|
|
| נשלח ב-28/2/2007 00:18 |
|
| |
אשריך סדיק.
תודה רבה !
|
|
| נשלח ב-28/2/2007 12:41 |
|
| |
מכל הרמבמיסטים והמיימונים לאיש אין תשובות לשאלותי הפשוטות במורה נבוכים ? אתמהה.
<גדוד ראובן, אתה לא משגיח בישיבה קטנה, מה,>
|
|
|
|
|
| נשלח ב-28/2/2007 12:56 |
|
| |
.
יצחקומר:
על הצאבה נכתב לא מעט, ושוער (השערות ללא הוכחות) לא מעט.
בכל אופן, אם את ספריהם שמזכיר הרמב"ם אתה מחפש, תצטרך לקרוא בערבית, או בגרמנית (ראיתי באמזון תרגום ל"אלפלאחה אלנבטיה").
|
|
|
|
| נשלח ב-28/2/2007 13:24 |
|
| |
המשגיח הוא הכרוב המודרני (בכבודו ובעצמו - לפחות כך הוא חושב)
(לא, לא הץכוונתי לכרוב שבגינה)
תוקן על ידי גדוראובן ב- 28/02/2007 14:15:09
|
|
|
|
| נשלח ב-28/2/2007 13:46 |
|
| |
יצחקומר
נראה לי ששאלותיך חורגות מממדיו הצנועים של אשכול המשאלות.
כיון שאין לנו מקום מיוחד עבורן, כדאי לדעתי לפתוח אשכול מיוחד לשאלות על מורה נבוכים, ונפתח בשלך.
אם תקדימני, תפתח אתה את האשכול...
יצחקומר:
לא מעט מצוות ענינם וטעמם הוא שלילה וניגוד לתרבות הצאב"ה. כך עפ"י הרמב"ם במורה.
האם הספרות של תרבות זו קיימת, באיזו שפה, < לפי הרמב"ם היא בערבית >
איך זה שאיש כמעט לא שמע עליה והיא כה מהותית להבנת המקרא.
האם היסטוריונים אכן מתארכים אותה לתקופת המקרא,
מי מכיר מי יודע
תוקן על ידי עצכח ב- 10/09/2007 11:05:23
|
|
|
|
| נשלח ב-28/2/2007 13:46 |
|
| |
אבל תוכל לענות לי גם על זה
מטרתה של השמיטה: האם לאביוני העם (שמות) או לעבדיו של האדם (ויקרא)?
שמות פרק כג
וְשֵׁשׁ שָׁנִים, תִּזְרַע אֶת-אַרְצֶךָ; וְאָסַפְתָּ, אֶת-תְּבוּאָתָהּ. יא וְהַשְּׁבִיעִת תִּשְׁמְטֶנָּה וּנְטַשְׁתָּהּ, וְאָכְלוּ אֶבְיֹנֵי עַמֶּךָ, וְיִתְרָם, תֹּאכַל חַיַּת הַשָּׂדֶה; כֵּן-תַּעֲשֶׂה לְכַרְמְךָ, לְזֵיתֶךָ.
ויקרא פרק כה
א וַיְדַבֵּר יְהוָה אֶל-מֹשֶׁה, בְּהַר סִינַי לֵאמֹר. ב דַּבֵּר אֶל-בְּנֵי יִשְׂרָאֵל, וְאָמַרְתָּ אֲלֵהֶם, כִּי תָבֹאוּ אֶל-הָאָרֶץ, אֲשֶׁר אֲנִי נֹתֵן לָכֶם--וְשָׁבְתָה הָאָרֶץ, שַׁבָּת לַיהוָה. ג שֵׁשׁ שָׁנִים תִּזְרַע שָׂדֶךָ, וְשֵׁשׁ שָׁנִים תִּזְמֹר כַּרְמֶךָ; וְאָסַפְתָּ, אֶת-תְּבוּאָתָהּ. ד וּבַשָּׁנָה הַשְּׁבִיעִת, שַׁבַּת שַׁבָּתוֹן יִהְיֶה לָאָרֶץ--שַׁבָּת, לַיהוָה: שָׂדְךָ לֹא תִזְרָע, וְכַרְמְךָ לֹא תִזְמֹר. ה אֵת סְפִיחַ קְצִירְךָ לֹא תִקְצוֹר, וְאֶת-עִנְּבֵי נְזִירֶךָ לֹא תִבְצֹר: שְׁנַת שַׁבָּתוֹן, יִהְיֶה לָאָרֶץ. ו וְהָיְתָה שַׁבַּת הָאָרֶץ לָכֶם, לְאָכְלָה--לְךָ, וּלְעַבְדְּךָ וְלַאֲמָתֶךָ; וְלִשְׂכִירְךָ, וּלְתוֹשָׁבְךָ, הַגָּרִים, עִמָּךְ. ז וְלִבְהֶמְתְּךָ--וְלַחַיָּה, אֲשֶׁר בְּאַרְצֶךָ: תִּהְיֶה כָל-תְּבוּאָתָהּ, לֶאֱכֹל. {ס}
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-28/2/2007 13:53 |
|
| |
האם מישהו יודע על רב בשם "פרנסיס" באיטליה שלחם נגד הקבלה?
|
|
|
|
| נשלח ב-28/2/2007 14:14 |
|
| |
אומרים שלפי הזוהר הגאולה היתה אמורה להתרחש לפני שנים רבות, ועד כמה שידוע לנו המשיח עדיין לא בא..." תוכלו לרשום לי את הקטע שמדבר על זה? או איפה זה בזוהר?
|
|
|
|
| נשלח ב-28/2/2007 14:32 |
|
| |
עבדך ואמתך זה דבר הלמד מעניינו משכירך ותושבך ומאביוני עמך - שנה אחת בשבוע (=שבע שנים , בלשון המשנה) נותנים לכל המסכנים - העולים החדשים, המובטלים (יש מוסיפים: החרדים) וכו' וכו' - לחגוג על חשבוננו. גם להם מגיע, לא? כל השנה העבד אוכל מה שהאדון נותן לו, פעם אחת שיהנה קצת מעצמאות ושיאכל מכל הבא ליד. לא לחינם המשטרים הדיקטטורים נפלו, חייבים לתת לבן אדם קצת עצמאות, שיהנה מעלמא הדין.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/2/2007 14:45 |
|
| |
וד"א יש לך משהו עם החרדים?
|
|
|
|
| נשלח ב-28/2/2007 14:53 |
|
| |
הגהות מיימוניות בהלכות תעניות מצטט הלכה ממהר"ם בשם רבינו יעב"ץ, מי זה?
------- מאיר
|
|
|
|
| נשלח ב-28/2/2007 14:59 |
|
| |
זוהר אינני יודע, אבל בספר דניאל פרק י"ב* משתמע שהגאולה הייתה אמורה לבוא לפני אלף שנה, אבל איננו בקיאים בכל החשבונות, וכפי שראית בעניין המלכת שאול והדחתו, לפעמים צריך להיות בקי בהרבה פרטים וניואנסים דקים ולהבדיל ביניהם וכו', וזו מלאכה קשה ביותר, למשל בדניאל יש שמה כמה ציוני תאריכים -1. מועד מועדים וחצי, 2. מעת הוסר התמיד ימים אלף מאתיים ותשעים 3. ימים אלף שלוש מאות שלושים וחמש. ועוד כל מיני מלחמות וארועים שמיועדים ל"עת קץ" (בפריקם הקודמים), וכבר נמצאו חשבונות רבים ברס"ג ובעוד ספרים שפירשו את זה בכל מיני אופנים, ואמנם שמעתי שבתקופת הרמב"ן לפני כאלף שנה, היו המון יהודים שהיו בטוחים שהמשיח קרוב, ובסוף התאכזבו קשות, וכבר היו מעשים של בר כוכבא, והיו משיחי שקר ורבים נהו אחריהם בביטחון רב - וצריך לזכור אחרי הכל מה שכתוב בדניאל (יא, יד) ובני פריצי עמך ינשאו להעמיד חזון ונכשלו - כלומר ינבאו לנו כל מיני נבואות, והיו דברים מעולם גם בשנים האחרונות שכל מיני תמהונים הפיצו "נבואות" שכאלה, וצריך לדעת להיזהר מהתמהונים, וגם משאינם כאלה. חשוב להוסיף שהגמרא אומרת גאולתם של ישראל קימעא קימעא, הולך ואור, אילו ידעתי יותר היסטוריה אולי היה בידי להסביר כיצד הגאולה התחילה לפני אלף שנה, כלומר מהו אותו חלק זעיר של התחלת הגאולה שהיה אז. אבל כרגע אין לי.
http://www.mechon-mamre.org/i/t/t3412.htm*
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-28/2/2007 15:09 |
|
| |
כמו שכתבת, יש לי יותר "עם החרדים" מאשר "נגדם". רק התבדחתי קצת על הבטלנות העלולה לצמוח שם. תשאל את חברי הפורום דפה והם יספרו לך.
לענייננו - אולי קצת ערבבתי מושגים, התכוונתי כך:
הרעיון בשמיטה, לפחות אותו רעיון המובא בפסוקים שציטטת, שמי שאינו יכול להנות כל שנה - פעם אחת יהיה לו צ'ופר. האביון אין לו כסף, בקושי משיג אוכל, פעם אחת נותנים לו להתפרנס ברווחה מידו הפתוחה הקדושה והרחבה של הקב"ה. וכן העבד - כל הזמן נהנה רק ממה שהרב מהנה אותו, ואם זה לא מספיק לו? הוא רוצה משהו נוסף. כמו שיש עונג שבת לכל אחד - כך הוא זוכה ב"עונג שבת הארץ" מדי פעם לבל יקרוס במסכנותו.
בתקווה שהפעם הייתי ברור.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/2/2007 17:17 |
|
| |
בקשר לדניאל אני גם לא מספיק בקיא, אבל בכללי ממה שהבנתי עד סוך האלף השיש (שנת 6000) חייבת לבוא הגאולה השלמה...וחוץ מזה היו עוד נביאים אחרים שדיברו על אחרית הימים, ואי אפשר להגיד שהם טעו שאנחנו רואים שחלק ממה שאמרו קרה בעבר, ועוד יקרה בע"ה. ושאלתי בכוונה בקשר לזוהר כי זאת דומגא שבאה להראות שהזוהר לא קדוש...
ובקשר לשמיטה מצער על הדיסלקטיות שלי אבל באמת לא הבנתי אולי תעתיק את הפסוקים ותראה לי מה ההבדל בבירור?
ועוד כמה שאלות:
"מפת ארץ ישראל: האם בין נהר מצרים לנהר פרת או בארץ שבעת העמים"?
"תקופת העבדות: עד היובל (ויקרא) או שש שנים ללא רציעה (שמות)."?
"המרגלים: למה יצאו המרגלים לרגל? לפי גרסת במדבר, הקב"ה ציווה לשלוח אותם, ואילו בספר דברים, העם דרש זאת."?
" המלכתו של שאול: בתחילת ספר שמואל (שם במיוחד אפשר לראות סיפורים כפולים המובאים זה לצד זה במקביל). האם ההמלכה נעשתה בסתר ובמקרה בחיפוש אחר האתונות (ספר שמואל א פרק י ) או שנעשתה באופן מכוון בקהל רב ובאמצעות הגורל (ספר שמואל א פרק י)."?
(השאלות הם לא שלי, אלו טעניות של מבקרי המקרא מתוך "ויקיפדיה" אבל רציתי לדעת אם אפשר ליישב גם את "הסתירות" האלו...כי את האחרות הצלחתי).
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-28/2/2007 17:53 |
|
| |
פנתר,
אני לא מבינה היכן הבעיה בפסוקים - עבדך, אמתך, גרך וכו' הם הם אביוני העם.
|
|
|
|
|