בית פורומים עצור כאן חושבים

משאלות: אשכול בקשות מחברי הפורום [ב']

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-16/8/2006 13:30 לינק ישיר 

גו''ג, תודה.
ושאלה נוספת. התרומה שלי אפקטיבית, או שזה כמו ללכת עם סיכת מאבק באיידס בדש הז'קט וכיוצא באלו מחוות?

ושאלה הלכתית בנושא זכויות יוצרים של תוכנה. אני משתדל להשתמש רק בתוכנות עם רשיון, ובמחשב שלי היה מותקן עותק מקורי של וינדווז. לפני כשנה התעורר צורך לפרמט את המחשב, והטכנאי שנקרא לביצוע המשימה החליט מדעתו להתקין לי עותק מזוייף. כמה חודשים אחר כך הורדתי עידכונים מווינדווז אפ דייט ומאז גייטס מודיע לי בכל בוקר בנימוס ערמומי ש''נפלת קרבן לפירטיות תוכנה''. הייתי מתקין מחדש את העותק המקורי שלי, דא עקא - הוא אבד (אחרי הפירמוט הנזכר). השאלה: עליי לרכוש עותק חדש במיטב כספי? (נציג השירות של מייקרוסופט שענה לי בצ'ט שלהם לא מוכן להסתפק בתצהיר שיפרט את השתלשלות הדברים, ומצד שני אני יכול  להמשיך ולהשתמש בעותק המזוייף ללא כל הפרעה חוץ המודעת גייטס המתחסדת בכל בוקר). מה לעשות, הלכתית?

תוקן על ידי - bt77 - 16/08/2006 13:46:58

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/8/2006 15:21 לינק ישיר 

למי שחיפש מאמרים ב"סיני" החפרפרת שלנו שלחה לי את הלינק הבא שבו מאמרים רבים מסיני. http://www.daat.ac.il/daat/kitveyet/sinay/index.html שומר פיו ולשונו שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/8/2006 04:44 לינק ישיר 

בן איש אחד

תודה,

מדוע לא בכל מקרה (ולא רק בפורים) בו פורסים מפה?

האם ההבדל הוא בין לכתחילה ודיעבד?

תוקן על ידי - נישטאיך - 17/08/2006 5:16:48

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/8/2006 20:56 לינק ישיר 

שלום

שאלה לתלמידי הרמב"ם

אני רוצה ללמוד משנה תורה לרמב"ם

רציתי לדעת אילו ספרים יש,אילו הוצאות,קניתי את רמב"ם לעם של מוסד הרב קוק,האם זה טוב ללמוד ממנו?

רציתי לדעת בתור תלמידים מנוסים,ובטח יש כאן חכמים...

יש לציין וחשוב להדגיש,שאני לא חכם במיוחד,אבל אני יודע שהרמב"ם דיבר בעברית פשוטה

אך עם זאת שהוא דיבר בעברית פשוטה,לעתים ציריכים ביאורים אני מניח

אני שייך במוצאי לעדות המזרח,האם משנת הרמב"ם היא עדתית(אני משער שלא)?

איזה ספר(איזו הוצאה) תוכלו להציעה לי להתחיל ללמוד מהרמב"ם יהדות ולקיים מצווות

שואל באמת וברצינות,,אנא התייחסו אל השאלה בכובד ראש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/8/2006 21:44 לינק ישיר 

שכחתי לומר ,תודה!

ערב טוב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/8/2006 10:01 לינק ישיר 

שואל היקר ברוך הבא אל הפורום נראה לי ששאלתך דווקא ראויה לאשכול בפני עצמה. אם יתפתח הדיון, נעתיקנו לשם. אני מבקש לשאול, כדי לדעת מה לענות: למה אתה לומד רמב"ם? האם אתה רוצה לקיים מצות תלמוד תורה? האם אתה רוצה לדעת הלכה בכל מקום? שכן הרמב"ם הוא קשה מאד ללימוד, אם אינך רואה את הרקע שעל פיו פסק מה שפסק בספרו. יש בספרו חלקים שהינם נפלאים וברורים, כגון הלכות תפילה. יש בספרו חלקים לא ברורים ולא מובנים, ללא הכרת הסוגיות עליהם הוא מדבר. ואיני מתכון לקודשים וטהרות, שהם חלק רחוק מאיתנו של התורה שאיננו יכולים לקיים בזמן הזה. אלא להלכות שבת. אם תנסה לפסוק היישר מהרמב"ם, ללא הכרת הסוגיות וראית דרכו של הרמב"ם בהן, חוששני שלא תדע בהכרח מה הוא רוצה לומר. זה מפליא, כי הרמב"ם קיוה לכתוב ספר שכל אחד יכול להבין, ספר שיהפוך את לימוד הגמרא למיותר. אבל כמדומה שלא עלה הדבר בידו. אני סבור שהרמב"ם חשב שכל אחד יכול להבין את כוונת דבריו בספרו, ונראה לי שזה לא קל ולא חד משמעי. על כל פנים, אם רצונך לעיין ברמב"ם בלבד על הסדר, הרמב"ם עם פירוש מוסד הרב קוק הומלץ כאן בעבר בפורום. תלוי ברקע ובזמן שיש לך להשקיע, אתה עשוי לשקול ללמוד ברמב"ם עם פירושו של הרב קאפח, שמסכם את הדיונים העיקריים ברמב"ם. ניתן לעשות זאת גם בהוצאת שבתי פרנקל, תוך עיון בספר "המפתח" בסוף הספר שמבהיר על מה דנים המפרשים ברמב"ם. אבל זה מחייב היכרות עם ספרות עשירה. המליצו כאן גם על פירושו של הרב רבינוביץ לרמב"ם, ויש כאן מתלמידיו שיוכלו לפרט יותר. שומר פיו ולשונו שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/8/2006 11:38 לינק ישיר 

כן
אני רוצה לקיים מצוות תלמוד תורה.

תגיד שאמרת טהרות,התכוונת גם לטהורים?
אז למה אומרים,הבא להטהר עוזרים לו מהשמיים,קראתי באיזה מקום...?

בכל אופן,קראתי את המלצותיך
ואני מודה לך על כך,אני בהחלט  עשוי לשקול ללמוד ברמב"ם עם פירושו של הרב קאפח.

תודה. תוקן על ידי - שואל100 - 18/08/2006 11:56:33

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/8/2006 15:05 לינק ישיר 

יש תשובה ב'יביע אומר' בה דן בגדרי הדין למעשה בזה"ז. מקריאת דיונו הנרחב (בו למסקנה מתיר דווקא משום יישוב א"י), נראה לי שתקבל תשובה לשאלות שהעלית.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/8/2006 15:43 לינק ישיר 

כיון שלא נתבאר בדיוק היכן דן הרב עובדיה בדברים, חיפשתי בפרוייקט השות. מצאתי שלוש תשובות. שו"ת יביע אומר חלק ג - חו"מ סימן ז נשאלתי מאת הרה"ג ר' יעקב שמש שליט"א אודות מה שפסק מרן בש"ע חו"מ (סי' תט ס"א) אין מגדלים בהמה דקה בא"י מפני שדרכם לרעות בשדות של אחרים והיזקם מצוי, אבל מגדלים בסוריא ובמדברות שבא"י. והאידנא שאין מצוי שיהיו שדות לישראל בא"י נראה דשרי. עכ"ל. היאך הדין נוטה בזה"ז שבעזה"י זכינו ליישוב ישראל בא"י, אם מותר לגדל בהמה דקה שהואיל והותרה הגזרה הותרה. או דילמא כיון שחזר טעם האיסור לקדמותו אסור לגדל. [וע"ע בש"ע יו"ד ס"ס ש"י]. ואשיב בקצרה בס"ד. עד כאן. עיקר ההיתר הוא כנראה מפני שהותר הדבר ושוב אינו חוזר לאיסורו. רוב התשובה עוסקת בגדרי ביטול דבר שנאסר במנין, ומתי איסור כזה בטל מאליו, ואם הוא מתעורר מחדש. ועוד הוא דן שו"ת יביע אומר חלק ד - חו"מ סימן ו ובכלל נ"ל שבישובים החדשים דנחתי אדעתא דהכי מותר הגידול לכ"ע וכו'. ולצורך בריאות ג"כ יש להקל, רוב תשובה זו יוצאת מן ההנחה שגידול בהמה דקה אסור, ומפלפל בהיתר לצורך חולה. (ושם הוא דן בשיטה מופלאה כי כל מה שהותר לדרוש ברופאים הוא בחולי חיצוני אבל לא פנימי. שיטה מוזרה מאד, אם מותר להקשות על מרן הרב עובדיה). בסופו של דבר הוא מביא היתרים, גם לצורך חולה ותינוק, גם לפי השיטה שאם מספק מזונות לבהמה והיא נשמרת מותר. גם לפי הטעם שאם מטופלת בידי שליח מותר. וגם לפי הטעם שהעתקתי תחילה שנראה לי עיקר. יש לו גם תשובה שלישית לגבי דין בהמה בשבת, אבל לא מצאתי שם התייחסות מפורשת לענין שלנו, אבל ראיתי ממש במקופיא ובחיפזון. שומר פיו ולשונו שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/8/2006 16:38 לינק ישיר 

נחמד שניתנת הרשות להיות עצלן ולירות מראה מקום,בתקווה שמאן דהו ימשיך.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/8/2006 18:34 לינק ישיר 

העתקה.

ווטו1:

באשכול סמוך [על ביקורת פומבית-לשון הרע] הזכיר אידך_גיסא כבדרך אגב את קריאת רביצקי לחזור אל הדיון הציבורי הפתוח, הלא-פורמלי, כמנגנון ליישוב מחלוקות ציבוריות.

אם הבנתי נכונה, הכוונה למעין פתיחתה מחדש של חתימת התלמוד [לגבי הנוגע למישור ההלכתי]. לכן מעניין לדעת אם התכוין רק למשפט החילוני או גם להלכה התורנית? האם היו לרביצקי שותפים לקריאה זו ואיך היא התקבלה? האם כיום יש עוד איזו שהיא תאוצה לקריאה הזו?

כן, אד"ג, כתבת שאינך כ"כ מסכים עם הקריאה הלזו. התוכל נמק?

אידך_גיסא:

סליחה שהגעתי באיחור, היו לי (ועדיין יש) בעיות במחשב.

מדובר בדברים שאמר רביצקי ברב-שיח שהתפרסם בקובץ "מדינת ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית" וכן באיזה קובץ אחר, משהו כמו "רב-תרבותיות" וכו'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/8/2006 02:10 לינק ישיר 

מיימוני תודה גדולה!

אך לא ביקשתי לדעת מהו הדין של גידול בהמות דקות
אלא מהו הגדר של בהמות דקות וגסות
זאת אומרת האם חתול הוא בהמה דקה או גסה
האם קוף הוא בהמה דקה או גסה וכו'
הובן?
תודה!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2006 00:49 לינק ישיר 

ymy אני לא יודע אם לגנות או לשבח כיוונת לגבי
אך לכאו' לשבח וע"כ מגיע לך  
ואכן כפי שאמר לא מה זה בהמה דקה ומה דין בהמה דקה
אלא מה הגדר הובן???
תודה רבה
ויישר כח!!

תן חיוך הכל זייער גוט

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2006 14:09 לינק ישיר 

לא לשבח ולא לגנאי, להגדרת הענין.
לשבח, כשבח את השואל שאלה ענינית.  מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2006 23:30 לינק ישיר 

מצ"ב ציטוט מר' אלעזר הקליר. חברים בקשוני לברר את הנוסח המדוייק של השורות הבאות, וכן את ניקודן. אם למאן דהו יש את הספר/לינק לספר הכולל פיוט זה, ויוכל לשלחו מנוסח, מנוקד ומדוייק, אודה לו עד מאד.

"אהבת נעורים מעולם
במתחתנים היום תיקשר לעולם
גיל יגילו בחופת / שמחת כילולם
דוד יעצים משוש גילם"

בתומ"ר וברכת חודש טוב,
עיליש

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > משאלות: אשכול בקשות מחברי הפורום [ב']
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 20 21 22 ... 39 40 41 לדף הבא סך הכל 41 דפים.

bholext