בית פורומים עצור כאן חושבים

מגנזכי הפורום - פורים שנת ג'ת"ז

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-26/2/2015 11:03 לינק ישיר 

אתה צודק. אני רוצה לרדת על ווטו אבל אני לא יודע אם אצליח כיוון שהוא עתיק מדי, מיימוני, לעומת זאת...
ניק חדש שלא מכיר את מקס:
שלום לכולם, אני מסתפק בכמה שאלות חמורות באמונה וחשבתי שאולי תוכלו לעזור לי, קשה לי, כתוב שמרדכי ידע שבעים לשון כי ישב בסנהדרין ולכן הבין את בגתן ותרש, וקשה לי, הרי היתה לו רוח הקודש? ועוד קשה לי, מי אמר שהוא הבין אותם כי הוא ישב בסנהדרין, אולי הוא עשה טיול לטרסיא ולמד טרסית? ועוד קשה לי, האם אלוקים יכול לברוא אבן שהוא לא יכול להרים?
אשמח אם תענו לי במהירות כי השאלות מטרידות אותי מאד, תודה.
מר מקסמאן, לא הבנתי מה הקשר בין מרדכי לבין חלוקת הארץ?

מקס:
תודה על השאלה ניק חדש שלא מכיר את מקס היקר ומייד אסביר לך בלה בלה בלה כמו שכותב הספורנו בדברים 'אין לך אלהים אחרים יותר מזה' לכן כל הטיפשיים שמאמינים באלוהי הבייביסיטר? הם ערומים כמו שכתוב 'האוחז ס"ת ערום? נקבר ערום! = ערום מהתבוני! בלה בלה בלה אבל החשיבה התבונית התנ"כית אומרת בלה בלה בלה לאורך חצי עמוד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/2/2015 11:17 לינק ישיר 

אריאל
שעור חשוב ומעניין לאו דווקא פירם תוירה העונה על כמה מתמיהותך לעי"ל
https://www.youtube.com/watch?v=hwhAiQDSdKs&feature=youtu.be

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/2/2015 12:26 לינק ישיר 

אריאל73 כתב:
אליקים:
אברם אתה מדבר שטויות (סליחה)
אברם:
כוונתך ודאי לטיעון המוזר שלך לפיו פורים נקבע בגלל הנס של מרדכי ואסתר? כבר הוכיחו קדמונים שהמן בכלל היה שליח של אסתר כדי לתפוס את השלטון + להכניס ספר לתנ"ך, אבל אני לא מצפה ממך להבין את זה...
ארתח:
ראשית, מוזר זה עניין של טעם, שנית, דבריך מתבססים על אוסף השערות פורחות באוויר במקרה הטוב, כפי שאמר פרופ' "" "מגילת אסתר נכתבה ודאי בתקופה הפרסית התיכונה" (נחתך המשך דבריו "אבל היא מלאה שקרים והבלים")
אמשלום:
[בכנות, אני לא חושבת שזה משנה. מה שמשנה הוא הרגשות העולים בנו בזמן קריאת המגילה, דרך אגב, האם היינו מנהלים דיון כזה במקרה והמגילה היתה נקראת מגילת מרדכי?]

"...בלשון הזו אמרו לו: "הצחקתנו, רבינו, הצחקתנו!"
(אם כי יש לדון כמובן באותנטיות הפסאודו-היסטורית של המימרה הזו ולא כאן המקום, ראו בבלוג שם, שם ושם)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/2/2015 12:31 לינק ישיר 

אברם, קראת גם את ההודעה שלפני ההודעה שציטטת?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/2/2015 14:32 לינק ישיר 

בטח! היא היתה מצחיקה לא פחות!
פשוט לא יכולתי לצטט שתי תגובות :) 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/2/2015 15:06 לינק ישיר 

ירוחם, 

אמנם רב סיינפלד כבר עזבנו, אך רוחו מרחפת ומי יהין להסתכן בחרם דרבנן.

נ.ב. התכוונתי לחרמו שהוכרז באשכול סגירת הפורום, עיין בהודעת לינקי בעמוד הראשון.

תוקן על ידי נחמדלמראה ב- 26/02/2015 15:08:16

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/2/2015 15:20 לינק ישיר 

נחמד
זה נחמד מצידך לתת לי רגשות אשמה כאילו עברתי על דבר הרב.
א. הוא לא עזב המספריים שלו עדיין גוזזות ברוב זעם.
ב. לא הוא שכתב את האיסור, איסור כזה צריכה לבא מפי הגבורה.
ג. רבים עברו על האיסור, לפי הדין במקרה כזה אין היחיד נענש.
ד. הוא אסר רק על התבדות, הםעם למזלי הרב הבאתי דבר רציני

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/2/2015 00:41 לינק ישיר 

מיימוני:
ניק חדש שלא מכיר את מקס, ברוך הבא לפורום!
ברשותך אתיחס קודם לנושא האשכול ולשאלותיך אשלח תשובה באישי, (כמובן אם תהיה מעוניין)
עד כמה שאני מבין אנו דנים כאן בדמותו של מרדכי (מרדכי = דמות ממגילת אסתר) (מגילת אסתר = מגילה שנכתבה ע"י מרדכי)
אני חושב שאפשר לנתח זאת מכמה היבטים:
א. מתודולוגי. למה משנה לנו מהי דמותו של מרדכי? מה אנו מעוניינים להסיק מזה?
ב. תיאולוגי. האם יתכן שה' יעשה לנו נס ע"י אדם שאינו הגון? (ציונות?) האם יתכן שהיהדות תשא על נס אדם כזה? לצערנו נראה ממקרים רבים, גם בעת האחרונה, שזה יתכן, ובכל זאת?
ג. היסטורי. עד כמה אנו יכולים לברר את הפרטים ההיסטוריים? שוב אני רוצה להזכיר שאגדות חז"ל אינן מקור היסטורי (כנראה).
ד. טקסטולוגי. מה ניתן להסיק מהמגילה? האם היא אמינה?
ה. פילוסופי. האם אנו דנים על מרדכי כערך, כישות מטאפיזית או כאדם?
ו. פילולוגי. האם יתכן להסיק מלשון המגילה על אישיות כותבה? (כמובן בהנחה שמרדכי כתב את המגילה ואולי כדאי לפתוח על זה אשכול) מחקרים מוכיחים שאנשים שאינם דוברי אמת כותבים אחרת מדוברי אמת. האם זה נכון? (והאם אפשר לראות זאת בספר הזוהר?)
ז. סוציולוגי. מאיזה מעמד אקונומי הגיע מרדכי? האם זה משנה? למה?
ח. אונקולוגי. האם מרדכי היה חולה בסרטן?

יתכן שהארכתי מדי, ואני מתנצל. יתכן שקיצרתי מדי, ואני מתנצל.
אייקון ירוק לכולם.

שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2016 14:28 לינק ישיר 

הוקפץ לרגל המועד

ונראה מה נוכל לעשות השנה..

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2016 15:01 לינק ישיר 

המושכלות ייבשו את פורנו. על מה כבר נדון בסעודה, האם מרלו נאה או פינו נואר? ממש לא מתאים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/3/2016 00:41 לינק ישיר 
אשכול חדש - מעמיק2

(11/2/16)
האם יוצאים ידי חובה בקריאת המגילה שהכו בעץ במקום בהמן?
הרי יש אנשים שנפגעים מזה!
___

(13/2/16)
מעמיק2:
האם זה דומה לטובל ושרץ בידו?
___

(15/2/16)
מעמיק2:
מוטב לו לאדם שיפיל עצמו לכבשן האש ואל ילבין פני חברו.
___

(22/3/16)
מיימוני:
מעמיק2
ברוך הבא אל הפורום! (אם עוד לא ברכתיך)

מומלץ לעיין באשכול התקנון לפני שמעלים נושא. לא נוכל לאפשר את קיומו של עניין, גם אם הוא רב חשיבות ורב משמעות כמו זה שהעלית, אם לא שמביאים תחילה רקע לדברים, על מה מתבססת השאלה, מקורות וציונים.

היה בדעתי לחסום את האשכול, אבל מחמת חשיבות הדיון הקדשתי מזמני המצומצם לעשות את העבודה במקומך (המחמאות מגיעות למיימונית שהסכימה לשטוף את הכלים במקומי...).

ראשית יש להזכיר שהנושא טעון מבחינה פוליטית ויש צורך בזהירות רבה כדי שלא לגלוש למקומות ששייכים לפורום שמותר להזכיר את שמו.

כעת ניגש לנושא:
לפי המסורת היהודית בשנת תרפפ"ו מלך מלך בכיפה (=שלט בכל העולם) בשם אחשוורוש. למלך זה היה שר ששמו המן. (לפי מדרשים מסוימים הוא היה במקורו עבד אבל זה מוזכר גם בזוהר וד"ל.)

כאשר השר ששמו המן עלה לגדולה הוא זמם מסיבות שונות להשמיד את כל היהודים אשר בכל מדינות המלך ובדרך ניסית ומפותלת נצלו היהודים אודות לשני צדיקים. מרדכי ואסתר. (הערת אגב: האם היו בסיפור זה ניסים גלויים? מה הערך של ניסים נסתרים בייחס לסטטיסטיקה שלהם? ראה רמב"ן בפרשת בוא ואשכול ישן של הרב מיכי בנושא. לינקזעצער?)

עד כאן הסיפור המקראי בקיצור נמרץ, כעת נעבור לחלק אחר לגמרי: תולדות מנהגי היהודים של קריאת המגילה המספרת את המעשה הנזכר.

מנהג יהודי עתיק שגם הוקבע במשך השנים כדין והלכה, לקרוא את סיפור המגילה מן הקלף. (האם יש הלכה לקרוא מקלף דווקא? האם צריך דווקא צד"י ישרה? האם עדות התימנים נהגו תמיד לקרוא את המגילה? לא אכנס לזה, רק אכתוב שלפי דעתי מי שהקריאה מכבידה עליו יכול בהחלט להסתפק בהקשבה בחצי אוזן ואפילו בהרהור על הרעיון של המגילה, אולי אכתוב על כך בהזדמנות בדרשת שבת הגדול.) 

מנהג ילדים נוסף להכות או להרעיש בנפצים בעת הזכרת שמו של השר הנזכר: המן. חשוב לדעת שמנהג זה נכתב גם בכמה מספרי הפוסקים האחרונים והתייחסו אליו בכובד ראש.

כעת לשאלה החשובה שהועלת כאן, כיון שכאמור מדובר בנושא פוליטי אכתוב ברמזים והמבין יבין. במגזר המכונה ליטאי שבציבור החרדי נוצרה מחלוקת רבת זרועות. לא נכנס לפרטי המחלוקת, שורשיה ותוצאותיה ההרסניות, רק נציין שבראש המחנה האחד ניצב מי שנחשב בעיני רבים ל'גדול הדור' האולטימטיבי (-מושג סוציולוגי בעיקרו, חוץ מכאשר מדובר בחזון איש. ראו באשכול הלקסיקון של הפורום), הרב אהרן ליב שטיינמן מבני ברק. בראש המחנה השני ניצב הרב שמואל אוירבך מירושלים. (העירוני שבעיני תלמידיו הוא גם נחשב לגדול הדור האולטימטיבי ושלא כתבתי על פי מידת ההשתוות. האם בכל מקום צריך להיות אוביקטיבי?. נקודה למחשבה. תוקן ע"י מיימוני.)

נציין גם בקיצור שעל ידי תלמידיו של הרב שמואל אוירבך, ויש אומרים על ידו בעצמו, ויש אומרים על ידי מי שמתיימרים להיות תלמידיו, הוקמה מפלגה פוליטית - שאין כאן המקום להזכיר אותה - בשם 'מפלגת בני תורה' שסימנה 'עץ'. 

בקרב בני מחנה הרוב הליטאי יש שמרשים לעצמם ליטול את מנהג ההכאה בהמן ולהכות במקום (או בנוסף) בכל מקום שמוזכרת המילה עץ. מנהג נפסד זה כמובן פוגע מאוד ברגשות המאזינים הנמנים על מחנה (פלג?) המיעוט.

האם יש מקור שפגיעה זו תגרום לשומע המגילה לא לצאת ידי חובתו?
האם זה קשור לנושא של "מצווה הבאה בעבירה" (נדמה לי שיש אשכול ישן של ספרן בנושא זה, כרגע אינני מוצא אותו.)
האם זה נוגע לנושא של "טובל ושרץ בידו"?
וברמה הפילוסופית: האם חכמנו התכוונו בתקנתם שנפגע כך ביהודים כשרים, גם אם הם לא מהחוג שלנו?

אייקון ירוק לאייזן על העלאת הנושא הטעון.

___
שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/3/2016 09:15 לינק ישיר 

כמדומני
קבל רעשן (= אייקון ירוק בפורים) ותרעיש במקומות המקובלים עליך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/3/2016 10:01 לינק ישיר 

האם הפכנו לקריקטורות?
החיקוי של כמדומני כל כך מוצלח שהשאלה האם יש מקוריות כלשהי בניקים עולה מאליה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/3/2016 15:16 לינק ישיר 

כמדומני, פשוט מעולה.
ט"ס, נקודה למחשבה עצובה. וברוח דבריך אמליץ לבנות מחולל הודעות אוטומטי שיכתוב את ההודעות בשביל כל חברי הפורום, מה שיעזור לכולנו בזמנים בהם אנו עסוקים מדי.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/3/2016 16:23 לינק ישיר 

תודה על המחמאות - לא צריך להגזים.

אריאל, התמוגגתי לקרוא את החיקויים שלך משנים עברו. (לא עברתי על הכל בתחילה, אחרי שכתבתי ראיתי שכבר עמדת בעבר על רוב הנקודות שעליהם כתבתי...)

(אגב, זה שאנשים טיפשים יודעים לייצר היום נורות ליבון, לא אומר שאדיסון לא היה גאון).

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מגנזכי הפורום - פורים שנת ג'ת"ז
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 6 7 8 לדף הבא סך הכל 8 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.