בית פורומים עצור כאן חושבים

משאלות: אשכול בקשות מחברי הפורום [ב']

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-24/5/2006 20:15 לינק ישיר 

אני מחפש בתלמוד בבלי וירושלמי:
משחקי לשון 'לחדד התלמידים'. גם אלה ש'לחדד התלמידים' לא מפורש בתלמוד, אלא גם במפרשים.

יישר כח המשיב

סאביטש- יש ספר אנגלי על הנושא בשביל ספריות בבתי ספר וכדו'. לצערי, אני לא זוכר את השם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/5/2006 17:59 לינק ישיר 

במהדורת ארטסקרול למסכת שקלים מוזכר לעתים קרובות (בהערות למטה) ביאור של ר"ח קנייבסקי על המסכת.

במה מדובר? האם יש לר"ח ביאור על הירושלמי כולו או רק חלק ממנו?

אלו עוד חיבורים פורסמו על ידו (אני מכיר רק את 'דרך אמונה')?

בתודה מראש...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/5/2006 19:53 לינק ישיר 

סאניטש:

יש שיטה לקיטלוג ספרי יהדות בשם "אלעזר". אפשר למצוא עליו מידע ברשת. אם מדובר בספרייה של עד 5,000 ספרים אפשר למספר את המדפים ואז לקטלג באמצעות תוכנה של מיקרוסופט בשם אקסס.

ממללא:

יש לר' חיים קניבסקי פירוש על הלכות שקלים להרמב"ם בשם שקל הקדש. אולי לזה נתכוונו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/5/2006 20:14 לינק ישיר 

אודה אם מישהו יאיר את עיני:
דברי הימים ב כ''א 12 "ויבא אליו מכתב מאליהו הנביא לאמר כה אמר ה' אלהי דוד אביך תחת אשר לא הלכת בדרכי יהושפט אביך ובדרכי אסא מלך יהודה".
המפרשים כולם מתקשים באפשרות קבלת המכתב מאליהו שכבר עלה בסערה השמימה כמה דורות קודם. (מלכים ב ב'),
רש"י: "לאחר שעלה לשמים בא לו כתב זה של נבואה זו". רד"ק: "זה היה אחר שעלה וענין זה כי נגלה אליהו ברוח הנבואה לאחד מן הנביאים ושם בפיו דברי המכתב" וכו'.
אבל ברלב"ג יש דברים שלא זכיתי להבין: "ראוי שיתבאר מזה כי אליהו לא מת בעת אשר לוקח מעל ראש אלישע וזה כי לא נחה רוח אליהו על אלישע שיהיה לנביא תחתיו כי אם אחר שלוקח מאתו כמו שיתבאר... שאם לא הונח הענין כן הנה יחויב שנאמר שאליהו נתנבא קודם מותו שכן יהיה הענין ושכבר יגיע לו מזה זה העונש שזכר וזה דבר בלתי אפשר שיונח כן שאם היה הדבר כן יהיה העונש על החטא נגזר לאדם טרם היותו חוטא ולא תשאר לו בחירה ימלט בה מהיות חוטא וזה סותר כל שרשי התורה שאם הוה זה כן...  ובכלל הנה המאמר בשיעד הנביא שיחטא פלוני ויענש עליו עונש כך הוא הורס הגדולה שבפנות התוריות והעיוניות".
שאלתי היא,  "הכל צפוי והרשות נתונה". אני מבין שהרלב"ג מחלק בין ידיעת ה' לידיעת נביא, כנראה כתוצאה מסוג הפתרון שלו את הסתירה שב"הכל צפוי" אם כך איך הוא מסביר את "ידעתי כי אחרי מותי השחת תשחיתון"?
גם עצם החילוק (אם ישנו) בין ידיעת ה' לידיעת נביא לא נהיר לי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/5/2006 22:02 לינק ישיר 

גלוי עיניים,  לדעתי נושא זה מצדיק פתיחת אשכול, ואינך צריך להידחק אל אשכול המשאלות נמוך הרייטינג, שאליו דחקו אותנו ואת שכמותנו.

שאלה לי אל החבר'ה: מי מכיר, מי יודע? אני צריך ביוגרפיה קצרה ומאוד מאוד אלמנטרית של הרב כתריאל אפרים טכורש, בעל שו"ת כתר אפרים. מתי נולד, היכן, מה עשה , מתי נפטר? אידך גיסא

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/5/2006 13:37 לינק ישיר 

אין להתעלם מדעת הרבנים שמכשירים דפוס משי (כגון הרב עבדי ועוד) גם אם הם לא הוזכרו ע"י סופר המודיע

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/5/2006 15:45 לינק ישיר 

only in ackac i can't write hebru- way

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/5/2006 17:03 לינק ישיר 

מסתפקניק כתב לי לתיבה האישית:

"לר' חיים קנייבסקי יש פירוש (שנכתב ע"י החברותא שלו ללימוד ירושלמי) על סדר זרעים וכן על מסכת שקלים מתלמוד ירושלמי.

נדמה לי שבאחת המהדורת של מסכת שקלים [מאורות או אולי מתיבתא] לרגל הדף היומי, הודפס גם פירושו של ר"ח קנייבסקי.

לבד מזאת, חיבר ר"ח קנייבסקי פירוש על הלכות שקלים והלכות קידוש החודש (לרמב"ם, וחיבור זה נקרא 'שקל הקודש', חיבור במתכונת המשנה ברורה".

תודה רבה.
חילך לאורייתא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/5/2006 17:18 לינק ישיר 

הבעיה שציינתי לעיל לגבי הכתיבה באנגלית נפתרה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2006 06:05 לינק ישיר 

לגלויעינים -

דיון לרלב"ג שאין הקב"ה יודע עתידות -
ידיעה ובחירה- דיון על מושגים פילוסופים
http://hydepark.hevre.co.il/hydepark/topic.asp?whichpage=2&topic_id=1548890

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2006 10:36 לינק ישיר 

http://www.biu.ac.il/JS/riz/units/upa08.html

טכורש, כתריאל פישל

נולד: תרנ"ז (1896) ניישווה (פולין). נפטר: תשל"ט (1979), תל- אביב.

למד בישיבה בעיר וולוצלאבק (פולין), בה הוסמך לרבנות ופעל רבות בענייני ציבור: היה ממייסדי תנועת צעירי המזרחי בפולין, שימש כחבר מרכז צעירי המזרחי, כיושב ראש המזרחי בעיר וניהל את בית הספר של המזרחי בעיר. בשנת תרצ"ג (1933)

עלה לישראל ומונה לרב בשכונת שפירא (בתל- אביב) ולאחראי על הכשרות ברבנות הראשית של תל - אביב. פעילותו כרב בשכונת שפירא הקיפה את כל תחומי החיים, בזכותה הוא נבחר להיות יושב ראש ועד השכונה ולאחר מכן נשיא הכבוד של השכונות העבריות בתל- אביב. משנת תרצ"ד (1934) כיהן כחבר המועצה המורחבת של הרבנות הראשית לישראל. נבחר מחדש לשבת במועצת הרבנות הראשית לישראל בשנת תשכ"ה (1965). כמו כן הוא השתתף כציר בקונגרסים הציוניים וסגן חבר בועד הפועל הציוני ובזמן המנדט הבריטי הנהיג את משפחות עצורי המחתרות שהוגלו מישראל.

שימש כחבר הועד הראשי של המזרחי העולמי, חבר הועד הפועל של הפועל המזרחי ושל המפד"ל והיה ממייסדי חבר הרבנים של הפועל המזרחי, שבראשו עמד. כראש חבר הרבנים, ניהל מאבקים ציבוריים - דתיים בנושאים כגון: גיוס בנות, "מי הוא יהודי", חוק הכשרות ועוד. בתוך תנועת הפועל המזרחי ייסד את סיעת "אל המקור" שבראשה עמד. פרסם מאמרים רבים וספרים בנושאי הלכה ואקטואליה.

החומר, שהיה חלק מעיזבונו של כתריאל פישל טכורש, נמסר על ידי יורשיו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2006 16:10 לינק ישיר 

המביט_אל שואל:

אני מחפש מקורות מהראשונים ואחרונים בנושא של עולם הבא.
אם היה אשכול בעבר בנושא, לינק אליו יכול מאוד לעזור.
תודה מראש

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2006 16:58 לינק ישיר 

.

מישהו מכיר מקום ברשת עם תרגום אנגלי לסיפוריו של ר' נחמן?

ושאלה נוספת:

איך דוברי האנגלית שביניכם היו מתרגמים לאנגלית את הביטוי הכה-יהודי "הרהור של תשובה" ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2006 21:00 לינק ישיר 

מעגלהיוצר שואל:

שלום ,אני שואל שאלות חשובות מאוד,אל תעבירו אותי לאשכול השאלות

א) אם אפשר לבקש מכם לעזור לי ,לדעת מהי ארץ ישראל השלמה? אם יש לה גבולות בכלל?
ב) שאלה מטומטמת,אבל אשאל אותה בכל זאת
    האם יתכן שבית המקדש יבנה במקום אחר בירושלים,והשם ממעל יעבור עמנו לשם?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/5/2006 05:19 לינק ישיר 

בין עולם הבא ותחיית המתים
http://www.daat.ac.il/daat/kitveyet/sinay/haikarim.htm

גבולות ארץ ישראל / הרב מרדכי עמנואל
http://www.daat.ac.il/daat/kitveyet/hamaayan/gvulot1-2.htm

גבולות ארץ ישראל לפי התורה / ד"ר יהושפט נבו

http://www.daat.ac.il/daat/kitveyet/shmaatin/nevo.htm

תוקן על ידי - נישטאיך - 29/05/2006 5:46:27

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > משאלות: אשכול בקשות מחברי הפורום [ב']
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 14 15 16 ... 39 40 41 לדף הבא סך הכל 41 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.