|
|
| נשלח ב-15/3/2006 10:09 |
|
| |
לא באתי לתת רפואה לכל הבעיות של העם היהודי שיושב בארץ הקודש, כמו שאב או אם כאשר ילדם פורץ גבולות ועושה דברים שלא יעשו - קודם מטפלים נקודתית ואח"כ חושבים כיצד ליצור שינוי לטווח ארוך. אך השינוי נקודתית חייב לבוא. אם הילד מתפרע, משתולל, בועט בתינוקת, אז צריך תשובה נקודתית מיידית מבלי לחשוב למה ומה, פשוט לעצור אותו מלהמשיך. ואח"כ יושבים ומדברים איתו וחושבים כיצד לשפר וכו'. לשפר את העם היהודי - זה יכול לעשות רק משיח. בינתיים אי אפשר לתת לילד להמשיך ולהשתולל ולרצוח חפים מפשע - צריך לעצור אותו. כמו שציינתי כבר, יש הרבה מאוד עמים שאין להם מה להפסיד ולא בחרו בדרך הטרור ורצח המונים. הבחירה של האיסלאם ברצח המונים לא קשורה בכלל לעוני קיפוח וכו' ! בין לאדן הוא מולטי מליונר !!!
ואיך את יכולה להשוות בין מה שהאצ"ל וההגנה עשו לטרור האיסלאמי ???!!!  הם עשו פיגוע אחד בבית מלון שנפגעו אזרחים ומיד הפסידו את תמיכת כל הציבור והסגירו אותם לאנגלים !!! די נמאס לי שכל 10 שנים לערך קם איזה משוגע והורג בערבים ואז השמאל אומר "תראו אנחנו אותו הדבר". לא אנחנו לא ! רוצח משוגע פעם ב 10 שנים לא משתווה למאות שאהידים שמחכים מדי יום בשטחים להרוג מכל הבא ליד !
ולבסוף - לגורמי הכוח במדינה יש אינטרס לסיים את הסכסוך, אך המדינה קמה מגויישקייט והיא ניזונה מגויישקייט. אולמרט אמר בראיון לניוזוויק :"אי אפשר לעשות טרנספר לערבים אז נעשה טרנספר לעצמנו", ז"א שיש להם נפקא מינה שצריך לעשות טרנספר לערבים רק שהם מפחדים מהגויים, מה יגידו וכו' אז יותר קל להתעלל ביהודים - כי יהודי שעוקרים אותו מביתו ו"דוחקים אותו לפינה" (כדברייך) לא יוצא עם פצצה לשנקין אלא בוכה ומתחנן לפני שוטרים אלימים שלא יפנו אותו - וקובץ של 100 איש מקסימום (מתוך עשרות אלפים) יתעמתו עם שוטרים שיגרשו אותם מבתיהם, ואולי אחד או שניים שזרוקים היום ברחובות, ללא פרנסה ללא חיים, ההורים חולים אין כסף (ממש הרסו להם את החיים הנבלות !!!), יציתו איזה רכב נטוש של קצין משטרה. אבל יהודים לא יעשו יותר מזה - ולכן קל להתעלל בהם, ולכן עושים להם טרנספר ולא לערבים.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/3/2006 10:43 |
|
| |
גיא,
אתה אומר בואי נטפל נקודתית, ואני מסכימה עם זה צריך למגר את הטרור!!!!!!!!
אבל כמו שאמרתי לך מקודם, כל עוד המצב לא ייפתר בשטחים, לא יהיה לפלשתינאים מה להפסיד ולכן כל הזמן יקום טרור, כי מי שאין לו מה להפסיד- לא מפחד למות.
מעבר לזה אני לא אמרתי שאנחנו כמוהם ואתה יודע מה , זה בכלל לא משנה אם זה ברוך גולדשטיין או אחמד גב'יל- לרצוח אנשים חפים מפשע זה רע ולא משנה מה הדת של הרובה.
מעבר לכך , היית פעם בשטחים? ראית איך אנשים חיים בשכם? בעזה? עזוב אותך עכשיו מהטרוריסטים , אני מדברת על האנשים הרגילים כמוני כמוך שלא עשו רע ולא הרגו ולא פשעו, זה נורא איך שהם חיים- פשוט נורא, ואתה יודע מה- אין בכלל מקום להשוואה בין הפינוי לבין זה, לכל המפונים ניתן פיצוי בסך מאות אלפי ש"ח, המדינה דאגה להם לדיור חלופי- אנלא אומרת שהפינוי לא היה קשה ונוראי- כי הוא כן, אבל אין בכלל מה להשוות כי הפלשתינאים שחיים בשטחים חיים ב10 רמות מתחתנו , 10 רמות!!!!!!!!!!
אני חושבת שהפיתרון שאתה מציע הוא חלקי ביותר, נגיד שמיגרנו את הטרור והשמדנו את כל מי שידו נגעה בטרור, מה אז?
תוקן על ידי - לירוןבר00 - 15/03/2006 10:47:16
תוקן על ידי - לירוןבר00 - 15/03/2006 10:58:12
תוקן על ידי - לירוןבר00 - 15/03/2006 11:37:46
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/3/2006 12:00 |
|
| |
בוקר טוב לשני המבריזנים שלא באו אתמול לסעודת פורים. [ללירון יש היום מבחן אך מה התירוץ שלך
גיא?]
אם הייתם באים כנראה שהיה מוצלח יותר.
אני על כל פנים מאד נהניתי.
כעת, לירון החמודה.
יש לפלסטינאים מה להפסיד.
הם מפסידים את השלום.
רק שזה לא מספיק מוחשי בשבילהם כעת, כך שהם לא מוצאים עדיין לנכון למגר את הטרור בעצמם.
אני מכיר את עזה היטב, וגם את ג'נין. כמעט בן בית הייתי שם..
כשנצא ביד תקיפה והרסנית וקטלנית כלפי איזורים שלמים מהם יצאו המחבלים [ולא נקודתית על
המחבלים המזוהים בלבד, אלא אל כל סביבתם]
אזי תתפתח רתיעה אצל העם הפלסטיני כולו, והם מתוך עצמם ירגישו ויפעלו נגד הטרור היוצא משם, הם
יבינו שגם לא כדאי להם להמשיך לחנך את הילדים שלהם לטרור.
שהם יבינו שכשיוצא מהם טרוריסט אחד אזי זה פוגע באלפי משפחות שלהם, הם לא יתנו לאף טרוריסט
להרים את האף.
אין מקום לטרור בעולם. והעם הישראלי יכול להבהיר זאת היטב לעולם כולו על ידי כמה פעולות פשוטות.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/3/2006 13:42 |
|
| |
הערבים מלמדים אותנו חיבור לאני שלנו. אנחנו כל כך עסוקים בחיי רוח ומחשבה מופשטת, וחיי קהילה
וצדק מהו ומצוות כיצד, ומה נכון ולא נכון ומה ייעשה בביצה שלא נולדה בערב חג - שאנחנו מאבדים
קשר עם האני הראשוני שלנו. עם האינטרס הראשוני של לחיות. עם מה "אני" רוצה. איפה אני. עם
הרצון הראשוני פשוט לחיות.
שכחנו שקודם החיים, אחר כך מה בתוכם.
לעומת זאת הערבים לחלוטין מחוברים לחיים ולאינטרס העצמי - אבל אין להם מושג מחיי שיתוף,
ממחשבה על מישהו אחר, מטובת הכלל, מצדק.
יש לנו הרבה מה ללמד אחד את השני, ואנחנו תקועים ביחד. ולעולם לא היה ולא יהיה שלום. יכול
להיות איזון. אבל לא יכול להיות ניצחון של צד אחד בלבד.
איזון אני רואה אצל החבר'ה הנפלאים הללו שמכונים "נוער הגבעות". הם דתיים, הם מקיימים מצוות,
הם יהודים נהדרים - אבל הם גם מחוברים לחיים, מגינים על עצמם, לוחמים מיידית כשחייהם בסכנה
ולא מדברים ומסבירים את הסכנה. אלה יהודים שהגיעו לאיזון הזה - בזכות הסכנה המתמדת בצילה הם
חיים, בזכות המגע המתמיד עם הערבים.
ויש ערבים, בעיקר כאלה שחונכו בחו"ל, שלמדו גם לחשוב ולהקשיב לפני פעולה והתקפה, המכונים
"מתונים שוחרי שלום". גם אלה הגיעו לאיזון.
אבל מלבד אלה, כל השאר
- אצלנו מברברים, מתברברים, מנתחים ומקשקשים ומציירים תוכניות חסרות בסיס;
- אצלם צורחים ומאיימים ומנופפים בחרבות.
לעולם לא יהיה שלום כמו שאנחנו תופסים אותו. אבל יש פה שיעור הדדי.
כשאנחנו נלמד לחשוב גם על עצמנו ולא רק על הזולת ולהסתמך על שאיפות-לב לא הגיוניות -
וכשהם ילמדו לחשוב גם על הזולת ולא רק על עצמם ולהיענות רק לדחף הרגעי -
אז יגיעו שני הצדדים לאיזון, והרוחות יירגעו מאליהן. אבל עד אז - אימה ופחד, ותרופתן היחידה
בעיני - תפילה.
אלוהים תתעורר.
http://megi.4free.co.il/index.php
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/3/2006 13:47 |
|
| |
לירון, אני לא יודעת איך לחבר ישר למאמר הספציפי:
http://megi.4free.co.il/index.php
תסתכלי ב"מאמרים"
ואחר כך תבחרי "מה קורה פה - על האיסלאם בימינו".
יש שם מעין ניתוח של המצב. אולי זה ייתן לך משהו.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/3/2006 13:49 |
|
| |
תעתיקי אותו לפה, מה הסיפור?
|
|
|
|
| נשלח ב-15/3/2006 13:52 |
|
| |
וואללה.
טוב, שנייה, אני אעתיק ואקצר.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/3/2006 14:46 |
|
| |
תוקן על ידי - מגי_אדם - 15/03/2006 14:50:36
|
|
|
|
| נשלח ב-15/3/2006 14:52 |
|
| |
קטע מתוך המאמר:
"אנו רואים כי אמונה דתית היא המניעה את מלחמות הערבים נגד ארה"ב, נגד הודו, נגד סודן, נגד ישראל ובכל מקום בו הם מצליחים לפגוע. לא עוני, לא חוסר השכלה ולא מחסור בדגלים וביטויים לאומיים. עובדה: מנהיגיהם הם מבין המשכילים והמצליחים שביניהם. אמונה דתית קיצונית האומרת שטוב למות למען אללה, משום שגן-עדן מלא מנעמים ובתולות ממתין לכל מי שמת בַּקרב למען אללה. אמונה דתית האומרת שיש להרוג, חד וחלק, או לפחות להפוך לד'ימי - כלומר, עבד מנוצל חסר-זכויות - את כל מי שאינו מוסלמי. אללה אומר שאין זכות קיום למי שאינו מוסלמי, ואתה, המוסלמי הצודק, חייב להשמידו. למען אללה.
הוי מוסלמי אדוק, האינך רואה שמרמים אותך? האומנם אתה מאמין באמת ובתמים שגאולתך תבוא מהרג, מהרס ומחורבן? האומנם אתה יכול להאמין שאלהים רוצה באמת ובתמים שהכל יהיו מוסלמים וחסל?
התבונן סביבך, מוסלמי יקר, ואמור לי: לוּ רצה אללה שכל בני-אנוש יהיו בני סוג אחד בלבד, מדוע עמד וטרח כל כך על הגיווּן? מדוע זה ברא אנשים מגזעים כה רבים, צהובים, אדומים, חומים, לבנים, מלוכסני עיניים, עגולי עיניים, שחורי שיער, מסולסלי שיער? מדוע זה הטריח את עצמו, אם בעצם מטרתו היא שכולם יהיו אותו דבר - רק מוסלמים ודי?
לוּ רצה אללה שהכל יהיה חד-ממדי, מדוע זה יצר בעולמו סוסים, חמורים ופרדים? מדוע לא רק סוסים או רק חמורים? מדוע כל כך הרבה סוגים של חתולים? מִגוון כזה של פרחים? של פירות העצים? מדוע בין הדגים לבדם, יצר אללה סוגים כה רבים? עצור לרגע את דמך המולהט וחשוֹב - אולי אללה דווקא אוהב את הגיווּן? אם חפץ אללה במוסלמים לבדם, מדוע הוא מאפשר לבני דתות אחרות להוסיף ולהיוולד? מדוע אינו עוצר, הוא אללה הגדול והכל-יכול, המסוגל לברוא גן-עדן ובתולות צעירות לנצח, מדוע אינו עוצר את רחמן של נשים שאינן מוסלמיות, ובאו לעולם שלום ושלווה? איך זה, אחמד בן מוחמד, על חרבך תחיה בלהט אמונתך, תהרוג תשמיד ותאבד את מעשי ידיו של אללה, ותעשה כל רע לילדיו בכל מקום, אחיך בני-האדם - ועוד תצפה לגמוּל על כך? כלום אינך מסוגל לראות את הסתירה שבמעשיך?
ואולי לא אהבת אללה בלבך, ואולי לא לשמו אתה פועל, אלא לשמך אתה? ובמיוחד אמור לי - אתה המתאבד היוקד באמונתך הכנה - לוּ רצה אללה במותך, מדוע זה נתן לאמך להולידך? כדי שתיוולד, תהרוג, תפצע ותשמיד ברואים אחרים מעשה ידיו, ותמות בעצמך מוות נורא? האמנם נראה לך שכל ברואי עולם נבראו כך סתם, ללא תפקיד וללא מטרה, ורק אתה היחיד, רק אתה הלגיטימי, בן חביב לאלוה ממעל, מוניתָ לתפקיד מלאך המוות של כל השאר?
לא, מוסלמי יקר, אללה אינו טיפש כל כך כפי שאתה חושב. אין אתה אלא מכשיר בידו, שיעזור לו להביא את השינוי שהגיע זמנו. אללה, או אלוהים, או בורא העולם, או המוחלט אשר מניע גלגלי העולם - אולי, אני תוהה, שמא קצה נפשו בדתות ובדרכים המעוותות שהאדם עובד אותו. אפשר הגיעה העת, עם בואו של עידן סובלני לעולם, להפנים את הטוב, את התמצית המאירה אשר במהות הדת, ולקעקע את תפיסתה הקשוחה של הדת עצמה. להותיר את הדעת, אך לצמצם את הדת. וזהו אולי תפקידך, מוסלמי יקר, אתה אשר עיוִותָ וסילפתָ את כל סיפורי התנ"ך, והנצרות עִמם, לכדי בליל חסר-משמעות. ובשֵׁם הדת אתה עושה, ותמשיך לעשות, מעשים כה רעים, איומים ונוראים ומחרידים, עד אשר בזיכרון הקולקטיבי תישארנה הדתות כסמל ומקור לכל רע.
אם אינכם מאמינים לי, הוי ידידי הדתיים, החביבים עלי כנפשי, ראו כיצד זה התאבדה היהדות במדינת ישראל, מדינת היהודים (!): הישראלי החילוני בוחל ביהדותו וכורת ברית עם אויבי היהדות באקדמיה, בתקשורת, באמנות, בספרות... ואילו חלק מן היהודים הדתיים הגרים בישראל, מתעלמים מן המדינה בה הם חיים, אינם מוכנים לתת לה דבר. ראו כיצד בכל מקום בו קיבלו יהודים אמנציפציה, התבוללו תוך שני דורות בלבד. ראו כיצד חלק עצום מן היהודים באמריקה, שכחו והותירו בקושי אך קומץ מן הפולחן היהודי העתיק, והריהם מתחתנים ומגדלים ילדיהם בכל דרך, רק לא יהודית. והנצרות? כמה אנשים בעולם הקרוי היום נוצרי, הם נוצרים באמת, ולא רק בפה ובתואר? כמה באמת הולכים לכנסיות, או מסוגלים לנהוג בדרכי הסליחה של ישו? ואילו הדת היחידה המשגשגת כיום, דת האיסלאם - חרטה על דגלה, בגלוי וברעם ובצווחה את יעוד ההרס, המלחמה, ההשמד, הרצח, הרוע והבורות. ולפי ההיסטוריה אנו יודעים שאין לאלה סיכוי, אלא לזמן מוגבל. לטווח ארוך יתעשת העולם, ישמיד את רעיון האיסלאם, לאחר שלא ניתן יהיה יותר להתעלם ממעשיו.
ולאחר מכן -
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/3/2006 19:17 |
|
| |
בורא העולם אמר לאבותינו לך(ולזרעך)אתן את הארץ הזו !! זאת התשובה היחידה---וגם נאמר עליהם על חרבך וכו
|
|
|
|
| נשלח ב-15/3/2006 22:59 |
|
| |
השאלה היא מה רמת החיים של ערבים במדינות ערב?
עד כמה שידוע לי, היא נמוכה יותר מאשר בישראל.
קראתי גם ששיעור הריבוי הטבעי של ערבים בישראל הוא הגבוה ביותר בעולם הערבי - 4.6 ילדים
למשפחה (לעומת בערך 2 באיראן, ובין 2 ל- 3.5 במדינות ערב).
עובדה נוספת: האינתיפאדה האחרונה (מלחמת ראש השנה ה'תשס"א) התחילה כשהכלכלה הפלשיתינית הייתה
בשיא של צמיחה ושגשוג. כלומר, הטרור לא נובע מבעיות כלכליות ולא נועד לפתור אותן.
אני מסיק מכל זה, שאצל הערבים (בניגוד למקובל בעולם המערבי), העיקר הוא לא החיים החומריים אלא
הערכים הרוחניים, ובעיקר - ערך הכבוד. הם מוכנים לחיות ולמות בעוני ובמחסור, בתנאי שלא ייאלצו
לוותר על כבודם, "הכבוד הערבי". אם הגישה שלהם נכונה או לא - זו שאלה אחרת; אבל זה המצב, אי
אפשר להכריח אותם לשנות את סדר העדיפויות שלהם.
אז אם זה מה שהם רוצים - זה מה שהם מקבלים: מעט איכות חיים, והרבה "כבוד".
|
|
|
|
| נשלח ב-16/3/2006 02:29 |
|
| |
שלום לכולם..........
לא קראתי מה שכתוב באשכול, אז סליחה אם אני כותבת דברים קצת לא קשורים אבל בכל זאת... הייתי השבוע בסעודת פורים, ונפגשתי עם כל מיני אנשים ונתפתחה שיחה על הבחירות. ואישה חרדית סיפרה לנו איך הרבי לא היה רוצה שנתדיין עם הערבים ושזה תורם לשפיכות דמים, ושצריך לבחור במפלגה שלא תדבר עם הערבים כי אין מה לדבר איתם...( כמובן שהשיחה היתה הרבה יותר עמוקה ורחבה, אבל אין לי כאן את המקום והזמן...זה מה שאני הבנתי על קצה המזלג...)
ומה שאני חושבת , בכל אופן...זה שחייבים לדבר עם הערבים , והם בסך הכל מסכנים, תלויים בנו, חיים בעוני מטורף, והם עושים הכל כדי לחיות בצורה יותר הגונה...נכון שחלקם עושים את זה בקיצוניות- אבל גם אנחנו לפני שהיתה לנו מדינה התפוצצנו ברחובות ( כל המחתרות )...
אז אני אשמח לדעת מה הרבי חשב על זה כי קצת קשה לי להאמין שלהתעלם מהם זה מה שיעזור ואני אתפנה גם לקרוא מה שכתוב כאן...זה בטח יענה לי על כמה שאלות...
|
|
|
|
| נשלח ב-16/3/2006 07:10 |
|
| |
לא שאני מומחה לתורת הרבי, אבל מתוך מה שאני קראתי הרבי הוא אוהב בריות גדול מאוד. אך הדברים הם כך שלישראל יש את התפקיד שלהם, ואם הם לא ממלאים אותו או אף מכריזים נגד התפקיד מלחמה (כגון מדינה שיסודותיה הפך היהדות ממש ! ). אז קמים עמים אחרים ופוגעים בהם ואף שאר צרות אחרות. ותראי את מה שמשה רבינו אמר "אם תשמור... ואם לא תשמור והבאתי את כל המחלה...." אך עם זאת הקב"ה נתן הוראה מפורשת מה לעשות אפילו במצבים כאלו. תראי הלכה ברורה משולן ערוך שהבאתי שהרבי דיבר עליה רבות. והלכה משולחן ערוך זהו רצונו של הקב"ה ! אני אף פעם לא שמעתי את הרבי אומר "להרוג את כל הערבים", "הדברת מזיקים" כפי שנוהגים קיצוניים כמוני לומר. הוא אפילו לא אמר לגרש את כל הערבים. אלא הוא אמר שצריך לגרש רק את הטרוריטים. אך כמו שאמרתי אני לא קראתי את כל השיחות של הרבי ולכן אין לי ידיעה גדולה. מעבר לכך - הגיוני שלא מדברים עם אוייב. ויש לי משהו לומר על כך אך אני ממהר. תמתינו לאחר הצהריים.
ד"א אזרחי תאמין לי שהייתי רוצה לבוא אליך אך בגלל הבת נאלצנו ללכת למקום אחר. מתנצל . אני עדיין חייב בביקור.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/3/2006 10:34 |
|
| |
ניינו חמודה
הבעיה היא לא לדבר או לא לדבר עם הערבים. הבעיה היא שאנחנו מדברים בשתי שפות שונות.
תקשיבי מה את אומרת - "הם מסכנים, הם חיים בעוני מטורף, הם תלויים בנו ואנחנו לא יכולים
להתעלם מהם וגם כשלנו לא היתה מדינה התפוצצנו ברחובות" ותקראי מה כתב אראל סגל שמבין עניין -
העוני שלהם או האין מדינה זה לא מה שמפריע להם.
מה שאנחנו תופסים כטוב שונה לחלוטין ממה שהערבים תופסים כטוב. הערבים מחונכים מן הקוראן
לגי'האד ולהרג ולהשפלה של כל מי שאינו מוסלמי. "טוב" זה מוסלמי לוחם ומנצח המוכן להקריב את
חייו למען אללה. "טוב" זה לא כמו אצלי ואצלך, מי שחי טוב ומחנך את ילדיו ומתקדם בחיים וחי
בשלום עם שכניו.
הקוראן מחייב כל מוסלמי לסלק מהעולם את כל מי שאינו מוסלמי - כי זו מצוותו של אללה. מותר
להתיר לו לחיות רק כד'ימי. הערבים כואבים עד היום את אובדן כבודם מלפני 1300 שנה, כאשר ניצחו
והרגו ואיסלמו את כולם בכוח החרב, והם מתגעגעים לשוב לכבוד הזה, ומבחינתם - עכשיו הזמן. יש
להם סבלנות וזיכרון ארוך. את לא יכולה לפתות אותם במדינה, את לא יכולה לפתות אותם בשיפור המצב
הכלכלי, את לא יכולה לפתות אותם בזכויות אדם.
הם פיקחים, הרבה הרבה הרבה יותר מאיתנו, והם קולטים שזה מה שעובד עלינו. תקראי את הקוראן כמו
שאני קראתי, תקראי כתבות וספרים של מזרחנים כמו שאני קראתי ותביני - יש כאן שתי גישות שונות
לחלוטין.
מדוע היהודים עוזרים לכל היהודים, בכל מקום בעולם וכך משפרים את מצבם? כי זה החינוך מן התורה.
כל ישראל אחים. ואילו הערבים עשירי הנפט אינם מתייחסים זה לזה? כי הגישה היא כל דאלים גבר.
מדוע העובדה שערפאת קיבל עבור הפלשתינים מתרומות העולם המערבי (ביניהם יהודים) 4 מיליארד דולר
- אינה מעלה את האזרחים העניים על בריקדות ואינם דורשים לקבל את הכסף הזה ממנו וממשיכים לחיות
בעוני? מדוע אינם משתמשים בסכומים העצומים הללו ובכספי הנפט האדירים כדי להקים מפעלים ולשפר
את חייו של הערבי מן השורה? ומדוע הערבי מן השורה אינו דורש זאת?
משום שיש כאן חינוך אחר וקו מחשבה אחר. יש כאן חשיבה פטריארכלית מובהקת. תקראי את הספר "המעגל
הסגור" שכתב עיתונאי מערבי שחי בקרב הערבים וסיקר אותם במשך שנים רבות. הוא מסביר שם את הגישה
הפסיכולוגית הכל כך שונה.
כשהם מנגנים על זכויות אדם, או על מסכנות - זה פשוט משום שהם מגלים שזה עובד עלינו. אבל כשאת
עוזרת למי שמחדד את סכינו השכם והערב להרוג אותך - זה לא נראה בעיניו כאילו את אדם טוב. זה
נראה בעיניו כאילו את טיפשה וחלשה.
את יודעת שבקוראן ובתרבות המוסלמית כולה לא קיימת המילה "שלום"? קיים רק "דאר-א-סאלם"
שמשמעותו - שלום אפשרי רק בקרב המוסלמים בתוך עצמם. כל מי שאינו מוסלמי - שייך אוטומטית
ל"דאר-אל-חארב" - אוייב שיש להילחם בו ולהורגו.
הדרך היחידה שהקוראן מתיר לך לא להרוג (או להפוך לד'ימי) את מי שאינו מוסלמי - הוא אם הוא חזק
ממך. אז מותר לך לחכות את שתתחזק, ואז עליך לפעול, ולא - אינך מוסלמי נאמן.
זהו קו מחשבה שונה לחלוטין מקו המחשבה המערבי, ועד שהמערב לא יפנים זאת - זו שיחה בין חרש
לעיוור, וכל אחד מבין מה שהוא רוצה.
אני מניחה שלזאת התכוון הרב שאמר שאין מה לדבר איתם.
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-16/3/2006 12:42 |
|
| |
ניינוי, אין מה לדבר איתם על בעלותה של ארץ ישראל, ומקסימום לומר להם מה שTABLE SALT הזכיר,
מכיוון שאין על מה לדבר ואם מדברים אז זה נותן להם תחושה שזה לגיטימי לחשוב לכמה כיוונים אחרים שהם היפך התורה והאמת.
אך אפשר לדבר איתם על דברים אחרים, כגון איך למגר את תופעת הטרור המתפתחת ברחובותיהם וחודרת למערכת החינוך,
או איך לבצע מהלכים מדיניים שתורמים לעולם ולא להיפך,
|
|
|
|
|