|
|
| נשלח ב-29/8/2008 16:44 |
|
| |
פרחח מלשון פרח?
|
|
|
|
| נשלח ב-31/8/2008 08:53 |
|
| |
מיכי לא זכיתי להכיר את כולם אבל אשרי מי שאלו פרחחיו.
תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 31/08/2008 9:37:22
|
|
|
|
| נשלח ב-31/8/2008 09:37 |
|
| |
בעל וירוחם,
|
|
|
|
| נשלח ב-1/9/2008 15:37 |
|
| |
לא מצליח להוריד את המאמרים. אפשר לקבל עזרה?
|
|
|
|
| נשלח ב-1/9/2008 18:20 |
|
| |
יוסי, גם אני לא הצלחתי להוריד מאמרים.
אמשלום, למה זה כל כך מעניין אותך מה מיכי עושה בביתו? (אני לא מקנטר, זה פשוט מפריע לי אפילו יותר מאשר אי ספירת בנות)
|
|
|
|
| נשלח ב-1/9/2008 22:21 |
|
| |
אפיק
לאם שלום לא אכפת מה שמיכי עושה בתוך ביתו,
אבל זה לא היה בתוך ביתו, הוא כתב את זה כאן בפורום, - כנראה לה, היא הרי אחת מהמכובדות כאן.
|
|
| נשלח ב-2/9/2008 09:45 |
|
| |
אמשלום חזקת בת שאינה פרחחית ... אלא אם כן גם זו טענה מגדרית.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/9/2008 18:31 |
|
| |
בעל ואמא,
והלוא גמרא ערוכה היא: "בן ולא בת" (ר"פ בן סורר). וביארו הראשונים (ראו מאירי על אתר) שאין דרכה של בת להיות סוררת וללסטם את הבריות.
ולגופו של עניין, התכוונתי שהוא הפרחח הזכר הרביעי, אם לא נחשיב פרחחיות נוספות. ס הדי במרומים שלא היתה כאן שום אי החשבה של בנות.
אפיק ואבליף,
יוסי אמר לי שהוא שם באתר מירשם בהיר של תהליך ההורדה (זה גם היה חשוב לי כנכה מחשב ידוע). בכל אופן אמסור לו את שאלותיכם (הוא התחיל את הלימודים, בעוונותיו, ולכן יש לו פחות זמן).
|
|
|
|
| נשלח ב-17/9/2008 10:11 |
|
| |
Forepick: משמעויות העברית בנגלה ובנסתר
שלום לכל הכותבים החכמים.
יש פורום חדש שהקמתי שמיועד לכל הנושא של משמעויות מילים, ביטויים, ואותיות בשפה העברית בתורת הנגלה והנסתר.
שם אפשר לכתוב, לקרוא, להגיב ו... לעשות כל מה שעושים בפורום, ע"מ לגלות את ייחודה של העברית על פני כל שפה אחרת בעולם.
אני מאמין כי זה יהיה פורום מעניין, איכותי ומועיל לכולם.
כולכם מוזמנים!
http://hydepark.hevre.co.il/forum.asp?forum_id=20315
|
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2008 00:21 |
|
| |
[ "גדולי ישראל לא היססו לשלוח את בנותיהם ללימודים אקדמיים. אכן, בהסתכלות אחורה לאותה תקופה, אנו נזכרים לא רק בדוגמה הבולטת של מורי ורבי הגרי"ד סולובייצ'יק, אלא בבתו של מורי ורבי הרב יצחק הוטנר שזכתה בתואר דוקטור, כפי שעשתה גם בתו של הרב אהרון קוטלר. לפחות אחת מבנותיו של הרב משה פיינשטיין למדה באוניברסיטה, ואם בנותיהם של גדולי תורה אחרים כגון הרב יעקב רודרמן והרב יעקב קמינצקי (זכר כל הגדולים האלה לברכה) לא עשה כן-ואינני יודע זאת-על כל פנים לא נבע הדבר מהתנגדות עקרונית. ואילו כיום, מובן מאליו שאין חניכה של 'בית יעקב' המכבדת את עצמה שהייתה מוכנה להסתכן בלימודים אקדמיים, אף אם מדובר בבתו של איש עסקים או של מתכנת מחשבים, וזאת מחשש לפגוע בסיכוייה למצוא שידוך הגון" - הרב אהרון ליכטנשטיין "באור פניך יהלכון" עמ' 192 ]
|
|
|
|
|