בית פורומים עצור כאן חושבים

הלוייתנים המתאבדים וחב"ד.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-21/2/2006 16:33 לינק ישיר 

מדוע עקביות היא ציניות?

אתה וודאי מכיר את הספור על גורנישט שחייב לגורנישט גורנישט.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2006 16:35 לינק ישיר 

בעלב

מה נפשך אם הינך יכול להגדיר את ה"אני" הגדר, ואם לאו מה רצונך ממני?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2006 16:54 לינק ישיר 

א. אני מבקש מההנהלה אישור לקלל את דורש_אמת. ב. כבוד דורש_אמת (שלמרבה האירוניה הוא היחיד בפורום עם שקר מוכח בעברו), הוגדר קודם ש"אני" הוא האופן שבו יצור בעל תודעה מתייחס לעצמו. האם כבוד דורש האמת מוציא גם את ההגדרה הזו מפשוטה, כשם שהוציא מפשוטם פסוקים מהתורה? קיבלת הגדרה, התמודד איתה ותפסיק להתחמק בטענה שאין הגדרה. תוקן על ידי - יבוסי - 21/02/2006 16:54:14

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2006 16:59 לינק ישיר 

יבוסי

אל תתלה בי את האשמה בחוסר הבנתך.

אם ההגדרה "אני " היחס שאדם מתייחס לעצמו , שלא יתלה בעצמו כוחות , אלא גילוי פעולות של עצמו.

ואם תחזור לפתיחה של הנושא תראה שאין לי שום בעיה אם ההגדרה הזאת , ומעבר לכך ההגדרה הזאת מתאימה למה שאמרתי ש"אני" הוא לשון מושאל.

אין זו מהחכמה לשנות מילים ולומר שיש ויכוח ולפסול.

אגב יבוסי

נראה לי שפרופסור צודק מאוד.
אין זה מתאים לפורום עצכחי תגובות מהסוג הזה , הינך מתנהג כקנאי חשוך.

תוקן על ידי - דורש_אמת - 21/02/2006 17:00:44

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2006 17:16 לינק ישיר 

יבוסי

אין אישור כזה.

אסור לקלל אדם מישראל. ואין ראוי לקלל אפילו גוי. (ורק מקובלים מקללים לפעמים את אויבי ישראל).

ומלבד זה, מה זה "הנהלה" ו"אני"?

חבל רק שהאוצר של הדיונים לעיל לא קיבל אשכול עצמאי, ועכשו זה כבר הרבה מדי להעתיק.

אבל הרי גם אשכול עצמאי זו טעות, כי הכל אחדות אחת.

שומר פיו ולשונו שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2006 17:31 לינק ישיר 

מימוני רמז בדף הראשון לדין ודברים שהיו בינו לבין כמה חסידי חב"ד המשתתפים לעתים בכתיבה בהייד פארק ובניהם אנוכי שהצד השווה שבהם - שטרם המירו את דרך החכמה בינה ודעת בתבנית שור אוכל עשב ובשאר בקי סריקי שאין להם דבר לא עם חב"ד, לא עם היהדות, לא עם השכל הבריא ולא עם בריאות הנפש.

אנו מייצגים בכך את הרוב המכריע בחב"ד, למרות שלעתים קרובות נוצר רושם אחר.

למרבה הצער קולנו אינו נשמע.
רק קולם של אותם טרמפיסטים הזויים המשתמשים לגחמותיהם בקדוש והיקר לנו - הוא שנשמע ברמה.

חלק מהסיבות בקצרה:
1. כל מה שביזארי ומטורף טופס את העין ואת ההכרה פי כמה מאשר דברים שגרתיים וממוסדים.
2. רבנו זצוק"ל שהיה הלוחם  העיקרי בהם וראה בהם לוחמים בו ובתורת הבעל שם טוב, אינו נמצא, ואם כשהיה שמו עליו פס רחב, על אחת כמה וכמה כשאיננו.
3. רבני חב"ד ועסקניה נואשו מנסיונותיהם למגר את התופעה לאחר שראו שלקבוצה זו אין דין ואין דיין.
4. "אוהבי" חב"ד מסורתיים, עובדים בשיתוף פעולה הדוק עם ראשי הכת המשיחית ומפיקים מסמכים ופרסומים מוטעים ומרושעים על חב"ד ועל רבנו זי"ע, ודבריהם מתקבלים לדאבון הלב כאמת צרופה.
5. המשיחיסטים מרכזים מאמץ עצום בפרופוגאנדה תלושה ומרבים לדברר את עצמם כאילו הם חב"ד בכל מדיה אפשרית תוך זריעת דיסאינפורמציה איומה באשר לחב"ד ולרבנו זי"ע. כשדוחקים אותם לפינות הם לא יהססו לומר שכל חב"ד סוברת כמותם ואולי יש מחלוקת זניחה האם לכתוב שליט"א בפונט מודגש או בפונט רגיל.

בניגוד למה שהוזכר כאן, יצאו כמה וכמה פרסומים של חב"ד האמתית במטרה להזים את הרושם השקרי שנוצר על חב"ד בעקבות אותם טרמפיסטים מופקרים, אולם הסיכוי של חומר כזה להגיע לתפוצה רחבה נמוך בהרבה מפרסומים שמטרתם להוכיח שחב"ד היא קבוצת סהרוריים או כת משיחית מסוכנת (עפ"ל). מה לעשות זה "אייטם" חזק יותר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2006 17:31 לינק ישיר 

יבוסי

תנסה " פולסא דנורא " אולי זה יעזור

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2006 17:59 לינק ישיר 

דורש

קראתי את דבריך בעיון רב וכאשר סיימתי עם משל האור המסביר את ההבדל בין בורא לנברא מיד חשבתי לטעון לך, א"כ הרי לך שהאור בבית שהוא נברא ומוגבל אינו חלק מהבורא הבלתי מוגבל? והנה קלקלת לי את הטענה במשפטך האחרון האומר: 'כמובן שהמשל אינו דומה לגמרי לנמשל היות בהאלוקות אין לחלק בין מקור האור לאור עצמו'. אז אם כן נפל ההסבר ושוב או שהבורא מוגבל או שהנברא והבורא זה בעצם דבר אחד! אתה שם לב למעגל הקסמים? מה לעשות?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2006 17:59 לינק ישיר 

אילו לא בא אשכול זה אלא לגלות לנו את חוש ההומור של מיימוני דיינו.

על אחת כמה וכמה טובה כפולה ומכופלת (למי שיודע לזמזם את הניגון של חב"ד,ראוי) שנתן לנו מעט אתנחתא קומית בפינגפונג בין יבוסי לדורשאמת

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2006 22:14 לינק ישיר 

מיימוני
רואה אני שגרמתי פה בלגן שלם הרי זה שלושים יום קודם לחג (הפורים). ולגוף הענין הרי אם מבינים משום קבלת עול מלכותו הרי מה שלא מבינים ג"כ נקבל מפני שהנקודה הוא הקב"ה. ואם מקבלים עולו משום שמבינים הרי הנקודה הוא האדם והקב"ע מוגבלת לההבנה וא"כ אינה קב"ע אמיתית, והרי עבדי ה' אנו וגדר העבד הוא שהוא פועל בקב"ע לעשות מה שהאדון רוצה. נכון שאנו גם בני הקב"ה ומצד זה עבודתינו היא מצד האהבה אבל לפועל האהבה היא ג"כ ציווי וא"כ גם בזה צריך להיות קב"ע.
לענין טוב כשלעצמו. מבלי להסתבך בכל הבלגן דלעיל (דורש אמת: קודם תסביר יחודא תתאה ואח"כ תנסה להסביר יחודא עילאה) כמה הנחות יסוד. א) הקב"ה בורא הכל כולל הרע. (ראה ישעי' פמ"ה פסוק ז ובורא רע) ב) הבריאה היא מתמדת כפי שאומרים בתפילה המחדש בטובו בכל יום תמיד מעשה בראשית. ג) בלי הבריאה המתמדת הרי הנברא חוזר לאין ואפס ממש.
המסקנה מהנחות אלו הוא שהנברא אין לו מציאות עצמאית וא"כ המושג טוב ורע שהוא ג"כ נברא אין לו מציאות עצמאית וכל כולו הוא מה שהקב"ה רוצה שהוא יהיה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2006 23:23 לינק ישיר 

לא הבנתי! החתימות מוכיחות שהחותמים לא שפויים או שאני לא שפוי?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2006 23:41 לינק ישיר 

ב"ה.

בוגיעלון,

אתה יכול להרגע. החתימות אינן מוכיחות דבר!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2006 00:27 לינק ישיר 

אודות החתימות? דומני נישטאיך היה לו אשכול בנידון.
במקרה שלפנינו החתימות מוכיחות בדיוק באותה מדה שהציטוטים מוכיחים.
אמנם מישהו מוכן להתמודד אתו, בדרכו? אני ודאי לא.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-22/2/2006 01:29 לינק ישיר 

איזה אשכול נהדר

ולעצם העניין, הכל יוצא מתוך נקודת הנחה שלרבי ישנה איזו שהיא סמכות לקבוע מיהו המשיח, אלא שנשאלת השאלה האם הוא קבע כך או לא,

ואם בעצם לא נקבל את סמכותו כלל, הרי שזה בכלל לא ישנה לנו מה אמר ומה לא אמר.

----------------

נוצר לנו כאן מצב של "אשר לא ישמעו איש שפת רעהו"
אנשי חב"ד משוכנעים שבידיהם המפתח להבנת כל הבריאה ובידי רבם נמצאים מפתחות הבריאה, הרבי עצמו בשיחות רבות (אלו שצולמו בדפים הקודמים, ועוד) יוצא מתוך נקודת הנחה שאני מרשה לעצמי לקרא לה "טפשית" ש
1) עצם הגעתו של חמיו לניו יורק מהוה מין קבלת התורה בחצי הכדור המערבי.
2) זה שהקימו את מרכז האו"ם באותה עיר מהוה הוכחה שהוא משיח.
3) זה שהבית שהוא קנה מספרו 770 מוכיח שהוא משיח, שהרי הוא קנה בית שמספרו בגימטריה הוא "בית משיח".
4) זה שהשם שלו יוצר ראשי תיבות של ממ"ש אומר שהוא ממש משיח, וזה שהר"ת (בצורה מניפולטיבית) שלו ושל עוד 2 רביים יוצרים את המילה מי"ד זה מוכיח בצורה ברורה ביותר שהוא עומד אוטוטו להתגלות, חסר רק שיצעקו "יחי" כדי לתת בו חיות.

קשה לי מאד לקבל את ההתנערות של חלק מחסידי חב"ד מדבריו המפורשים לאורך כל השנים, אני רק יכול לציין את דבריו של הרב מבריסק שאמר כשהוא קרה את השיחה הראשונה שלו, מאמר "באתי לגני" תשי"א. "דער משוגענער רעדט זיך איין אז הער איז משיח" (המשוגע הזה משוכנע שהוא בעצמו מלך המשיח) אני חושב שכל קורא ישר של מכתביו ושיחותיו רואה שמשחר ילדותו הוא ראה את עצמו כמביא הגאולה, והוא הצליח למצא הרבה "הוכחות" לכך, העובדה היא שכל חסידי חבד היו משיחיסטים בשנות חייו האחרונות, (אני זוכר ויכוחים עם חבדניקים על השאלה האם הרבי יכול למות)

אני חושב שזה יהיה חוסר הגינות להפיל את כל התיק הזה על "כמה משוגעים" וברור מעל לכל ספק שתנועה גדולה כ"כ כחב"ד חיה ופעלה בהנחייתו של הרבי והוא נושא באחריות לתוצאות המטורפות....

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-22/2/2006 01:59 לינק ישיר 

"מוכיח שהוא משיח"?
לא דובים ולא יער.
מעודו חיפש בכל דבר רמז למשיח, ולא משנה עם מדובר בר"ת או בנפילת המשטר הסובייטי.
כן, גם ב700 חיפש רמזים למשיח.
אמר על עצמו שהוא משיח? להד"ם!
מצאת משהו מעין זה בכל הציטוטים האלה? להד"ם!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > הלוייתנים המתאבדים וחב"ד.
מנהל לחץ כאן לשחרור האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 8 9 10 11 לדף הבא סך הכל 11 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.