מקורב לרב אלישיב מציב את היעד הבא של יהדות התורה: תלמידי ישיבות ספרדים. לדבריו, "אלי ישי לא מייצג בנ" /> פורום: א חרדים ספרדים - רצחת וגם... הם מחכים לקולות הספרדים... – בחדרי חרדים
בית פורומים א חרדים ספרדים

רצחת וגם... הם מחכים לקולות הספרדים...

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-21/2/2006 14:57 לינק ישיר 
רצחת וגם... הם מחכים לקולות הספרדים...

מחכים לקולות הספרדים *:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

מקורב לרב אלישיב מציב את היעד הבא של יהדות התורה: תלמידי ישיבות ספרדים. לדבריו, "אלי ישי לא מייצג בני תורה"

גלעד שנהב

21/2/2006 13:40

ביהדות התורה מנסים לפעול בתקופה האחרונה על מנת לשבור את מחסום חמשת המנדטים המסורתי שלהם. במפלגה החרדית אשכנזית דובר על האפשרות לפנות לקהל המסורתי ואפילו לקהל החילוני. לעומת זאת בסביבתו של הרב יוסף שלום אלישיב מנהיג דגל התורה הפלג הליטאי של הסיעה המאוחדת חושפים  תוכנית פעולה שונה שעשויה להרחיב את קהל המצביעים של יהדות התורה.

אחד ממקורביו של הרב מדגיש כי במערכת הבחירות הנוכחית ינסו ביהדות התורה לפנות דווקא לציבור החרדי ספרדי זה שמצביע באופן קבוע לש"ס. "יושב ראש ש"ס אלי ישי לא מייצג בני תורה" , אמר ל-NRG יהדות אחד ממקורביו של הרב אלישיב, "הוא לא נציג של עולם הישיבות, הוא הולך ומסתובב בדיסקוטקים כדי לראות מי נכנס ומי לא נכנס, זו לא תנועה חרדית".

המקורב גם הציג את דרך הפעולה בה צפויים ביהדות התורה להשתמש כדי להגיע לקול הספרדי. לדבריו נערך רישום של כל תלמיד ישיבה שלומד במוסדות אשכנזיים ושל בני משפחתו. בשלב השני שבוע לפני הבחירות ייצא מסמך בו יקראו הרבנים לתמוך ביהדות התורה ואז יחלו לחצים גם על בני התורה הספרדים.

"הרב אלישיב היה זה שנלחם למען הבנים והבנות הספרדים כדי שיוכלו להשתלב במוסדות שלנו", אמר המקורב לרב, "כאשר יש לתלמיד בעיה  הוא לא פונה לאלי ישי או לש"ס הוא פונה לרב אפרתי, הוא פונה לרב אלישיב. אנחנו לא נעשה כלום לספרדי שלא יתמוך בנו אבל אנחנו מצפים מהם לסייע למפלגה שמייצגת את בני הישיבות".

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2006 15:32 לינק ישיר 

באו נראה את אלי ישי מתמודד בחכמה עם האתגר החדש

ובעצם הרי אריאל אטיאס הוא שאמור להיות מופקד על מחלקת "בני תורה" בשס

אז מה איתו??????????

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2006 15:36 לינק ישיר 

בשביל זה הוקמה שס בכדי שהספרדים לא יצטרכו להתכופף לאדונים הנכבדים האלו הנקראים "יהדות" (התורה?) במקום שיאמצו את האימרה "אלו ואלו דברי אלוקים חיים" הם עושים ההיפך יש להם טענה על אלי ישי שמבקר בדיסקוטקים לבדוק מי נכנס ומי יוצא,תעבדו גם אתם תצאו לרחובות ותשלפו משם את בני עדתכם האומללים שאף אחד לא דואג להם ולא מסתכל עליהם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2006 15:55 לינק ישיר 

isratal,

גועל נפש של הודעה.

לידיעתך, יד לאחים, לב לאחים, ערכים, נתיבות משה, נתיבות עולם, שובו, ועוד הרבה ארגונים נוספים, הוקמו ע"י אנשים אשכנזים כדי לעזור לכלל הציבור, ומי שמגיע אליהם הם אנשים מכלל הציבור, בלי הבדלי ארץ מוצא הסבא והסבתא.

ורק אתה משום מה חושב שאסור שספרדים יעזרו לאשכנזים לצאת מהדיסקוטקים.

הספרדים באופי שלהם הם יותר חמים ופתוחים ולכן יותר קל להם בקירוב רחוקים, יותר מאשר האשכנזים שהם באופי שלהם יותר מופנמים וקשה להם להיפתח לאנשים שהם לא מכירים. ולכן הספרדים צריכים לעזור לכולם לחזור בתשובה!!!!! וכל אדם שלא חוזר בתשובה בגלל שאתה isratal חשבת שאם הוא אשכנזי אסור לך לעזור לו, כל אדם כזה ישב לך על המצפון ביום הדין שבגללך הוא ירד חס ושלום למ"ט שערי טומאה בגלל שנאתך לאשכנזים.

הערה: לשם חובת ההבהרה: אני בע"ה מצביעה ש"ס. אבל אני רוצה להאמין שגם המדיניות של ש"ס היא לעזור לכל הנזקקים ולקרב את כל הרחוקים, ולא משנה איפה נולדו הסבים והסבתות שלהם, כי אין אשכנזים ואין ספרדים - כולנו יהודים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2006 18:52 לינק ישיר 

"ורק אתה משום מה חושב שאסור שספרדים יעזרו לאשכנזים לצאת מהדיסקוטקים"
זה הציטוט של אלעדית תראי לי איפה כתבתי דבר כזה.
אבל אני משער שדברי לא הובנו.ואנסה להרחיב קמעא.  
אני פונה ליהדות התורה ואומר מה רע שאלי ישי יוצא לדיסקוטקים ומחפש אנשים, בשביל זה הדבקתם לו את התואר "אינו ראוי לייצג בני תורה"?
 "יושב ראש ש"ס אלי ישי לא מייצג בני תורה" , אמר ל-
NRG
יהדות אחד ממקורביו של הרב אלישיב, "הוא לא נציג של עולם הישיבות, הוא הולך ומסתובב בדיסקוטקים כדי לראות מי נכנס ומי לא נכנס, זו לא תנועה חרדית".
הדברים שהם אמרו חמורים! ולכן כתבתי תצאו גם אתם ותוציאו משם אנשים מבני עדתכם כי יציאה לדיסקוטקים להחזיר אנשים בתשובה אינה מורידה מערך הרמה התורנית והיות ויהדות התורה כבר מיצתה את הפוטנציאל שלה עם האשכנזים ולא נשאר להם רק ספרדים לכן כתבתי תוציאו מבני עדתכם כי יש הרבה מאוד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2006 19:13 לינק ישיר 

הרבה זמן לא היתה כאן כותרת מוצלחת כל כך לאשכול.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2006 19:23 לינק ישיר 

isratal,

הטענה שלי היא כמובן לא אישית כלפיך, אלא באופן כללי כלפי הגישה כאילו ספרדים צריכים להחזיר בתשובה רק ספרדים, ולקבל למוסדות שלהם רק ספרדים, וכדו', כי היום כבר כולם עם אחד ובשביל מה להפלות בין דם לדם. 

ולגבי אגו"י: ממש לא נראה לי שיש ממה לחשוש. להיפך, נראה שהליטאים מאוד לא מרוצים מההסכם שנחתם בסופו של דבר שם, ואם כבר אז תהיה זליגה משם לש"ס ולא להיפך.

והיחודיות של ש"ס היא שהיא הוקמה כדי לעזור לאנשים להתחזק ולהחזיר עטרה ליושנה, ואין אף מפלגה שיכולה להתחרות בהישג האדיר הזה של ש"ס, בהחזרה בתשובה של רבבות יהודים, ובקירוב רבבות יהודים אל מסורת אבותינו.

ובכל מקרה, אם מחפשים אסטרטגיה לבחירות האלו, לדעתי כדאי ללכת כמה שיותר על הבוחרים ה"רגילים", אלו שחושבים להצביע לקדימה כי אין להם מה להצביע, ואותם צריך לשכנע שאם הם רוצים שהילדים שלהם ימשיכו להיות יהודים ולא חס ושלום יתבוללו, הם צריכים להצביע למפלגה שתעזור להם להתקרב למסורת של עם ישראל. ורק צריך לזכור שלא מדובר פה על אשכנזים/ספרדים, אלא על כך שכל יהודי יש לו מקום אצל הקדוש ברוך הוא וכל יהודי יכול לחזור בתשובה. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2006 19:35 לינק ישיר 

ברוך השם תנועת ש"ס היא עצמאית ולא צריך הכשר של הרב אלישיב
או של רבנים אחרים יש לנו את גדול הדור שלנו
ואני חלילה לא מזלזל בגאון הרב אלישיב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2006 20:15 לינק ישיר 

שימו לב שזה לא הרב אלישיב אלא רק מקורב שלו אולי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2006 22:20 לינק ישיר 

אפרתי, זהו שמו של הנהג עם הפראק וההמבורג.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2006 23:26 לינק ישיר 

חחחחחחחחחחחח
הרג אותי מצחוק הוא פונה לאפרתי...
גם לא לאלי ישי אבל בטח שלא לאפרתי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2006 01:02 לינק ישיר 

חבר'ה
עם החילוקי דעות, אבל הרב אפרתי הוא ת"ח ואסור לזלזל!

מנהלים, האם אתם מאשרים כזה זלזול ברבנים???????.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2006 08:20 לינק ישיר 

שסניייק אני לא שמתי לב על פגיעה אם ראית משהו שלח באישי ומובטח לך שאני יסדר
ולכולם אם ראיתם משהו שצריך לתקן אפשר תמיד לישלוח באישי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > א חרדים ספרדים > רצחת וגם... הם מחכים לקולות הספרדים...
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext