| נשלח ב-1/3/2006 00:56 |
|
| |
יהדות בעיני העולם
שלום רב...
לפני כמה ימים, בפורום בין לאומי שנקרא "יהודים ומוסלמים ביחד" שאל בחור מוסלמי בן 27 ממוצא לבנוני (מתגורר כבר 7 שנים בשיקגו) איפה הוא יכול למצא חומר על היהדות? תחקרתי אותו קצת מה הוא רוצה לדעת על היהדות ולמה? הוא אמר שפשוט אין לו שמץ של מושג בשום דבר שקשור ליהדות ונראה לו שהרעיון הזה שהיהודים והמוסלמים נלחמים כל הזמן לא קשור לדת בכלל אלא לכל מיני אינטרסנטים שמנצלים את האמונה של האנשים התמימים ומנתבים אותה כדי ליצור עוינות ושנאה בין העמים ונמאס לו לשמוע מאחרים שהוא צריך לשנא את היהודים והוא רוצה ללמוד עליהם ממקור לא איסלמי.
השאלה שלי היא, מעבר ללינקים של אתרים יהודיים באנגלית, מה הייתם מספרים לבחור כזה על היהדות?
|
|
|
|
| נשלח ב-1/3/2006 02:34 |
|
| |
שלום
בגדול יהודי הוא אדם שמודה על האמת - אין עוד מלבדו
הייתי מפנה אותו למקורות מידע ביהדות שמסבירים איך להתייחס לגויים - כמובן בשפה שמתאימה לו.
בנוסף לכל זה הייתי מזהיר אותו בלימוד אמיתי על היהדות - כי בסוף הוא יתחייב בתרי"ג מצוות... 
|
|
|
|
| נשלח ב-1/3/2006 12:42 |
|
| |
בארס, ברוך הבא לישיבת הגולשים!!! ביתנו ביתך!!
אני שמח מאד שבאת !!
מקרה מעניין מאד הבאת כאן, שבעצם איננו מקרה פרטי, אלא גם כללי מאד.
אפשר לחפש סיבות לעוינות כשאנחנו מדברים בינינו לבין עצמנו, כגון:
1) היהדות מהווה איום לתפיסת האיכות של דתות אחרות משום שהיא הדת העליונה [ה' הוציא עם שלם ממצריים ובחר בהם (בהר סיני, כשנתן לכל בני ישראל יחד את תורתו ומצוותיו) להיות נציגיו עלי אדמות] , שמשאירה את כולם מאחור ובעצם מורידה את ערך הדת האחרת לעיני כל. אי לכך, מצד הדת האחרת יש מקום לעוינות. היהדות מאיימת עליהם והם רוצים להכחידה.
2)עוינות שנובעת מעצם תפיסת הקיום. תפיסת הקיום המולדת אצל רוב בני האדם, נסתרת על ידי הערכים שהיהדות מייצגת, ולכן היא מהווה סתירה לכל אורח חייהם ותפיסת עולמם. ומי שחוטף סטירה רוצה להחזיר.
3)משהו בדם. בלי להבין איך זה קורה יש אנשים ששונאים את היהודים בלי לדעת ממש למה. מספיק שתדליק אותם בכל מיני תמונות שמכניסות לאוירה כגון שהיהודים שמנים ועשירים ויש להם אף גדול ותחמן, והם עושים עליך כסף, ומיד השנאה מתלקחת. זאת אומרת שהשנאה קיימת וצריך רק ניצוץ להדליק.
4)חברתית. היהדות טוענת שאין להידמות לגויים, ושאין להתחבר אליהם, אלא להישאר חברה סגורה הנוהגת במנהגים שנועדו להבדיל בינה ובין כל השאר.
5)עוינות שמצד שנאת השקר. היהדות מתיימרת וגם מופיעה בתודעת כל הנבראים כאמת אבסולוטית. כשרואים יהודים שעושים עול, זה מביא את החלסטרה
6)רצון ה'. ה' רוצה שישנאו אותנו אז שונאים אותנו.
טוב, אני חייב ללכת רגע, אז אמשיך אחר כך, אבל כל זה לבינתיים, וגם כל זה רק בינינו לבין עצמנו.
על השאלה מה לומר לו, אמשיך אח"כ בעזרת ה'.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-1/3/2006 12:57 |
|
| |
השינאה באה מהגורמים שציינת וכמו כן, מקיום אלמנט חשוב נוסף: הנצח.
היהדות, שלא נעלמה כשאר הדתות הקדומות מהווה איום סמוי. הסנה הבוער מאיים על כל הבא לכלותו. הקושי להיכנס לדת והחיים בקהילות סגורות מעורר את יצר צרות העין והקנאה. אלו גורמים לפרעות ואסונות נוראיים. במקום הדברות, בוחר האספסוף במהלכים ברבריים ללא שום הסתכלות עתידית ומציאת פתרונות.
אזרחי,
לא הבנתי את סעיף 6: "...ה' רוצה שישנאו אותנו אז שונאים אותנו." ?!
א. כיצד אתה יודע מה אלוהים רוצה?
ב. למה שאלוהים ירצה כך? (חשבתי שאהבה מביאה אהבה...)
|
|
|
|
| נשלח ב-1/3/2006 13:11 |
|
| |
אפשר לכתוב עוד סיבות למה שונאים אותנו,
אבל עדיף להתחיל כבר את נקודת האשכול,
כפי הנראה מדובר בשוחר שלום, שאף על פי שהוא מוגדר כמוסלמי, בכל זאת אין הוא הולך בעיניים סגורות אחרי כל מה שאומרים לו המוסלמים, אלא רוצה להחליט בעצמו.
כפי הנראה הוא גם רוצה להגיע למסקנה שאין מקום לעוינות. זה מובן גם מכך שהוא נמצא בפורום הזה וגם מתוכן ענייניו.
בכדי להציע לך בדיוק מה להמשיך ולכתוב לו, היה עדיף לראות קודם מה הוא כבר קיבל ואיך היו תגובותיו,
אבל בגדול, הנקודה הכללית שהכי טוב להעביר לו זה שאנחנו כאן בשבילו.
אנחנו חבורה של אנשים שיש לה תפקיד לקשר את הבריאה עם הבורא. ויש לנו כל מיני דרכים לעשות את זה.
בין יתר הדרכים, יש לנו דרך גם לקשר אותו בעצמו עם הבורא,על ידי שאנחנו מאירים לו את הדרך בה הוא בעצמו יהווה נקודת קישור בין הבורא לבריאה,
והיא על ידי הסברה לו את 7 המצוות אותם הוא עצמו מצווה על ידי ה', ואנחנו צינורות להעביר לו את המידע ואת ההדרכה.
מצוות אלו נקראות 7 מצוות בני נח.
גם, יתכן והוא ירצה יום אחד להתגייר, ואם תשים לב לכזו תנועה בנפשו, אז מתחיל כבר סיבוב אחר, שבו מתברר שהבן אדם בכלל לא מוסלמי אלא יהודי בנפשו שהושתל על ידי ה' בתוך דמות מוסלמית בכדי לבצע משימות מסויימות, וכעת הוא יוצא חזרה הביתה, ואולי הפורום הזה הוא אחת הדלתות הראשונות שנפתחות בפניו, וטוב מאד שאתה שם בשבילו. ואם כך אז ההנחיות כבר שונות.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-1/3/2006 13:39 |
|
| |
לירון, דברים לא נוצרו מעצמם. ישראל מתקשרת ליהדות ועל כן אנטישמיות = שנאת ישראל, והמקור הוא דתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/3/2006 19:16 |
|
| |
אני לא יודעת אם זה רק אני, אבל תראה, כבוד הרב אזרחי, איך אתה מתחיל לספר לאדם לא יהודי שבא
בתמימות לשאול מהי יהדות.
דבר ראשון, עוד לא עצרת לחשוב, אתה קובע "...משום שהיא הדת העליונה"
בראבו.
עליונה ביחס למה? ביחס למי? מי קבע - אתה? אתה עצמך קובע שהדת שלך היא העליונה, וזאת בשעה
שאין לך שום מדד אובייקטיבי לגבי דתות אחרות? בשעה שאינך מכיר שום דת אחרת?
מי המלכה היפה בכל העיר? כמובן, אני....
לקבוע עליונה או תחתונה או כל היררכיה שהיא יכול רק מי שנמצא מחוץ. לא מי שנמצא
בפנים. מי שיש לו ראייה מעל, ויכול לראות את ההבדלים בין עליון לתחתון.
אתה בתוך. אתה לא יכול לדעת בשום פנים ואופן מי היא הדת העליונה.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/3/2006 19:27 |
|
| |
ועל מה שכתבת לו בצעד הבא, אחרי שעצרת קצת לחשוב, אין לי אלא לומר
אוי, אוי, אוי.
השם ישמור את העם הזה. על יהירותו, עוורונו, חוכמתו, וטפשותו.
(אנחה קורעת לב)
תוקן על ידי - מגי_אדם - 01/03/2006 19:44:23
|
|
|
|
| נשלח ב-1/3/2006 19:30 |
|
| |
אזרחי יקר:
גם אם כל מה שכתבת היה נכון, גם אם נצא מתוך הנחה שזה נכון - זו אינה משמעות היהדות.
צריך לעשות - לא להעריך, לא להגיד, לא להצביע על החזה שלנו השכם והערב.
פשוט להיות כאלה, להיות אור.
מרגע בו אנחנו חוזרים וחושבים את זה, חוזרים ואומרים את זה, נאחזים בזה כעיקר משמעות קיומנו -
אנחנו חושך.
הסתכל סביבך. )-:
|
|
|
|
| נשלח ב-1/3/2006 19:49 |
|
| |
בארס,
אני מקווה בכל לבי שתעצור ותמשיך לחשוב קצת לפני שתזדרז לספר לאותו מוסלמי שוחר שלום על
נפלאות הדת העליונה, היחידה שמאפשרת חיבור בין האדם לבורא...
כי את זה בדיוק הוא שמע מיום שהוא נולד.
גם מחבריו הנוצרים, לא רק המוסלמים...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-1/3/2006 21:19 |
|
| |
מגי,
אשמח מאד להתייחס למה שכתבת אך
עיקר שאלת האשכול היא מה לומר לאותו מוסלמי?
ואני רק הצעתי לומר לומר לו שאנו כאן בשבילו, ושאם ירצה עוד פרטים - יקבל!
בנקודה זו יש לך הצעה אחרת? או אולי שאלות או הערות על הצעתי זו הספציפית ?
בשביל זה בארס פתח האשכול.
והנקודה העיקרית שבארס עומד עליה היא היא הדבר הכי מעניין כאן. חבל שתבזבזי אנרגיות באשכול הזה על הטפל. והראיה שזה בזבוז אנרגיות היא שלא ענית על שאלתו של בארס, וחבל כי אני מאד מעוניין לדעת מה את מציעה.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/3/2006 23:07 |
|
| |
שוב שלום לכולם...אזרחי, מגי היקרה, לירון תודה על הפרחים ובכלל תודה על קבלת הפנים והתגובות.
לפני שאני מתחיל להתייחס הנה קישור לפורום המדובר: http://jewsandmuslims.tribe.net/
הכינוי שלי שם הוא equilibs ומי שרוצה מוזמן גם לקפוץ לבקר בשבט שלי (שם לפורומים קוראים tribes) שנקרא the bOw http://tribes.tribe.net/bigonewhole (אם מישהו רוצה להשתתף אז צריך לפתוח כרטיס ולהצתרף, אחלה מקום)
לענייננו..
אני רוצה להבהיר שבאמת הבחור הזה הביע עניין ביהדות, כלומר הוא בעצם רוצה ללמוד מה זאת היהדות על מה היא מבוססת, איך חיים אותה וכיו"ב. הוא מגיע ממקום של הכרה בזה שהוא לא יודע על היהדות כלום. באשר לשאלת השנאה כלפי היהודים...זה נושא מעניין וחשוב והשאלה כמה ולמה(!) הוא קשור ליהדות כדת באמת מעוררת חקר פנימי יסודי. במיוחד כאשר כשבאים לנסות ולעמוד על מהותה של היהדות עולים כל מיני צלילים של עליונות (ואני לא שופט אותם בשלב הזה, כלומר אני יוצא מתוך נקודת הנחה שלא יודעת באמת אם כך הוא או לאו) אני גם לא חושב שצריך "להתנפל" על ידידנו עם שבעת מצוות בני נח...הבחור רק מגלה עניין ראשוני ביהדות באופן כללי...גם אם הוא "יהודי בגלות מוסלמית"...אפשר לתת לו עוד קצת זמן עד שנחבוש שטריימל לראשו ;)
באשר לסכסוך רב השנים והדינמיקה שמאחורי הקלאים של העולם שלנו, יצא לי לקרא כל מיני תיאוריות קונספירציה חבל"זיות...אבל אני לא יודע אם להנחית מהם על ראשכם הטרוד במשניות בשלב זה.
מה נשתנה?
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-1/3/2006 23:33 |
|
| |
לירון, אני בדעתך וללא ספק יש שינוי בגישה האנטישמיות נגד ישראלים. זאת אנטישמיות בשלב אחד יותר מהאנטישמיות המודרנית מאחר והיא גלובלית.
כמו כן, אין לי מה להוסיף לדבריך ולדברי מגי, זהו המצב... 
|
|
|
|
| נשלח ב-2/3/2006 09:32 |
|
| |
בארס,
אני אתקן את מה שהצעתי.
אכן, כנראה שהשלב הראשון בהצעה של מה לומר לו הוא, שאנחנו קבוצה של אנשים עם שליחות מסויימת
בעולם.
אם ישאל מה השליחות - מתחיל שלב שני.
לתת לו את השלבים רק כשהוא מזמין אותם.
אבל לגרות אותו.
שלב שני זה לומר לו שאנו מקשרים הבריאה עם הבורא.
שלב שלישי שנשלחנו גם אליו.
שלב רביעי לספר לו על שבע מצוות בני נח.
עד כאן מגרים אותו, מכאן ואילך [אם חושב על גיור] שידחוק בעצמו.
ומוחנו טרוד כעת בסוגיה מה לומר לו.
ולא ראיתי עדיין דעות חוץ משלי... גם לא את שלך.
כעת, כהערה צדדית: אם היינו שולטים בעולם בימים אלו, אזי היינו כופים אותו לקיים שבע מצוות
בני נח, בעל כורחו, גם כהסברה כללית לעולם וגם תחת איום.
היום, יש לנו להשתדל במקומות האפשריים.
וזה אפשר. אני אישית פעלתי קצת בתחום הזה בניויורק, וראיתי התעניינות רבה בקרב התושבים.
היו לי דפי הסברה ועניתי על שאלות כלליות.
אין לנו עניין בלגייר, אך יש לנו עניין בשבע מצוות בני נח.
|
|
|
|
|