בית פורומים שידוכי חרדים

זה ספר שאני כותב הייתי רוצה תגובות...

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-12/3/2006 12:15 לינק ישיר 
זה ספר שאני כותב הייתי רוצה תגובות...

הקדמה

אז מה את אומרת היא קצת מפונמת, קצת מודרנית, קצת חדת לשון, קצת נמוכה, וקצת קצת אבל ממש קצת מלאה אתה יודע היא לא מלכת היופי אבל גם לא מכוערת משהו באמצע ,

אייי מה עושים אם המילה הזאת "קצת" לך תבין קצת אבל באמת רק קצת.

"בירורים" מוסד עתיק חשוב ומקודש, או אולי מסורבל ומיותר?

מבט חטוף לשעון מראה שני דקות ל8- זה אומר שעוד שני דקו… אך איפה השירותים שצריך אותם אז אמרנו משפחת אוף איפה הפתק הזה דווקא עכשיו נעלם. אה הנה מישגוט.. ברר.. ררר.. איזה קור באמת קר פה או שאני מתרג……..ש! האם ככה זה צריך להיות ומה קורה בצד השני?

כשה' כתב בתורה שצריך לראות את הכלה קודם החתונה האם הוא התכוון שיפגוש אותה בביתה , או בבית מלון, שילך אתה לאורך שפת הים, אולי גם שישתחווה לפניה אם פרח אדום ויכריז האם את מוכנה
…האם הפתיחות השתלטה על הביישנות והסולידיות?

מורה בכירה, יפה כמה זמן הקורס הזה… אהה אני מבינה, אז כשאתה אוהב להתווכח זה בגלל שאתה אוהב לדרוס אנשים או שש… סתם מעניין אותי את יודעת קחי את השאלה בפרופורציה למה את בכלל רוצה להתחתן אאא.. מה ז'תומרת כולם מתחתנים… רגע רגע ולמה אתה רוצה להתחתן! האם צריך לעבור קורסים או לזרום אם הרוח?

האם מספיק פגישה אחת או שניים אולי אפילו ארבעה ומה תאמרו על עשרה. שעה פגישה, אולי שעתיים אולי חמש שעות ומה תאמרו על שבע לא נשמע לכם בקו הבריאות הא .האם זה יועיל משהו האם נלמד אחד על השנייה דברים חדשים ואם לא א"כ מדוע?

"כמה" זאת השאלה שרצה היום הכוונה לכמה בחור/ים/ת עברת. בבחור/ה הראשון/ה יש את תחושת ההקלה איזה נס שלא הייתי צריך לעבור מה ש"הם" עוברים שמתחלפת ב"הכול מכוון מלמעלה" ברגע שמוצגת הטענה אתה ילד לא ראית עדיין כלום! מה עדיף?

אבא שלה הולך בלי כובע, יש לה אח מיזרוחניק, ואימא שלה הרכלנית של השכונה, ובכלל הם משפחה חסידית. ברגע זה נכנסת האונה השמאלית של המוח לעבודה אב.. אבל… היא בחורה נחמדה, בעלת חסד, חברותית, חרוצה, מה עושים?

אז מה אתם אומרים נראה לכם יש לאן להתקדם. רגע מ.. ממה הם אומרים מה זה משנה מה הם מה אתם אבל מה הם מה אתם, הם, אתם, הם, אתם, הם, אתם, מי צריך לענות ראשון הבחור הבחורה ובכלל מי גרם לזה שיהפוך לנושא כל כך רגיש וטעון?

סוף סוף. הגענו. אחרי שבועות מורטי עצבים הגענו לחלק שמורט לא רק עצבים אלא גם שערות, עצמות, נפשות, הכול. אז כמה 40 או 60 תשמעו חיתנו כבר שני בנות ויש עוד שלשה עשר בדרך שמע מותק אנחנו עדיין לא חיתנו גם שניים ויש לנו עוד חמשה עשר טוב שייקחו משכנתא, הסבתא צווחת אצל מוישי הם שמו צ'ק על דירה, מותק הבנק לא מאשר לנו אפילו צ'קים. איפה המקום של ה"זוג המאושר" במשחק?

תוקן על ידי - שדכנית1234 - 16/03/2006 22:43:57

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/3/2006 13:02 לינק ישיר 

פרק ראשון

האמת - המרה

בירורים אני יגיד לכם אני נפגשתי אם 13 בחורות לא כל כך הרבה אבל אפשר ללמוד מכזה מספר כמה דברים כל הבחרות שנפגשתי 13 מתוך 13 כלום ידעתי כבר בבירורים מה תהיה הבעיה אחת למדה בסמינר מה שנקרא דוס היום ואמרו שהיא בחורה מודרנית ואני אמרתי בחורה מודרנית בסמינר דוס אבל אמרו שזה היה הסמינר היחיד באותה העיר וכולם הולכים איליו וגם היא הלכה אמרתי שאדם חי במקום שהוא לא מסכים אתו ברמת הרוחניות או בהסתכלות על החיים או שגדל בבית שההתנהגות לא דומה לרוח שמטיפים בסמינר יכול ליצור בלבול מה שקורים מבחינה מקצועית פיצול אישיות אולי חריף מידי אבל דומה קרוב מספיק.

תשאלו אותי אז למה הלכת להיפגש אני יאמר לכם מה הבעיה בבירורים גם כשאתה מברר ואמרו דבר שיכול להיות לשני הצדדים אז אתה אף פעם לא יודע אם הגעת למקור לא ששיקרו אותך אלא שכל אחד מדבר מההסתכלות שלו על הדברים אנשים לא חושבים דומה "כשם שפרצופיהם שונים כך דעותיהם" אז גם אם אמרו לך דבר שיכול להיות לא מתאים לך אתה תאמר בלבך אולי אבל הם לא רואים זאת נכון הרי האדם שמדבר איתי לא יודע איך אני מסתכל על ההגדרה "מודרנית" אני ילך להיפגש ונראה ומה שקורה אתה הולך להיפגש אז מה עשינו.

ודווקא במקרה יכול להיווצר הדבר ההפוך שאתה כולך מונח בתוך הדבר שאמרו לך וידוע שמה שאדם רוצה לשמוע הוא שומע ואותו הדבר מה שהוא רוצה לראות ויבואו אי אלו שגידו אנחנו מבינים את כוונתך אנחנו למרות זאת מסוגלים לבוא אם ראש אובייקטיבי ראש נקי אני אומר חבר'ה זה לא בשליטתכם המלאה יש דברים שהם טבועים בפסיכולוגיה העמוקה של הנפש.

כמו שאנחנו רואים שאנשים רוצים לקבוע להם מערכת ערכים זה לא עובד כי את כל הערכים הם שואבים מהרצונות שלהם מהשאיפות שלהם והם עוד רוצים שזה ייקרא מוסרי הרי ברגע שאנחנו רואים וויכוח על מוסר מה הוא זה רק מראה שזה לא מוסר על מוסר אין וויכוח המוסר היחיד שע"פ ולאורו אנחנו יכולים ללכת זה המוסר שהוא ברא את התאוות את הפסיכולוגיה והוא בורא עולם אנו רואים שגם שלאנשים יש רצון חזק להתעלות מעבר לנגיעות אישיות זה לא עובד אפילו משה ואהרון לא יכלו לדון אחד השני בדין תורה כי היו קרובים משה ואהרון אבות הנביאים משה רבנו דיבר אם אלוקים ישירות והוא עדיין נשאר במצבו של אדם בעל נפש שיכולות להיות עליה השפעות לא כמו הרצון האלוקי למרות רצונו להישאר אובייקטיבי.

שמא תאמרו אז מה אתה אומר שלא צריך לברר חלילה צריך לברר אבל זה על הדברים שאין עליהם וויכוח וכל מיני הבנות דבר שאצל כל בני האדם הם שווים לדוגמא: למשל עניני כספים זה לא דבר שיכול להשתנות ואצל כל אנשי דימונה השקל שווה כמו אצל אנשי עפולה וירושלים לכך כשאתה מברר כמה הצד השני יכול לתת אם האדם שנמצא מולך בקו הוא אמין (ויש דרכים לבדוק) אז קיבלת אינפורמציה חשובה שיכולה לעזור לך בשכלול הנתונים בשידוך או למשל אם אתה אדם שחשוב לו לאיזה משפחה הוא נכנס ולא רואה רק את הבחורה מולו דרך הברורים אתה יכול לבדוק האם אביה לבוש מתנהג מדבר כמו בן תורה או כמו בעלב'ט או שאולי ליבו נוטה יותר לחסידות ולחצרות האדמורים וא"כ הוא מתאים את לבושו לפי נטיות ליבו כמו כן גם את מקום תפילתו והאנשים אתם הוא מתרועע הכול כפי הצורך כמובן בלי עומק למה הדעות הפוליטיות שלו והאם הוא השתתף בהפגנה האחרונה של דגל התורה או של אגודה.

וגם על הבחורה עצמה אפשר לבדוק דברים פרקטיים כמו האם היא לומדת כמה זמן היא עוד אמורה ללמוד האם היא לומדת מקצוע מבוקש א"כ מה טוב ואם לא אולי זה לא חשוב אם הוריה נותנים חלק נכבד מהסכום ואם כבר עובדת איזה עבודה האם היא מתאימה לרמה הרוחנית בה אני רוצה לנהל את חיי או שלא או שאולי היא עצמה לא מרוצה מהעבודה שלה ורוצה לעבור

כללו של דבר: אפשר לברר וזה דבר חיוני כמו שאמרנו דברים פרקטיים אבל ברגע שזה מתחיל להסתבך ומנסים להיפגש אם הבחורה רק דרך הבירורים זה נהפך לסיוט מיותר ורק יכול להזיק לניהול התקין של השידוך כשתצליחו לרכז את הבירורים בנושאים הטכניים עשיתם כבר חצי עבודה מועילה.

תוקן על ידי - שדכנית1234 - 16/03/2006 22:45:57

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/3/2006 13:03 לינק ישיר 

אנו מתנצלים על המחיקה, הפרקים יפורסמו מידי יום חמישי

תוקן על ידי - שדכנית1234 - 16/03/2006 23:09:33

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/3/2006 13:08 לינק ישיר 

תוקן על ידי - שדכנית1234 - 16/03/2006 23:18:48

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/3/2006 13:09 לינק ישיר 

תוקן על ידי - שדכנית1234 - 16/03/2006 23:19:36

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/3/2006 13:10 לינק ישיר 

תוקן על ידי - שדכנית1234 - 16/03/2006 23:20:18

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/3/2006 13:11 לינק ישיר 

תוקן על ידי - שדכנית1234 - 16/03/2006 23:23:34

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/3/2006 13:12 לינק ישיר 

תוקן על ידי - שדכנית1234 - 16/03/2006 23:24:10

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/3/2006 13:13 לינק ישיר 

אנו מתנצלים על המחיקה, הפרקים יפורסמו בע"ה מידי יום חמישי

תוקן על ידי - שדכנית1234 - 16/03/2006 23:25:21

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/3/2006 15:58 לינק ישיר 

שמע חביבי זה חתיכת חומר אני לא יודע אם יש לי כרגע כח לקורא את זה אבל תגיד עם יד על הלב זה באמת אתה כתבת את הכל כי זה ממש המון מחשבה א"כ אז כל הכבוד אני מאחל לך שתמשיך ותוציא את הספר זה דבר טוב שכל מי שיש ו תובנות בעינייני שידוכים מעלה אותם על הכתב אני בדעה שאפשר ללמוד מכל אחד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/3/2006 16:11 לינק ישיר 

תודה תודה על המחמאות אני בעצם חושב כמו שאתה אומר שכ אחד שישי לו נסיונות מהחיים ופה על הנושא המדובר (שידוכים) צריך לשתף א האחרים אני עכשיו באמצע לקרוא את הספור שלך ממש יפה מצידך שאתה ככה משתף אותנו

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/3/2006 19:52 לינק ישיר 

ספר ממש יפה כמובן שלא הספקתי להסתכל על הכל אבל מה תגיד אתה בטח כבר נפגשת עם הרבה בחורות יש לך שמה האמת כל מיני מחשבות שאפשר להתווכח עליהם
כמו למשל מה שאתה כותב שישי היום בעיה בגלל שאין רומנטיקה וחיברת את זה לתורת הנפש לא הבנתי כ"כ מה כתוב שמה
זה נראה שעשית קצת סלט

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/3/2006 20:28 לינק ישיר 

קודם כל אני ממש מודה לך על הפירגון
אבל אני לא מבין על מה את מדברת אול כדי שתעייני טוב ואלי לא יהיה לך אי הבנות!!!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/3/2006 17:52 לינק ישיר 

קראתי ממש את הכל...בפעם אחת,פשוט ישבתי מרותקת לכסא...זה מענין  מאוד עם המון מחשבה!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/3/2006 18:15 לינק ישיר 

מה את אומרת אולי נעזור לו לפרסם את הספר...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/3/2006 19:59 לינק ישיר 

תודה תודה

אני לא יודע אם זה מספיק לספר נראה לי שצריך יותר זה אולי בשביל חוברת .

בל מה עם ביקורת על הספר דברים שדרושים תיקון או רעיונות לפרקים.

דבר נוסף מופנה למנהלת המשנה גבירתי מה עם תגובה על הספר אני מחכה. תוקן על ידי - bjunh - 16/03/2006 21:35:51

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > זה ספר שאני כותב הייתי רוצה תגובות...
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext