|
|
| נשלח ב-29/11/2007 16:41 |
|
| |
ילדות!! להתעורר!!
פמיניזם זה פאסה.
רטרו זה מודרני
|
|
|
|
| נשלח ב-29/11/2007 16:48 |
|
| |
רק כדי להרגיע אתכן.
אני לא שוביניסט.
אני ראקציוניסט
דתמקרי בלע"ז:
אפכא מסתברא
|
|
|
|
| נשלח ב-29/11/2007 23:40 |
|
| |
פמיניזם לעולם לא יהיה פאסה
|
|
|
|
| נשלח ב-29/11/2007 23:43 |
|
| |
מיכאלה,
אין צורך בפמיניזם כמו שאין צורך בשובינזם. נראה לי שהתנועה הפמניסטית קמה בעקבות כך שהעולם היה מאד שובניסט. כיום לאחר שיש איזון פמניסטי ואולי אף אפליה מתקנת, זה רק מיותר.
צריך איזון בין גברים לנשים, אין שום עליונות לכאן או לכאן. באותה מידה שהשובניזם מגעיל, ככך גם הפמניזם.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/11/2007 23:56 |
|
| |
פמיניזם קיצוני הוא מגעיל,(שריפת חזיות וכו').
לעולם לא יהיה שויון ולכן תמיד טוב שיהיה קצת פמיניזם באויר.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/11/2007 00:00 |
|
| |
גבר- איזה דבר מטופש אמרת!!!! אין שום אפליה מתקנת ונשים לא רק שסובלות מכך הם מרוויחות גם פחות מגברים שעובדים באותה עבודה!! היש דבר משקף יותר מזה?! נשים חייבות להיות מודעות למצב אחרת ימשיכו להפלות אותם לרעה.
מיכאלהה ששששש!!!!! %)
|
|
|
|
| נשלח ב-30/11/2007 00:01 |
|
| |
| מיכאלה567 כתב: |  |
לעולם לא יהיה שויון ולכן תמיד טוב שיהיה קצת פמיניזם באויר. |
|
כיום ישנה דווקא תחושה אחרת והיא שהיא מבטאת את נצחון הפמניזם על השובניזם. יהנה אפליה מתקנת, האפליה כלל לא קטנה.
לכן מומלץ להמנע מפמניזם. כמו שהפמניזם נוצר כקונטרה לשובניזם, השובניזם יכול לחזור ביתר שאת כריאקציה לפמניזם.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/11/2007 00:07 |
|
| |
גבר,(רלוונטי במיוחד לדיון)
השוביניזם קיים ועוד איך, לא יודעת איפה אתה חי
ואין לחשוש שהוא יחזור ביתר שאת, הוא כאן במלוא עוצמתו ולעולם לא יכחד
אתה יודע את זה טוב מאוד,אל תעשה את עצמך
|
|
|
|
| נשלח ב-30/11/2007 00:20 |
|
| |
עשני,
נשים מרוויחות פחות? לא נראה לי.
בעבודות ממשלתיות המשכורות קבועות, בשאר תחומים זה עניין של היצע וביקוש. אם אשה מוכנה למכור את שעותיה ועמלה בפחות כסף מגבר, אולי באמת היא מספיקה פחות וגם היא מבינה שהיא יותר חלשה?
הרי מאין התחיל השובניזם? מכך שגברים חזקים פיזית מנשים. אולי באמת ישנן עבודות שמגיע לנשים פחות שכר? אני בטוח שישנם תחומים שבהם נשים מובילות, רק שהגברים לא ידרכו בעבודה שמשלמים להם פחות.
לסיכום: פמניזם לא ישנה את כוחה הפיזי של האשה, ממילא יהיו מקומות שהיא תרוויח פחות, כמו שישנן עבודות שצריך בהם אינטואיציה נשית ובהן גברים ירוויחו פחות.
מיכאלה
אם לא תחיי כל הזמן בביטחון עצמי ירוד ותתחילי להיות מעט בעלת ביטחון עצמי, לא תרגישי שהגברים דורכים עלייך. אינני יודע מהיכן הקיצוניות הפמניסטית שלך, אבל לדעתי היא רק גורמת לך להרגיש נרמסת ואת אינך מצליחה להתרומם ולהתאושש מכך.
כתבת שאינך יודעת היכן אני חי, ע"כ הוספתי במיוחד בשבילך ובשביל שכמותך את תמונת מקום מגורי הגאוגרפיים כתמונת ניקי, אני לא מספק תמונה יותר ממוקדת בתוך מאדים - אני חושש מאאוטינג.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-30/11/2007 00:23 |
|
| |
גבר- אני רותחת מזעם!!!!!!!!!!!!!!!! למה שאשה שעובדת באותה עבודה כמו של גבר אחר ומספיקה את אותם ההספקים תקבל פחות שכר ממנו?!!!!!!! תפסיק להתעלם מהבעייה ולהגיד משרדים ממשלתיים קבוע וכ"ו. הדבר הזה ידוע ולא מאתמול!
ובמיוחד בשבילך חיפשתי http://lib.cet.ac.il/pages/item.asp?item=3118
תוקן על ידי עשניכרצונו ב- 30/11/2007 0:28:00
|
|
|
|
| נשלח ב-30/11/2007 00:31 |
|
| |
עשני
תסלחי לי, אבל האם כל משלמי המשכורות הם גברים והם משלמים תשלום נאות לגברים בלבד? אין מעסיקות ממין נקבה?
צאי מהתזה שלך, אם תעמדי על שלך לא ידרסו אותך, אם אינך יכולה לעמוד על שלך כנראה שאין לך על מה לעמוד.
אינני ח"ו מזלזל להיפך אני מעריך מאד את הנשים, אבל כמו שאני מבין שאני לא עשוי להיות גנן (מלשון גננת) כי אינני בנוי לכך, אינני עשוי להיות פאן (מלשון פיאנית) כי אני לא מסוגל להתעסק עם שערות כל היום, כך נשים צריכות להבין שישנן עבודות שהן פחות טובות בהן.
אני מסכים איתך לגבי מקומות כמו מטריקס ושאר חברות ההי טק שמנצלות את נשות האברכים (לדוגמא) ומעבידות אותן במשכורת מינימום. אבל שם הניצול הוא לא ניצול שובניסטי, אלא ניצול עדתי. האברכים חיים ללא שקל בכיס וכל שקל שיכנס הם אומרים תודה, ממילא גם נשותיהם מנוצלות. בדומה לאדם עני שיסכים לעבוד ג"כ במשכורת מינימום ובשכר של עשרים שקלים לשעה למרות היותו גבר.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/11/2007 00:56 |
|
| |
אני פמיניסטית קיצונית??
הצחקת אותי
|
|
|
|
| נשלח ב-30/11/2007 01:36 |
|
| |
גבר,
א. העובדה שיש חוסר שוויון הזדמנויות בין גברים לנשים זאת עובדה קיימת ואין מה לתווכח עליה.
ב. גם העובדה שעדיין אין שוויון מלא ביחס בעבודה ובמשכורת בין גברים לנשים היא קיימת.
ג. יש הבדלים בין נשים לגברים בתכונותיהם. יש תפקידים שאותם הנשים יעשו טוב יותר מהגברים ולהיפך. (אגב, זה לא קשור לגנן או לפאנית(יש המון ספרים טובים ומוצלחים בשוק רק הם קוראים לעצמם "מעצבי שיער") אבל מה זה קשור לעניין?
ד. מנצלות את נשות האברכים? איך האברכים בדיוק מנוצלים שכתוצאה מכך גם נשותיהם מנוצלות?
צריך איזון בין נשים לגברים ולתת הזדמנויות שוות לשני המינים.
והעולם שוביניסטי עדיין. פחות ממה שהוא היה פעם אבל עדיין שוביניסטי בתפיסתו.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/11/2007 10:56 |
|
| |
גבר- אני מצטערת אבל אתה ממש לא עונה לעניין. ברור ומובן שנשים טובות בתפקידים מסוימים יותר מגברים וכן להפך. אני לא מדברת על "למה לא מקבלים נשים להיות הרמטכ"ל בצהל. ממש לא. אני מדברת על תפקידים בהם שני המינים טובים. הנדסה, ניהול, וכל התפקידים שדורשים שכל ולא כוח "גברי." ואל אל אל תגיד לי ש"גברים טובים יותר במתמתיקה מבנות" זה נדבדק מדעית!! זה לא לא לא לא לא נכון!!! מה שנכון זה שיש הבניה חברתית שמצפים מהגברים להצליח יותר במתמתיקה ופיזיקה וכ"ו ולכן הם מתאמצים יותר מהבנות וכתוצאה מכך מצליחים יותר. אבל מבחינת יכולת- יש באותה הכמות אצל שני המינים!!! ולכן למה שמהנדסת תקבל פחות ממהנדס!??!?!!? אפשר להבין?!
|
|
|
|
| נשלח ב-1/12/2007 19:45 |
|
| |
עשני,
במתמטיקה-גברים טובים יותר,אומנם בנות מוציאות ציונים גבוהים יותר אבל זה בגלל חרשנותן של הבנות(זה נבדק מחקרית),גברים טובים יותר בהתמצאות במרחב וכמובן בכל התחומים בהם יש יתרון לכוח פיזי.
כל זה לא הופך את הגברים לחכמים יותר,עליונים על נשים ולא מצדיק פערים בשכר.
תוקן על ידי מיכאלה567 ב- 01/12/2007 19:46:15
תוקן על ידי מיכאלה567 ב- 01/12/2007 19:48:38
תוקן על ידי מיכאלה567 ב- 01/12/2007 19:50:10
|
|
|
|
|