בית פורומים ישיבת הגולשים התמימים חבד

חוני המעגל

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-14/3/2006 16:14 לינק ישיר 
חוני המעגל

אחת הדמויות האהובות עלי ביותר מהמסורת שלנו (חוני)
רק מה?...אני יודע עליו מעט מאוד.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/3/2006 17:05 לינק ישיר 

בבקשה
http://www.daat.ac.il/daat/kitveyet/taleley/maase-2.htm

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/3/2006 23:07 לינק ישיר 

תודה רבה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/3/2006 09:23 לינק ישיר 

סיפור הורדת הגשמים של חוני משמש דוגמא לאמונתם של ישראל בכוחו של הצדיק. אבל יש עוד סיפור מאד מענייןעליו בגמרא, שם מסופר [מקווה שלא אטעה בפרטים] שחוני הסתובב בשדה וראה מישהו שנוטע עץ תמר [נראה לי שזה היה תמר], התמר נותן את פירותיו רק אחרי שבעים שנה כך שתמוה למה לו לאדם לנטוע כזה עץ שממילא לא יוכל להינות ממנו... האיש אמר לחוני שכמו שאבותיו נטעו בשבילו כך הוא נוטע בשביל הצאצאים, שיהנו הם מהפירות, חוני היה עייף, ומצא לו פינה להירדם בה שם בשדה, הוא התעורר אחרי שבעים שנה, וראה את הנכדים של הנוטע ליד העץ שנותן פירות, אחר כך הוא הלך לבית המדרש, וראה את החכמים מתקשים באיזו סוגיה, והם אמרו שחבל שחוני כבר מת כי כשחוני היה בחיים הוא היה יכול להתמודד עם הסוגיה וליישב אותה כשאמר להם "אני חוני" אף אחד לא האמין לו.. אחר כך הוא מת מצער כמדומני.. המשנה מספרת כי גם נכדיו של חוני, אבא חלקיה וחנן הנחבא, היו גם הם צדיקים בעלי יכולת להוריד בתפילתם גשמים.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/3/2006 13:24 לינק ישיר 

זית, לא תמר.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/3/2006 13:40 לינק ישיר 

מגי, אילצת אותי לחפש את הגמרא ולמצוא שזה בסוף היה חרובים: יומא חד הוה אזל באורחא [יום אחד היה הולך בדרך] חזייה לההוא גברא דהוה נטע חרובא [ראה אחד שנוטע חרוב] אמר ליה האי עד כמה שנין טעין [שאל את האיש -עוד כמה זמן יהיו פירות?] אמר ליה עד שבעין שנין [עוד שבעים שנה] אמר ליה פשיטא לך דחיית שבעין שנין [ברור לך שתחיה עוד 70 שנה?] אמר ליה האי [גברא] עלמא בחרובא אשכחתיה [עולם עם חרובים מצאתי] כי היכי דשתלי לי אבהתי [כי שתלו לי אבותי] שתלי נמי לבראי [אשתול גם לבני] יתיב קא כריך ריפתא [חוני אכל לחם] אתא ליה שינתא [באה לו עייפות] נים [נרדם] אהדרא ליה משוניתא איכסי מעינא ונים שבעין שנין [נעלם בתוך מקום מסתור שם וישן שבעים שנה] כי קם חזייה לההוא גברא דהוה קא מלקט מינייהו [כשקם ראה איש קוטף מהפירות של עץ החרובים הזה] אמר ליה את הוא דשתלתיה [שאל אותו - אתה זה ששתל את העץ?] א"ל בר בריה אנא [ענה לו - אני בן בנו של השותל] אמר ליה שמע מינה דניימי שבעין שנין [הבין חוני שנרדם ל70 שנה] חזא לחמריה דאתיילידא ליה רמכי רמכי אזל לביתיה אמר להו בריה דחוני המעגל מי קיים [חזר לביתו ושאל איפה הבן של חוני] אמרו ליה בריה ליתא בר בריה איתא [אמרו לו שהבן של חוני מת אבל הנכד של חוני נמצא] אמר להו אנא חוני המעגל לא הימנוהו [אמר להם - אני חוני..לא האמינו לו] אזל לבית המדרש שמעינהו לרבנן דקאמרי נהירן שמעתתין כבשני חוני המעגל דכי הוי עייל לבית מדרשא כל קושיא דהוו להו לרבנן הוה מפרק להו [ הלך לבית המדרש ושמע את רבנן אומרים שאומרים שברורה להם הסוגיה כמו בימים של חוני שכל פעם שהיה נכנס לבית המדרש כל קושיה שהיתה הוא היה מפרק] אמר להו אנא ניהו לא הימנוהו ולא עבדי ליה יקרא כדמבעי ליה [אמר להם, אני הוא חוני..לא האמינו ולא נתנו לו כבוד כמו שמגיע לו] חלש דעתיה בעי רחמי ומית [חלשה דעתו, ביקש רחמים ומת] אמר רבא היינו דאמרי אינשי או חברותא או מיתותא אבא חלקיה בר בריה דחוני המעגל הוה וכי מצטריך עלמא למיטרא הוו משדרי רבנן לגביה ובעי רחמי ואתי מיטרא.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/3/2006 13:41 לינק ישיר 

הסוגריים זה תרגום שלי שהכנסתי למען ירוץ הקורא.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/3/2006 23:18 לינק ישיר 

אגב, יש הטוענים כי הסיפור המופלא של חוני המעגל אומץ באגד עם גרמנית כאדם עצלן (?!) אך סימפטי, שאוהב לישון.
ושינגטון לרווינג כתב סיפור מקסים: Rip Van Winkle אשר לקוח מאגדת העם הנ"ל.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > דת ואמונה > ישיבת הגולשים התמימים חבד > חוני המעגל
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext