בית פורומים עצור כאן חושבים

משאלות: אשכול בקשות מחברי הפורום [ב']

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-13/2/2007 23:00 לינק ישיר 

בן איש,
לא יודע על דם הנדה. אוניברסיטת קורנל באיתקה היא מהאונ' היוקרתיות ביותר בארה''ב ובעולם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/2/2007 23:48 לינק ישיר 

בא"א,
הערך בוויקיפדיה שאתה מפנה אליו אמנם מתאר את האיש כמדען בעל שיעור קומה, אך גם מציין שטענותיו לגבי רעלים המצויים בנוזלי גוף שונים (ובפרט המנוטוקסין שאתה מתיחס אליו) לא אושרו מעולם על ידי חוקרים אחרים והטכניקה שלו אינה בשימוש.  זוהי לשון נקיה ל-"שטויות במיץ עגבניות".

עברו מאות שנים מאז האמינו בני אדם שהאור יוצא מן העיניים ולא נכנס אליהן.  העיניים של בני אדם אינן מכילות פנסי UV (או פנסים אחרים כלשהם).  לא חל שינוי באנטומיה של העיניים בזמן המחזור.  זה קצת מצער, כי אילו העיניים היו פולטות קרינה כזו היינו יכולים להעזר בזה לשיזוף בימי החורף הקרים וכן לחיפוש עקרבים בלילה (עקרבים זורחים תחת אור UV).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2007 00:06 לינק ישיר 

תודה, גו"ג. גם אני יודע מזה. עניין אותי לדעת אם עוד חוקרים עשו שימוש בתיזות פסידו מדעיות כאלה.

אגב, שאלתי גם בהכה את המומחה בויקיפדיה וענו לי גם שם:
קרניים על סגולות שיוצאות מהעיניים שלה? אני לא חושב שניתן לקרוא לזה אפילו פסבדו מדע. ועכשיו לשאלה מהפסיכומטרי - הפרוטוקולים של זקני ציון ← ציונות; טהרת המשפחה בישראל ← ___. אתה בטוח שזה היה בהוצאה ממשלתית? דניאל צבי 21:21, 13 בפברואר 2007 (IST)

שלום לך בןאישאחד, בנוסף להיותך בן-איש-אחד, אני מניחה שאתה גם בן-אישה-אחת. ובכן, אישה זו, שמגופה יצאת - הורישה לך בלידתך גם את דמה. כמו כן, חשוב לציין, שהדם שיצא במחזור של האישה הנ"ל, כמובן לפני שנכנסה להריון, הינו הדם שריפד את דפנות ריחמה (שבה שהית לאחר מכאן, גוועלד) - וכאשר לא היה בו צורך (לאחר חודש של המתנה איטית לך שתגיע כבר) - יצא דרך אזורים שאל לנו מלשאת את שמם. מכאן משתמע, שדם הנידה, הינו אותו דם שזרם לפני כן בעורקי אותה האישה - מכאן, שעל פי המחקר של מכובדינו, פרופסור ראהן, כל הנשים נושאות דם רעיל - כלומר, רעילות. אני חושבת שהפתרון הטוב ביותר לבעיה זו הינה למגר את התופעה הנוראה הזו המכונה "נשים" על מנת שלא יגרמו למפגעים בגינות ישראל. בתור התחלה, ניתן לרסס אותן ב-K600 אותו ניתן למצוא בכל בית מתחת לכיור. בהצלחה, נעה 21:30, 13 בפברואר 2007 (IST) *הכותבת אינה מבינה דבר, וחצי דבר, ברעלים, באוניברסיטות בניו יורק, בקרני אולטרא-ויוליטיים או במשרד הדתות, עמכם הסליחה. ותיזהרו מלהסתכל לי בעיניים.
בחור חביב בשם אביתר מרינברג כתב דוקטורט מקיף ביותר (והזוי משהו) על היחס ביהדות ובנצרות לנשים במחזור, ולמיטב זיכרוני מביא שם את כל הבדותות, דוגמת זו שציינת. אם אתה ממש אבל ממש מתעניין, תוכל למצוא את אביתר הנ"ל במדריך הטלפונים של זיכרון יעקב או ברשימת סגל המרצים באוניברסיטת חיפה. בהצלחה! תמרה 21:34, 13 בפברואר 2007 (IST)
אתם נפלאים. אין לי מילים. ולזוטות: א. אני אמור להבין שקרני אולטרא-הויוליטיים הם קרני אולטרא סגול? ב. "הוצאת המדפיס הממשלתי, ירושלים תשי"ט", ו"מדינת ישראל/משרד הדתות" זו ההוצאה, ולא אחרת. ג. נעה - אם הבנתי אותם נכון, הרעלים נכנסים בדם רק כשהביצית מתפרקת. בןאישאחד 22:00, 13 בפברואר 2007 (IST)
ועל אביתר מרינברג - הוא כבר לא בזכרון ולא בארץ, אלא בארה"ב, הספר שכתב בנושא הוא בצרפתית, והוא פירסם שם מהגניזה קטע חדש מברייתא דמסכת נדה. בןאישאחד 22:38, 13 בפברואר 2007 (IST)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2007 00:19 לינק ישיר 

בןאישאחד:

ר' אברהם דוב כהנא שפירא בעל ה"דבר אברהם" כתב ספרון מרתק על טהרת המשפחה. שמה הוא מביא לכל המחקרים בנושא הרעל שמפרישה אשה נדה עם מקורות מדעיים מדוייקים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2007 00:34 לינק ישיר 

על דא וכיוצא בה קא בכינא... אבל בשביל המחקר: מהו שמו של הספרון?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2007 00:39 לינק ישיר 

file:///C:/DOCUME%7E1/Z/LOCALS%7E1/Temp/moz-screenshot.jpg" alt="">

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2007 01:02 לינק ישיר 

1. האם נכון לקרוא ליהודים האיטלקיים המקוריים בשם ,רומניוטים Romaniote או הרומניוטים הם רק יהודי יוון המקוריים?

2. האם יש הבדל מהותי בין יהודי איטליה המקוריים ויהודי יוון המקוריים (מנהגים וכו')

3. האם הרב הראשי לשעבר של רומא, הרב אליהו טואף נמנה על בני הקהילה הרומית העתיקה או הוא מצאצאי יהודי אשכנז (כמו משפחת לוצאטו האיטלקית שמקורם באשכנז). ואיך זה שלכל יהודי איטליה המקוריים יש שם משפחות איטלקיות מובהקות (כגון פאציפיצי, די סייני, רוסו, כו') והשם טואף לא נשמע כשם איטלקי בכלל.

תודה וכל טוב*-- / message **-- sig *

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2007 09:01 לינק ישיר 

1) רומניוטים הם יהודי יוון.
2) מנהג איטליה עדיין קיים בעולם, כולל בירושלים, יש בית כנסת במרכז העיר ומתקיימות בו תפילות בשבתות ובחגים, מומלץ לבקר. מנהג רומניה אינו קיים יותר לידיעתי, היה ואולי קיים עדיין בית כנסת של יוצאי יוון בירושלים שלפי מה ששמעתי נהגו בו חלק ממנהגי רומניה (לדוגמא, אמירת הפיוט המופיע בסידורים האשכנזיים לשבת פרשת שקלים, במנחת שבת הקודמת לפרשת שקלים).
קיים דמיון בין המנהגים. בספריה הלאומית ניתן למצוא באולם הקריאה מחזורים כמנהג בני רומי וניתן להזמין גם מחזור כמנהג רומניה.

כתבתי ע"פ הזכרון ואני מתנצל אם נפלו אי דיוקים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2007 10:28 לינק ישיר 

אז למה  באתר של משרד החינוך, התרבות והספורט כתוב:

1. הקהילות היהודיות השונות באיטליה
סוגיות לדיון

הקהילות היהודיות השונות באיטליה:

רומניוטים (בני רומא – החל מהעת העתיקה)

http://216.239.51.104/search?q=cache:wppAuK4LeEsJ:www.amalnet.k12.il/meida/art_megama/Jart.doc+%D7%A8%D7%95%D7%9E%D7%A0%D7%99%D7%95%D7%9 8%D7%99%D7%9D&hl=iw&ct=clnk&cd=14*-- / message **-- sig *

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2007 11:44 לינק ישיר 

שלום אודה אם תוכלו להפנות אותי לחומר על מטאורולוגיה בתקופת חז"ל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2007 18:11 לינק ישיר 

מישהו יודע משהו על  דר. יצחק לעווין  שחיבר ספרים על תולדות יהודי פולין (ספר אחד משלו שיש לי- יידן אין אלטן פוילן שהוצא לאור ע"י צענטראל פארבאנד פון פוילישע יידן אין ארגענטינע בתשכ"ב) ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2007 18:36 לינק ישיר 

בא"א,

לגבי מיעוט סרטן הרחם אצל נשים השומרות על טהרת המשפחה -
בשבתי כ"מואדיב-לעת-מצוא", עלי להעיר כאן על מסקנה נכונה מנתונים נכונים, שאינם מובילים אליה בהכרח. מיעוט סרטן הרחם נצפה אצל נשים מחברות מסורתיות בכלל (וכידוע, רק במיעוט של אלה יש הקפדה על "טהרת המשפחה" היהודית, אליה מכוון הרופא הנכבד בדבריו). הסיבה הרפואית לכך, ככל הנראה, היא מיעוט של שותפים ליחסי המין (כלומר, נשים מסורתיות, מכל המסורות, מקיימות יחסי מין עם פחות שותפים לאורך חייהן, מנשים שאינן מסורתיות). ריבוי שותפים ליחסי מין, נחשב לאחד הגורמים לעליה בסיכוי לחלות בסרטן הרחם.

ועוד הערה על דברי הרופא לעיל -
אם צודק צ'אוטנג, ודברי ההרצאה בקובנו נסבו על רעילות המבט של נשים בעת נידתן, הרי שיש לקרוא שוב את תשובתו של הרופא לשאלה בדבר ההוכחה המדעית לכך, אחרי עשרות שנות מחקר - אין אפילו צל צילו של קשר בין התשובה לבין השאלה, וחזקה על הרופא הנכבד שהוא יודע למה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2007 19:54 לינק ישיר 

אכן, אמשלום. לכן הבאתי את תשובתו המתחמקת של הרופא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/2/2007 16:45 לינק ישיר 

גונזלז,
לדעתי, ואני מקווה שאיני טועה, מדובר על ד"ר יצחק לוין שהיה בנו של ר' אהרן לוין, הרב מרישא. ד"ר לוין לימד ב YU ויש לו שני בנים בארה"ב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2007 19:03 לינק ישיר 

לאחרונה אני מסיים את הקמת אתר פרק שירה המבואר (  עדיין צריך להשלים את הפרקים ). אנא כנסו ותנו לי הארות והערות לשיפורים או... בכללי , מה דעתכם ( כולל המוזיקה - האם מתאימה ? )

http://x.2all.co.il/PerekShira/

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > משאלות: אשכול בקשות מחברי הפורום [ב']
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 37 38 39 40 41 לדף הבא סך הכל 41 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.