ובעצם שני הרבנים הראשים יונה מצגר ושלמה עמאר ייפגשו היום (ראשון) ב16:30 עם המנהיג הטיבטי הדלאי לאמה. הפגישה תעסוק בנושא השלום העולמי. .
נשלח ב-19/2/2006 17:11
זה לא כמו ללכת להלוויה של שושנה ז"ל?? ניראה לי אני הייתי מעדיף את הלוויה לפחות היא יהודיה
נשלח ב-19/2/2006 17:21
יש הבדל עצום בין חוטא ומחטיא לבין סתם אידיוט זקן בגלימה כתומה
נשלח ב-19/2/2006 19:21
טעות, יש הבדל בין חוטא ומחטיא לבין כהן עבודה זרה. בשני המקומות אין מקום ליהודי ירא שמים, אבל רק באחד מהם יש ספק יהרג ובל יעבור.
נשלח ב-19/2/2006 19:29
הדלאי למה הוא לא כהן עבודה זרה ממש לא
נשלח ב-19/2/2006 21:23
מכאן שאין מחזיקים במחלוקת.וגדול השלום.
נשלח ב-20/2/2006 00:54
כהן עבודה זרה ? כנראה במרוקו לא שמעו מה זה בודהיזים... הגר"ש עמר כנראה מגלה את אמריקה בבואו לדלאי קשקוש שכן מדובר במי שהוא אבי אבות עובדי עבודה זרה. היה עדיף כבר לחזור לאפפיור ולהתנשק איתו כמו שעשה כבר הגר"ש, גם כשהוא עם צלב על החזה ולא להבאיש את גדולי רבני מרוקו שהגר"ש מבקש להימנות עליהם וללכת לצלם עצמו. להסביר לכל מי שאינו יודע : הבודהיזים, הינה 'דת' שעיקריה קיומם של 'אלים' רבים ושונים, שמתגלמים בפסילים ופסלים שונים של דרקונים וצלמים, כאשר 'המורה' אור שלהם הינו בודהה - כן השמן המחייך העירום, ואותו עובדים ומשתעבדים לו מליארדי עובדי אלילים כוכבים ומזלות. חלק מעבודת האלילים של הבודהיזים הוא גלגול גלגל מזל, הקטרת קטורת, הבאת מנחות של פרחיים ומזון לפסל וכדו'... גם הבגד הכתום הוא עצמו עבודה זרה... ואמנם מתחילה עובדי עבודה זרה היו אבותינו אבל גם כיום ? גם היום היה מקום ללכת לשוטה הכפר מהרי טיבט לגפפו ולחבקו ? זוהי משנת חכמים ? כך חונכת בישיבה ? כך אתה מחנך את הבאים אחריך...
כב' הגר"ש - לפני שתלך להתחבב על עובדי אלילים ממש, עשה סדר בביתך... די לביקורי ונישוקי עובדי האלילים בין אם הם ברומא ובין אם הם בטיבט... אתה מימלא לא תביא שלום - לא בעולם, לא בישראל, לא בעירך ואפילו בביתך למרבה הצער נכשלת... לכן די לנשק נוכרים ולהתגפף עימהם. חזור לכור מחצבתך, גדולי רבני מרוקו והמאגרב שם מקומך ושם יאה לך והנהג את העם כמו"ץ של קהילתנו ועמנו...
ועל כך ייאמר :"חכמים הזהרו בדבריכם שמא תחובו חובת גלות ... ונמצא שם שמים מתחלל"
נשלח ב-20/2/2006 07:35
הדלאי למה הוא לא בודהיסט ממש לא מה גם שביכלל לא בטוח שבודהה זה ע"ז...
במה שהוגדר כאחד משיאי ביקורו של הדלאי לאמה בישראל, נפגש אתמול המנהיג הטיבטי הגולה עם הרבנים הראשיים לישראל, הרב שלמה עמאר והרב יונה מצגר. בפגישה שהתקיימה בבניין הרבנות הראשית בירושלים השתתפו גם הרבנים ריסקין, פרומן ורוזן, כמו גם קאדים ושייח'ים מן המגזר המוסלמי. 'לאחר שכשלו הערוצים הדיפלומטיים והצבאיים, יש למצוא דרך חדשה בערוץ ראשי הדתות', אמר הדלאי לאמה.
נשלח ב-20/2/2006 15:19
אני רוצה להגיד לכל המלעיזים
1.תמיד נפגשו ויפגשו גדולי ישראל עם מנהגים נכרים בכדי לשמור על האינטרסים הנכריים 2. אין כל איסור ללות את שושנה או כל משועמם אחר 3. חכמתו של הרב עמאר ניבטה בכך שהוא הבין שבהלוויה יצטרך לשבחה ולהספידה, וכאיש אמת הדבר היה קצת מוזר לו ולכן העדיף להתחמק
אם לא הייתה לו חלופה כנראה הוא היה עושה זאת בחוסר ברירה.
נשלח ב-20/2/2006 22:12
ביכלל מה אנחנו ניכנסים ליומן שלו יעשה מה שהוא חושב שניראה לו לנכון