|
|
| נשלח ב-6/3/2006 16:04 |
|
| |
שלום
אשמח לקבל כול לינק לנושאים הבאים:
1.השואה בין דהקונסטרוקציה לתלמוד 2. יהדות אנטישמית. 3.קיברנטיקה ביהדות
תודה אני לא מצליח למצא כלום בעצמי. +אשמח לקבל דיעות בנושא: אפ לודינג כפסיקה בעידו הסיבר
|
|
|
|
| נשלח ב-7/3/2006 17:49 |
|
| |
דגים שואל:
מקובל לחשוב שהיתה מחלוקת בהבנת ובפירוש ענין הצמצום, בין הבעש"ט ורבי החסידות ובין הגר"א ותלמידיו, והנה דברים שכתב גאון המחשבה והמוסר בדורנו, הרב רבי אליהו אליעזר דסלר זצ"ל, במכתב מאליהו, ח"ד, עמ' 324, סימן יג:
זה מכבר לא יכלתי לברר לי ... אם נחלקו בעל התניא זי"ע והגר"א ז"ל בגדר ענין הצמצום גופי'. וכשהשתדלתי להתעמק בדבר ראיתי לכאורה כי דא ודא אחת היא, זולת בגדר העבודה אם יש להשתמש בהכרה זו גם לצורך העבודה, וגם בזה מוזכר בנפש החיים פ"ח כי גדולי עולם השתמשו בדרך זו ורק הי' חושש לטועים וכו' ושם בפ"ז רומז הוא לשורש הענין עמוק מאוד, כי ההיתר והגילוי מאוחדים בשורשם
האומנם?!
פרופ' תמר רוס, במאמרה: שני פירושים לתורת הצמצום: רבי חיים מוולוז'ין ור' שניאור זלמן מלאדי, מחקרי ירושלים במחשבת חז"ל, חוברת ב (תשמ"ב), עמ' 169-153, ביררה ענין זה באופן עמוק ויפה. בשאלה זו עסקו ועוסקים רבים וטובים מטובי החכמים, ראה שם במאמר אודותם, ועדיין אין דברים חתוכים. ועל של עתה באתי. אמר לי ת"ח גדול ונבון, שראה בשיחות הרבי מליובאביץ' שכתוב שם שמצד הסברה צודק הגר"א בדעתו בענין הצמצום, אבל מה נעשה ובידנו מסורת מן הבעש"ט כפי שמובא בדעת בעל התניא ורבי החסידים על חלק אלוה ממש, ועל Tין עוד מלבדו, ולית אתר פנוי מיניה וכו' וכו'.
היש יודע היכן שיחה זו, והאם אפשר להעלותה כאן. ----------------------------------------------------
שוטנג:
כמדומה לי שהר' מונדשיין יש לו הרבה מה לומר בענין זה.
ומסתמא גם הלבן יוכל להוסיף.
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-7/3/2006 19:02 |
|
| |
תודה לכל המנסים לעזור ולסייע. אכן חשבתי שאם יהיה זה אשכול בפני עצמו, אשיג בנקל את מבוקשי. הלינקים שהובאו כאן כתשובה לשאלתי הם מעניינים ואף מצאתי את עצמי בהם, בענין הרב דסלר, ובענין המחלוקת וכו' וכו', אבל -
שאלתי היא בנקודה אחת מדוייקת, ומבוקשי הוא הפנייה, ומראה מקום, ואם אפשר להעיז ולבקש גם העלאת הדברים עצמם, של שיחה מאת הרבי מליובאוויטץ, שכפי שנאמר לי מבואר בה, שלדעתו, בסברה צדק הגר"א בדעתו, אם אכן ישנה דעה כזו של הגר"א בענין הצמצום כפשוטו, אלא שאנו אנוסים ללכת בדרך האחרת לפי שכך יש לנו מסורת מאת הבעש"ט זיע"א.
אני בעניי הייתי סבור שלכאורה, ואחר בקשת המחילה מאת ההוגים הגדולים שאיני מגיע לקרסולם, הסברה נוטה לצד הדעה של הבעש"ט ובעל התניא, דהיינו שלא יתכן דבר או או עצם או חפץ או כל דבר שיהיה, או כל נברא שהוא שאין בו בתוכו כוח אלוהי המחיה ומהווה ומקיים אותו. שאם לא כן הרי אנו מאמינים ח"ו בכוחות נפרדים ממנו ית"ש.
בעלי הדעה השניה אומרים, שאכן אין לדבר על עצמותו ומהותו שהיא בלתי נתפסת בחושנו, ומדובר רק ברצון ו/או בהשגחה, אלהית, שהיא היא המקיימת את הבריאה ואת החומר וכו'. ושוב נופלים אנו לדבר שאין מובן בשכלנו הפעוט, כיצד זה יש לנתק או להבדיל בין רצון אלהי או השגחה אלהית ובין האלוהות עצמה?!
התשובה לכאורה, אין מה לשאול, אין גבול ליכולת בעל הרצון האלוהי, וברצונו שכך יהיה, היינו שיהיה חומר גשמי, לא רוחני, והוא לא יהיה אלוהות בעצמה, והוא יתקיים רק בגלל רצונו של בעל היכולת הבלתי מוגבלת. האם זאת סברה יותר מובנת ויותר מתקבלת על הדעת?
על כל פנים עז חפצי לעיין בשיחה זו, אם יש כזו. ואם נזכה אולי נוכל לדון בעניין טענה זו, כלומר שדעת הגר"א היא יותר מסתברת בסברה.
עינא פקיחא ונהורא מעליא
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-7/3/2006 19:34 |
|
| |
דגים ,
דיון נרחב בנושא , נמצא ב"ליקוטי שיחות" בעיקר בשני מקומות : חלק ט"ו עמ' 470 וחלק כ"ה עמ' 200.
באתר של ספריית ליובאביטש ניתן כמדומני לעיין בהנ"ל .
|
|
|
|
| נשלח ב-7/3/2006 21:00 |
|
| |
למה לא עונים לי? האים זה טאבו? ...לא רוצה לעורר את מתים. הנושאים אשר ביקשתי מידע אודותם , מוזנחים. וכן יש לטפח את הקשר בין מחשבת ישראל להגות העכשוית
האינטרנט הוא יותר מרק כלי להעברת ידע ומידע- לימוד תורה מסורתי מתיישב יפה עם הבראוזר.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/3/2006 12:48 |
|
| |
הרב קוק בעניין התשובה מתחבט בביאורה של הברייתא של רב מתיא בן חרש (יומא פו, א) בנוגע לארבעה חילוקי כפרה. מה שמפריע לרב קוק היתה השאלה למה יהא בעל תשובה צריך "לתלות" ולהמתין עד יום כיפורים ולפעמים גם אחריו עד שיבואו יסורים.
נאמר לי כי הקטע הנ"ל (לא מדובר בציטוט אלא זו רוח הדברים) לא נמצא באורות התשובה.
מישהו יודע היכן הוא נמצא ויכול להפנות אותי למקור מדוייק?
תודה
|
|
|
|
| נשלח ב-8/3/2006 13:40 |
|
| |
נשאלתי במייל: "
האם מותר למחוק את שם ה' שמקבלים במייל
כמו תהילים שנשלחים
מה דעתך"
דומני שהיה כאן אשכול בענין - היעזרני מישהו?
נוהל שכן
זה כאן!
|
|
|
|
| נשלח ב-9/3/2006 12:08 |
|
| |
ספרן,
תודה, אבל זה אכן לא זה...
ב.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/3/2006 19:59 |
|
| |
למך: האם יש חנויות ספרים תורניות ברשת? תודה
ymy33655: יש פורום 'ספרי קודש'
מאיר
|
|
|
|
| נשלח ב-12/3/2006 00:24 |
|
| |
בת שמונה, תבדקי בעולת ראיה ב עמ' שנז.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/3/2006 05:00 |
|
| |
שלום חברים : אני חדשה
מה דעתכם בהקשר לתתקע"ד דורות קודם שנברא העולם , הקב"ה היה בונה עולמות ומחריבן האם אנו עומדים כעת לפני תתקע"ה?
או ? : התתקע"ד היו כעין אימונים לקראת העולם הנוכחי.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/3/2006 15:40 |
|
| |
רימוג:
תתקע"ד דורות לפני בריאת העולם דומה לג' ימים ראשונים של בריאת העולם לפני תליית השמש והירח ביום רביעי.
קשה להקיש מהעולם שבו אנחנו נמצאים לעולם שפעל כנראה לפי כללים אחרים.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/3/2006 07:46 |
|
| |
מפליאה כתבה:
אז למה הכוונה " גלגל החוזר בעולם "
או : רבותי ההיסטוריה חוזרת
אז למה הכוונה " גלגל החוזר בעולם "
או : רבותי ההיסטוריה חוזרת
מפליאה,
את מעלה שאלות מעניינות מאד.
יש כאן שני ענינים.
"גלגל שחוזר בעולם" מביע שני רעיונות שקשורים יחד.
א. יש תמורות בחיים, ואין שום דבר קבוע. ואולי אף ניתן לומר כי "זה קבוע שיש שינויים".
הביטוי הרגיל הוא שגם אם אדם זכה לעשירות, וכן בנו, יתכן מאד ואפילו סביר שהנכד דווקא יהיה עני
מרוד. כי התהפוכות הן חלק הכרחי מהחיים.
ב. השינויים נתלים באמונה שיש גלגל בשמים שעליו נוסעים הכוכבים והמזלות, ויתכן שיש לביטוי
הזה קשר לא רק לאסטרונומיה, לשאלה כיצד הכוכבים מקיפים את הארץ לפי אמונתם אז, אלא גם
לכך שתנועת הכוכבים והמזלות היא בעלת משמעות להתרחשויות כאן על הארץ.
כתבתי בקיצור רב. מן הראוי להאריך ואולי לפתוח אשכול בפני עצמו.
שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו
|
|
|
|
|