיו.
אבל ההבדל הוא בכך יהודי יכול להזיק גם שלכאורה זה נגד רצון הבורא , אבל גוי יכול להזיק את השני רק אם זה רצון הבורא שההוא ינזק .
כלומר ליהודי יש בחירה על עצם החלטת הנזק , ולגוי יש בחירה רק האם הנזק יעשה על ידו.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/2/2006 14:23 |
|
| |
סכולסטיקה במיטבה...
|
|
|
|
| נשלח ב-21/2/2006 14:27 |
|
| |
בר בי רב
לעצכחים יש בעיה רצינית , דברים שהם לא מבינים מבחינתם לא קיימים.
ועל כן תגובתם היא ליגלוג על אחרים.
אתם מתנהגים בדומה לחילוני המלגלג על חרדי , ואני חושב שזה גם מאותה סיבה.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/2/2006 14:27 |
|
| |
אם יש אחריות, אז למאי נפקא מינא, אם יש באדם "עצמות" או לא?
|
|
|
|
|