|
|
| נשלח ב-3/3/2006 14:12 |
|
| |
ככל הידוע לי, יש ארגזי ניירת של הרב הנזיר במכון הרי פישל שניתן לראות אותם שם.
מיכי
|
|
|
|
| נשלח ב-5/3/2006 14:40 |
|
| |
אמנם יש ארגזים מלאים, אך למי ניתנת הרשות לנבור בהם? אפילו את רשימת כתב היד לא נותנים הם לאיש (על אף שרשימה כזו נתפרסמה בעבר בספר נזר דוד). אירע לנזיר מה שעדיין קורה לראי"ה קוק. הכתבים נתונים למשחקי כח שונים של 'ממשיכים נאמנים'. רק מעטים זוכים להכנס לקודש פנימה ולעיין בכתבי היד ומה שמודפס הוא רק אפס קצהו - ואת אותו הקצהו עוד מצנזרים. איי אפשר לתהות על משמעות "גניזה" זו. מה כבר טמון שם שאי אפשר לפרסם?
|
|
|
|
| נשלח ב-5/3/2006 20:09 |
|
| |
מגלה, האם אתה יודע זאת ממקור ראשון? איך נתנו לדב שוורץ לעיין שם? האם הוא נחשב בעיני מישהו 'ממשיך אמיתי'? וידועים הויכוחים עם הרב שאר ישוב על עריכת 'אוה"ק'. אני שמעתי שאפשר לעיין שם במקום (גם לא ממקור ראשון).
מיכי
|
|
|
|
| נשלח ב-5/3/2006 20:11 |
|
| |
גם אני שמעתי שעם קצת [מאוד] קשרים אפשר לעיין בדברים שם.
האנשים שם כיום נחמדים מאוד, ועושים רושם של עובדים במרץ.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/3/2006 20:26 |
|
| |
מיכי הויכוחים עם שוורץ החלו מאוחר, בתחילה היו הדברים למישרין. היד הוקשחה לאחר הסיפור. כמו בכל מקום צריך קשרים ואמון. על חלק מהדברים עובדים וחלק עדיין מצפים. כבר ציינתי שהשאלה אינה רק אם עובדים אלא כמה מעבדים וכמה "מאבדים".
|
|
|
|
| נשלח ב-9/3/2006 00:48 |
|
| |
מישהו הראה לי את הספר 'משנת הנזיר' (חדש!). ויש שם דברים נפלאים ביותר.
ואגב רואים שם את חוויותיו הנבואיות בצורה חושפנית ומדהימה (הוא מספר, למשל, שכשיש לו התלבטות
הוא מגיע לכותל הווא שומע מין קול פנימי שאומר לו כיצד לנהוג. וזה כמין "נבואה קטנה", כך הוא
מגדיר זאת).
מצד אחר לחלוטין, מתוארת שם תכנית הלימודים שהוא הכין לישיבה המרכזית העולמית (במחשבת ישראל:
מפילון דרך הישראלי ורס"ג, רמב"ם ריה"ל ר"ח קרשקש העיקרים רמח"ל וכו', וגם השיטה האשכנזית:
רמ"ד ורנ"ק). הוא הראה את התכנית לרב קוק, ולאחר עיון אמר לו הרב שגם הוא היה כותב כזו. "רק
בשיטה האשכנזית, ובמיוחד ברנ"ק, פקפק" (זה מופיע גם בהקדמה של הרב שאר ישוב הכהן לביאורי
הנזיר לכוזרי). שם מופיע עוד קטע, שבו הוא מספר שפגש מישהו שלמד אצל רב ליטאי חשוב בחו"ל (לא
זוכר מיהו), שלימד את רנ"ק. ושמח על כך הנזיר מאוד (מסתבר, שיש עוד מישהו ש"מכשיר" את רנ"ק).
|
|
|
|
| נשלח ב-9/3/2006 01:06 |
|
| |
אילו היה חי, או שעדיין חי? היה מתמנה לראש בסנהדרין של דב מאיר? על פי נבואה כמובן.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/3/2006 07:55 |
|
| |
ציטוט מהספר 'משנת הנזיר':
"והנה נתוודעתי על ידי חוקר נסתרות אחד (פרופ' שלום, שבקרני עם הרא"ם בביתנו בשבת) לכתבי יד של *:namespace prefix = st1 />ר' אברהם אבלועפיא ז"ל ותלמידיו, ובקחתי אותם בידי, והיו לי למעורר עז ותקיף ואיתן, ורוחי הומה ומתקדש ומטהר, ועולה אל על, במצאי אל הגיוני ודרכי בינתי בהגיון השמעי הנבואי, בקבלה הנבואית, (של ר' אברהם אבולעפיא), ובשירי זמרה ורנה בניגוני נועם תהילים, בשפיכת הלב בעתות הלילה בשעות טוהר עליון, כשכולי גופי רועד וכואב ככלות הכוחות, רוחי עולה, ונשמתי חיה, עד כדי דפיקת הרוח בלב, ובנימי כינור שיר נועם הבינה, קול דודי דופק, ונהפכתי והייתי לאיש חדש, כל היום אל דמי לי, להתאמץ ולהתחזק שוב, לצפות לחסד הגילוי העליון האלהי, בזמירות הלילה. רואה הנני, שהגילוי הנבואי, הנחוץ והמקווה בעת תחיה וגאולה בדורנו אנו, מפי הקודש אל א ישראל, לא רחוק הואמאתנו. על ידי הכנה בדרך רננת נועם שמות הקודש, בצירוף נגינת אותיותיהם. אומץ, אומץ, אומץ, ובריאה תברא ונגלה דבר ה'".
תוקן על ידי - eb77 - 09/03/2006 7:53:33
|
|
|
|
| נשלח ב-9/3/2006 07:58 |
|
| |
הפרעתוני בוקר טוב, הקטע מפורסם אם אתה רוצה עוד כמה קטעים, ראה, הציונות הדתית בין הגיון למשיחיות, דב שוורץ.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/3/2006 08:08 |
|
| |
והנה מקצת:
"הדבור בפנימיות אזן מוחי, בנשמתי, אצל כתל דביר קדשנו, זהו אחד מששים בנבואה, שהנני נוהג על פיו וסר אליו בכל ענין גדול. הנני עומד אל פני כתל הדביר ושואל שאלה קצרה, ושומע בקרבי קול התשובה. והיא אצלי נבואה קטנה הבאה אחרי הכנה וכוונה גדולה" (עמ' 195)
ועוד:
"ולא אדע ולבי יהגה להקשיב קשב ולחזות, והנה חזון. בקעה בשדות יער נהדרה ומרנינה ונחל עובר בתוכה ומימיו הולכים לאט לאט והנה הם היו לדלוחים ושוב מפכים מימיו צלולים אך קרח קרם על פניהם ואבין - כי מימי תחיית ישראל ילכו לאט כמי השלח ועכורים יהיו לרגעים בצער וחוסר אור וקרח על פניהם.ושוב אחזה מימי הנחל ההולך לאט מתגברים ועולים ועולים והיו לשטף מים רבים אדירים והם שופכים בעוז באשדות אשדות ואבין - כי אחר זמן ההליכה לאט בתחייתנו יבואו פתאום המהלכים הגדולים בשטף גדול והיו לגה ולגאון ולשמחת עולם על ראש ישראל" (עמ' 196)
ועוד הרבה, קחנו משם.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-16/3/2011 14:59 |
|
| |
אני מחפש דחוף את המאמר של הרב הנזיר על "חייב איניש לבסומי", אם יש פה מי שיודע איפה לחפש, תודה רבה
|
|
|
|
| נשלח ב-17/3/2011 09:23 |
|
| |
הוא גם האמין שרב ספרדי כתב את הזוהר בלשון ארמית וגם האמין שזה גילויים תמירין מעולם האצילות של רשב,י מי אמר??? אם אין לו מסורת שמה שכתוב בזוהר אמר ר' שמעון זה אמת אולי זה זיוף???
|
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2011 15:36 |
|
| |
עיין עמוד 6 (קראתי ונזכרתי במי שחיפש, אולי זה יעזור לך).
[RTF]
תוקן על ידי המפץ_הקטן ב- 20/03/2011 15:44:26
|
|
|
|
| נשלח ב-23/3/2011 05:58 |
|
| |
בזמנו הפניתי את תשומת לבו של הפרופ' גרשם שלום לדברי הרב הנזיר בשם הראי"ה הנ"ל שצילומם היה ברשותי, אלא שהדבר לא עורר אצלו התפעלות. כנראה מפני שלא היתה לדעתו הביקורתית הידועה כל תוספת חידוש בדברים. אגב, על "קול הנבואה" של הנזיר, כתב לח"מ בעקבות פרסום מאמרו של האחרון על הספר, מכתב הערות מעניין שעדיין לא פורסם.
תוקן על ידי ספרן ב- 23/03/2011 06:01:05
|
|
|
|
|