|
|
| נשלח ב-16/4/2006 10:22 |
|
| |
"לרב מיכאל אברהם יש דף של עיונים בשיטות לימוד של הגמרא שאפשר להרשם אליו בדואר אלקטרוני ולהדפיסו וללמוד בו בשבת, אך הוא מחייב היכרות עם דרכי הגמרא ואינו מומלץ למתחילים".
הכוונה ל"מידה טובה" ?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2006 10:31 |
|
| |
לגבי טלויזיה,
מקובל להניח שאין להפעיל מערב שבת לצורך השבת את כל המכשירים המשמיעים קול - רדיו, טייפ, טלויזיה וכדו'. (כמדומני שלא כך הוא לגבי שעון מעורר.) נראה לי שהטעם המקובל הוא משום "אוושא מילתא", ואינני יודע בדיוק מה הכוונה. (ושאלה קטנה - האם סרט בלי קול מותר?)
- דו"ד
|
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2006 16:58 |
|
| |
atzuv שואל:
שמעתי על מנהג בליל הסדר, בזמן אמירת "פסח מצה ומרור", להצביע בזמן אמירת "מרור" על האישה. שמעתי גם שזה הודפס בהגדה של פראג. מישהו מכיר \ יודע?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2006 19:36 |
|
| |
באמת כתוב שם בעמוד 20:
"יש מנהג בעולם שהיאש מורה על האישה משום שנא אשה רעה מר ממוות"
- דו"ד
|
|
|
|
| נשלח ב-20/4/2006 14:50 |
|
| |
דין ודיין
איוושא מילתא אינו רלוונטי לענין טלויזיה, מפני שהאיסור נוגע לקול רעש גדול בדבר העושה מלאכה וכגון בית הריחיים, וכבר האריכו הפוסקים להתיר להשאיר ממטרות בגינה בשבת שאף הן (בסוגים הישנים למי שמכיר) מרעישות ובודאי לא פחות מטלויזיה.
מימוני
מדוע שלא נדון משום עובדין דחול?
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2006 04:02 |
|
| |
בזבוזמן שואל:
שלום לכולם, ושבוע טוב!
לאחרונה שזפה עיני את הספר"מתורתו של ר' גדליה"(על רבינו ר' גדליה נדל זצ"ל), דא עקא, שלא נכתב שם איך אפשר להשיג את הספר הנ"ל, רק מצוין שזה לא למכירה בחנויות, ושזה חובר ע"י יצחק שילת (אם זכרוני אינו מטעה אותי). אודה מאוד למי שיכול להגיב באישי או בכללי וליידע אותי איך אפשר לרכוש את הספר היקר הזה.
בתודה מראש!
הפרעתוני:
צריך לנסות לפנות לרב שילת (במעלה אדומים), כמדומני.
ש377: הספר אינו נמכר בחנויות. אפשר להשיג אצל הרב יצחק שילת, בישיבת מעלה אדומים.
מיימוני:
כבר היה על זה אשכול.
הרב שילת הגיע להסכם עם המשפחה, שפחדה מלחץ חברתי, ולפי מה שנכתב כאן בעבר הפסיק למכור את הספר ולא יוציא כנראה מהדורה חדשה.
שומר פיו ולשונו שומר מצרות נפשו
ישרן:
המשפחה פחדה מלחץ חברתי?? אני שמעתי אחרת. וכרגיל תלוי מי מהמשפחה. בכל אופן לא נראה לי שאפשר לפסוק שזה הטעם .
מיימוני:
ישרן
חלילה לי להוציא לעז על בני אדם, ועוד על משפחת מו"ר.
אמנם, לפי מה שסופר כאן בפורום בידי יודעי דבר, המהלך היה כזה.
א. הרב שילת הוציא את ספרו, שהינו ליקוט כתוב ברורות מאד של דברים שאמר ר' גדליה.
כפי שהעיד הרב שילת עצמו, אלו דברים שהיו לנגד מו"ר והוא אישר אותם לדפוס ואף שמח מאד שהם נוסחו בצורה כה בהירה, כאמנותו של הרב שילת.
ב. הדברים נחשבים לחריגים בחברה החרדית, למרות שאין בהם שום רע מצד עצמם.
ג. התפרסמה מודעה גדולה בבני ברק ואולי בעוד מקומות ואפשר שגם בעיתונות (שכחתי, אך הדברים מופיעים בפורום ואם לינקי יציין את הלינק נראה כולנו במה דברים אמורים). לפי המודעה יש פירסומים לא אחראים בשם ר' גדליה והמשפחה מתנערת מהם והרבנים מוקיעים אותם. כמעט ברור מאד שזה מכוון נגד הרב שילת. זאת למרות סעיף א'!
ד. איני יודע מי עמד מאחורי המודעה. איני יודע גם מי ביצע את הצעד הבא, אך ידוע לי שהרב שילת הסכים (או נאלץ, או ויתר למען מו"ר, ואיני יודע הטעם) להפסיק למכור את הספר, וכנראה זה נעשה בצורת רכישת המהדורה שהדפיס וציפה למכור. יש עדיין עותקים שנרכשו לפני חתימת ההסכם הזה.
ה. בשעתו, תקף אחד מחשובי החושבים בח"ח (יש כאלו) את כל הקו שהוצג כאן על ידי תלמידי מו"ר בטענה שאנו מזייפים את דבריו, והא ראיה, המודעה. פירסמתי תגובה למודעה כפי שכתבתי כאן. אבל הנושא נגנז. ואולי טוב שלא דנו בו עוד שם.
אין בכוונתי למצוא פגם בשום דבר שעשתה המשפחה, אם זה מה שעשו. אני חרדי ובתוך עמי אני גר, ואני יודע את המחיר היקר של ביטוי חופשי.
וראה באחד מראשוני האשכולות כאן בפורום על "אנוסי התבונה"...
שומר פיו ולשונו שומר מצרות נפשו
ישרן:
כל מה שבאתי לומר שאני שמעתי ולא מאנשים מבחוץ שיש ביקורות אחרות על הספר . 2 סברות שונות שמעתי (לפחות.אני כבר לא זוכר במדויק) והן היו עניניות. כמובן שתלוי את מי שואלים וכל אחד ודעתו. בכל אופן פחד לא שמעתי. יכול להיות שהיו שפירשו לך שהמחאה היתה מפחד ואחר כך כיסו אותה בטעמים עניניים. אגב גם הסברא שלא כל דבר צריך לפרסם היא ענינית ולא נחשבת 'פחד מהציבור' או לחץ חברתי.כי יש סיבות אמיתיות לא לפרסם דברים להמון.לא רק לחץ. הבדל דק אבל קיים.
מיכי:
ככל הידוע לי (ובדידי הוי עובדא) ניתן להשיג את הספר אצל הרב יצחק שילת במעלה אדומים. המספר מצוי במדריכי הטלפון הרגילים (או בישיבת ההסדר שם).
בןאישאחד:
ואם לא תצליח להשיג שם, פנה אלי באישי עם המלצות מגדולי הרבנים.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2006 15:06 |
|
| |
באבא תור
עכשו שמתי לב כראוי לשאלתך.
הדף של מיכי הוא כמובן הדף "מידה טובה", המומלץ מאד. ניתן להרשם במייל, שאין לי כאן כרגע,
ואז מקבלים את הדף כל ערב שבת. משם למדפסת ומשם לעיון בשבת ולעונג שבת כפשוטו.
שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2006 19:17 |
|
| |
איזה מהדורה של השו"ע כדאית ללימוד עיוני? ההוצאות שראיתי הם של מכון ירושלים והדרת קודש. השני הוא הוצאה "אנטי ציונית" אבל צורת הדף שלה נוחה מאוד לקריאה, לדוגמה הפרי מגדים הוא באותיות גדולות ובשני טורים וכיו"ב. הראשון הוא יותר "מדעי" ונראה יותר מדויק אבל הפרמ"ג וכדו' נדפסו באותיות קטנות ובטור אחד והשורות ארוכות מדאי. האם ישנם מהדורות אחרות?
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2006 19:17 |
|
| |
מכון ירושלים ומהדורת פרידמן הן המהדורות הטובות והמדויקות. כל השאר - עזוב אותך.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/4/2006 20:59 |
|
| |
איילוןסער שואל:
הרב דוד פוקס, אחד הרבנים שאני מכיר כאן בלוס אנג'לס, שאל שאלה בשבוע שעבר לגבי הנושא הבא בפרשת "שמיני" (הנקודה מועלית ע"י חיזקוני בפירושו לחומש):
בחומש מופיעה המילה "היא" 205 פעמים אך מאוייתת תמיד עם "ו" (הוא). והנה, בויקרא י"א פסוק ל"ט כתוב: "...אשר היא לכם..." וכאן האיות הוא עם "י".
השאלה היא למה? מדוע מקרה זה יוצא דופן ולא מאויית כ"הוא" המבוטא כ"היא"?
בתודה מראש,
רונן
|
|
|
|
| נשלח ב-24/4/2006 21:02 |
|
| |
bbarbbar שואל:
אני מבקש את עזרת החברים בסיוע בהבנת דרך פסיקתו של הרב ולדינברג אם בנושאי הלכה ורפואה (קביעת רגע המוות,הפלות,הפריותו כו) ואם בנוגע לעייני מדינה (ספרו הלא נפוץ - תורת המדינה)
|
|
|
|
| נשלח ב-25/4/2006 21:49 |
|
| |
מצורף קובץ(אני מעלה זאת כאן - למרות שלדעתי שווה דיון בפני עצמו)
הקדמה: שאלה זו מורכבת מענייני הלכה, ארכיאולוגיה ועוד. וודאי הוא שיש להיוועץ במומחים לתחומים אלו, אך ברצוני לזרוק אותה לפתחכם, על מנת להבהיר לעצמי את צדדי הספקות (אם ישנן).
אבן בגודל ובצורת גולגולת אדם, חלולה (ראה תמונה) שנמצאה זרוקה באזור בנוי חדש יחסית, בירושלים.
א) האם ידוע לכם על אמנות מסוג שכזה בזמן כלשהו?
ב) שמא מדובר בממצא עתיק מתקופת האלילים (עבודה זרה).
ג) אם כן, האם יש בכך חשש עבודה זרה?
ד) אם אין בכך בעיה הלכתית, האם ייתכן שהדבר בעל ערך כספי או סנטימנטלי, או שמא סתם גרוטאה בין הגרוטאות?
לאחר עיון במקורות (מסכת עבודה זרה דף מ, רמב"ם פ"ז מהלכות עבודת כוכבים) עדיין לא ברור לי לגמרי הדין במקרה כזה, ואולי ישנן תשובות נוספות בענין.
תודה מראש
(מצורפת תמונה שצולמה לאחרונה)

|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2006 14:17 |
|
| |
איילוןשחר
אינני מבין את שאלתך. האם אתה טוען שהמילה "היא" ככתבה מופיעה רק פעם אחת בתורה? זה לא נכון עובדתית: "מלך בלע היא צוער" "כי טובת מראה היא" "כי חטאת היא"
|
|
|
|
|