| נשלח ב-4/3/2006 23:45 |
|
| |
דיווח מהתפילה בביה"כ "הוד הכרמל" בחיפה
השבת השתתפתי בתפילות בביה"כ "הוד הכרמל" בשכונת דניה בחיפה. התפילות נערכו לציון 15 שנים לפטירתו של ר' פייבל זילברשטין ז"ל אשר בנו שאול מתפלל בביה"כ. בערב שבת עבר לפני התיבה החזן צודיק גרינוולד. הקטעים שנאמרו: שמעה ותשמח ציון (אייזנשטדט), רזא דשבת (פינצ'יק), המעביר בניו (קוסוביצקי), רצה במנוחתנו (אינני זוכר של מי). קידוש לשבת ע"י החזן אהרון ברגנר (גבאי בביה"כ). ידיד המשפחה, החזן בני הסה שר את "יגדל" בנוסח הפורטוגזי (בד"כ שרים את "אדון עולם" בלחן זה).
בבוקר עבר לפני התיבה החזן סיימון כהן. הקטעים שנאמרו: לא-ל ברוך (היילמן), אהבת עולם (משה שטרן) - ע"י צודיק גרינוולד, ממקומך (רוזנבלט), מודים (א. לוב), אנא עבדא דקודשא, ביחד עם צודיק גרינוולד. תפילה לשלום המדינה (סול זים), יחד עם בנו של שאול זילברשטין, מי שברך לחיילי צה"ל (ישראל רנד), ע"י צודיק גרינוולד, ובנחה יאמר (רוזנבלט), כבודו מלא עולם (מלבסקי), הוא אלהינו (גלאנץ), וביום השבת (נפתלי הרשטיק), רצה (יוסי גרין. הסיום "ותחזינה" עפ"י גנטשוף), שים שלום (א. נדל), אדון עולם (ספיירו).
את החזנים ליוותה מקהלת "קולות מן השמים" בניצוחו של רפי ביטון. במקהלה השתתף ילד (שאינני יודע את שמו) אשר שר קטעי סולו נהדרים.
התפילה הסתיימה בשעה 12:15 במחיאות כפיים של הציבור לחזנים ולמקהלה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-5/3/2006 09:16 |
|
| |
דיווח נהדר, אבל לא כתבת ציונים, האם החזנים היו טובים? מה היה עם גרינוולד?
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2006 01:10 |
|
| |
O. K. ציונים:
לגבי סיימון כהן, הוא מאד לטעמי. קול נעים, שירה תרבותית (הוא בא מלונדון, לא?...) ומדוייקת, עברית ברורה ונכונה. הוא שר בעדינות (תלמיד של נפתלי, לא?) וברכות, והעיקר: הוא לא מנסה להיות מה שהוא לא...בקיצור, עונג שבת אמיתי.
לגבי צודיק גרינוולד, לדעתי הוא עדיין בוסר. יש לו את זה אבל הוא צריך עדיין להשתפשף. טונים גבוהים זה לא הכל. הוא, דווקא, מנסה להיות מה שהוא לא. הוא שר קטעים שהולחנו ע"י אחרים ומנסה "לשפץ" אותם. לשיר יותר גבוה ולסלסל יותר מדי. הדבר הורגש בעיקר בקטע "אהבת עולם" בתפילת שחרית אשר נכתב ע"י משה שטרן (וכבר נאמר כי כל המוסיף גורע). לאט לאט חביבי, לא צריך לרוץ! אם תלך צעד אחרי צעד בקצב הנכון, אין ספק שתגיע רחוק...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2006 08:14 |
|
| |
1212tf
 |
|
לאחר פירסום בפורום, ופירסום מסיבי בשכונתינו החלטתי להתאכסן אצל משפחתי בחיפה ע"מ לשמוע את החזנים. טוב שלא התעייפתי בהליכה (50 דקות כל צד...) אבל החזנות הייתה מים קרים לנפש עייפה. החזן גרינוולד ניגש לליל שבת, והחזן סימון כן ניגש בבוקר כשהחזן גרינוולד מצטרף אליו לקטעים מסוימים.
ניתן היה לחוש את הקשר של סימון לעמוד, בתור תלמידו של נפתלי הרשטיק.. היה משהו מיוחד עם קול יפהפה. וצודיק.. אני חושב שסיימון כיסה את גרינוולד עשרת מונים, הן בחוזק קולו ברוחבו וכו' ובגישה לעמוד, אבל.. רואים שגרינוולד בדרך הנכונה ועתידו לפניו.
את החזנים ליוותה מקהלה "קולות מן השמים" בניצוחו של רפי ביטון, (חיוך מקסים). את התפילה סיימו דקות לאחר השעה 12:00.
סה"כ שבת נהדרת.
איציק זכרון יעקב |
|
|
|
benny11
 |
|
ברור שסיימון כהן העפיל על צודיק. הוא הרי חזן מנוסה עם קול עולמי שאין דומה לו. שמעתי גם מאנשים שהיו שם, שצודיק נתן "סי" גבוה בסוף אחד הקטעים שביצעו בדואט, וסיימון לקח טרצה מעליו !! זה אפילו לא הוגן לצודיק להשוות ביניהם. צודיק יהיה בעז"ה חזן גדול בעוד כמה שנים אם ילמד ולא יתעצל ולא ישתחצן (לפחות לא מהר מדי...) וסיימון עשה כבר הרבה שבתות, למד והשקיע כמה שנות לימוד בנוסח התפילה, סולפג', ואמנות הביצוע. חזן חזן. חבל שלא יכולתי להיות שם. |
|
|
תוקן על ידי - דוד55555 - 06/03/2006 8:13:59
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2006 16:10 |
|
| |
סיימון - צודיק!! צודיק - סיימון!! מצוין!! מעולה!! נפלא!! חלומי!! המילים האלו אפילו לא מתקרבות כדי לתאר את מה שהיה בשבת. איני יודע אפילו איך להתחיל , מה לרשום, הכל היה פשוט מושלם,זה היה כל כך מושלם עדי כדי שחשבתי שזה חלום. הכל התחיל ביום שיש בערב בשעה 5:40 כאשר עלה לפני התיבה החזן המצוין צודיק גרינוולד מלווה בעשרה תותחים ופגז אחד שניהל את הכל ביד רמה.. אמנם בתפילת ערבית אין הרבה קטעים לבצע אבל לא כך שמדובר במקהלתו של רפי ביטון ובחזן צודיק. מתחילת קבלת שבת ועד ערבית תפילה מלאה בקטעים חלקם מוכרים וחלקם לא. "שמעה ותשמח ציון" בלחנו של אייזנשטאט ביצוע מעולה ומדויק של החזן. "לכה דודי"- בנוסח קרליבך בביצוע של אחד מחברי המקהלה בעל קול בריטון חזק במיוחד. "בואי בשלום" - בניגון הליכה לחופה. "רזא דשבת" - בלחנו של פינציק,ביצוע מצוין ומדיוק של החזן. "אהבת עולם" - ביצוע של המקהלה עם אחד מסולניה. "המעביר בניו" - ביצוע של המקהלה עם הסולן איתמר אברקי. "השכיבנו" - קטע בלחן לא מוכר ובסיום נעימת "ירושלים של זהב". "רצה במנוחתינו" - תחילת הקטע בלחן חדש וההמשך בביצוע המוכר של קוסביצקי. אני הלכתי לאחר קטע זה כי הייתי צריך לצעוד לביתי..
על החזן צודיק גרינוולד אין הרבה מה לומר ולהגיד כי המילים רק יכולות לקלקל,החזן הפליא מאוד בקולו יוצא הדופן,יש לו קול מדויק ביותר הוא עולה ויורד כרצונו וכמעט ללא קושי ובמיומנות רבה. אני אישית לא יודע מה הרגישו שאר ציבור המתפללים אבל מהקלטות ששמעתי הוא מזכיר לי מאוד את החזן לייבלה גלאנץ.
תפילת שחרית:
החזן סיימון כהן עלה לפני התיבה. מתחילהתפילה ועד "ברכו" שיתוף מצוין בין המקהלה והחזן. "אל אדון" - המקהלה מלווה ילד פלא,ביצוע מקסים הילד מצוין. "אהבת עולם" - בלחנו של שטרן,ביצוע של צודיק,ביצוע ענק ומצוין,בייחוד במילים "אבינו מלכנו..המרחם רחם",החזן עלה עם קולו לגבהים שאין סיבה שלא ירחמו עלינו מהשמיים,הסתכלתי על הקהל ולא ראיתי אחד שלא עמד המום עם פה פתוח למשמע הטונים,אמנם שהחזן צודיק עולה לטונים הגבוהים הקול שלו קצת נפתח אבל זה לא מפריע לו.בסיום הקטע היה מעין "מוטיב הלפגוטאי" הוא סיים את הקטע כמו שרק הלפגוט יודע ויכול לבצע. "רם ונשא" - מקהלה + סולן במנגינת "אי שם מעבר לקשת".
קדושת שבת:
"נקדישך ונעריצך" - מקהלה + סולן. "ממקומך" - בלחנו של קרליבך ביצוע ענק של סיימון הביצוע הכי טוב ששמעתי ליצירה הזאת עד היום. בחזרת הש"ץ היה שיתוף פעולה מלא בין החזן והמקהלה לא רק בקטעי חזנות אלא גם בנעימות מוכרות.
הוצאת ספר תורה - בלחנו של אלי יפה. "בריך שמיה" - של רוזנבלט בביצוע דואט של שני החזנים,ביצוע מצוין,הרמוניה נפלאה בין קולותיהם של החזנים לבין המקהלה.
תפילת מוסף:
החזן סיימון ניגש לתפילת ומוסף. התפילה הייתה מלאה וגדושה בקטעי חזנות. "אבינו שבשמיים" - בלחנו של סול זים ביצוע של סיימון בשיתוף ילדו של מארגן השבת אולי זילברשטיין. "מי שברך לחיילי צה"ל" - בלחנו של החזן ישראל רנד,בביצוע של צודיק ביצוע ענק וגדול! פעם ראשונה שאני שומע את הביצוע הזה לא בביצוע של ישראל וזה פשוט היה ענק. "ובנחה יאמר" - בלחנו של רוזנבלט,ביצוע מקסים ומפליא של סיימון ,הוא התעלה על עצמו.
בחזרת הש"ץ ביצע החזן חלק מיצירת "אבות" הידועה של הלפגוט, ביצוע מרשים. "כבודו" - של מלבסקי. "שמע ישראל" - של לייבלה גלנץ,ביצוע מצוין! "רצה" בלחנו של יוסי גרין איזה יופי איזה ביצוע,החזן פשוט ביצע אותו בהרמוניה מושלמת.מצוין! "שים שלום" - בלחנו של ר' יעקב תלמוד. מאוד נהנתי מהחזן סיימון כהן,יש לו קול מצוין,פעם ראשונה שאני שומע אותו בתפילת שבת ומה אני יגיד לכם הוא אחד מהחזנים ששווה את ליבי. חבל להאריך במילים ותשבחות בצורות שונות כדי לא להרוס את המושלם שהיה. מדובר בשני חזנים ענקיים וגדולים שללא צל של ספק דרך כוכבם בעולם החזנות ובגדול. הם יכולים להתגאות בעצמם ולעמוד ללא פחד ובושה לצד גדולי החזנים בדורנו.
עכשיו,הגיע הזמן לשבח את רפי ביטון ומקהלתו. כמה כשרון טמון בבחור הזה,לאורך כל השבת הוא ניצח במיומנות רבה וביד רמה על המקהלה,שם לב לכל דבר שלף סולמות מהשרוול ללא קושי פשוט שליטה פנטסטית. רפי,כל הכבוד!!אתה מהדר את עולם החזנות!!אנחנו אוהבים אותך!! באשר למקהלה כמו שתארתי אותם בהתחלה,עשרה תותחים אחד אחד. ותודה אחרונה כמובן למארגן השבת מר אולי זילברשטיין,תודה רבה לך על השבת הנפלאה. זהו חברים זה הדיווח הראשון שלי אחרי חופשה של חודשיים בערך וחזרתי ואני כאן במלוא המרץ. כל טוב לכולם! רונן.
"
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2006 23:21 |
|
| |
תודה רונן על הדיווח. צריך להוסיף כמה יצירות שביצע סיימון. לקל ברוך, של היילמן משהו מדהים. "ממקומך" היתה של יוסל'ה לא של קרליבך בשחרית, לא נראה שסיימון אוהב יותר מדי קרליבך. גם ביצוע מעולה של מודים של לוב אז בקול - נלקח מגרשווין, משהו מיוחד שהרשטיק שר ל"כבודו מלא עולם" בבית הכנסת הגדול. האבות של נפתלי הרשטיק עם רספונסים של רפי לפי אבות של סובול. מי שברך לקהל של יוסל'ה. הביצוע של צודיק וסיימון בבריך שמיה היה שמיימי!
פה דיווח נוסף שקיבלתי במייל מגברת שנכחה בתפילה:
היתה חוויה נ פ ל א ה והבוקר בבית הכנסת שלנו. לא זוכרת ששמעתי כזו תפילה יפה אי פעם. וככה הגיבו כל מי שדיברתי אתו ממתפללי ומבאי בית הכנסת. זה היה מרגש, מסעיר, מרומם נפש ורוח. סיימון חזן מ ד ה י ם!!! אי אפשר לתאר פשוט צריך לשמוע ולחוות
תוקן על ידי - דוד55555 - 06/03/2006 23:22:17
|
|
|
|
| נשלח ב-9/3/2006 15:44 |
|
| |
שלום לך ab2517 האם הנך תושב חיפה?
|
|
|