|
|
| נשלח ב-6/3/2006 22:42 |
|
| |
מייציץ, מה זה שק"קים?
מיכי
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2006 22:45 |
|
| |
מיכי
פעם חשבתי ששק"ק פירושו שפופרת קרני קתודה , אבל אז גיליתי שהכוונה היא שקר קדוש.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/3/2006 01:22 |
|
| |

|
|
|
|
| נשלח ב-7/3/2006 09:33 |
|
| |
והלא דברים ק"ו אם יציאת מצרים ומעמד הר סיני שנזכר בהם שם שמים הם שק"ק ק"ו פורים.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/3/2006 12:02 |
|
| |
מיכי, קראת את הספר 'הפסיכולוגיה של השלומיאליות בצבא'?
|
|
|
|
| נשלח ב-7/3/2006 18:10 |
|
| |
בעל, לא. הייתי בסרט.
מיכי
|
|
|
|
| נשלח ב-8/3/2006 09:43 |
|
| |
אחרי שקראתי את הספר הבנתי למפרע יותר טוב את הסרט. אחרי שקראתי את חוק פרקינסון, העיקרון הפיטרי וחוק דילברט אני מבין יותר טוב את הסרט שאני משתתף בו.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/3/2006 18:25 |
|
| |
גם_וגם: בעלבעמיו, נא עיין באשכול כללי הפורום. אשכול זה הוא מקום שהניחה ההנהלה להשתולל בו, ואינו מיועד לספרים וחוקי פיזיקה, להם מיועדים אשכולות אחרים.
מנהל_משנה: להלן תגובת mdabraham להודעתו של דב_מאיר.
mdabraham: כסילים, טפשים, אווילים משרישים, אידיוטים, אהבלים, ברי בירב דחד יומאים, בורים, עמי ארצות, נעדרי תבונה (המשך ההודעה יבוא).
שלום אמא: איני רוצה להתערב בדיון לא לי מיכי, אבל תוכל להוסיף גם 'מאותגרים שכלית'.
לב העמק: האם חברי הפורום מכירים היסטוריון חרדי מתקופת אחשוורוש? אני מתכוון להיסטוריון שלמד בישיבה קדושה, מצביע ג' ככל אשר יורוך ואשר אשתו חובשת פאות משער שמקורו בכוש ומזרחה לה, אך לא בהודו והוא עצמו לבוש חליפה שחורה ולא חלילה תכלת, ארגמן או אדום מזעזע.
לינקזעצער: משחיל לינק לאשכול על מאי שנא ראשונים דאתרחש להו ניסא, ומסירות נפשם בקריאת בגד אדום בשוק.
רב_סיינפלד: בעודי מתנדנד על ערסל הקטיפה שלי במיאמי ביץ', מקום הולדתה של להקת התשב"ר המזעזעת מיאמי-בויז יצירה חרדית שמיועדת לקלוט תינוקות זבי חותם שנפשם נקעה מגרסת משניות טהרות בע"פ, עלתה בי תובנה חדה ביחס לממסד החרדי העיוור שאינו מבין את כובד השעה וסבור שכל העולם כולו שטיבל צר מאוד ושמו איצקוביץ', אשר קירותיו מדיפים ריחות הרינג משכר בהכשר 'שארית' וחבורת ישיבע בחורים למדנים-בעיני עצמם מישיבס ביס-מטעס מתקהלים סביבו ברתחא דאורייתא ובאצבעות מתנופפות אלעל בתנועת איפכא מסתברא מעושה, לא מבינים שנגזר עליהם להפוך לדור העניים הבא אלמלא תזמן להם ההשגחה העליונה שידוך הגון עם סידור מלא: בחורה שתפרנס אותם בימים ותעיין ב'צאינה וראינה' בלילות כמיטב הבוגרות של פנינת הבערות 'סמינר וואלף'.
מואדיב: על זה נוהג לומר מורנו: אלעס איז סאציאלגי"ע.
וטו (מוקדש למייציץ):...
טוב, זה כבר גדול עלי.
אראל סגל: האם צה"ל כצבא העם המחלק לחייליו, בעיצומה של מלחמה שמתחוללת דוקא בחג הפורים, משלוח מנות מקיים בכל מצוות 'משלוח מנות'?
בהנחה שהתשובה חיובית, האם הגוף הערטילאי ושמו צה"ל מקיים מצוה?
האם הרמטכ"ל נפטר מחובת משלוח המנות בכהאי גוונא כאשר הצבא אינו אלא הידא אריכתא שלו?
האם כיון שהצבא זה אנחנו ואנחנו זה הצבא, הרי שכלל ישראל יוצאים ידי חובת משלוח מנות בחלוקת מנות קרב במלחמת הצלת ישראל מיד צר שבא עליהם להכריתם בפורים?
הפניתי את השאלה לשלושה רבנים באתר מורשת, שלשה באתר כיפה ואחד באתר מוריה. כעת אני מעוניין לשמוע את דעת חברי הפורום.
יהוסף: בזמן קיץ הקרוב תהיה מסכת מגילה המסכתא דכלה של הפורום וכידוע אומרים בשם החזו"א שמצוות הפורים הם 'ממונא' ולא 'איסורא' ויש בהם סברות שוות לכל נפש. מה ההסבר למצוות משלוח מנות? ישנו הסבר טכני מסויים, אך אינו משכנע ואינו מתאים לדרך לימוד המחפש דברים עצמיים, ולא ברמת משמרת למשמרת משמרתי כאילו המטרה היא להשביע את חברו ויש בכך גילוי של קומוניזם יהודי מקורי הלכתי. ברור שרק אנשים מאמינים יכלו לקבל על עצמם מצוה כזו. ברם כוונת הדין מהותית יותר להגיע למוסריות עצמית עמוקה ומושלמת של שולח המשלוח שמגלה בכך נקודה מוסרית פנימית באופן מובהק, כמו שמספרים בלדרמן בשם החזו"א.
שחרית: האם חברי הפורום מתכוונים להוסיף השנה עלה זית למשלוח המנות, זכר לכריתת עצי הזית הפלשתינאיים כפי שהוחלט ע"י מועצגת גדולי התורה התלת-זרמית?
אישציפור: זה מזכיר לי שטרם נערך דיון בשאלה המוסרית האם המדינה רשאית להימנע מלכבוש את דמשק בכדי שאזרח שרוצה להקים מאחז בפרבריה יוכל לעשות זאת. איפה אנשי השמאל הצדקנים?
השכן: שכן כתום מאוד - זה כאן.
קעלעמער: אני מבקש לדחות את הדיון הזה עד שיירגעו הרוחות. מה דעתכם על עשרה בטבת שנת תשע"ט?
בעלבעמיו מסכם שוב את הדיון (רצית - קיבלת מנה אפיים): תענית אסתר לא תתבטל לעולם. למה? כי הרב שטיינמן יודע שאיך שהוא מבטל את התענית, כל העילויים שלו מאורחויס תוירה מחליפים לכיפה סרוגה ועוברים ל'מרכז'. עולם הישיבות המסורתי מעולם לא הצליח לעמוד מול סחף אידאולוגי.
תוקן על ידי - ממללא - 08/03/2006 18:53:58
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-8/3/2006 19:12 |
|
| |
ממללא, מה שאמת, אמת.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-8/3/2006 19:21 |
|
| |
ממללא, אני בקושי כותב מרוב צחוק. אתה בהחלט הולך ומשתבח... מצפה בקוצר רוח לגילויים הבאים (אני מציע מארכין ההודעות שנמחקו והאשכולות שננעלו). לדוגמא: מ*ל**ה ששואלת את מיימוני באישי קושיות על נשג"ז ותתקע"ד וכדו'. ואז מיימוני עונה לה:
מ********צ****** היקרה. מכיון שהניק בו בחרת אינו הולם את רוח הפורום שמותר להזכיר את שמו, בחרתי להפנות אותך ולנסח את שאלתך מחדש... והרי תשובתי (נכתב ברשות השואלת): מ*********צ**** היקרה והחביבה בנשות תבל ומלואה. שאלתך היא נפלאה, ולמעשה הטרידה אותי מאז ומעולם. וראוי לכל אדם לדון בה בכובד ראש ולא לדחות אותה על הסף רק בגלל איזה ניק לא מוצלח שודאי בחרת אותו בלא משים. ראשית, רציתי להביא שני סיפורי מדע בדיוני שממחישים את הנקודה הנפלאה (מפיהמ"ש בכריתות. פיהמ"ש = פירוש המשנה לרבנו הרמב"ם, חי לפני כשמונה מאות וחמישים שנה, היה מגדולי האומה לדורותיה, ועל כולנו להתבשם מיצירתו הנפלאה, הן ספרותית והן הגותית. כריתות = מסכת במשנה ולאחר מכן בתלמוד הבבלי. בתלמוד הירושלמי שנחתם כמה מאות שנים לפני הבבלי לא זכתה המסכת הזו להתייחסות, אולי בגלל הנקודה הנפלאה שהיתה חשודה עליהם כמשהו מקבלה. וכידוע הירושלמי דחה את הקבלה על הסף, כפי שהוכיח פרופ' קלוצמעך במאמריו המאלפים (קלוצמעך = עושה קלוצים)). אם כן, מ*********צ***** החביבה, אני מזמין אותך ואת כל עם ישראל לטעום מתורתנו הנפלאה, אשר כל רז אניס לה ורחוק ממנה כרחוק דרום ממערב.
שלום אבא: מיימוני האם אינך יכול לענות לה עניינית בלי להמיר את דתה לאורתודוכסית גבר אשכנזי הגמוני (=אגא"ה).
כאן מתערב ווטו1: האשכול נעול עד להודעה הבאה.
לפני הנעילה מספיק מיימוני להתערב ולפרש: אגא"ה (=אורתודוכסי גבר אשכנזי הגמוני), ולהבהיר שהוא בכלל לא התכוין לזה, אבל כנראה הבעיה היא ביכולת ההסבר שלו עצמו, ולא ח"ו בקוראים/ות/צות/תות/ולוט. ולכן הוא מציע בכל זאת להשאיר את האשכול ולשנות את הניק למשהו שמתאים יותר לרוח הפורום, אולי: ***********ה
מיכי
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-8/3/2006 19:29 |
|
| |
מיכי, ממללא וכמובן הפרעתוני,
כנראה שיש משהו לקוי במיוחד בהומור שלכם, כי הצחקתם אותי עד מאוד!!!
[ויש לי גם מסקנה אישית כואבת, לאור העובדה שאני, איכשהו, מופיעה כ"כ הרבה בפארודיות האלה- עלי למצוא לעצמי חיים, ויפה שעה אחת קודם... ]
תוקן על ידי - אמשלום - 08/03/2006 19:27:48
|
|
|
|
| נשלח ב-8/3/2006 19:32 |
|
| |
ועל כך נאמר: "ראה/י חיים עם האישה..."
מיכי
|
|
|
|
| נשלח ב-8/3/2006 21:32 |
|
| |
מיכי

קטן באלפי מנשה הנני, אכן יותר משניתן ללמוד על הכותבים מכל כתביהם ניתן ללמוד מכתבי ממללא עליהם.
לנפש חיה - לרוח ממללא
|
|
|
|
| נשלח ב-8/3/2006 21:39 |
|
| |
חבצלת: אמשלום היקרה, מחקר חדש שראה אור לאחרונה העלה את הנתון המדאיג: נשים מככבות בפארודיות באחוז גבוה יותר מאשר גברים. כמו כן, רוב הפרודיות נכתבות ע"י גברים. על כן, אין לך לתלות את הפופולאריות שלך בסגולותיך.
מגי_אדם: מדוע שלא ננסה לבחון את סיפור המגילה כפי שהוא משתקף ביצירת המופת של ואן גוך 'אוזן המן'? ב'אוזן' של ון-גוך (שנינות דו משמעית שכזו), משתקפת דמותו של המן כאדם יצרי ורענן שטל נעורים פרה-מונותיאסטי שורה עליו ומביא אותו למעשי קונדס שובביים בתרבות נטולת משטרות צניעות וקודים הלכתיים קשים, מה שמביא אותי לשאלה: מה קורה לעם שלנו שהולך קדימה וקדימה בסקרים בריצת אמוק לעבר התנתקויות נוספות.
ממללא בגילוי נאות: מכירים את ארבעת ה'רציניים' של השיעור שממשיכים ללמוד בהתמדה ולהתרכז בהצלת העולם אליבא דר' חיים מואלוז'ין כשכל חבריהם עסוקים בהכנת מצגות לפורים וזוטות אחרות? במוקדם או במאוחר הם יאלצו להשלים את מה שחיסרו בבחרותם. בקיצור, תעשו חיים בגיל הנכון.
|
|
|
|
|