ולגבי מי שברך, זכורני שלפני 20 שנה ניגש אורח בביכ"נ קהל עדת ישורון רח' הגר"א בני ברק, ובקש להזכיר שם במי שברך, וענו לו שמנהגם להזכיר רק אם הציבור מכיר. ואכן בסוף הקטע אומרים בעבור שכל הציבור מתפללים וכו'.
נשלח ב-2/11/2010 15:32
"יולדו על ברכי יוסף". פי' שנימולו על ברכיו. (לא ברור האם פי' יונתן בן עוזיאל קדם למדרש תהילים).
אבן-שושן פירש לשון סנדק כמגן ונאמן, מהמילה סינדיקוס ביוונית. מסתבר שהיה צריך לאחוז את רגלי הנימול שלא יבעט וינזק בשעת המילה, ומכך נולד המושג סנדק.
נשלח ב-2/11/2010 15:41
אליעזר אתה רוצה להגיד לי כי גם אתה בין אלו שסבורים, שלא רשב"י כתב את הזהר?- שאיין זעייך אויס.
נשלח ב-2/11/2010 15:54
קבוצת אברכים נכנסו למעונו של רבם, שדיבר לעתים תכופות נגד סגולות.
לפתע הם מבחינים שעל הקיר במרכז הסלון תלויה 'חמסא' גדולה. שאלוהו תלמידיו: היתכן?!
ענה להם: 'שמעתי, כי סגולה זו עוזרת אף לאלו שאינם מאמינים בסגולות'
נשלח ב-2/11/2010 21:02
ירוחםשמ כתב:
אליעזר אתה רוצה להגיד לי כי גם אתה בין אלו שסבורים, שלא רשב"י כתב את הזהר?- שאיין זעייך אויס.
בוא ונעשה פשרה: האם אפשר שר' משה די ליאון תיקשר עם רשב"י? אל תצחק יש אדם שכמדומני יש לו דוקטורט מאוניברסיטת בר אילן שטוען שזה סוד העניין.
ירוחם, מה דעתך, האם אפשר שהחוקר הנ"ל תיקשר עם ר' משה די ליאון, וכך נתגלה הסוד?
תוקן על ידי אליעזרט ב- 02/11/2010 21:03:41
נשלח ב-2/11/2010 21:50
אליעזר
מה שגלוי וברור שיש דבר כזה כתב אוטומטי- שאדם כותב מבלי לדעת למה הוא כותב ולפעמים הוא גם לא כל מבין מה שהוא כותב, עד כמה שאני זוכר ישעיהו תשבי מביא במחקרו עדות כי ר' משה די לאון- כתב את הזהר בכתב אוטומטי, ולכן מחקרו של אותו דוקטורנט מבר אילן לא מפליא אותי-
יתר הדברים המופלאים אינם בתחום הבנתי- יש כאן כמה יודעי ושומרי סוד- יש לשאול אותם.
נשלח ב-2/11/2010 21:56
ירוחם,
מאחר והדברים פורסמו בויקיפדיה בערך ספר הזוהר איני צריך להסתיר דבר:
"ייחודי בעמדתו מבין חוקרי הקבלה האקדמיים הינואברהם אלקיים(המכהן כראשמרכז שלמה מוסיוף לחקר הקבלהבפקולטה למדעי הרוח של אוניברסיטת בר-אילן) הסבור שמחברו של ספר הזוהר הוא ר' שמעון בר יוחאי, אלא שחיבור זה הועבר לר' משה די ליאון בתקשור".
נשלח ב-2/11/2010 22:09
אליעזר כן זה ברור- אם לא היו כמה בעיות בשפתו של הזהר- וכן בין היתר כמה דמויות שרשב"י לא יכל להכירם, וכן כמובן כמה הלכות חדשות שהתחדשו בספרד ואשכנז מאוחר יותר.
נשלח ב-2/11/2010 22:10
יכול להיות שהיו בעיות בקליטה? ובשעה שרשב"י לא היה על הקו השלים די ליאון דברים מדעתו?
נשלח ב-2/11/2010 22:17
אלעזר למען הסר כל ספק אני מאד מאד מעריך ומעריץ את ספר הזהר- הוא אחד הספרים הגדולים שנכתבו- ולי באמת זה לא משנה מי כתב אותו, כלל לא אגב כתושב בני ברק האם אתה חושב שרשב"י היה מקבל עליה ? הרי נכדו היה ג'יגולו- רועה זונות
נשלח ב-2/11/2010 22:23
ירוחם,
מכיוון שעניין התקשור עלה, שמא תרצה אתה, או מישהו אחר מחכמי הפורום (שותף סוד?) לומר משהו על הרעיון הגאוני של אלקיים?
(את עניין העלייה לתורה נשאיר לפעם אחרת)
סגסג, קח דברים אלו בחשבון כשאתה הולך לבחור אוניברסיטה. מקווה שדבריי מובנים.
תוקן על ידי אליעזרט ב- 02/11/2010 22:26:42
נשלח ב-2/11/2010 22:30
אלעזר איזה רעיון של אלקיים?
נשלח ב-2/11/2010 22:40
כן, מה דעתך על ההצעה של אלקיים?
נשלח ב-2/11/2010 22:52
מה ההצעה? מי זה אלקיים? ואיזה רעיון גאוני? זה הסוד?