בית פורומים עצור כאן חושבים

משאלות: אשכול בקשות מחברי הפורום [ב']

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-30/8/2006 17:56 לינק ישיר 

gidon871  שואל:

כישוף שדים ורוחות (דמיון או מציאות)?

הפנו אותי בבקשה לנושא הבא:

האם הרמב"ם פוסל את אפשרות שדים ורוחות, מה הם שדים ורוחות, מה זה כישוף לשיטתו, ואיך יסביר את חז"ל שאמרו לא להרים ככר לחם השרוי על הרצפה משום כישוף, וכו'
אם אשכול בנושא קיים הרי הפנו אותי לשם ואם לאו, מחכה אני לתשובה????
semedia

אזוטריקה בתורה: כשפים, שדים ע"ז וכדומה

http://hydepark.hevre.co.il/topic.asp?topic_id=1104872

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/9/2006 12:41 לינק ישיר 

ל11101

באשכול "שאלה לגבי השם "אביגיל""

http://hydepark.hevre.co.il/topic.asp?topic_id=1326520

עולם הפוך אני רואה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/9/2006 16:08 לינק ישיר 

ראיתי האשכול שציינת מאוד מעניין אבל לא קשור לעניני - אני רוצה לדעת אם בכלל יש עניין שצריך שם עברי? לפעמים אני בבית כנסת וקוראים ליהודי לעלות לתורה שפעם ראשון בבית כנסת ובלי שם "יהודי" נגיד שקוראים לו סטיב ... ונותנים לו שם יהודי במקום... ואני שואל את עצמי הם אי אפשר לקראו יהודי לתורה בשם סטיב?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/9/2006 18:00 לינק ישיר 

ווטו,
כמדומה לי שהרמב"ן נמצא בפרשת עקב בפסוק ושמתם את דברי אלה.

הודעת הנהלה: הודעת בעלבעמיו מתיחסת להודעתי בעמוד 1 מה 28/2/2006 18:33 בה לא זכרתי את הרמב"ן על "עשה ציונים לתורה". תודה ותשו"ח לו.

תוקן על ידי - עצכח - 06/09/2006 15:49:33

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/9/2006 22:35 לינק ישיר 

11101

נראה לכאורה שאין איסור הלכתי בקריאה לתורה בשם שאינו יהודי, כיון שאין משמעות הלכתית לקריאה בשם בעת העליה לתורה: אפשר, על פי ההלכה, לומר יעמוד כהן/לוי/ישראל, להראות האצבע על מי שנדרש לעלות, וזהו זה.

עם זאת, המנהג לקרוא בתורה בשם העברי הוא מנהג עתיק, שהדים רבים לו בספרי הפוסקים. בתחילה נהגו נותני השמות הלועזיים לתת שתי שמות לילד, עברי ולועזי, ובעת הברית היו מכריזים על השם העברי, ובשם זה היו עולים לתורה (ראה תיאור מלבב ב"אור המזרח" כח עמ' 190). מן הסתם ראו בדבר כבוד לספר התורה שקוראים לפניו בשם העברי. ככל הנראה מאז השתרש הנוהג לקרוא לתורה בשם עברי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/9/2006 11:17 לינק ישיר 

ולא היו יהודים בכל הדורות ששמם היה לועזי בלבד, בונים, זעליג וכו'?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/9/2006 22:41 לינק ישיר 

אשמח לקבל מידע או הפניה למידע אודות הצדיק רבי מיכל'ע טברסקי, מצאצאי - ואולי נכדי? - הבעש"ט. האם שמעתם אודותיו? מה ידוע לכם אודותיו? האם מישהו מכיר חומר שהתפרסם עליו? *:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/9/2006 01:23 לינק ישיר 

מצורף קובץ

היו כנראה הרבה כאלו ר' מיכל טברסקי. גם באגרות משה יש שתי תשובות לכזה אדם. הנה על אחד, מתוך מאורי גליציה של וונדר:

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2006 18:07 לינק ישיר 

בעקבות אשכול על מכון צומת נזכרתי על מכתב מחאה שכתבו רבנים מבני ברק [בעיקר חזונישניקים] לפני שנים קדמוניות נגד פתרונות הלכתיים לשבת שע"י המכון הטכנולוגי. זה אחד מהמסמכים הציבוריים עליו חתם ר' גדלי' נדל ז"ל [ואולי היחיד]. נדמה שראיתי את זה בעותק ישן נושן של המודיע מטרם יסדו את יתד.

האם מישהו זוכר ו/או יכול להמציא את המכתב?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/9/2006 01:01 לינק ישיר 

אדריכלות יהודית    

'anafi' שואל:

זכור לי שלפני מספר שנים ראיתי שיצא ספר על אדריכלות יהודית אך איני זוכר של מי ומה תוכנו.

השאלה האם יש מי שריכז את כל ההלכות וההיבטים ההלכתיים והתורניים לתכנון בית יהודי?

לדוגמא :
כיווני המיטות
כיווני האסלות
פתחים מכוונים זה מול זה

וגם רעיונות לנוחות  כגון:
רעיונות למטבח פסח מתקפל
מיקום נרות שבת
אמבטיה של 40 סאה
שירותים שאינם מוגדרים כבית הכסא (למי שלא מעונין לחלוץ תפילין)

אשמח לקבל המלצות ורעיונות
bt77

כיווני האסלות??? חשבתי ששמעתי כבר הכל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/9/2006 03:19 לינק ישיר 

ביטי תמהני עליך שנשכחו ממך גמרות מפורשות. באיזה כיוון יש לסדר את המיטה בבית, מצפון לדרום או ממזרח למערב. וכן באיזה כיוון יושב האדם שבא להתפנות לנקביו. אולם דבר אחרון זה אינו נוהג בבית, אלא רק במקום פתוח, ולכן מסתבר שאין לנו לסדר את האסלות בכיוון מסויים, אפילו בירושלים. שומר פיו ולשונו שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/9/2006 08:31 לינק ישיר 

נסה לשאול כאן: http://www.bnebeytcha.co.il/zipora.asp היא מתמחה בתיכנון מקוואות - ייתכן שהיא מבינה גם בהיבטים נוספים של אדריכלות יהודית.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/9/2006 11:05 לינק ישיר 

בל"ב,

א. זה היה הרבה לפני הקלנועית,
ב. לא דובר על היסוד המוסרי של ההלכות אלא ההלכתי,
ג. ואם נפשך להת' כדרכך בשאלה על איך פרטי מערכת שומרים על שלימותה, הלא כבר ארוך וערוך והמוסיף גורע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/9/2006 11:09 לינק ישיר 

ווטו,
מכלל סתירה לא יצאת

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/9/2006 12:37 לינק ישיר 

האם הכוונה היא לספר "הבית", מאת יוסף יצחק לרנר, מחבר הספר "שמירת הגוף והנפש" שי"ל בירושלים בשנת תשכ"ה?

השער השלישי בספר זה, (עמודים קעו-רט) עוסק בחדר השינה, המטבח, חדר השירותים, בנית מרחץ או מקווה בתוך הבית, סתימת חלונות ופתחים, ונתיצת תנור וריחיים.
לכיוון המטות והשירותים:

כיוון המטות והשירותים הוא בשתי הלכות צמודות בשו"ע ערוך אורח חיים סימן ג

בסעיף ה:

"אם נפנה במקום מגולה, שאין בו מחיצות יכוין שיהיו פניו לדרום ואחוריו לצפון או איפכא בין מזרח למערב, אסור".

בסעיף ו:

"וכן אסור לישן בין מזרח למערב, אם אשתו עמו. ונכון להזהר, אפילו כשאין אשתו עמו".

לכיוון האסלות יש פתרון:

לבנות קירות מסביב לאסלות.

שאלה בכיוון המטות:

כמה צריך כדי שתהיה היא "עמו"?

אם האשה ישינה בחדר השני האם היא "עמו"?

על מי שרוצה לשים לב להלכה זו, יש גם לשים לב, שלפי הזוהר הכיוונים הם הפוכים מזה שבשולחן ערוך, והיינו, שעל ראש המטה להיות למערב ומרגלותיה למזרח.

ראו באריכות בספר "הבית" סימן י"ג הערות 1-3.

לכן כתבו כמה פוסקים שאין צריך להקפיד על כיוון המטות. (ראו מקורות בהערה 3)

פתרונות אפשריים למהדרין:

א. לישון בזוית כמו מזוזה אשכנזית.

ב. לישון בעמידה, בין הכיוונים מעלה ומטה.

לקינוח המובא שם בהערה 1:

"שגם בדברי חכמי הטבע מבואר שאם רוח צפונית מנשבת, כיוון שהיא חמה זרע החם מוליד זכר, ואם רוח דרומית מנשבת שהיא קרה מוליד נקבה".

עכשיו אתם יודעים, אם לא ידעתם עד עכשיו, למה לפעמים נולדים זכרים ולפעמים נקבות.
תוקן על ידי - נישטאיך - 12/09/2006 12:54:12 עולם הפוך אני רואה

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > משאלות: אשכול בקשות מחברי הפורום [ב']
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 22 23 24 ... 39 40 41 לדף הבא סך הכל 41 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.