מה השיקולים שניצבים לעיני בנות\בנים כשמציעים להם שידוך?
מה מושך את תשומת הלב?
ובכלל איזה תכונה\או כל דבר אחר שאם יגידו לכם אותו בבירורים יגרום לכם לרצות לצאת עם אותו משודך\כת?
נשלח ב-13/3/2006 20:03
אחלה שאלה אני יפתח את השרשור.
אז ככה הדברים שחשובים לי הם קודם כל בכללי משפחה רגילה אולי זה ישמע מוזר וגם חברים שלי אומרים לי את זה אבל משום מה זה ממש מפריע לי אני אוהב משפחות רגילות אני ממש לא מתכוון לפגוע באף אחד אבל שאני אומר רגילות זה אומר שכל הילדים פחות או יותר אותו הסוג לא אחד מיזרוחניק אחד חוזר בתשובה/שאלה מה שתרצו) ואחת באופקים ואחת במכללה והאחרון לומד ביד אהרון אני לא אוהב את הדברים האלו אני כשאני שומע משפחה רגילה הז עושה לי טוב ואני לא סתם מבקש את זה כי אנו גם משפחה שכולם אותו הדבר דבר שני ברור שאני שומע שיש להם כסף זה עושה לי טוב מצד שני שאני שומע שהם עשירים ממש אז זה לא רק שלא עושה לי טוב זה מרתיע אותי בבחינת "גדול עלי" דבר נוסף הוא כמובן איך שהבחורה נראית למשל הקטע של הרזה זה דבר שמאוד חשוב לי אני כל חיי מקפיד על דיאטה סובל בשביל זה אני גם רוצה שהיא תהיה ככה. והדבר שאני הכי מתלהב ממנו זה שאומרים שהבחורה היא בחורה 'חושבת' כי האמת זה לא מצוי אצל אנשים אבל שוב פעם בלי לפגוע באף אחד ואנשים לא נהנים לפעמים שאני מתחיל להתפלסף יותר מידי אבל אני נהנה מזה ולכן שאני שומע כזה דבר על בחורה זה חשוב לי מאוד. דבר אחד אני רוצה לומר לכולם שאני לפחות אימצתי אותו בתור לפיד בוער שמאיר לי את הדרך אף פעם אל תבקשו דבר שאתם לא עובדים עליו או שלא נמצאים במצב שלו וכו שראיתי באשכול המדהים של השדכנית שהיא הביאה מאיזה ספר כך גם כתוב שמה אם כי ביותר פירוט...
תוקן על ידי - לי4321 - 13/03/2006 20:09:14
נשלח ב-14/3/2006 04:36
אולי תסביר את הקטע הזה עם "משפחה רגילה". מה זאת אומרת בכל משפחה יש כאלו דברים זה ממש קשה לגרום לכך שכל הילדים ילכו בדרך המדוייקת שלך זה לא מוצרים במפעל זה בן אנוש וזה בכלל לא יכול להראות על מוזרות במשפחה מה אם בן שלך יבוא איילך ויגיד אבא אני רוצה להיות יותר צדיק ממך אתה לא תיתן לו??? אתה תגיד לו לא תהיה כמוני?.
נשלח ב-14/3/2006 22:10
חשוב לי שבחור יהיה בעל מזג נוח, שתיהיה ביננו תקשורת טובה וקולחת, אדם שעשה משהו בחייו (עבד, למד מעבר להיותו בישיבה) בעל ביטחון עצמי.
מרתיע אותי בחור ביקורתי, ששם מאוד על החיצוניות. שלא אחוש בנוח לספר לו על טעויות שעשיתי. כי תמיד יהיה לו משהו לומר ולאו דווקא לזכותי.
נעים לי מאוד במחיצת בחור שאני מעריכה בגלל אישיותו ,מפרגן, נינוח.
נשלח ב-16/3/2006 18:12
"כי תמיד יהיה לו משהו לומר ולאו דווקא לזכותי"
סילחי לי אבל מה את צריכה שכל הזמן "ילטפו אותך" יכרכו אותך בצמר גפן מה את רוצה שהוא רק יגיד לך כמה את חכמה.
גביריתי במחילה מכבודך אבל צריך גם לדעת לשמוע ביקורת. לא נרחיב כאן כמה ביקורת היא דבר מועיל!!!
נשלח ב-16/3/2006 22:39
כן שירה, אני זקוקה למחמאות אני נהנית לקבל אותם ואני יודעת להבחין בין מחמאה מזוייפת לאמיתית.
כשאני עושה טעות, אני מצפה לחיזוקים מבן זוגי ולא לביקורת. אני לא צריכה לחשוש מלספר לשתף.
להבדיל, תארי לך ילד שהזהרת אותו לא לעשות דבר מה ועשה אותו ובא אליך בוכה... כואב לו. תתני לו חיבוק? תזכירי לו שוב ושוב שהזהרת אותו לבל יעשה טעות והנה קרה כפי שצפית?
איני שוללת את הביקורת... אבל חשוב לבדוק היטב היטב למה אנו אומרים אותה.
האם כך זה גורם לנו להרגיש טובים יותר? נעלים יותר? האם באמת אותה ביקורת עשויה לשפר את דרכו של השני?
נשלח ב-19/3/2006 16:35
אז ככה...
אני חושב ששניכם צודקות ומדברות על אותו גל רק שכל אחת מציגה את הדעה השניה
ביקורת שדכנית צודקת שצריך כמה שיותר להפחית מזה אמנם צודקת שירה שזה דבר נחוץ ואפשר ללמוד מזה המון אבל לפני שנותנים ביקורת צודקת שדכנית שצריך לדעת איך עושים את זה...
אחרת זה יכול לגרום לנזק יותר מתועלת!
"מחמאות"
שירה מחמאות זה דבר חשוב מאוד בחיי נישואין זה עוזר להתגבר על מכשולות וזה פותר הרבה בעיות אבל שירה את צודקת שאדם לא צריך להיות מאוד רכרוכי...
צריך בשלב מסויים בחיים לגדל "עור של פיל"...
החיים לא תמיד מאירים לנו פנים...
אבל וודאי צודקת שדכנית שמבן זוגינו נרצה לקבל מנת יתר של מחמאות ...
א"כ הכל בא על מקומו בשלום ואין מחלוקות.
עוד מידע על ביקורת תקבלו באתר של הרב שמחה כהן הנה הקישור:
לי מאוד חשוב האדם אם היא בחורה נוחה ונעימה וותרנית ומתחשבת...
אומר לכם פעם היה לי די חשוב שתהיה בחורה חכמה אבל חשבתי ודיברתי עם חברים ואמרו לי נניח היא חכמה ואתה יכול לדבר איתה על דברים גבוהים ומאוד חכמים...
אבל אם היא לא בחורה נוחה ונעימה אז לא יכול לדבר איתה כי חס וחלילה אתם כל הזמן תריבו אז יצא שכרו בהפסדו.
איך חבר שלי אמר לי תרצה לדבר עם אדם חכם תתקשר אליי (היינו חברים טובים(הוא כבר התחתן)שכל הזמן היינו מתפלספים ומידיינים)...
ודאי שלא צריך לקחת בחורה טיפשה אבל ישנם סדרי עדיפויות ולא צריך לקחת פרופסור...
אין המידות זה הכי חשוב תגידו מה שתגידו ....
נשלח ב-21/3/2006 15:59
לי מי מאוד חשוב שהבחור יהיה אדם שיודע לאן הוא הולך בחיים שיש לו מטרה!!!
לא משנה כרגע מהי המטר אבל שתהיה מטרה לו שיסתובב סתם ויחפש את עצמו!!!
נוסף על זה אני רוצה בחור עם ביטחון עצמי שלא מפחד מאנשים או לדבר במקומות ציבוריים.
בחור חברותי שידע להציג את המשפחה שלו בכבוד.
וברור שנוסף על הכל אני רוצה אדם נחמד נוח מתחשב מפנק אויי בטח זה נשמע לכם שאני רוצה את הכל אז כן.
אני מחזיקה מעצמי בחורה שיש לה מה למכור ואני גם רוצה בחור כזה.
אולי הגורם לזה זה שאני לא הרבה זמן בשידוכים אבל ככה אני חושבת כרגע.
אשמח לשמוע משוב על מחשבותיי...
נשלח ב-24/3/2006 10:48
אז לילי אולי אני התייחס למה זאת כתבת אני בחורה כזאת ואני רוצה גם בחור ברמה שלי אז בואי נאמר שזה טוב שבחורות מחזיקות מעצמם אבל אני חושבת שאת מחזיקה מעצמך קצת יותר מידי...
את הולכת להתחתן ובמהלך הנישואים צריך לוותר על כ"כ הרבה דברים אז בואי תתחילי להתרגל לוותר מעכשיו...
ועכשיו אני רק נתתי ביקורות על כל מיני תגובות על ההודעה של ארדן אז עכשיו אני רוצה להגיב התגובה שלי בטח לא תהיה כ"כ שונה ממה שכולם כתבו אאבל בכל זאת אכתוב...
אני מחפשת בחור כמו שלילי אמרה עם ביטחון עצמי אני יודעת שיש בחורים שנראים בחוץ ברחוב כשהם הולכים בחורים חשובים וביטחוניסטים אבל הם פחדנים ונמושות...
כמו כן אני רוצה בחור שיודע מה שהוא רוצה שזה נגזר מבחור עם ביטחון עצמי..
וגם אדם עם מידות ינם אנשים מוצלחים וחכמים וגאונים אבל לא אנשים בכלל א"א לעמוד לידם אפילו דקה אחת אז שיהיה בחור נחמד שיהיה מתחשב בעל מידות טובות...
זהו.
עכשיו בקשר אלי לא אפרט מה אני שיבוא הבחור ויבדוק...
נשלח ב-28/3/2006 16:11
אני חושב כמו שירה לילי "להחזיק מעצמך" יותר מידי זה מתכון לסחבת בשידוכים....
נשלח ב-28/3/2006 16:41
אדם צריך שיהיה לו כבוד עצמי לא ללכת ברגשי נחיתות...
נשלח ב-2/4/2006 02:55
יש כבוד עצמי...
ויש כבוד עצמי....
קחי משפט חכם ששמעתי....
"העניו אינו זה שחושב עצמו לכלום אלא זה שאניו חושב כלום על עצמו...."
לא צריך להיות רגשי נחיתות אבל גם לא
צריך.................ואכמ"ל..................................!!!!!