|
|
| נשלח ב-7/5/2006 21:14 |
|
| |
האם קיים אשכול העוסק בקביעת רגע המוות בקרב פוסקי ההלכה
|
|
|
|
| נשלח ב-8/5/2006 09:12 |
|
| |
נרו_יאיר אם זכרוני אינו מטעה אותי אזי בקובץ תשובות הגאונים (ליק?) יש גם תשובות של רבנו קלונימוס מלוקא.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/5/2006 12:22 |
|
| |
בעקבות הדיון שהיה פה על גזל וכו'
----
האם זה חוקי "לשאול" אינטרנט אלחוטי מאחרים?
רוב בעלי הרשתות האלחוטיות - בבית ובבתי עסק - אינם מודעים לסכנות הנובעות מהזנחת האבטחה של רשתות אלה. במקרים קיצוניים, אתם עלולים להיענש על פעולות שביצעו אחרים ברשת שלכם. אך הטיפול הנכון בבעיה הוא באמצעות הטלת האחריות על בעלי הרשתות
*>P{margin:0;}
UL{margin-bottom:0;margin-top:0;margin-right: 16; padding-right:0;}
OL{margin-bottom:0;margin-top:0;margin-right: 32; padding-right:0;}
<>var agt=navigator.userAgent.toLowerCase();var is_major = parseInt(navigator.appVersion);var is_ie = ((agt.indexOf("msie") != -1) && (agt.indexOf("opera") == -1));var is_ie5 = (is_ie && (is_major == 4) && (agt.indexOf("msie 5.0")!=-1) );
function txt_link(type,url,urlAtts) {
switch (type){
case 'external' :
if( urlAtts != '' ) {var x = window.open(unescape(url),'newWin',urlAtts)} else {document.location = unescape(url);}
break;
case 'article' :
urlStr = '/articles/0,7340,L-to_replace,00.html';url=urlStr.replace('to_replace',url);
if( urlAtts == '' || !urlAtts) {document.location = url;} else {var x = window.open(url,'newWin',urlAtts)}
break;
case 'yaan' :
urlStr = '/yaan/0,7340,L-to_replace,00.html';url=urlStr.replace('to_replace',url);
if( urlAtts == '' || !urlAtts) {document.location = url;} else {var x = window.open(url,'newWin',urlAtts)}
break;
case 'category' :
urlStr = '/home/0,7340,L-to_replace,00.html'; url=urlStr.replace('to_replace',url);
break;
}
}
function setDbLinkCategory(url) {eval(unescape(url));}>
האינטרנט האלחוטי מצוי היום כמעט בכל מקום בישראל , בשדות תעופה, בבתי קפה, ברחובות ובבתים פרטיים. עם התפשטותו תופסת תאוצה תופעת "גניבת הפס האלחוטי", המכונה בלעז war-driving או piggybacking.
מדובר בחיפוש אחר רשת אלחוטית לא מאובטחת המצויה בסביבה, התחברות אליה וגלישה באינטרנט באמצעותה. אם תבדקו את רישומי (לוגים) הנתב האלחוטי שלכם תמצאו, בוודאי, מספר לא מבוטל של נסיונות של זרים להתחבר אל האינטרנט באמצעות הרשת שלכם. אם הרשת שלכם אינה מאובטחת – סביר להניח כי הנסיונות היו מוצלחים.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3247756,00.html
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-8/5/2006 15:46 |
|
| |
על אודות רבי קלונימוס מלוקא ראו "סיני" כרך לד עמודים שלה-שלז, במאמריו של ד"ר ש. אידלברג: "לתולדות יהודי אשכנז בתקופת הרגמ"ה", ובמבואו לתשובות רבנו גרשום מאור הגולה, (ישיבה יוניברסיטי- תשטז) מעמוד 6.
תמצא חומר רב על משפחת קלונימוס תמצא במאמרו של א גרוסמן : "הגירתה של משפחת קלונימוס מאיטליה לגרמניה", ציון מ תשל"ה עמודים 154-185
אם שאלתך היתה על מלקט התשובות, הרי הוא יואל הכהן מיללער שנפטר בשנת תרנ"ו, חכם זה כנראה התמחה בספרות הגאונים, ליקוטים אחרים משלו: "תשובות חכמי צרפת ולותיר", וויען תרמ"א, ותשובות "גאוני מזרח ומערב", ברלין תרמ"ח, ו"מפתח לתשובות הגאונים", ברלין תרנ"א, "הלכות פסוקות מן הגאונים", קרקא תרנ"ג.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/5/2006 16:42 |
|
| |
שכחתי להוסיף את אברהם גרוסמן, בספרו "חכמי אשכנז הראשונים", הוצאת האוניברסיטה העברית, תשמ"א. העוסק במשפחת רבנו משולם באריכות. ראואת שושלת היוחסין של המשפחה, שם בעמוד 46
|
|
|
|
| נשלח ב-8/5/2006 16:47 |
|
| |
שאלה: מה טיבו של פירוש הרשב"ם לפרק ערבי פסחים שמודפס בש"ס במקביל לפירוש רש"י? האם הוא חלק מפירוש רחב יותר? אם לא מה צורך היה בו? האם רש"י קיצר במיוחד בפרק זה? תודה מראש
מאיר
|
|
|
|
| נשלח ב-8/5/2006 16:54 |
|
| |
הילל ,
תודה . תזכה למצוות .
|
|
|
|
| נשלח ב-9/5/2006 13:48 |
|
| |
מיםבכנרת:
אודה לתלמידי חכמים ובעלי התקליטורים דפה שיעזרו לי למצוא כמה מקורות ומראי-מקומות.
וזה החלי:
א. תלמיד חכם נקרא "שבתא דכולא שתא".
ב. מי שעוסק רוב היום בתורה יש לו דין של תלמיד חכם.
ג. סיפור המובא בחז"ל (גמ', מדרש, זוהר וכד') על אחד שלא היה לו פרנסה ולכן מינו אותו להיות גזבר, שמזה יתפרנס.
שוב, תודה מראש, ובהקדם...
מיימוני:
ברוך הבא אל הפורום!
לצערי איני יודע תשובות לשאלתך, אלא שהשאלה השניה היא נידון גדול בבעלי השו"תים לדורותיהם. יש מחמירים בקריטריון שלך ויש מקילים.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-9/5/2006 17:13 |
|
| |
<"מי שעוסק רוב היום בתורה יש לו דין של תלמיד חכם.">
לענין מה?
לענין תשלום מסים?
לענין קנס למבייש ת"ח?
לכבדו, ולקום מפניו.?
לשאת בת כהן?
<"סיפור המובא בחז"ל (גמ', מדרש, זוהר וכד') על אחד שלא היה לו פרנסה ולכן מינו אותו להיות גזבר, שמזה יתפרנס">.
"...תמה על שני תלמידים שיש לך ביבשה, רבי אלעזר חסמא ורבי יוחנן בן גודגדא, שיודעין לשער כמה טפות יש בים, ואין להם פת לאכול ולא בגד ללבוש! נתן דעתו להושיבם בראש". (תלמוד בבלי הוריות דף י עמוד א).וברש"י:
"נתן - רבן גמליאל דעתו עליהם להושיבם בראש, כדי שיהו מתפרנסים [מאותה] שררה שיתן להם". עולם הפוך אני רואה
תוקן על ידי - נישטאיך - 09/05/2006 18:09:58
|
|
|
|
| נשלח ב-9/5/2006 20:18 |
|
| |
לפני כמה חודשים, ואולי שנה, הועלה לכאן מאמר של הרב עמיטל אודות הציונות והיחס הדתי אליה (הוא צידד ביחס 'חילוני' לציונות. האם מישהו יכול לתת לי לינק? אודה לתשובה באישי, ואם זה קשה אז כאן.
מיכי
|
|
|
|
| נשלח ב-10/5/2006 00:59 |
|
| |
תוקן על ידי - עצכח - 15/06/2006 16:31:27
|
|
|
|
| נשלח ב-10/5/2006 23:26 |
|
| |
מאוד מאוד אני אוהב את הפורום הזה אבל אני לעמעך גדול ובקושי אפשר לי להבין את זה, וכל שכן לכתוב בשפת זה. אם אתם יודעים איזה מקום בנט אני יכול לשפר את הלשון בבקשה נא להודיע לי במוקדם אפשרי.
מאה תודות.
|
|
|
|
|