<ומי שקורא עמלק כצבע ולא כטבע של מי שבא להריע ללא חשבונות*, לא יצא ידי חובתו ועליו לקרוא שוב את פרשת זכור>
--------------- (הערת המו"ל) או זרע זרעו לאחר מאה דורות
מאיר
בוגי
כדי לא להסיט את הדיון אני לא עונה בהודעה חדשה. את מי הצטוה שאול להרוג ?
תוקן על ידי - ymy33655 - 11/03/2006 22:39:50
נשלח ב-11/3/2006 22:08
לא זרע זרעו. בהחלט לא, ויש המון גרמנים בני נאצים שהם ממש טובים. אבל יש אשכול על עמלק או יותר ונא לסטות לשם.
נשלח ב-11/3/2006 22:27
בוגי . טיעוניך מוציאים את החשק להמשיך .
אברהם אבינו לא שלח את בנו להיהרג כדי לרצוח חפים מפשע , ולכן אין האשה אם המתפוצצים מתלמידותיו של אברהם .
נשלח ב-11/3/2006 22:29
אני חושב שכל מי שמתחנך בחינוך יהודי מייד עם יניקתו מודע לעובדה שיש לחלק בין רובד הלימוד והכתוב לבין המעשה בפועל.ולכן אין מקום לקריאה הצדקנית לחנך קודם לדרך ארץ . והראיה שמכרמי היהדות עדיין לא יצא אחד שיצא להרוג בשם העמלקיות , בעוד שבאיסלם ההסתה לרצח גודלת .
נשלח ב-11/3/2006 22:54
תלמיד
חשבתי שאתה למדן. הבן יצחק היה חף מפשע וכשזה בא מציווי אללה אין חף מפשע.
מראדחר
'מכרמי היהדות עדיין לא יצא אחד שיצא להרוג בשם העמלקיות' ומה זה 'מורידין ולא מעלין'? ראה בהודעה הקודמת לתלמיד.
(מאיר, אז היתה התפיסה עדיין גזענית שיחסה את הטבע לצבע. הנה הוצאתי לך אחד מאשכול המומלצים אבל יש שם עוד השמדת עמלק והרג בני המן, מוסרית? (מוישה גרויס) http://www.hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=337835 לא פתחתי לראות אם זה הכי מתאים, אבל כנראה יותר מתאים מפה)
הלינק
תוקן על ידי - מנהלי_משנה - 12/03/2006 1:44:18
נשלח ב-11/3/2006 22:55
ראו באשכול הסמוך של שנרב_נ, שם הוא דן האם יש למדוד מוסריות לפי התיאוריה או לפי הפרקטיקה.
מיכי
נשלח ב-11/3/2006 23:38
מיכי
הדגשתי לך גם השלכות פרקטיות, אז ראו אשכול זה למעלה.
נשלח ב-12/3/2006 02:58
בוגי"ע,
"זאת תורת הבוגיזם במיטבה".
חן חן לגבי הדגשת לימוד הדרך ארץ הקודם ללימוד התורה למען לא יכנס שיבוש בדעת הלומד. זה מזכיר את שהובא פעם בשם המוסרניקים לפרש למה משה בפרשת ויקהל הקדים להזהיר על השבת לפני הציווי על בנין המשכן בעוד השם ציוה על השבת רק בסוף בפרשתנו כי תשא. הם אומרים שמשה לא רצה שרגע אחד יהיה לבנ"י הרושם המוטעה שבנין המשכן דוחה שבת ואילו דיבור הקב"ה למשה מופיע כסדר של העיקר קודם והאגבי אח"כ.
כל זה לגבי הלימוד ואף בנוגע לצורת הקידושין שהגנתי עליה למען המסורת אדרבה ואדרבה לדון בפתיחות בכל היושר האינטלקטואלי בפני הלומד למען לא ישתבש אך לגבי התנהגות מעשית כבר מילתי אמורה שם וכבר התווכחנו "לפני שנים" [וסלחתי לך מזמן],
אינני חולק על הלגיטימיות של דרכך עבורך [אינני זורק את האבן שלי עליך] אך מבחינת הבנת היהדות כממסד עם כל התיקונים הדרושים בו ועם כל ההתקדמויות המשתהות מדי, אותו הילד זקוק ליציבות כמו שכתבת ש"הילד לא מבין את הדקויות המחשבתיות" כך הוא לא יכול לשנות שו"ע כל שנה וכבר דיברו ע"ז לעייפה. [אך שוב, שוה האשכול את ההדגשה על צורת לימוד בלתי משוחדת ואין לחשוש שזה ימנע מהילד לקיים כאשר מדגישים שלמעיישה למען היציבות לא מבטלים דברים כמו יו"ט שני ועוד ועוד.]
תוקן על ידי - ווטו1 - 12/03/2006 3:10:46
נשלח ב-12/3/2006 08:04
רבותי המלומדים, לא יועיל לכם שום דבר, אם תפגשו עמלקי תצטרכו להרוג אותו, אם תהיה ידכם תקיפה תכפו את חברכם החילוני להניח תפילין.
מוצא חן בעינינו? אולי לא. אבל תחליטו סוף סוף, האם אתם אנשי הלכה או אנשי ההווה. מאוד קל להסתתר מאחורי מלים יפות, אבל תירוץ אמיתי אין לכם וב"ה שהחזו"א פתח לנו את הפתח.
נשלח ב-12/3/2006 10:40
ווטו
אם הילד מבין את הדרך ומתחנך עם זה אין לך יציבות גדולה מזו!
בלבם
מה פתאום? (לא יודע מי זה 'אתם') לא אכפה ואפילו לא עליך ולא הבנתי מה זה עם החזוניש.
נשלח ב-12/3/2006 12:11
נראה בביאור דבריו הקד' של בע"ב : החזו"א ש"אתם" רואים עצמיכים כממשיכיו , שחרר "אותנו" מהצורך בכפיה , בזמן הזה שאין ידינו תקיפה , והדריך "למשוך בעבותות האהבה עד כמה שידינו מגעת" את אלה שלא זוכים עדיין לאות וטוטפות .
נשלח ב-12/3/2006 12:42
ספרן ייש"כ, אולם עיקר הטיעון הוא שגם החזו"א דבר על המצב נעביך שאין השגחה גלויה אבל הוא לא שינה את העקרון.
נשלח ב-12/3/2006 12:46
בעל בעמיו, אם אפגוש אותו ילד שאכל תרטימר בשר ושתה יין האיטלקי וכו', אצטרך להביאו למשפט הסנהדרין (של מיכי או דבמאיר, לא משנה), שידונו אותו למיתה. אלא מה? לא אפגוש ילד כזה לעולם, ואם אפגוש - הוריו לא יהיו זהים בקומה ובמראה וכו'. אם אראה בועל ארמית ואדע שאני מסוגל לקנא קנאה טהורה כפנחס, אפגע בו. אלא מה? לא אוכל לדעת זאת לעולם.
אדם שמוכן לקבל את הלהטוט של מכירה פיקטיבית של ארץ ישראל כולה לגוי רק כדי לקדם את המפעל הציוני, למה כל כך קשה לו להבין את הדיאלקטיקה של שמירה על העקרון ברמה התאורטית, וביטולו המוחלט ברמה המעשית?
נשלח ב-12/3/2006 12:56
בע"ב,
אבל בינתיים היה גם הג"ן שכנראה סבר שהחזו"א לא הסיק את המסקנות עד הסוף , מדרך חשיבתו [ הגלויה ] שלו עצמו . וכך נוהגים כאן , באופן הוגן , כמה מתלמידיו של הג"ן [ לאו דוקא בנושא הנדון ]
נשלח ב-12/3/2006 17:01
ספרן
משום מה בלבם הנכבד (בעבר היה עוד אחד) מנסה בעקביות לכלול אותי בבית מדרשם של הפוסט-חזונישניקים-נדליסטים-מילריסטים, למרות שמיימוני וווטו לא מקבלים אותי לשם ושכנראה שהיו זורקים אותי ובצדק. מענין שעם כל הסלידה שלי מהאורתודוכסיה על כל פגיעותיה בזכויות אנוש וכל נסיונותיי להוציא ממנה את המונופול על התורה, יש גם מי שבאישי טוען שיש לי מניעים חרדים מכיון שלא פיתחתי את סינדרום המומר השולל לגמרי את מחצבתו ושאינני סובל את סינדרום המזרוחי המתדייס! אני מסיק שעם כל הכבוד לפורום, צריכים לשכמוך למלאות את חסר הלמדנות השורה כאן!