בית פורומים עצור כאן חושבים

משאלות: אשכול בקשות מחברי הפורום [ב']

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-29/10/2006 07:54 לינק ישיר 

א. המקור ליונה מצאה בו מנוח בשבת נמצא בפיוט במחזור ויטרי סימן תמ"ט וגם בתיקוני זוהר. אלו שני מקורות שלא היה להם קשר אחד עם השני ועל כן מסתבר שיש לזה מקור קדום יותר. להעיר, שאם נוקטים כפי סדר הלוח שבימינו, הרי המבול שהיה בשנת 1658 אכן נפל יום מנוח היונה בשבת, לפי שיטת רש"י. אולם לפי שיטת בעל סדר עולם יום מנוח היונה היה ביום ד'. ויש הרבה לדון בזה ואכ"מ.

ב. נדמה לי שבסידורים רבים נדפס ידיד נפש לפני קבלת שבת והמזרוחניקים חידשו כנראה מנהג קדום. להעיר שפיוט ידיד נפש עבר צנזורה. הנה הגירסא המקורית: http://www.piyut.org.il/textual/16.html

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/10/2006 08:00 לינק ישיר 

ממללא,

לשאלתך הראשונה, ראה כאן - http://hydepark.hevre.co.il/topic.asp?topic_id=2069861

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/10/2006 08:05 לינק ישיר 

הנוסח המתוקן מופיע גם בסידור הנפוץ "רינת ישראל"  בספרו של העורך שלמה טל "הסידור בהשתלשלותו"  מופיע צילום כתב ידו של ר' אלעזר אזכרי ופרטים נוספים על מקור כתה"י והשוואת מהדורות הדפוס השונות .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/10/2006 09:59 לינק ישיר 

ידועה האמירה של הב"י שהוא פוסק לפי שלושת עמודי ההוראה, הרי"ף הרמב"ם והרא"ש, לפי הרוב.
אולם יש לי אמרו לי שאין הדבר בדיוק כך ויש חריגות משמעותיות בנושא. ושהב"י פוסק לעיתים כנגד הכלל שלו, ואף קורה שנגד כל שלושת עמודי ההוראה.
מישהו מכיר מקורות לכך?

כנ"ל לגבי הרמב"ם שאומר שהוא חולק על הרי"ף רק בשלושים מקומות. האם כך הדבר? האם מישהו מכיר מקורות בנושא?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/10/2006 11:29 לינק ישיר 

גרסא מדעית, על פי כתב היד, מכון בן צבי.

http://www.piyut.org.il/textual/16.html

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/11/2006 10:39 לינק ישיר 

שור זועם

בראשית פרק יג

(יג) וְאַנְשֵׁי סְדֹם רָעִים וְחַטָּאִים לַידֹוָד מְאֹד
מה פרוש הל?    הל הלמד- תמידמלמד, כשהוא בא לפני שם= בשביל, בעבור.
אנשי סדום היו רעים וחטאים בשביל ה". כלומר לשם שמיים. אם אדם הו עני ז"א שזה גזירה מלפני ה" ואסור לנו לשנות את גזירותיו. כשאדם חולה ואין לו מקום ללון כל זה הם גזירות ה" אם זה כך כנראה שה" רצה שיהיה כך. ואין לנו רשות את גזירותיו אם ה" ירצה הוא כבר ידאג לו.זה לא מזכיר לך משהו?  הכל בידי שמיים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/11/2006 14:55 לינק ישיר 

[מואדיב,

הבנתי את ההקשר ואת הנפ"מ ההלכתית הפשוטה, אלא שהמשפט עצמו נורא בעיני, ולא הצלחתי להתגבר על צירוף המילים הכ"כ טראגי (בעיני) - "מתיר עצמו בשחיטה"...]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/11/2006 15:00 לינק ישיר 

.

... זה בן-דוד של "מצילו בנפשו" ...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/11/2006 16:08 לינק ישיר 

ושל "ואהבת לרעך כמוך - ברור לו מיתה יפה"...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/11/2006 16:38 לינק ישיר 

מואדיב,

במחכ"ת, לא התייחסת לשאלה שלי - הרי האפרוח הזה הוא 'נולד' בהתגלמותו הטהורה ומה פתאום שהשחיטה שלו תתיר אותו? מה פתאום שבכלל פעולה כלשהי תתיר אותו ותוציא אותו מגדר 'נולד'? מה זה שונה מכל 'נולד' שאי אפשר להתיר אותו ביו"ט עצמו?

אמשלום,

יהיה לך מעניין בנשים וקדשים, נראה לי.

הזכרת לי את מה שכתב אחד האחרונים שאסור ללמוד גמרא ב'עיון' בשבת, בין היתר כי זה פוגם ב'עונג שבת'...(מצד שני ראש הישיבה שלי תמיד טען בהתלהבות שאין דבר יותר מתוק מללמוד סוגיא בעיון, אז כנראה זו מחלוקת במציאות, ומר/ה כי אתריה ומר/ה כי אתריה, וד"ל ואכמ"ל).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/11/2006 16:46 לינק ישיר 

[ממללא,

לגבי נשים וקדשים, אתה בודאי צודק, אם כי - כפי שאתה נוכח - אני מוצאת עניין משלי גם במקומות שאינם מגודרים (תרתי משמע) לכך.
למדתי את הדף הזה לפני שבת, ולכן יכולתי לחשוב עליו כל השבת כולה. מבחינתי, גם זה סוג של עונג שבת...]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/11/2006 12:05 לינק ישיר 

מכיוון שאינני בקיא בדינא דבר מצרא ונפל עלי מצרן אחד < לטענתו >
מביא אני את סיפור המעשה ...
קניתי דירה במקום טוב להשקעה הדירה נמצאת בקומה ראשונה בבנין מגורים
עם חזיתות לרחוב במיקום מצוין , קניתי את הדירה ע"מ להפוך אותה לחנות
ולהשכיר אותה , במסגרת בדיקת האפשרויות לגישה נוחה לדירה שלא דרך
הבנין , פניתי לבעל חנות שמתחת הדירה ושאלתי אותו האם הוא רוצה למכור
לי את החנות שלו בהתחלה הוא גימגם והחליט שלא , לאחר שהסברתי לו שאני
מוכן לשלם יותר מהמחיר האמיתי של החנות וחשפתי את כוונתי
אמר האדון , אני בר_מצרא ולי הזכות לקנות את הדירה במחיר שאתה שילמת
מדין דבר מצרא היות ואני פעם ביקשתי < לפני 15 שנה > מבעל הדירה שהיה והוא יירצה למכור
ייפנה אלי < לא ביררתי האם זה נכון > ואני לא מבין מדוע הוא לא פנה אלי
אני יש לי חנות שנושקת לדירה ואני רוצה אותה ואתה מחויב למכור לי אותה
בבחינת ועשית הישר והטוב וכ'ו , הלכתי לחקור בנדון וגילתי שיש דברים בגו
ויש כזה מושג של בר מצרא ועוד גיליתי שבמידה והנכס רשום על שם אישה
אזי אין ולא חל דיני דבר מצרא , במקרה שלי באמת הנכס היה רשום על שם
אישה אלמנה ובמסגרת השכינועים שלי לקניית הנכס תמיד שמעתי מבנה ובתה
שצריך לשאול ולקבל את הסכמת האם למכירה וכך באמת היה שביום חתימת
החוזה נסע העו"ד שלי לבית אבות ע"מ להחתים את האם על ייפויי הכוח , ואת כל זה סיפרתי מכיוון שהמצרן אמר לי שכל מה שלגבי אישה אין בר מצרא זה
במידה והיא מוכרת את הנכס אבל במידה והיא לא ניהלה את המשא ומתן אין
דיני דבר מצרא ...
אני לא נכנס להשקעה שעשיתי ואיך קניתי את הנכס וכמה הוא שווה וכ'ו
שאלתי מה הדין לעניות דעתכם חברי הפורום הזה שבקאים בדין
ומי שיכול לברר ולדון אודה לו מאוד
תודה מראש

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/11/2006 12:14 לינק ישיר 

נישטאיך:

רבי מיעוטו

<"שלגבי אישה אין בר מצרא זה במידה והיא מוכרת את הנכס אבל במידה והיא לא ניהלה את המשא ומתן אין דיני דבר מצרא ...">

על "דינא דבר מצרא" באשה, קניה-מכירה, ראה בפתחי חושן  (בלוי), "שותפים ומצרנות" פרק יא הערה קא.

עולם הפוך אני רואה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/11/2006 12:16 לינק ישיר 

ירוחםשמ:

אמת אין דין דבר מצרא  לאשה
שלוחו של אדם כמותו ולכן אין נפ"מ מי ניהל את המו"ם
גילוי דעתו שהוא בעל מצרא היה אפילו לדבריו לפני זמן רב מאד
חושדים אנו בו שרק לאחר שהקונה סיפר לו על כוונתו הרעיון נראה לו אטרקטיבי מאד ונזכר לעשות את הישר והטוב
המכירה כנראה נעשתה לא במחתרת הוא אפילו ידע איך ומי ומתי  ועל ידי מי  נעשה המכירה. היה לו זמן להתנגד.
אם יכולה להיות לו טענה בראשונה להפנותה למוכר, אבל כאמור היא היתה אשה. ואם כך  אין לו שום דיני דברים עם הקונה

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/11/2006 14:18 לינק ישיר 

שלום חברי הפרום!

אני מתלבט קשות בנוגע להשתייכותי לציבור החרדי!!!

אני חרדי ובן למשפחה חרדית, התחנכתי במסגרות חרדיות ועד היום נשוי מאושר ואבא לילדים חיי עם ציבור חרדי ומשתייך אליה,אני שמח על חלקי זה בשל אמונתי הרבה בבורא עולם יודע אני את מסירות נפשם של אוכלוסייה זו ומעריך אותם ע''כ.

אך דא עקא....
אני אדם עם ראש פתוח תופס את העולם באופקים רחבים ללא דעות קדומות כלפי חילונים ודתיים לאומיים, יתירא מזו סיימתי תואר במכללה דתית הוקסמתי ואהבתי את דרך חייהם, שהם פחות צבועים ויותר כנים באהבתם לה' ובדרכי האמונה.

אני סולד מהתופעות הבאות הקיימות בציבור החרדי
מיפוי ילדים בחרדים
יחס שלילי כלפי נשים נוהגות
כל שינוי בלבוש מהווה תמרור עצור
שריפת חנויות
איסורים לרוב.... וכו'

חלומי לגור בעיר או כפר של אנשים המזדהים כחרדים אבל פתוחים בלי שטויות וחומייניזים, אני מעריך שיש אלפים כאלה אך מהססים לשבור מסגרות קבועות.

הייתי מאוד מעוניין להכיר זוג בגלאי 30 המזדהים עם תפיסת עולמי, ומעונניינים בקשר חברי.

מיימוני:

מנדי

ברוך הבא אל הפורום!

הצגת תיאור מעניין וכן אם גם לא מלבב של החברה שלנו, החרדית.

והצגת שאלה והצעה מעשית לשינוי דרך, חלקי או כללי.

כאן בפורום בדרך כלל דנים בשאלות עיוניות. האם הדרך החרדית עדיפה או לא? איזה מחיר כדאי ונאלצים לשלם? האם יש אופציות אחרות?

הנידון הזה מעולם אינו יורד מעל סדר היום. אפילו עכשו, תוכל למצוא מעט אודותיו באשכול הסמוך על יש ואין, מחשבות על עיסוק בשלילה וחיוב.

אולם אם כוונתך היא להקים יישוב קהילתי, כדאי לך לפרסם לא רק כאן. (ולמעשה, גם הפירסום כאן איני יודע אם הוא לגמרי כרוח הפורום. אך היות שיש כאן חפצים בקדושית - שם לעיר אידיאלית שבה יכולים חושבים לחיות בלי פחד - כדאי להשאיר את הצעתך. אמנם אני מניח שרבים יחששו שמא ההצעה אין תוכה כברה אלא נסיון לבצע אאוטינג לחברי פורום חרדים החפצים בשינוי...).

אולי תרצה לפרסם את הודעתך גם כאן:

http://hydepark.hevre.co.il/forum.asp?forum_id=18119

זה פורום שניתן להגדירו כפורום אח, העוסק בדיונים סוציולוגיים ובנסיון מעשי לשנות את העולם החרדי, אך במינון מינימלי. זה פורום חדש וצומח. שמו: אגודה אחת. אחד מיוזמיו הוא בן ציון כהנא המפורסם.

פורסם שם: http://hydepark.hevre.co.il/topic.asp?topic_id=2077225

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > משאלות: אשכול בקשות מחברי הפורום [ב']
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 27 28 29 ... 39 40 41 לדף הבא סך הכל 41 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.