|
|
| נשלח ב-5/3/2006 20:19 |
|
| |
פרעתוני,
רוב נחת למר וב"ב, כשם גרמת לי. אבי החיוכים יחון אותך בעוד כהנה וכהנה...
מייציץ, יש לחקור האם יש לזה דין 'אאוטינג'? כמו אותו ששינה את שמו מרבינוביץ לקפלן, כדי שיהיה לו מה לענות כשישאלו אותו מה היה שמו הקודם. בכל אופן, מתוך ההסכמה אני למד שאין לדבריך דין כזה, אלא שאז יש לדון מדוע זה אנוכי? וצל"ע.
מיכי
|
|
|
|
| נשלח ב-5/3/2006 20:31 |
|
| |
מיכי,
עודני עומד ותמה איך הפרעתוני עדיין מחזיק ממעלתך אחרי ביקורת קטלנית שכזו, והנה אתה מוסיף
תימה על תימה ומחמיא לו!
|
|
|
|
| נשלח ב-5/3/2006 20:33 |
|
| |
בן איש, שלום עלייכם. מדוע אי אפשר ליהנות, ואף להחמיא, על כתב ביקורת שכתוב היטב? הרי פרעתוני כבר ביקר אותי לא פעם, ועל כך נאמר: אשריכם ישראל בפני מי אתם מיטהרים ומי מטהר אתכם.
מיכי
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2006 00:24 |
|
| |
בן איש
היכן ראית כאן ביקורת?
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2006 17:08 |
|
| |
הפרעתוני,
אני זוכר כמה רסיסי הודעות מאותו דיון נשכח.
דןחלוץ: איני מבין מה הטעם בשימור הצום חסר המשמעות הזה בימנו? האם התנגדות חברי הפורום למנהגים היא רק ביחס למנהגים מתקופות מאוחרות? כמו כן, איני מבין מדוע נבחר בסוף אמצעי התליה כעונש המן וב"ב. לדעתי, היה ראוי לבצע בהם סיכול ממוקד בהברגה.
שלום אמא: תמהני דן איך שוכנות אצלך בכפיפה אחת רפורמיזם נאור, אלימות ושנאת זר. כשלעצמי אני אדישה כלפי גורלם של המן וב"ב.
דן חלוץ: הן שוכנות יחד וזו עובדה. אם כי, לא התכוונתי להברגה ברוטאלית אלא להברגה שתתבצע ברגישות ובנחישות.
לינקזעצער: ההודעה שלי דלעיל היא בכלל סוג של פרודיה מתוחכמת שלי על עצמי.
ד"ר הלפרין: מחקר חדשני מוכיח שצום ביום תענית אסתר משפר את תפקודי הכליות ותורם לזרימה תקינה של הדם, זאת בנוסף ובלי קשר לסגולה הרוחנית הגנוזה בו בהיותו צו ההלכה.
יבוסי: ההודעה נמחקה ע"י מנהל_משנה.
שחרית: לדעתי, דמותו של מרדכי הרבה יותר קרובה לדמות רב ליברלי מאשר לרב חרדי. כמו כן, אני תמהה מהי הסוגה הליטורגית של הפיוט הפורימי 'זקן ארוך לי עד ברכיים'? למי פיוט זה מופנה: לאל, לשכינה או לשומעי לקחם? האם יש בו פגיעה בנקיות השיח?
יצחק יונתן: הראש יוצא מהאדמה.
ריב: זו אינה הוכחה שתחיית המתים כפשוטה.
שי: מרדכי היה מקובל בבחינת 'קימו וקיבלו'.
צ'אוטנג: עם סברא כזו כנראה שלמדת בישיבה ד"לית.
מסתברא: אתם מונעים משנאת קבלה צרופה. אני מפקיר את הפורום בידי צמחיוסיפון.
שלויימלע (מגיח מתנשף): זה עתה חזרתי מסיור תענית אסתר בישיבת הר-המור בירושלים. התרשמתי עמוקות מכך שעבור תלמידי הישיבה תענית אסתר היא שלב מכריע בתהליך גאולתי קוסמי כולל. לטענתם, ראוי היה מלכתחילה לא לפגוע בהמן כיון שיש בכך כרסום בממלכתיות של שושן, אך יש לראות בפגיעה שבכל זאת נעשתה בו התפרצות חיצונית שמדאבת את הלב מצד חיצוניותה אך משמחת אותו מצד פנימיותה. ניכר שהתלמידים אכן מזדהים עם כל שורה בפיוטי הסליחות של היום הנשגב, וזאת בניגוד למקומות אחרים. כשחזרתי הביתה, ראיתי כמה מיזרוחניקעס צעירים ומיזרוחניקעסיות צעירות מפגינים יחד באיזו צומת למען שחרור פולארד. או אז שמחתי שאני נמצא היכן שאני נמצא.
בעלבעמיו: נבצר ממני מלהשתתף בדיון כיון שאני עמל כעת על הפרכת חידושי חתנו של ר' גדליה על פרק קמא דמסכת מגילה.
קעלעמער: נמסר באישי - אצלנו בחצר וולברוז'-רחמיסטריווקא-פ"ת מקובל להתענות 3 ימים.
mdabraham: זהו מנהג שטות.
קעלעמער: נמסר באישי - כך הורה מרן אדה"ז מוולברוז'-חדרה.
mdabraham: אם כך מנהג זה יסודתו בהררי קודש, מה גם שיש כאן דוגמא לק"ו של בכלל מאתיים מנה.
שארונאסדליטא (היה פה אחד כזה, אני בטוח): נבצר ממני מלהתמיד בפורום עקב הכנותי לחתונה.
שלום אמא: אני יכולה להציע לכם את עצמי כעורכת החתונה. שמעתי שאני ממש טובה בזה.
החפרפרת 007: ביום ג' בשעה 10:30 תיערך אמירת סליחות לתענית אסתר לנשים בבית קולך ברחביה.
אישציפור: 10:30? זו הוכחה לכך שמדובר בפרובוקציה פמיניסטית ושהמתפללות נעדרות כל זיק של יראת שמים צרופה. אם כי, אני אצטרף איתן לתפילת המחאה נגד עקירת הפחונית ממאחז שקמונה ט' - 2. חכמים על פחונית המגניקים השוביניסטים האלו.
מואדיב: מי שמך לקבוע את מידת יר"ש שלהן? האם גנבת ממני את מחשבון למדידת יר"ש שאני מפתח בימים אלו?
הבבא תור: לדעתי הצום הוא על כך שאבותינו לא הצליחו להשמיד להרוג ולאבד את כל הגויים, ועל דא קא בכינא.
ספרן חתם את הדיון בהמלצה לעיין במאמרו של צ' בית-הלחמי, צומות במזרח הקדום ובאירופה התיכונה בין שתי מלחמות עולם, בתוך הקובץ: אכילה ושתייה בתרבויות דתיות, בלפסט 2004.*:namespace prefix
אמא שלום : ספרן, המאמר נפלא – תודה!
ריב: המגילה היא טקסט ליבוביצ'י מובהק. כולם יודעים מי לא מוזכר בה וכל כולה מאבק בע"ז.
גם וגם: מדוע לא הזכירו את מי שלא מוזכר בה בתוך סוגריים מרובעות?
בעלבעמיו סיכם שאין לנו להמציא את התורה מחדש, ועלינו לשבור את הצום עם סלט ביצים בדיוק כמו שסבתא שלנו נהגה. לאחר מכן נסביר למה.
ממללא ניגש לתיבה האישית וגילה בה 807 הודעות שמפרטות כמה שהוא שחצן, מלא בעצמו, לא יקבע לי מה זה דתי, מעוות, שקרן, שונא רפורמים, צייד חרדים, שמאלני, ימני, קפיטליסט תאב בצע, הלואי שתטבע בהדסון, ואחד שגם כשהוא כביכול מתלוצץ על עצמו הוא בעצם מתלוצץ על חשבון אחרים. *:namespace prefix = o />
רק מיכי גיבה אותו באייקון תומך ביחס להודעותיו על הרפורמים, ושלום אמא הודתה לו על סובלנותו ונכונותו לראות את הדברים באופן מורכב.
בקשות סליחה תגענה עד חודש אלול הבעל"ט ב"ה.
תוקן על ידי - ממללא - 06/03/2006 17:11:52
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2006 17:29 |
|
| |
ממללא,
זה היה מצחיק, ובמיוחד הקטע על חתונת 'שארונסדליטא' שבאופן מופלא זכרת את הניק למרות שהוא כתב כמדומני רק מספר הודעות בודדות - קבל
אגב, באינטואיציה שלי הוא שייך למשפחת היבוסים והגרגשים...
תוקן על ידי - riv - 06/03/2006 17:29:43
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2006 18:12 |
|
| |
ממללא
איקון ירוק מהסוג המיימוני.
נראה לי שאם יש משהו שהפורום טוב בו, הרי זה בלצחוק על עצמו.
וכה אמר הרבי מקוצק, שיקבל מייד מינוי כבוד בפורום: מי שמסוגל לשלוח לעצמו אצבע משולשת,
מסוגל לשלוח אצבע כנ"ל לכל העולם כולו.
שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2006 18:26 |
|
| |
ממללא
תודה רבה, מאוד מצחיק
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2006 18:28 |
|
| |
ממללא,

מיכי
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2006 18:32 |
|
| |
הפרעתוני וממללא . מלא חופניים ואין לכם מושג כמה קשה היה לי ליצור את האייקון ,אני באופרה אם שכחתם.אומרים שאופרה דפדפן טוב יותר מהאקספלורר, אני עצמי לא מומחה, אבל אשמח אם יבואו המומחים,יבוסי ואתנחתא ועוד, ויסבירו.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2006 19:08 |
|
| |
קעלעמר, אתה מזכיר לי עוד סיפור פורימי משירותי המפואר בצבא ההגנה לישראל. יום בהיר אחד מגיע אלינו איש תמיר ולא צעיר בדרגת רב סרן (הקשב!) עם כומתה אדומה כדם ונעליים מצוחצחות להפליא, ומודיע לנו שהוא 'קצין טכסים פיקודי', לא פחות. בעוד שבועיים עומד להגיע לביקור בחטיבה ראש הממשלה מנחם בגין, ועלינו לקבל את פניו בצעדה עם כובעי VRC וסרבלים חמים כגיהינום. במהלך אותם שבועיים תרגל אותנו הנ"ל למוות ב'שמאל ימין' ו'דגל שק!', וכו' וכו', אלא מאי: עבדכם הנאמן שגם הוא די תמיר, ונשקו היה M16 מקוצר, כאשר עמד דום הנשק לא הגיע לרצפה. אותו קצין תמיר ואינטליגנטי תהה על פשר התופעה המוזרה, וניסה את כוחו בעיקום המרחב על מנת שהנשק יגיע לריצפה בעוד בעליו לא יתכופף מן הדום המתוח כי הוא זה (=שבועת התורה). לאחר שכשלו כל ניסיונותיו, היה פורש ובוכה וקרא לי הצידה. וכה אמר בלשונו הזהב: אני נאלץ לוותר על שירותיך כצועד מומחה, ואל לך להיעלב. זה לא באשמתך, אלא באשמת הנשק הבלתי מוצלח. לאחר מכן פנה אל שאר האומללים שנאלצו להמשיך לצעוד ואמר להם שהוא תמיד היה בדעה שאל לצה"ל להשתמש בנשק כה בלתי מתאים למטרתו.
אותו קצין טכסים ראה את ייעודו היחיד של הנשק בהתאמתו לעמידת דום לכבוד ראש הממשלה. הוא שכח שיש ענין גם להכניס אותו לטנק ולהצליח להיחלץ בעת מצוקה. טוב, אבל זה כמובן תפקיד שולי של הנשק.
כל זה, מעבר לפורים הקרב ובא, נזכרתי בו מפני שאתה מודד דפדפן דרך יכולתו ליצור אייקונים צוהלים (אמנם אינני מכיר את אופרה, ואולי הוא באמת גרוע. אבל בכל אופן הסיפור הוא סיפור חביב לפורים). נדמה לי שהלה כבר פרש לגימלאות (שבע קרבות וימים), אז אולי תגיש מועמדות לקצין הטכסים של מיקרוסופט.
ומתוך הבעיה הגיאומטרית הנ"ל (עומדים צפופים ומשתחווים רווחים) נזכרתי בעוד סיפור על שירותו המפואר לא פחות של אבי מורי ז"ל בצבא ההונגרי המפואר עוד יותר מצה"ל. בצבא ההונגרי רוב קורס הקצינים עבר על הצוערים (=כל מי שידע לקרוא נשלח לקורס קצינים. כך הנ"ל מצא עצמו במקום כה בלתי הולם עבורו) בלימוד מדוקדק ובחינות מפורטות על ספר 'הלכות הפרש', והטיפול בסוס. זאת כעשרים שנה אחרי שהסוס האחרון עזב את הצבא המפואר הנ"ל (הם הצליחו לברוח מהצבא הנאצי גם בלי סוסים, וגם בלי מכנסיים. הם עשו זאת ברגל). בקסרקטין היה עליהם לסדר את נעליהם בשורה ישרה. ומכיו שכבר הזכרתי את קומתי התמירה, נקל לנבון לשער כי קומתו של אמו"ר גם היא התנשאה לגובה סביר עד בינוני. על כן לא ייפלא כי נעליו התנשאו למספר 44/5, שהיה גדול למדיי באותם ימים אפלים. והנה, לילה בהיר אחד עובר המפקד ובודק את שורת הנעליים, בעוד כולם ישנים, ורואה שנעליו של אבי מורי הכ"מ בולטות מהשורה. הוא מעיר את הנ"לל בזעם ומורה לו ליישר אותן בתוך כך וכך שניות. כשהוא מנסה להסביר לו את הבעיה הגיאומטרית הכרוכה בכך התגלעה אי הבנה חמורה (המפקד כנראה היה מומחה לטופולוגיה, ולכן הטרספורמציות הגיאומטריות - השומרות נפח- לא היו נהירות לו). הלה פקד על אמו"ר ליישר את הנעלים ולהפסיק להתפלסף (הוא היה כנראה בני"ש). כאשר יישר אבי את הנעליים קדימה הוברר כי הן בולטות אחורה. המפקד זעם על כך שאבי מתחכם אתו, והלילה התמשך בכעס וטרטורים. לטענתו של אמו"ר זהו מעששה שהיה, אף שקשה היה לי להאמין. אחרי המפגש עם קצין הטכסים דנן, כבר התחלתי להאמין.
ויהיו הדברים לתפארת הצבאות כולם, ולזכרו של אבי מורי שפתח את המסורת הפרוסית המפוארת של שירות צבאי מפואר במשפחתנו, אב ובן גם יחד. אני מתחייב (בל"נ) להעביר לבניי את המסורת הזו, למען לא יפלו מעשיהם ממעשי אבותיהם. תעלה המשואה...
מיכי
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2006 20:31 |
|
| |
לבריאות צדיקות/ים. יה"ר שנזכה לצחוק כל השנה.
והנה עוד שאריות מאותו דיון נשכח:
אידך_גיסא: שלויימלע, אני העדפתי לבלות את ערב הפורים במסיבה שנערכה בישיבת וולאז'ין - העמק, שהתפצלה לאחרונה מישיבת בית-לחם - מאה שערים. אני סבור שלא מדובר סתם בהתהללות שיכורים אלא שיש כאן גילוי שלא מדעת של תיאולוגיית מעמקים המצריכה עיון. השתיה כמים אין אונס, מבטאת למעשה את הצימאון הגדול של בני הישיבה לדברי תורה ועיון כל השנה. אכן, מסתבר שגם 'שם' יש משהו. והמשהו הזה, הרבה יותר משמעותי ממשנת הר המור.
וואלז'ין: שטויות. מניסיוני, בישיבות רציניות לומדים בערב פורים כבמעלי יומא דכפורי. אלו שמשתכרים הם רק הפרענקים והצ'אלמערס שמנסים להוכיח את עצמם בדרכים אלטרנטיביות.
צ'אוטנג: אני חולק גם על כך. אף אחד לא משתכר בעולם הישיבות. אתם לא תלמדו אותי מה הולך שם.
דרום חוקר: נכבדי המכובדים. להלן אציע את שיטתי המתבססת על כתב תימן המקורי של התורה מן השמים והרמב"ם. בדברי אראה מעל כל ספק כי צום אסתר מקומו דוקא לאחר חג הפורים (ובמוקפין לאחר פורים דשם) וטועים הללו שבמנהגם ממשיכים לצום עובר לחג. יש בכך הוצאת לעז חמורה על רבותינו האמוראים שצמו לפי כתב תימן לאחר החג, ולא לפניו חלילה.
מציץ_ונפגע ונ_שנרב הגיבו בארבעה עמודים שנשגב מבינתי לשחזר שורה מהם. לחילופין, אני יכול להציע עיקרי מאמר שחרות של שנרב על החובה ההלכתית בגיוס לצה"ל, שנתבקשנו ללמוד בשיעור א' ב'הסדר' לקראת הגיוס בכמעין קונטרה למאמרו האלמותי של הרב ליכטנשטיין. יש לי גם כמה עצמות רבע עוף מהטיש האחרון של כ"ק מרן הגרמצו"נ. אגב, לאיזו סוגה ליטורגית משתייך מאמר שחרות?
איש ציפור: מצרף לינק למאמרו המלומד של משה קינלי טור-פז נגד נישואי שארונאס ולימור, ומוסיף, שלמרות שקינלי טורפז שמאלני שנשוי לבת של שמאלני שגרוע מגוי, הפעם הוא מסכים איתו.
נאךאמלנישט: הצומות הרבים של החרדים הם דרך של הממסד החרדי להרעיב את ההמון וליצור לו חזות של מגזר עני וחלוש.
דב מאיר: מה שקרה להמן שהתעמר במרדכי איש כנסת הגדולה, הוא בדיוק מה שיקרה למי שלא ינהג כהלכה בחברי הסנהדרין.
הציטוט דלעיל נלקח מתקליטור די.בי.אס.
תוקן ע"י עצכח
מיימוני: עשיתי שימוש בעצכח. עמכם הסליחה. זה היה תיקון שלי.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2006 20:51 |
|
| |
ממללא,
אני מוחה, למיטב הכרותי עם נאךאמלנישט ,למדתי איתו בבית ספר, הוא היה טוען טענה אחרת לגמרי: הצומות הם הדרך הרבנית לאזן את הבולמוס החרדי ואת הבליסה המתמשכת שלו,בצורת חגים והילולות,שולחנות עמוסים הערינג,קוגל שחום מהביל,צולנט שומני שהיה סותם עורקים גם לפיל אפריקני ריבועי גאלער רוטטים מנומרים בשום וחתיכות סכוס. קרעפלך ממולאים בכבד קצוץ מטוגן בשומן אווז מפוטם,שוחים לצד טריפלאך במרק עוף שעיגולי שומן מעטרים את פניו . ולקינוח חלק אחורי מנוקר של פרה שנשחטה כדין.
ובתרגום לפרענקית: חריימע אדומה וצרובה בפפריקה חריפה שצאתה קשה מבואה.. סחינה,טחינה,מטבוחה,מלאוח,מפרום,שקשוקה,בקלאוה,סחוג,חומוס,תורמוס,פאלאפל,פול מצרי,פול רעשני,פול אוכל,קאבאב,שיפודי פרגיות (לצמחונים), שיפודי כבד אווז,סטייקים צרובים בגחלים לוהטות,אושפלאו,באבאגנוש,ומאה סוגי חצילים.
ועל הכל "כולה לכם וחציו להם"...
מממ...תקף אותי רעב...
תוקן על ידי - נאךאמלנישט - 06/03/2006 20:50:27
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2006 21:33 |
|
| |
אורווה חפר כתב: פתח חד ואמר מילתא דבדיחותא ואף הם נתבהלו וכל אותה שעה נסתכל בדמות דיוקנו של אביו והסתכלה היא בו ומת
|
|
|
|
|