בית פורומים עצור כאן חושבים

משאלות: אשכול בקשות מחברי הפורום [ב']

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-18/7/2006 22:38 לינק ישיר 

תודה רבה מעומק הלב (אייקון מחייך)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2006 22:14 לינק ישיר 

בן_ישראל01

שלום

רציתי לשאול שאלה,האם למישהו ידוע אם יש במשנה או בגמרא או בתנך

דבר הנקרא "לחם קל"
????

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2006 22:19 לינק ישיר 

בחיפוש בפרוייקט השו"ת עולה כי הביטוי הזה אינו מופיע בכל ספרות חז"ל שמצויה שם, וכן בראשונים ובשו"תים.
בתגובה שכתבתי באשכול הוספתי כי אני חוסך מעבר לאשכול המשאלות, אבל המנהלים היו זריזים יותר, וכך אילצו אותי לכתוב זאת שוב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2006 06:30 לינק ישיר 

[ אולי ה"שמועה" נוצרה בגלל "לחם וקלי וכרמל" ( ויקרא כג )  ]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2006 08:09 לינק ישיר 

תודה
בעקבות הפסוק שנתת
ויקרא
יד
וְלֶחֶם וְקָלִי וְכַרְמֶל לֹא תֹאכְלוּ, עַד-עֶצֶם הַיּוֹם הַזֶּה--עַד הֲבִיאֲכֶם, אֶת-קָרְבַּן אֱלֹהֵיכֶם:  חֻקַּת עוֹלָם לְדֹרֹתֵיכֶם, בְּכֹל מֹשְׁבֹתֵיכֶם.  {ס}

גם במצוות אינני מבין
מישהו מוכן להסביר לי

איזה קרבן,ואיזה אלוקים(יש רק השם אחד)?

נניח שהאדם משיג נפשו ללחם הקל,אך הלחם לא כ"כ קל כפי שהוא נקרא

והיום אין בית מקדש ,ולפי הבנתי אי אפשר להקריב קרבן

לא יאכל לחם נאות,עד שיוקם בית המקדש,האמנם?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2006 08:27 לינק ישיר 

יש גם על המן: 'ונפשנו קצה בלחם הקלוקל' בפרשת חוקת (במדבר כ"א ה') ורש"י פירש בשם חז"ל משום שהוא קל ונבלע באיברים.  תוקן על ידי - קונילמל7 - 20/07/2006 8:27:57

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/7/2006 03:40 לינק ישיר 

חבצלת

שאלת:

<''האם ידוע למישהו על מינהג לכתוב בשורה הראשונה של מצבות נשים נפטרות פ"ט (במקום פ"נ, שבו משתמשים לגברים בלבד), ועל מקורו של מינהג זה?">

לי ידוע על "מנהג" זה, ואפתח בשאלה:

מהו יסוד קביעתך, "שבו משתמשים לגברים בלבד", והרי פ"נ אינם אלא ראשי תיבות סתמיים-דו מיניים, והם ראשי התיבות של "פה נטמן" לזכר, או של "פה נטמנה" לנקבה.

אין ספק אצלי שידוע לך שאין נוסח כיתוב קבוע למצבות, וגם נוסח הכיתוב הקבוע בחלקות הצבאיות של צה"ל אינו קבוע, וניתן לשינוי- ראי "תקנות בתי קברות צבאיים (כללים לכיתוב על מצבות), התשנ"ז-1997", ובג"ץ 5688/92 - שמואל ויכסלבאום ואח' נ' שר הביטחון ואח', כך שהמנהג לכתוב בשורה הראשונה של מצבות.פ"נ, אינו מנהג אלא נוהג.

כותבים את מה שרוצים, בכל שורה שרוצים.

_______

נוסח מצבה  "פ"ט" מצאתי ב"פסקים ותקנות" של ר"ע איגר, (ערוך ומסודר ע"י הרב נתן גשטטנר, מחבר הספר "להורות נתן"),

בעמוד ק"ח של הספר מובאות נוסח מצבות בנותיו של ר"ע איגר, שנוסח שתיים מהן הוא "פ"נ", הרי נוסח השלישית שבהן, שנקברה בברעסלויא ביום כ"ז בניסן תרנ"א היה:

"פ"ט האשה החשובה והצדקת, בשלושה כתרים מעוטרת...".
____

ב"מוריה" (הוצאת "מכון ירושלים", שנה עשירית, (חשוון תשמ"ב), עמוד פב, הערה 22) מופיע הנוסח "פ"ט" על גבי מצבה מהר הזיתים בירושלים משנת תרל"ה, שעליה נאמר:

"פ"ט האשה אשת חבר הצדקת הצנועה והחסודה והמיוחסת מצד אבותיה... יום י"ד לחודש טבת שנת תרל"ה".
____

נוסח "פ"ט" מצאתי גם בנוסח מצבתה של רבנית בהונגריה משנת תרס"ט

אף אם ברוב המקומות כתבו "פ"נ" או "פה טמונה" על מצבתה של נפטרת, היו מקומות בהן כתבו על מצבת נפטרת: "פ"ט".
תוקן על ידי - נישטאיך - 23/07/2006 3:41:52

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/7/2006 09:48 לינק ישיר 

יוסי
הנה המקור.

תלמוד בבלי מסכת הוריות דף יג עמוד ב

עשרה דברים קשים ללימוד: העובר תחת האפסר [הגמל] וכל שכן תחת גמל [עצמו], והעובר בין שני גמלים, והעובר בין שתי נשים, והאשה העוברת בין שני אנשים, והעובר מתחת ריח רע של נבילה, והעובר תחת הגשר שלא עברו תחתיו מים מ' יום, והאוכל פת שלא בשל כל צרכו, והאוכל בשר מזוהמא ליסטרון, והשותה מאמת המים העוברת בבית הקברות, והמסתכל בפני המת; ויש אומרים: אף הקורא כתב שעל גבי הקבר
וכל המוסיף

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/7/2006 17:48 לינק ישיר 

ירוחם, קודם כל, תודה רבה.
שנית:
1) האם "קשה ללימוד" היינו "קשה לשכחה" ?
2) האם יש אכן הסבר לזה שדווקא מעל גבי מצבה יש בעיה ?
תודה שוב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/7/2006 04:44 לינק ישיר 

כשדע למה על מצבה יש בעיה, גם תדע, למה דוקא על מצבה יש בעיה.

למה על מצבה יש בעיה אתה יודע ? תוקן על ידי - נישטאיך - 27/07/2006 4:46:17 עולם הפוך אני רואה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/7/2006 12:21 לינק ישיר 

יוסי.
שאלה 1 התשובה כן.
האם לא שמת לב כי בגמרא לא מופיע אותיות בולטות.
תשובתו של נישטאיך היא הממצה. הוא רואה הפוך ולכן הוא רואה נכון

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/7/2006 18:57 לינק ישיר 

שלום
 מה זה פורייקט השו"ת?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/7/2006 19:42 לינק ישיר 

טוב ,אז לא חיכתי לכם בסוף

מצאתי ,חן חן

עכשיו לאחר שמצאתי

איך לומדים את כל המאגר הזה?
כדאי להתחיל?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/7/2006 19:47 לינק ישיר 

בגדול המאגר הזה הוא לא כל כך לצורך למידה, לפחות לדעתי אלא הוא כלי מדהים לעזר וסייוע לחיפוש מקורות בכל הענפים. שיעורים שלמים ניתן להכין ממנו ומאמרי מוסר ומחשבה ללא גבול. קיים במקביל לו התקליטור התורני, שעוסק בפרישה רחבה יותר של ארון הספרים אבל פחות עמוקה.
אישית אני משתמש בהם ללא סוף.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/7/2006 01:14 לינק ישיר 

ירוחם תודה, אך לפי המורם מהנ"ל נראה שאסןר לקרוא מצבה ? האם אכן כך, לא זכור לי כזה דבר.
ועוד - מהיכן הגיע - המקור לאי קריאת - או מצבות עם אותיות לא בולטות ?

נישט - אדרבה אולי תסביר לנו.
תודה

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > משאלות: אשכול בקשות מחברי הפורום [ב']
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 18 19 20 ... 39 40 41 לדף הבא סך הכל 41 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.